Page 1

Školski godišnjak Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad 2015./2016. Postavljena bista piscu prve hrvatske povijesti na hrvatskom jeziku Ivanu Švearu 1775. - 1839.

Naše zlatne rukometašice i brončani rukometaši


UVODNIK Dragi moji učenici, maturanti, roditelji, kolegice i kolege, svi prijatelji Škole! Završavajući nastavnu i školsku godinu već smo si izrekli mnogobrojne želje za budućnost, uz pokoju suzu zbog svijesti o prolaznosti, ali i puno smijeha koji ide s vjerom u budućnost i životni optimizam (velika blagodat onome tko ga uspije sačuvati u ovim nemazećim vremenima). Unatoč tome koristim ovu priliku da vam još jedanput uputim pregršt dobrih želja! Ponesite sa sobom vrijednosti koje smo njegovali u našoj Školi, budite dobri, kvalitetni ljudi. Sipajte oko sebe radost, osmijeh i svjetlost. Picasso je ljude podijelio u dvije skupine: jedni od sunca prave žute mrlje, a drugi od žute mrlje naprave sunce! Budite ovi drugi, oblikujte mrlje u sunca, bit će više svjetlosti i za vas i za sve nas! A uz svjetlost lakše se kreće, ne luta se, ne posrće, ne vrti u krug. Umjesto nikamo, ide se točno nekamo, i to naprijed! Naprijed, moji dragi maturanti! Vaša ravnateljica: Ksenija Pavlović, prof.

2


2015.

Ma tura lci

2016.

Maturalno putovanje: Salzburg, Prag- 4.a, 4.b i 4.k Kada pomislite na svoje maturalno putovanje vjerojatno bi ga opisali kao ”nezaboravno iskustvo koje nikada nećete zaboraviti” – mi bi se u potpunosti složili s vama
 Kada je konačno stigao i taj dan, dan koji svi srednjoškolci iščekuju od upisa u prvi razred srednje škole. Uzbuđeno smo čekali i pomno planirali kako što bolje iskoristiti narednih pet dana.
 Prvog rujna u pratnji prof. Berlana, prof. Kosovec, prof. Ivačića i pedagoginje Gregorek krenuli smo u ranim jutarnjim satima iz Ivanić-Grada na naše prvo odredište- grad Salzburg. Unatoč neprospavanoj noći u autobusu bili smo spremni razgledavati cijeli dan. Naš posjet Austriji započeli smo razgledavanjem najvećeg rudnika soli na svijeturudnika Hallstatt, a potom razgledavanjem ostalih znamenitosti. Od glavne gradske tržnice do Salzburške katedrale koja nikoga nije ostavila ravnodušnim, te šetnjom kroz prekrasan vrt dvorca Mirabell i ljepote okolnih parkova i povijesnih građevina. Puni dojmova nakon dugog i ispunjenog dana prenoćili smo u Salzburgu. Idući dan smo se uputili prema Republici Češkoj, točnije gradu České Budějovice. Prekrasan grad na rijeci Vltavi sve nas je očarao. Neke zbog prekrasne barokne arhitekture iz 13.stoljeća, a neke radi najznačajnije gospodarske graneproizvodnje piva. Nakon što smo prošetali Trgom Premisla Otakara II. i počastili se češkim delicijama, uputili smo se prema Pragu, točnije prema hotelu koji nam je bio dom sljedeća tri dana.

3


2015.

Ma tura lci

2016.

Iako smo bili iscrpljeni, smogli smo snage da se dobro zabavimo u jednom od najposjećenijih gradova Europe. Poslije još jedne neprospavane noći posjetili smo prekrasne znamenitosti Praga: Praški dvorac (najveći dvorac na svijetu), Katedralu Sv. Vida koja se nalazi unutar kompleksa dvorca, Stari grad s poznatim Starim trgom (Staroměstské náměstí), Novi grad s najpoznatijim trgom Václavské náměstí, Karlov most i još puno lijepih građevina, ulica, Crkvi i dvoraca.Nakon nekoliko neprospavanih noći odmorili smo se jer smo znali da nas čeka ispunjen dan. Prijepodne smo proveli u jednom od najljepših zooloških vrtova na svijetu- Praškom zoološkom vrtu. Tamo su nam se dojmile domišljato uređene nastambe, žičara i puno dodatnih sadržaja. Poslije zabavnog prijepodneva uputili smo se u drugu najveću Češku pivovaru- Pivovaru Staropramen koja se nalazi u naselju Smihov. Tamo su nam pokazali cijeli proces proizvodnje piva, od same proizvodnje do flaširanja i otpremanja. Nakon pivovare bili smo nakratko u muzeju voštanih figura i nakon toga smo se vratili u hotel..Kako se naša avantura bližila kraju bilo nam je sve ljepše i ljepše.. Posljednju noć smo proveli na brodu, vozeći se Vltavom. I tako nam je brzo došao i najtužniji dan, dan povratka. Na povratku, svratili smo do Češkog Krumlova na rijeci Vltavi. Gradića sagrađenog oko dvorca iz 13.stoljeća u kojem se može vidjeti sve od divnih malih građevina do izrazito velikog dvorca za gradić tako skromnih dimenzija. Nakon šetnje velikim dvorištem s mostom preko pukotine u stijeni na kojoj je izgrađen dvorac oko kojega su građevine, ručali smo u pivovari Eggenberg i time završili naše maturalno putovanje.
 Iako smo bili iscrpljeni i tužni jer je našoj avanturi došao kraj uz domišljate profesore koji su se trudili da nam bude što zabavnije na putu u potpunosti smo zaboravili na vrijeme i zabavili se do samog kraja putovanja. Talia Grubač, 4.a

4


2015.

Maturalci

2016.

Maturalno putovanje 4.d, 4.i i 4.c Za naše maturalno putovanje odlučili smo otići u Njemačku i Češku. U te dvije zemlje upoznali smo kulturnu baštinu gradova poput Berlina, Dresdena, Praga, Krumlova… Naše smo putovanje iskoristili za druženje, učenje,zabavu i obogaćivanje opće kulture. Naše slike govore više od tisuću riječi i one su trajna uspomena na na še predivno putovanje!

5


2015.

2016.

Os v rt na š ko l s ku g o d i n u i z p era n a ši h rep o rtera

Promocija prvaka u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Prvaci državnih i osvajači medalja na međunarodnim natjecanjima u strukovnim disciplinama 30. rujna 2015. su u MZOS-u dobili nagradu 'Faust Vrančić'  za svoje uspjehe u prošloj školskoj godini. Statue su učenicima uručili ministar obrazovanja Vedran Mornar i ravnatelj ASOO-a Mile Živčić.

Dobitnik nagrade „Faust Vrančić“, učenik Tin Biršić  zanimanja tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, svojim radom  CLOUD SIGURNOSNI SUSTAV  osvojio je brojna prva mjesta i zlatne medalje na međunarodnim natjecanjima. Vrlo smo ponosni na ovo priznanje te zahvaljujemo Tinu i svima koji su pridonijeli svojim angažmanom da se Škola prezentira u najboljem svjetlu.

Nominacija za NAJMENTORA 2015. godine - Romana Lešković profesorica matematike i informatike INA je 19. listopada 2015. godine pokrenula peti po redu natječaj NajMentor/ica u sklopu kojeg studenti imaju priliku nominirati profesora ili profesoricu iz srednje škole koji su im usadili ljubav prema prirodnim znanostima.

Po prvi puta bila je nominirana i jedna profesorica naše škole, a ta profesorica je Romana Lešković, prof. matematike i informatike. Nominirala ju je naša bivša učenica, Mihaela Rašić, danas studentica matematike na PMF-u Sveučilišta u Zagrebu. Svečana dodjela priznanja i nagrada studentima i odabranim mentorima/icama održala se 11. prosinca 2015. godine u Zagrebu u zgradi INA-e. Iskrene čestitke profesorici Romani Lešković!


2015.

2016.

Os v rt na š ko l s ku g o d i n u i z p era n a ši h rep o rtera

SVEČANOST OTKRIVANJA BISTE IVANA ŠVEARA Povodom 240 godina od rođenja Ivana Šveara, u srijedu, 21. listopada 2015. ispred Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad održala se svečanost otkrivanja biste tog kapelana, katehete, profesora gramatike, pjesnika, znanstvenika, povjesničara, pisca prve hrvatske povijesti na hrvatskom jezika, čije ime  Škola ponosno nosi. 

Uz župana Zagrebačke županije g. Stjepana Kožića, koji je otkrio bistu akademskog kipara Ivana Kujundžića, nazočili su mnogi uzvanici iz javnog i kulturnog života Grada i Županije. Posebnu čast učenicima, nastavnicima, svim zaposlenicima Škole i Ivanićanima ukazao je mons. dr Vlado Košić, sisački biskup, koji je bistu blagoslovio. Vjerujemo da će bista Ivana Šveara biti postojan i trajan, kao uostalom i brački kamen od kojeg je isklesana, podsjetnik svima koji će uz nju prolaziti, da su jezik, kultura, običaji, povijest – identitet jednog naroda. Zahvaljujemo Zagrebačkoj županiji i Gradu Ivanić – Gradu na pruženoj financijskoj potpori, čime su omogućili ostvarenje ove lijepe priče. Ravnateljica: 
 Ksenija Pavlović, prof.

7


2015.

2016.

Os v rt na š ko l s ku g o d i n u i z p era n a ši h rep o rtera

Srednjoškolci u gradskoj upravi Učenici četvrtog razreda ekonomskog usmjerenja s razrednicom mr.sc. Jadrankom Dorešić, dipl. oec, iz Srednje škole Ivan Švear Ivanić-Grad, posjetili su 13. studenog gradsku upravu i gradonačelnika Ivanić-Grada Javora Bojana Leša.

Učenici su gradonačelniku uručili zahvalnicu za sudjelovanje u realizaciji snimanja amaterskog filma učenika s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama. Osim zahvalnice, učenici su gradonačelniku poklonili i primjerak spomenutog amaterskog filma. U

filmu su

sudjelovali i dionici škole koji na posredan ili neposredan način sudjeluju u obrazovanju i životu učenika s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama.

Učenici su razgledali poslovne

prostorije gradske uprave i iz prve ruke dobili odgovore na pitanja koja su postavljali. Zanimala ih je problematika zapošljavanja u Ivanić-Gradu i tom prilikom su dobili odgovor vezan za buduće investicije poduzetnika u Ivanić-Gradu kao i mogućnost otvaranja slobodnih radnih mjesta. Učenici su u gradskoj upravi dobili poziv gradonačelnika da se uključe u „život grada“ jer svojim prijedlozima itekako mogu pridonijeti poboljšanju uvjeta života mladih na našem području.

Poduzetništvo - prilika za mlade U organizaciji Udruge Josip Juraj Posilović Ivanić-Grad u suradnji sa Srednjom školom Ivana Šveara održan je 27. studenoga 2015. okrugli stol pod naslovom „Poduzetništvo - prilika za mlade” u Hotelu Sport. Moderatori su bili prof Josipa Ilić i dr. sci. Mile Marinčić, a projekt je podržala ravnateljica Srednje škole Ivan Švear prof. Ksenija Pavlović, kao i Grad Ivanić-Grad i općine Kloštar Ivanić i Križ.

Predstavnici tvrtki INA dr. sci. Dubravko Novosel, Zagrebačka banka Maja Vrtarić, Elektrocentar Petek Miroslav Petek i Igor Matulić, APIOS Kloštar Ivanić Vedran Jakšić, Slastičarnica Janica Dragica Škulec, načelnik Općine Križ Marko Magdić, zamjenik načelnika Općine Kloštar Ivanić Miljenko Majdek i gradonačelnik Javor Bojan Leš su učenicima, većinom iz ekonomskog usmjerenja, prezentirali svoje karijere, poslovanje i poslovne izazove, te mogućnosti obavljanja stručnog osposobljavanja i učeničke prakse u tvrtkama. Zajednički savjet svih sudionika srednjoškolcima je bio, da se idejama i poduzetnošću moraju nametnuti na tržištu rada, te da ih u današnjem poslovnom svijetu čeka cjeloživotno učenje.

8


2015.

2016.

Os v rt na š ko l s ku g o d i n u i z p era n a ši h rep o rtera

Božićna radionica 1.j razreda za udrugu „Mali princ“ Prvi razred prodavača je u utorak 1.12.2015.,  na inicijativu svoje razrednice Gordane Celinić Haramustek,  napravio uspješnu kreativnu radionicu s Udrugom roditelja, djece i osoba s invaliditetom  "MALI PRINC".

Učenici su s velikim entuzijazmom i veseljem krenuli u izrađivanje snježnih kugli posebnom tehnikom presavijanja papira. Na kraju su ih ukrasili šljokicama i umjetnim snijegom te ih donirali Udruzi koja je kugle prodavala na Božićnom sajmu. Ostvareni prihod išao je Udruzi. Cilj ove humanitarne akcije je poticanje učenika na suradnju, druženje, učenje volontiranju i međusobnu toleranciju.

Završnica turnira „Sportom protiv ovisnosti“ U srijedu, 9. prosinca 2015.godine, održana je završnica sportskog turnira„Sportom protiv ovisnosti“ u kojoj su se natjecale ekipe mladića u košarci i ekipe djevojaka u odbojci. 

Aktiv profesora tjelesne i zdravstvene kulture tijekom mjeseca studenoga uključio se u o b i l j e ž a v a n j e M j e s e c a b o r b e p r o t i v o v i s n o s t i  o r g a n i z i r a n j e m m e đ u r a z r e d n i h natjecanja  u košarci i odbojci . Natjecanje je održano pod motom  „Sport me čini boljim“. Mladići su se natjecali u  košarci, a djevojke u odbojci. Završnica turnira okupila je velik broj nastavnika, ali i  učenika

koji su navijanjem i

bodrenjem pružili podršku svojim kolegama i kolegicama na terenu, a samim time su podržali i glavnu ideju o sportu kao načinu borbe protiv ovisnosti.

9


2015.

2016.

Os v rt na š ko l s ku g o d i n u i z p era n a ši h rep o rtera

Božićni sajam U organizaciji Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada, od 12. do 24. prosinca 2015. godine, održao se Božićni sajam izložbeno-prodajnog karaktera na kojem se mogao vidjeti božićni program škola i udruga.

Božićni sajam

izložbeno-prodajnog karaktera

na kojem se mogao vidjeti božićni program škola i udruga. Sajam se održavao na Trgu Vladimira Nazora u Ivanić-Gradu. Osim OPG-ova i obrta, na postavljenim štandovima predstavile su se i mjesne škole te udruge, koji su ponudile različite domaće proizvode, nakit i ukrase te druge prigodne artikle. Svoje radove su izložili i učenici naše škole. Prodavali su božićne kuglice koje su sami izradili, kolače te ostale unikatne rukotvorine.

Božićni spektakl gimnazijalaca iz Križa Dana 18. prosinca 2015. godine, u Sportskoj dvorani u Križu, održao se već tradicionalni sportsko-zabavni program humanitarnog karaktera Srednje škole Ivan Švear.

Dobrovoljni prilozi sakupljali su se za potrebe štićenika Doma sv. Vinka Paulskog u Oborovu. Gimnazijalci područnog odjela u Križu, na čelu s 4.c, priredili su pravu zabavu za sve prisutne. Prvo je nastupio  pjevački zbor SŠ Ivan Švear  te je svojim nastupom oduševio prepunu dvoranu. U sportskom dijelu programa održale su se tri  utakmice: odbojkaška utakmica učenice profesorice, odbojkaška utakmica profesori profesorice te malonogometna utakmica učenici - profesori. Publika je pomno pratila svaki potez i glasnim pljeskom bodrila svoju ekipu.  Čestitamo organizatorima, posebno 4.c, na odlično obavljenom poslu!  

10


2015.

2016.

Os v rt na š ko l s ku g o d i n u i z p era n a ši h rep o rtera

Malo drugačiji završetak prvog polugodišta Dana 23.prosinca 2015.  godine učenici i nastavnici škole sudjelovali su u nastavi korelacijskog karaktera. Nastava je bila organizirana na način da su razredi ekonomske smjene i razredi gimnazijske smjene sa svojim predmetnim nastavnicima pokušali svojom kreativnošću i dosad naučenim prezentirati nastavne sadržaje koje su usvojili tijekom prvog polugodišta.

Projekte koje su osmislili i izradili imali su prilike prezentirati u glavnom holu škole, i to u terminu od 11 do 12 sati ekonomska smjena, te od 15 do 16 sati gimnazijska smjena. Tu je bilo mnogo raznolikih sadržaja i načina izlaganja u obliku plakata, malih kazališnih predstava, autorskih pjesama, križaljki, recitacija i slično. Naši vrijedni učenici i predmetni nastavnici pokazali su iznimnu kreativnost pri izlaganju dosad naučenog.

11


2015.

2016

Os v rt na š ko l s ku g o d i n u i z p era n a ši h rep o rtera

Ovisnosti i Internet – drugačiji pogledi U srijedu, 20. travnja 2016. godine,  u suradnji  Udruge nadbiskup Posilović i Srednje škole Ivan Švear, održano je predavanje na temu  Ovisnosti i Internet – drugačiji pogledi. Uz učenike, predavanju su nazočile i razrednice  Silvija Svetoivanec-Marinčić i Josipa Ilić,predmetni nastavnik  Mile Marinčić, pedagoginja  Nada Gregorek i socijalna pedagoginja Sanja Radić Bursać.  Gost-predavač bio je mr.sc.  Darko Dundović, direktor službe regionalne sigurnosti INA-e d.d.

U prvom dijelu predavanja gosp. Dundović je govorio o opasnostima i posljedicama konzumiranja droga (marihuana, ekstazi, kokain, heroin). U zadnjih nekoliko godina povećana opasnost prijeti od raznih „ovlaživača prostora“ koji se bez kontrole prodaju po brojnim „smart shopovima“.

Kroz vježbu u

interakciji s učenicima gosp. Dundović je istaknuo važnost povjerenja u odnosima te općenito u životu jer početak konzumiranja droge ili alkohola zbog (ne)uklapanja u društvo, bijega od problema ili opuštanja najčešće vodi u ovisnost. U drugom dijelu predavanja naglasak je bio na Internetu i opasnostima koje vrebaju u virtualnom svijetu, od krađe osobnih podataka, kompjutorskih prijevara, do ovisnosti o kompjutorskim igricama, klađenju, cyber-bullingu…

Učenice 2.g razreda naše škole otvorile 1. zagrebački obrtnički sajam Dana 22. travnja 2016.  godine učenice 2.g razreda predstavile su našu školu revijom frizura na 1. zagrebačkom obrtničkom sajmu koji je održan na Zagrebačkom velesajmu. Sajam je organizirala Obrtnička komora Zagreb  u suradnji s Gradom Zagrebom. Cilj sajma je promocija obrtničkih zanimanja među mlađim generacijama. Učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola predstavila su se strukovna zanimanja sa željom da se poveća zanimanje za upis u brojna obrtnička zanimanja.

Sajam su otvorile naše učenice iz 2.g razreda koje su revijom frizura inspiriranih povijesnim razdobljem 20-ih, 50-ih, 70-ih i 90-ih godina zaslužile veliki pljesak.Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je na otvorenju sajma istaknuo kako nam  u Hrvatskoj treba pozitivne energije i da čestitamo drugima kad nešto dobro naprave. Našoj školi poklonio je veliko licitarsko srce koje su preuzele upravo naše učenice. U programu, koji je vodila naša stručna  nastavnica Senka Derifaj, bila je revija natjecateljskog karaktera Zlatni ruž gdje su se natjecali kozmetičari naučnici, a nakon toga je održana 13. humanitarna revija Groznica maturalne večeri gdje obrtnici, djeci iz domova, poklanjaju odijela, haljine, cipele, frizure i šminkanje kako bi mogli otići na maturalnu večeru.

12


2015.

2016.

Os v rt na š ko l s ku g o d i n u i z p era n a ši h rep o rtera

Radionice prve pomoći u 1. razredima Od 25.4.2016. do 29.4.2016. se u prvim razredima održavala radionica prve pomoći u svrhu educiranja učenika o prvoj pomoći i nadolazećem Tjednu crvenog križa, od 8. do 15. svibnja 2016. 

Ekipa mladeži prve pomoći Ivanić Grada je s učenicima podijelila svoja iskustva, pozvala ih da im se priključe u raznim aktivnostima koje nudi HCK i poučila ih praktičnom i teorijskom dijelu prve pomoći i crvenog križa kroz filmove i prezentaciju. U anketi uspješnosti radionice prve pomoći su učenici rekli da im se najviše sviđao praktični dio u kojem su učenici bili manekeni, te su i oni mogli probati nekoliko ozljeda. Učenici se mogu uključiti u sabirne akcije „Solidarnost na djelu“, doniranjem krvi te volontiranjem.

Književna večer sa Shakespeareom i Marulićem U srijedu, 27. travnja 2016.  godine u Srednjoj školi Ivan Švear održana je književna večer posvećena najvećem engleskom dramatičaru Williamu Shakespeareu i ocu hrvatske književnosti Marku Maruliću. 

Učenici su pod vodstvom svojih nastavnika hrvatskoga jezika dostojno obilježili 400 godina od Shakespeareove smrti i 515 godina od objave najpoznatijeg Marulićeva djela Judite. Književna večer započela je revijom frizura inspiriranih renesansom, uz glazbu renesansnog napjeva iz 1509. godine. Učenici su priredili bogat program za sve prisutne. Čitanje Shakespeareovih soneta na hrvatskom i engleskom jeziku, odglumljen dijalog iz tragedije Romeo i Julija, skeč Shakespeare u 5 minuta, odijevanje Judite, samo su dio programa koji su pripremili naši nastavnici i učenici. Zahvaljujemo se na uloženom trudu i lijepoj književnoj večeri

13


2015.

2016.

Os v rt na š ko l s ku g o d i n u i z p era n a ši h rep o rtera

Svečani doček i čestitka rukometašima Dana 2.5.2016. u našoj školi organiziran je svečani doček za rukometašice i rukometaše koji su postigli izvrsne uspjehe na Državnom prvenstvu školskih športskih klubova u Poreču od 25. do 27. svibnja 2016.

Naša školska muška rukometna ekipa o s v o j i l a j e b r o n č a n u , a ž e n s k a r u k o m e t n a ekipa  zlatnu medalju! 

Od srca čestitamo našim

učenicima; iz muške, brončane ekipe  – Jakovu Bunjevcu, Luki Čuljatu, Teu Glumcu, Viktoru Gorčanu, Davoru Ivekoviću, Ediju Kilihu, Davidu Križaniću, Ivanu Leškoviću, Leonu Lukačecu, Lovri Malecu, Teu Presečanu, Luki Svetličiću, Tinu Tadiću i Karlu Zajecu. 
 Iz ženske, zlatne ekipe  – Tini Barišić, Doris Hren, Patriciji Hren, Karli Jukić, Pauli Kinderman, Martini Krajpl, Luciji Krznarić, Mirni Lešković, Karli Lisica, Ani Malec, Tei Mihalj, Katarini Mrazović, Ani Pejić i Loreni Petreković. Posebne čestitke i veliko hvala upućujem treneru obje ekipe, profesoru  Goranu Bobiću, te profesoru  Branimiru Andrušiću  na nesebičnoj pomoći i podršci! Hvala vam svima što ste na najljepši mogući način pronijeli ime naše Škole po cijeloj Hrvatskoj!! Ponosimo se vama, vašim uspjehom i ogromnim angažmanom; pokazali ste da se upornošću, voljom i radom   može napraviti jako, jako puno! Ravnateljica: Ksenija Pavlović, prof.

14


2015.

2016.

Os v rt na š ko l s ku g o d i n u i z p era n a ši h rep o rtera

Dani otvorenih vrata Srednje škole Ivan Švear Tijekom dva dana, od 3. do 4. svibnja 2016., našu školu su posjetili učenici osmih razreda iz osnovnih škola iz Ivanić-Grada, Posavskih Brega, Graberja Ivaničkog i Kloštar Ivanića.

Buduće srednjoškolce pozdravila je socijalna pedagoginja Sanja Radić Bursać i predsjednik Vijeća učenika Silvio Štruklec (3.b). Tijekom obilaska, osmaši su imali priliku upoznati se s raznim  usmjerenjima koja se mogu upisati u našoj školi. Naši su učenici pripremili zanimljiva predstavljanja svojih usmjerenja budućim srednjoškolcima te ih na taj način željeli potaknuti da upišu neko od ponuđenih usmjerenja. 

3. međužupanijska izložba inovacija „I³G“. U Ivanić-Gradu je 20. i 21. svibnja 2016. održana 3. međužupanijska izložba inovacija, na kojoj su se predstavili i mladi inovatori, učenici naše škole.

Za svoje inovacije osvojili su i priznanja. Učenici 4.k razreda Ema Forić i Renato Šafran, usmjerenje tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvo i učenik 3.e Matej Matoš, usmjerenje industrijski mehaničar dobili su brončane plakete za svoje inovacije – Ema Forić za detektor laži, Renato Šafran za detektor razine vode, a Matej Matoš za hidrauličku prešu. Čestitamo dobitnicima!

15


2015.

Dan ma t u ra n a t a

2016.

Dana 17. svibnja 2016. učenici završnih razreda su dostojanstveno obilježili posljednji dan nastavne godine.  Prekrasan sunčan dan poslužio je da maturanti svoj dan proslave na otvorenom, u dvorištu škole i igralištu, uz velike doze smijeha i dobre volje.

Veselo, uz pjesmu i ples, zabavne i sportske igre, u prekrasnom zajedništvu s p o k o j o m s u z o m u o k u p r o š a o j e D a n maturanata, stoga   vjerujemo da će ga zasigurno  svi pamtiti s nostalgijom i smiješkom na licu. I ove godine maturanti su u povorci prošli ulicama svoga grada, a u njegovom središtu, tradicionalno i skladno otplesali quadrillu. Sretno dalje, dragi naši maturanti!

16


2015.

2016.

Os v rt na š ko l s ku g o d i n u i z p era n a ši h rep o rtera

COD4 turnir Tijekom ove školske godine u našoj je školi održan veliki turnir Call of Duty 4. Ovom izazovu, kojeg je organizirao prof. Renato Cafuk, odazvao se velik broj učenika koji su željeli sudjelovati u online igranju svjetski poznate igre. poznate igre.

Ukupno je bilo 15 ekipa, tj. 15 razreda od po 5 učenika. Jedan učenik je bio vođa, kako za konzultacije s prof. Cafukom, tako i sa ekipom tokom meča. Ukupno je odigrano 14 susreta. Na kraju, pobijedila je ekipa iz 2.K razreda. Drugo mjesto zauzela je ekipa iz 3.K razreda, a treće mjesto podijelile su ekipe iz 3.N i 1.N razreda. Zahvaljujemo učenicima koji su dali poseban doprinos u provođenju ovog turnira - Marku Koprivanacu (2.N) i Lovri Kožaru (3.B).

Karnevalisti iz Bolivije u školi otplesali kaporales Dana 3. lipnja 2016. godine naša je škola ugostila karnevaliste iz Bolivije, Italije i Rijeke. Svi karnevalisti su se kratko predstavili okupljenim učenicima. Bolivijska grupa karnevalista Sangre Andina predstavila se atraktivnim i originalnim plesom kaporales kojeg u San Paolu jednom godišnje pleše 10 000 ljudi. Učenici su njihov nastup popratili velikim pljeskom.

4.b uz Jana i Jenifer iz Ugande Učenici 4.b razreda položili su ispit zrelosti, humanosti i solidarnosti više puta tijekom svog školovanja. Odazvali su se svim humanitarnim akcijama koje je škola organizirala.

Posebno treba istaknuti da su od drugog razreda brinuli o školovanju i prehrani dvoje djece iz Ugande. Putem humanitarne udruge "Plavi Anđeo" mjesečno su uplaćivali iznos od 30 dolara za svako dijete. Tim novcem je plaćana njihova školarina, jedan (često i jedini) obrok u danu i potrebna odjeća. Dobivali smo dva puta godišnje izvješće o njihovom uspjehu u školi,a također i njihova  pisma zahvale. Ova slika  bit će nam trajna uspomena da smo učinili dobro djelo i da će naš razred Jan i Jenifer pamtiti cijeli život. Anđela Kosovec, prof.

17


2015.

Terens ke , izvanu č i o n i č k e n a st a v e i i z l et i

2016.

1.n i 1.k – Posjet rudniku Sv. Barbare i Samoboru Dana 4.12.2015.,  na  Dan Svete Barbare (zaštitnica rudara), održana je izvanučionička terenska nastava za učenike 1.n i 1.k  razreda uz pratnju razrednica Diane Borjanić i Ive Ipšin, te uz predmetne nastavnike Krešimira Skupnjaka i Sanju Njari.

Po dolasku u mjesto Rude prvo smo posjetili izložbu minerala, stijena i fosila, a nakon toga se zaputili prema Rudniku. Rudnik se sastoji od tri rova: Vlašić, Sveto Trojstvo i Kokel. Nakon obilaska uputili smo se prema centru grada Samobora gdje smo iskoristili prekrasno vrijeme za kratku šetnju gradom. Nakon Samobora, uputili smo se u Zagreb gdje smo posjetili Kaptol, Katedralu, Dolac, Kamenita vrata te Trg sv. Marka. važnost njihove buduće struke, te ih motivirati u daljnjem školovanju.

Posjet lječilištu Naftalan Dana 3. ožujka 2016. godine 1. razred prodavača, u pratnji razrednice Gordane Celinić Haramustek, posjetio Naftalan, specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju.

Dočekao nas je ravnatelj bolnice dr. Goran Maričić. Saznali smo kako je naftalan ljekovito zemno mineralno ulje. Prirodni ljekoviti sastojci ovog ulja koriste se od davnina u očuvanju zdravlja i sprečavanju bolesti, a isto tako u liječenju već nastalih bolesti i oštećenja, posebno kožnih bolesti poput psorijaze. Ravnatelj nas je proveo i kroz fizikalno-terapijski dio bolnice gdje su pacijenti uz stručno vođenje svojih fizioterapeuta provodili terapije.

18


2015.

Terens ke , izvanu č i o n i č k e n a st a v e i i z l et i

2016.

Terenska nastava 1.a, 1.c i 2.c razreda u Ljubljani Učenici dva prva i jednog drugog razreda posjetili su 3. svibnja 2016. godine Ljubljanu i Hišu eksperimentov. Bila je to jednodnevna terenska nastava planirana kurikulom pod vodstvom nastavnice kemije  Manuele Kušec, te razrednika Gorana Bobića, Danijele Huljenić Pugar te Ane Rodić.

U sklopu terenske nastave posjetili smo interaktivni muzej Hišu eksperimentov koja učenicima na zanimljiv i pristupačan način približava pokuse iz područja fizike i kemije. Učenici su tako ležali na čavlima, bojali plamen različitim bojama, igrali se strujom i magnetima te rješavali razne optičke iluzije. Osim Hiše eksperimentov učenici su imali priliku vidjeti i glavni grad Slovenije, Ljubljanu. Vođeni stručnim vodičem razgledali smo znamenitosti grada: Prešernov trg, Trostruki most, Zmajev most, baroknu Gradsku vijećnicu, katedralu sv. Nikole, centralnu tržnicu te Stari grad. Nakon razgledavanja učenici su iskoristili slobodno vrijeme za vlastite programe u središtu grada za ručak, šetnju, odmor i kupovinu.

Izvanučionička nastava - 4.k - HEP Križ i INA naftno-lonjsko polje Žutica Dana 04.05.2016.  održana je izvanučionička terenska nastava za učenike 4.k razreda uz pratnju predmetnih nastavnica Diane Borjanić i Ive Ipšin.

U HEP dispečerskom centru upoznali smo se sa "centralnim" SCADA sustavom koji služi za vođenje prostorno dislociranih EE objekata. Nakon obilaska HEP sustava u Križu, zaputili smo se prema  INA naftnoplinskom polju Žutica. Tamo smo se zaputili prema dispečerskom centru (kontrolni toranj).  SCADA sustav koji se tamo koristi nadzire osam udaljenih radnih postrojenja, te alarmira u slučaju bilo kakve nepravilnosti. Zatim smo obišli jednu utisnu stanicu koja je nedavno osuvremenjena novim tehnologijama za utiskivanje CO2 plina i PLC uređajima za upravljanje i slanje podataka do nadzornog upravljačkog sustava. Na kraju obilaska vidjeli smo i dio postrojenja za distribuciju naftnih i plinskih sirovina uz stručno  predavanje našeg vodiča.

19


2015.

2016.

Posebni u s pje s i naš i h u č en i k a n a ž u p a n i j sk i m i dr žavnim n a t j ec a n j i ma

I ove školske godine učenici naše škole postizali su zavidne uspjehe na županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima….

A ) Županijska razina Matematika Antonija Ćosić, mentorica Anita Jurina, za sudjelovanje Marko Mikša, mentorica marija Tomić Kruljac, za sudjelovanje Ivan Uzelac, mentor Ivan Belavić, za sudjelovanje Fizika Antonija Ćosić, mentorica Mirela Lukačević, za osvojeno prvo mjesto Marko Mikša, mentorica Mirela Lukačević, za osvojeno prvo mjesto Matija Matijević, mentorica Mirela Lukačević, za sudjelovanje Geografija Lucija Škvorc, mentor Robert Haim, za osvojeno drugo mjesto Njemački jezik Benjamin Horvat, mentorica Helena Seifried, za sudjelovanje Matija Matijević, mentorica Helena Seifried, za osvojeno drugo mjesto Hrvatski jezik Ivana Dorotea Tkalčić, mentorica Mirjana Banković Malečić, za osvojeno treće mjesto Paula Kinderman, mentorica Zvjezdana Kurešić, za sudjelovanje Lucija Levar, mentorica Milena Hruška, za sudjelovanje Povijest Karla Prebeg, mentorica Ana Rodić, za sudjelovanje Matija Matijević, mentorica Ivana Mrazović, za sudjelovanje Kemija Antonija Ćosić, Mentorica Marijana Čorak, za sudjelovanje Viktor Gorčan, mentorica Manuela Kušec, za sudjelovanje Biologija Antonija Ćosić, mentorica Snježana Pavunec, za sudjelovanje Patrik Gazec, mentorica Snježana Pavunec, za sudjelovanje Lucija Levar, mentorica Snježana Pavunec, za osvojeno prvo mjesto Amalija Blagajec, mentorica Snježana Pavunec, za sudjelovanje

20


2015.

2016.

Posebni u s pje s i naš i h u č en i k a n a ž u p a n i j sk i m i dr žavnim n a t j ec a n j i ma

A ) Županijska razina Engleski jezik Luka Čorak, mentorica Estera Lončar, za sudjelovanje LIDRANO Matea Modrić, mentorica Valentina Pižir, za sudjelovanje Lucija Katalinić, mentorica Valentina Pižir, za sudjelovanje Karolina Čačić, mentorica Valentina Pižir, za sudjelovanje Martina Huzanić, mentorica Valentina Pižir, za sudjelovanje Elektrotehnika Antonio Režabek, mentor Petar Rajaković za sudjelovanje Marko Cunj, mentor Petar Rajaković, za sudjelovanje Frizer Martina Keleković, mentorica Marija Gabrijel, za sudjelovanje Antonija Miša, mentorica marija Gabrijel, za sudjelovanje Projekt „IN PODUZETNIK“ Učenici i nastavnica koji su stekli pravo polaganja EBCL certifikata: Tamara Lučić, Margareta Horvat, Antonela Kučinić, Gabriela Kovačić, Anamarija Tomić, Valentina Tomičić, Iva Tomljanović, Marija Rašo, Josipa Ilić B) Međužupanijska razina Vjeronauk Ekipa u sastavu: Gabriela Juko, Antonio Andrijević, Dijana Žabić i Ana Mandić, mentorica Josipa Hlevnjak, za sudjelovanje Hrvatski Crveni križ Ekipa u sastavu: Emina Majdek, Nataša Vukojević, Karmen Kovačević, Gabriela Juko, Patrik Gazec i Kristina Ćorluka, mentorice Tea Tadić i Nada Gregorek, za osvojeno drugo mjesto Vježbenička tvrtka Ekipa u sastavu: Marjana Bilandžija, Ivana Dragičević, Monika Bradić i Martina Dusper, mentorica Sanja Verić, za osvojeno prvo mjesto Ekipa u sastavu: Martina Mihaljević, Kristina Ljubičić, Petra Poturiček i Melissa Selimović, mentorica Nikolina Dragićević, za osvojeno treće mjesto

21


2015.

2016.

Posebni u s pje s i naš i h u č en i k a n a ž u p a n i j sk i m i dr žavnim n a t j ec a n j i ma

c) Državna razina Rukomet (ženski) Ekipa u sastavu: Tina Barišić, Doris Hren, Patricija Hren, Karla Jukić, Paula Kinderman, Martina Krajpl, Lucija Krznarić, Mirna Lešković, Karla Lisica, Ana Malec, Tea Mihalj, Katarina Mrazović, Ana Pejić i Lorena Petreković, mentor Goran Bobić, za osvojeno prvo mjesto Rukomet (muški) Ekipa u sastavu: Jakov Bunjevac, Luka Čuljat, Teo Glumac, Viktor Gorčan, Edi Kilih, David Križanić, Ivan Lešković, Leon Lukačec, Lovro

Davor Iveković,

Malec, Teo Presečan, Luka

Svetlečić, Tin Tadić, Karlo Zajec, , mentor Goran Bobić, za osvojeno treće mjesto

22


UČ E N I C I G E N E R A C I J E 2015. /2016.

Pitate se kako doći do prestižnog imenovanja učenikom generacije? Učenikom generacije postaje se kontinuirano odličnim uspjehom, uzornim vladanjem, iskazanom visokom razinom kolegijalnosti, pristupačnosti i empatije, zavidnim uspjesima u izvannastavnim aktivnostima te još brojim drugim ostvarenjima koje učenika određuju. No, da ne duljimo, naši laureati su:

ČE T V E R O G O D I Š N J A S T RU K OVN A USMJEREN JA

O P ĆA G I M N A Z I J A

Tena Škvorc, 4.c Željko Habulin 4.k

TR O G O D IŠN JA STR UK OVN A USMJEREN JA

T ROG OD IŠ N J A S T RU K OVN A USMJEREN JA

Martina Keleković 3.g

Marija Božić 3.j

POMOĆ N A ZANIMANJA

Patricija Ivković 3.l

23


2015.

2016.

4.A O P ĆA G I M N A Z I J A

1

Iako smo joj od Krleže bili draži, uhvatila nas je Milena u svakoj našoj laži. Mislili smo da s Vedranom bit' će nam lakše, da opravdat' će geograf sve izostanke naše. Eh, da bar nam je bilo lako i da se neopravdani nisu nizali samo tako… Ali preživjeli smo mi i gore, Anđeline problemske zadatke i slične noćne more. A sada kada čeka nas svijet, požurimo jer tempus neminem manet.

24


MARINA B AKOVIĆ

AN TEA CESAR

Profesorica bipologije

Bude mama opravdala!

A N TE

LUKA

COTA

ČORAK

Carpe diem, noću pijem!

Nisam bio u „Bazi“

AN A M A RIJA FIN Z IR

AN TONIO G AG U L I Ć

Laura, hoćemo markirat'?

Ali profesorice, to su samo kartice za učenje

VLADIMIR G A Š PA R

TA L I A GRUBAČ

Nisam hipster, al' sam najljepši

Oprostite što kasnim, bila sam u Ikei! (i tako svaki tjedan)

IN E S

DORIS

HERCEG

HREN

Mogu odgovarati idući sat?

Profesore, mogu na trening?

25


DA N I C A IVA N OVIĆ

VA L E N T I N A J AG AČ IĆ

Cvijećem protiv zime!

Jučer je prošlost, sutra misterij, danas je dar.

LEA

ENI

JAMBREK

KUREŠIĆ Jel' smijem 15 minuta ranije?

Mogu ja s Doris?

KARLO

LUCIA

LEŠ

LEVAR

Može čoksa i sok za 3 i 50?

Jedi, moli, Escherichia coli!

ANA MANDIĆ

TEA LONČARIĆKLOBUK

Čubim, dakle na satu sam.

Bilo je i vrijeme.

AN A -M A RIJA PETROVIĆ

BRANIMIR PREVIŠIĆ

Imam ja češalj!

Profesorice, zvoni za dvije minute i 23 sekunde.

26


JA N A R A D I N OV I Ć

LUCIJA RADOŠEVIĆ

Naša Jana nema mana!

'ko se glasno smije, najslađe se smije!

SVEN L AU R A

REDE

ŠEJIĆ Muke jednog zavodnika.

Fifi, markiramo.

27


A D RIJA N A ŠTEDUL

VEDRAN ŠTRUKLEC

Moderna Zlatokosa

„Kombinacija“ je kombinacija od kombi i nacija.

PETRA VLAHEK

TO MI SLAV VUKES

„Give everything but up“

Hobotnica, Mićo, Lugar, Omot, Josip, Mislav, Moto Legur

r azrednik:

VEDRAN BERLAN, PROF

28


2015.

2016.

4.B O P ĆA G I M N A Z I J A

1

Dodavanje papirnatom loptom nam je u krvi, u humanitarnim akcijama smo bili uvijek prvi. Sa supervizijom smo već prijatelji pravi, na više naših satova su bili nego mi, ali nikad ih nismo čekali u stravi, uz njih smo puno bolje učili. Uvijek smo u školi kad se ispit sprema, ali smo zato odsutni kad testova nema.

29


GORAN BELIĆ

AMALIJA BLAGAJAC

Definicija je tata.

Ne znam ništa! (Dobijem 5)

JOSIP CEROVEČKI

LEA CRNOBNJA

Ništ' pametno!

Kaj? Kaj je bilo? Ja nisam čula!

TOM ISLAV CUNJ KAROLINA ČAČIĆ

Rođen prekasno da bih istraživao zemlju, rođen prerano da bi istraživao svemir,

Nemoj pucat prstima.

rođen točno na vrijeme da se obrazujem.

AN A-MARIJA HERCEG

DAV I D GABRIĆ

Ana voli disko!

Šalji, šalji, nemoj ženit!

MARTINA HUZANIĆ

AN TONELA KAUZLARIĆ

Učenici, mučenici, ljubim vam soj, direktori, profesori niste moj broj.

Moram ić' doma, pas mi je gladan.

30


EDI KILIH

KRISTINA KO MŠ O

Dojdem, ćićim, iznerviram razrednicu.

Petrnaest i četrnaest

LUCIJA KO ZINA

AN AMARIJA LIKER

Profesore, blasfemija nije hrvatska riječ.

Tamper, učionica #23.

A N TON IA MARKOVIĆ

MARIJA MRAOVIĆ

Smijem ja podijelit testove?

A sjećam se! Pa to nismo nikad radili!

MATEA PEDLJO

KREŠIMIR PURAN

Jel' možemo ić?

Kaj sam sad ja kriv?

AN A M A RIJA S E RT I Ć

MIHAELA S L AV U J AC

Budem ja to sve na casio.

Jel' mi ruž postojan?

31


IVON A S TA N I Ć

AR I JAN SVILIĆ

Kemija i ja, prijatelja dva!

Ko pod drugim jamu kopa, nos

MIA Š O Š TA R Č I Ć

KARLA ŠĆUKANEC

Ne da mi se!

Osjećam se abdilarno low.

AN AMARIJA V R B A N AC

A RIJA N A ŠPEK

Ovaj blic me šupil

Piva über alles

više neg piva!

A N D RO V U KOV I Ć

r azrednica AN ĐEL A KO S OV E C , PROF.

Dronsi, kmica sa Žerke.

MIRELA VULAMA Ma pošaljite vi to meni na mail, lakše je.

32


2015.

2016.

4.C O P ĆA G I M N A Z I J A

1

Prije četiri godine početkom rujna u školu je stupila generacija čujna. Prošla su ovdje već četiri ljeta i sada kad odlazimo prava je šteta. „Najbolji razred“ nazvani smo bili čak smo i alkohol slabo pili. Tako je bilo do godine treće kada baš nismo imali sreće. „Ajmo odgodit“ naše su poznate riječi i u tome nije moga nitko da nas spriječi. „Pogoršali ste se“ govorili su profesori često „Možda vam ovdje nije mjesto“. Ipak smo ostali najbolja generacija i mnogima iza nas životna inspiracija. Pričat će o nama godinama ljudi „Bila su to djeca dobre čudi“. 33


KARLA B ABIĆ

I VA B ARB ARI Ć

Mo'š me lomit', al' Bolje voda u koljenu, nego samo voda.

ne mo'š me slomit'!

MARIJA BOŠNJAK STELA BERONIĆ

Kola se pije, kola se pije!

Buš rekla neš?

IVA N BUBENIK

SARA D RO B E C

A zaboravil sam.

Nisam ja zakasnila, vi ste došli ranije.

ŽANA G AV R I Ć

FR AN CISKA J U L ARIĆ

„I don't have dreams, I have goals.“ H.S.

Nije burek sa sirom, nego sirnica!

GORANA KO L U ND Ž IJA

LUCIJA KO MAR

Takva mi je koža.

Da škola počinje u 3, došla bi u 2 do 3.

34


KARLO KOPEJTKO

PETRA KOVAČE V IĆ

Bude mama zvala.

E kad sam ja bila u Zagrebu…

D I N KO KOVAČI Ć

I VA KRIŽANOVIĆ

Tiha voda brege dere!

Ja to niš' ne znam.

KARLO

I VANA PAULI Ć

LEGIN Pa ti nisi normalna!

A da odgodimo?

MARKO PELINJAK

PETRA PETRAK

Sve će se to tebi obit o glavu!

Petra Petrak, isto samo s K.

DA M J A N PLEŠE

J AN LAV PUGAR

One number to rule them all - 73.

Danas prsa, sutra leđa.

35


TENA Š K VO R C

TO MI SLAV U G A R KOV I Ć

Učenica generacije

Imam ja veze s ministarstvom.

s najviše izostanaka.

r azrednica:

SANJA NJARI, PROF.

36


1

2015.

2016.

4.D EKONOMISTI

U našem razredu izostanaka milijuni, a u školi smo se osjećali ko u komuni. Veseli i zeleni uvijek smo bili i svima živce pili. I bez obzira na to što drugi kažu, mi smo razred generacije!

37


A N D RE J A AČKAR

N I KO LINA BENKOVIĆ

Alo, ba, jarane…

Oćemo u Konzum?

MARIJANA BILANDŽIJA

MONIKA BRADIĆ

Ma pišite neopravdani…

Ne znam, ne zanima me!

PETRA ČARŽAVEC

MATIJA BRKANIĆ

I didn't go to high school, i went to school high.

Rad je stvorio čovjeka, a nerad gospodina.

AN TON E L A ČIKOR

I VANA D R AG I Č E V I Ć

#yolo

„ E'o, ovi vatrogasci opet pale vatru.“ I.D.

38


MARTINA DUSPER

MARTINA HERCEG

Dubravka Luster (Duda)

Dobre ocjene sam izgubila u Bermudskom trokutu.

MARIO HLADUVKA

MATEJA H O RVAT

Nikad u jagode bez lojtre.

Melissa kaže da sam mekana.

TEA KOVAČ IĆ

MAJA KESEGIĆ

Ja bi dooma!

Zaspala sam.

KRISTINA LJUBIČIĆ

MARTINA MARIČIĆ

Ja nemrem!

Oće mi ić 'ko na kiosk?

39


MARTINA MIHALJEVIĆ

NIKOLINA MILJAN

Svi misle da sam odlična, osim profesora Haima.

Oprostite što kasnim, čekala sam da mi tableta počne djelovati.

BRUNO PAVELIĆ

IVAN PETRUŠIĆ Ne na Lazio!!!

L I N DA PTIČAR

PETRA POTURIČEK Kaj me skubeš?

Ne znam, nije me bilo u školi.

MARIJA RAŠIĆ

N I VES R E H TA Č E K Možemo ranije na vlak?

Ma ne… Točno će me ova škola u grob otjerat…

40


MELISSA S E L I M OV I Ć

PAULA ŠKRLEC

„Kužiš, kao…“

Tvrdimo da nakon svega nešto i „znamo“!

DORIS TREFILJ

VA L E N T I N A VINCEK

Profesorice, jel mogu po kavu?

Došla mala, ošla mala.

BOŽO

r azrednica

ŽABIĆ

J A D R ANKA DOREŠIĆ, PROF.

„el presidente“

41


1

2015.

2016.

4.I KOMERCIJALISTI

Mi smo jedan razred komercijalista, 30 veselih optimista, gradivo navlačili, profesore zavlačili, ponešto skužili, petkom ružili. Škola je bila naš dom, tu je bio svatko svoj na svom. Jeli, pili, gosti bili. Zanimanje smo stekli, svega se odrekli. Srednju završili, a belu usavršili, („čast iznimkama“, I.P.). A sada raska nećemo suze liti, Vi nikad zaboravljeni nećete biti. I tako, hvala Vam svima, ostali smo bez rima. Vaš 4.i

42


MATEO

LUCIA

A HE C

B ALUG

A sad doma za stalno.

Razredni bankomat!

ALENA BEHLIĆ

KRISTIJAN BEREKOVIĆ

Ja sam Batman!

Aj ti bok, muko moja!

J AS NA BULJAN

AN A M A RIJA BRCKO

Ne da mi se, joooj…

Puko mi smjehuljak!

MATEJA CIMAŠ

AN TONELA CRNIČKI

A jel' mogu ja s Martinom i Valentinom?

Ak' ide Anka, idem i ja!

43


PATRICIJA DIVIĆ

ORNELA DOREŠIĆ

Gotovo je, Bogu hvala!!!

Too cool for school!

MARIC A DUVNJAK

PAULA GRBA

Sami ste ga prizvali.

Mama će opravdati.

BOŽIC A KLAK

S I LV I O JURIČ K I

Ček' da još ovo

Kaj je adut?

prepišem.

KARMEN KRALJ

MARTINA KRUPEC

Game over!!!

Mogu s Valentinom do kioska?

44


KARLO

DORIAN ORUČ

L E VA R

Svaki bik zove pik…

Ja zvao pika!

IN E S PEPELKO

DOLORES PILKO

Za sve flegma…

Recite da me ne zapiše. Dolazim za 5 minuta.

ANA POTLAČEK

TIHANA PINTARIĆ

Ak' ide Crna, idem i ja!

Kad sam bila mala… ma ja sam još uvijek mala…

AN ITA

KRISTINA RADIĆ

RADIĆ

Mrvaaa…

Đe mi je mobitel?

45


MARKO SABOLIĆ

MARTINA SAKAČ

Bude sestra opravdala.

Kikaaa…

DORA

J O SIP

Š I F TA R

ŠOŠIĆ

U ovom razredu sam ja Kolinda!

Samo lagano, vol. No2

VA L E N T I N A V R ATA R I Ć

PATRICIJA VRBASLIJA

Mogu s Martinom do WC-a?

Sutra idem po ispričnicu.

r azrednica MANUELA BOŽIĆ BUHAČ, PROF.

46


1

2015.

2016.

4.K TEH N I ČA R I

Na pragu Tesle, jednostavno nismo imali izbora, nego se tako i ponašati... Shvativši da istosmjerna struja gubi utrku sa izmjeničnom, morali smo i mi prihvatiti prirodu izmjenične struje, puno prirodnije i bliže našem svemiru.. Naše ponašanje, iako nismo tako uvijek htjeli, imalo je u svakom trenutku drugačiji smjer i iznos. Slikovito rečeno, mi smo bili elektroni, a naše šupljine učionice i hodnici. Isti smjer i iznos nismo si mogli dopustiti. A i vi profesori, koji imate visok potencijal spreman da se prenese nama, davali ste nam još veću jakost naše struje! Malo objašnjenje, opravdanje i zahvala 4.k!

47


DA N I J E L B AHLIN

TIN BIRŠIĆ

Spoji se na masu. Pola boce Jack-a do mozga nije došlo.

FIL IP BREZOVEČKI

EMA FORIĆ

Pa što onda?!

Profesore, kad je ispravak?

FIL IP FUGAŠ

N I KOLA FU GA Š

Vikend je počeo.

A zašto i nebi?!

N IKOL A GOLAK

ŽELJKO HABULIN

Znanje se množi dijeljenjem.

Što ćemo, belu ili loru?

IVA N A KLARIĆ

TENA KO L AR

www.nikad-necupostat-student.hr

Jel imaš žvaku?!

48


JURIC A L U K I N OV I Ć

J U R IC A KRNJAK

Franjina S. Mama!

1.Imamo.

AN TUN -IVA N MARONIĆ

I VAN N OVOSEL

Buš ti to pojel?!

Ima l' ko jači?!

MARIO POKRAJAC

LUKA RADOŠ

FR ANJO SALAJ

ANA S KO Č E N

3. majice

Budem drugi puta.

MATIJA SPUDIĆ

STRIBOR POCEMMIHALJEVIĆ

Sve se rješava u sudačkoj nadoknadi.

Neuračunljivo biće poremećene svijesti.

49


R E N ATO ŠAFRAN

BRANIMIR Š E S TA N

Dali ste mi sve što

Učenje u učionici 23.

Ruđer nije.

KRISTIJAN V I D OV I Ć

MARKO ŠABIĆ

Krhko je znanje.

5. norijadu

J O SIP

PETAR PALIJAN

SETINSKI

2. jadne

DA RV I N ZRIMS r azrednik Sportom protiv droge, biciklom u Amsterdam.

RO Z A R I O I VAČI Ć, P RO F.

MARIO ZRNO Skonto sam da nisam nikad konto.

50


1

2015.

2016.

3.E INDUSTRIJSKI MEHANI Č A R I

U 1. razredu bilo nas je 32, sada, na kraju 3. razreda ima nas 19. To je dokaz da je bilo svega i svačega. Naredalo se pedagoških mjera, pa barem za 3 prosječna razreda. Nekolicina je ponavljanjem razreda utvrđivala gradivo, valjda vođeni onom starom „Ponavljanje je majka znanja“. Nije nam bilo lako, osobito ovu zadnju godinu: 2 dana nastave, čak 7 predmeta, a Čedo neće popustit. Raska naporna, stalno prigovara, stišće: opravdaj ovo, opravdaj ono, gdje ti je ispričnica, gdje si bio, kad ćeš odgovarat…nema kraja. Ali, kraj je ipak došao, mi nekako preživjeli i sad ćemo dalje. Gdje, kuda i kako još ne znamo, nadamo se najboljem. Pozdrav svima!

51


DA R I O

KARLO BUDAK

BRADIĆ

Uvijek pospan, umoran, teško mu u

Visoko školovan.

životu…

KRISTIJAN CINDRIĆ

SANDI ČERNJAK Ne bih znao.

DAVO R I V EKOVIĆ

MATEJ ĐUKEC

Rijetko kad viđen

Nikad na vrijeme, a uvijek stigne.

TOM ISLAV J A N KOVE C

MARTIN J O S I P OVIĆ

VR46

Čudo od čovjeka.

52


LUKA KATALENIĆ

AN TUN L J U C OV I Ć

Draž

Ad faciendum opus.

V L AT KO MARTINOVIĆ

MATEJ MATIJEVIĆ

Bio sam na treningu.

Samo da je vikat, galamit, prigovarat, svađat se…

S T J E PA N MIJEKOVEC

MATEJ MATOŠ Ne da mi se.

Svaki dan vozim bajk.

MIHAEL MODRIĆ

BERNARD PEREKOVIĆ

Dinamo u srcu.

Acta non verba.

53


MARIO

MATIJA PROFUNTAR

POJE

Opravdat će Denis Čabrajec.

Kaj to danas pišemo?

TOM ISLAV PURAN Ajmo na gemišt.

r azrednica:

ZVJEZDANA KUREŠIĆ, PROF.

54


1

2015.

2016.

3.G FR IZ E R K E

Frizerski sam razred ja , 
 u životu mi ništa ne treba. 
 Malo škare, malo češalj 
 i cijeli svijet nam je uljepšan.
 
 Kada mutim neku boju 
 u sebi stvaram sliku svoju. 
 Kada mašinu u ruci imam ja,
 kratka kosa slijedi to se zna. 
 
 Na početku smo bili samo sjeme , 
 a sada smo Iskrino pleme. 
 Mali razred nismo mi
 i uvijek smo veseli. 
 
 Našoj Iskri skaču živci 
 i mi smo tome mali krivci.
 Iskro naša ne brinite se Vi 
 bit ćemo divni ljudi mi!

55


ANDREJA B ALOG

MATEA B ATINIĆ

Češće nas služi

Musculus gluteus medius maximus i minimus. <3

konobar nego škola.

KATARINA BOGATI

SARA DIMITIJEVIĆ

Ja sam gladna.

Kovrčava Sue

N I KO LINA FI L I PEC

MIHAELA D O M I T ROV I Ć Razredna maserka.

Nisam ja, to je moja sestra.

A N D RE A G AV R A N

J O S IPA J U RIĆ

Češće nas služi

Češće nas služi

konobar nego škola.

konobar nego škola.

56


A N A M A RI J A KAPELAC

MARIJANA KAURIN Carpe diem!

Aj dont nou!

MARIJA

MARTINA KELEKOVIĆ

KEJIĆ

Sa škarama u ruci, najbolja u struci.

Razredna ljekarna.

MIŠELA KOVAČE V IĆ

MONIKA KLASNIĆ Bilo kuda, Bare svuda!

#YOLO

KATARINA LIDMILA

AN AMARIJA LONČAR

Slatka mala lažljivica.

Mia, Mia, ide zMia… ssssszzzzz….

57


PETRA

MARTINA MARUŠIĆ

MALAČIĆ

Idemo na kavu. Aj dont nou!

LORENA MATIĆ

AN TONIJA MIŠA

Hm, koju ću sad boju kose? ;)

Blagajnica bez para.

N I KO LINA SRNOJEVIĆ

V L AT K A N OVA K

Fudbalerka

Napokon imam obrve.

N IKOL IN A SUČEC

I VA ŠARČEVIĆ

Šarala-varala!

Stalno nasmijana, život mi je komedija. ;)

58


MONIKA ŠEBEK

I VANA ŠURLAN

Samo drsko na fin način.

Samo jako.

MATEA VINDIŠ

AN DREJA VIRIĆ

Amor consilii.

Ja danas ne igram tjelesni.

TIHANA V U Č I N OV E C Sad me vidiš, sad me ne vidiš.

r azrednica:

I S KR A KU ŠEC , PROF.

59


1

2015.

2016.

3.J P RO DA VA Č I

Razred nam je ja zakon jer pomaže svak' svakom. Rasku smo živcirali da bi joj živce istrenirali. 3.j je naj, to zna cijeli Ivanečki kraj. S mukom smo završili da bi se birou pridružili. Pamtit ćemo jedni druge sve dok ima cuge.

60


I VA N A

AN A-MARIJA BENKOVIĆ

B A Č EK

Samo ga maži.

Ma nemreš mi to delat, odem na polje.

ANA

MARIJA BOŽIĆ

BILUŠ

A bože moj, u školu se mora ići.

Ne znam i ne želim.

MATEJA BRKANIĆ

S I LV I A BRCKO Živi se jednom, no pierdo nada.

Kad sam bila mala… još uvijek mala.

TOM ISLAV BUKOVSKI

ANA CUNDIĆ

Slušalice su zakon!

Ajd bok, odem na more.

61


BORNA CVITKOVIĆ

PETRA DOKMANIĆ

Nisam ni di sam.

Ništa ne vidim.

FRA N JO DŽEPINA

MARTINA FI L I PEC

KARLA H O D KO

KRISTINA HEGOL Sitna, ali dinamitna!

A kaj ja?!?

ELENA JA N KOVIĆ

SUZANA J AN KOVIĆ

Što je bilo, bilo je, nije tuga za mene!

Ajd zdravo!

62


ANDRIJANA JOVAN OV I Ć

AN AMARIJA KRAČUN

Ma ti si retardiran!

Daj mi dim, dat ću ti žvakaću.

MAGDALENA KUNEK

DOMINIK LAŠKARIN

A ja bi samo da se smijem i da pjevam.

Mateja, kava, Tamper.

I VANA MUSELIN

A N ITA MIJATOVIĆ Uvijek jede, nikad debela.

Kilo gore, kilo dolje.

IVA N A N E D E L JKO

ŽELJKO RAPLJAN

Mogu do Nadice?

Nije mi dobra frizura, ne mogu u školu.

63


IVON A RO M AC

KATARINA SUNČIC A SRNOJEVIĆ

Petra, daj češalj!

N IVE S ŠUSTEK

KLAUDIJA TUNAJ

r azrednica:

SANJA VERIĆ, PROF.

64


2015.

2016.

3.L PO MOĆ N I A D M I N I S T R A T O R I / B R A V A R I

1

Tri godine su malo kad ih provodiš u dobrome društvu. Zajedno smo naučili što je krug, a što krunica, ali i što je pravo prijateljstvo. Prepisivali smo zadaće i učili jedni od drugih. Ponekad smo nervirali jedni druge. Neki su puno pričali, a malo pisali, ali ipak smo sve svoje zadatke ispunili. Jedan član razreda je rijetko bio s nama, ali nam je uvijek bio u mislim. Bez naše raske ništa ne bi bilo, uvijek nas je bodrila, učila i savjetovala. Uz nju osmijeh je uvijek bio na našem licu i zato joj od srca hvala. 
 Naša razrednica kaže da smo ekipa za šest!

65


KARLO B AHNIK

PATRICIJA I V KOVIĆ

Pametna glava.

Iz škole trči na trening.

LEON KRALJIĆ

KLAUDIJA MARKOVIĆ

Ako ste vi dobro i ja sam dobro.

Razredna duša slatka.

IVON A RAKARIĆ

KRISTIJAN TUŠKAN

Zaboravila sam bilježnicu i majicu za tjelesni.

Jeste vidjeli profesora Milu?

r azrednica S L AV K A DERMIŠEK, PROF.

66


Izdavač: SŠ IVAN ŠVEAR IVANIĆ GRAD, Školska 12, 10310 IVANIĆ-GRAD 01 2888 992, 2888 993 http://www.ss-isvear-ivanic-grad.skole.hr Za izdavača: Ksenija Pavlović, prof. Fotografije: Branko Gretić, nastavnik praktične nastave, Iskra Matejak, prof. Dizajn i grafička obrada: Josip Požega, prof. informatike i računalstva Materijali: Iva Ipšin prof., Anđela Kosovec prof., Gordana Celinić Haramustek prof., Josipa Ilić prof., Anita Jurina prof., Antonijo Pokas prof., Petar Rajaković prof., Ksenija Pavlović prof., Danijela Huljenić Pugar prof., Jadranka Dorešić prof., Iskra Matejak prof., Talija Grubač (4.a), Ivona Sopina (2.i), Marta Jurak (2.i) Lektorice: Iskra Matejak, prof. Tisak: Tiskara Zelina d.d., K. Krizmanić 1, 10380 Sv. Ivan Zelina

Naklada: 335 primjeraka

Zahvaljujemo Gradu Ivanić-Gradu na razumijevanju i financijskoj potpori u tiskanju ovog godišnjaka

67


Zlatna

i bronÄ?ana generacija s reprezentativcima

Work Street Work City, Work State Work ZIP â&#x20AC;˘ Work Phone

Školski godišnjak srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad 2015./2016.  

Školski godišnjak srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad 2015./2016.

Školski godišnjak srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad 2015./2016.  

Školski godišnjak srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad 2015./2016.

Advertisement