JP Koskisen joulukatalogi 2017

Page 1

Joulun parhaat lahjakirjat JP Koskisen joulukatalogi


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2017

Joulua vietetään nykymuodossa jo 1751 kerran. Perinteiseen tapaan jouluna keskitytään neljään asiaan: syömiseen, juomiseen, hiljentymiseen ja ystävien muistamiseen. Nämä neljä asiaa ovat vuosien saatossa olleet vaihtelevasti juhlan pääosassa. Jokainen voi vapaasti valita tapansa viettää tätä keskitalven juhlaa eikä mikään tapa ole toista parempi tai huonompi. Jouluna on perinteisesti nautittu hyvistä kirjoista. Kirja on ollut elinkaarensa ajan suosittu lahja eikä syyttä. Hyvä kaunokirja tarjoaa lukijalleen elämyksiä ja mahdollisuuden matkustaa mielikuvituksen voimin ajassa ja paikassa. Tietokirja puolestaan ravitsee ihmisen ainaista tiedonjanoa. Kirja on halpa ja turvallinen matkalippu toisiin maailmoihin. Lahjakirjan hankkiminen ystävälle, sukulaiselle tai rakkaalle ei ole aina yksinkertaista. Kirjojen valikoima on laaja ja oikean tarinan löytäminen juuri oikealle lukijalle voi välillä olla vaikeaa. Siksi olenkin kerännyt juuri Sinulle parhaat joululahjakirjat tähän katalogiin. Takaan, että näiden ohjeiden avulla löydät oikean kirjan helpommin kuin koskaan ennen. Toivotan kaikki kirjalahjanostajat lämpimästi tervetulleiksi jouluun 2017. Tehdään yhdessä tästä joulusta lahjakirjan saajalle ikimuistettava!

2


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2017

Lapset 5-9 vuotta Mikäpä olisi tuskallisempaa kuin lukea lapselle kirjaa, jossa ei ole kuvia ja jonka teksti alkaa puuduttaa? Ei mikään, sen tiedän kokemuksesta, sillä onhan minulla kolme lasta.

Gabriel Hullo & merimatka Meksikoon on loistava hankinta lapsille, joille luetaan ääneen tai jotka ovat juuri oppineet lukemaan itse. Riimimuotoinen, hauska ja hiukan jännittävä tarina jää helposti mieleen niin lapselle kuin aikuisellekin. Värikkäät, ilmeikkäät kuvat herättävät seikkailun sankarit eloon ja virkistävät lapsen mielikuvitusta. Tätä kirjaa luetaan yhä uudestaan ja uudestaan eikä äiti tai isäkään kyllästy Hullon matkassa!

Gabriel Hullosta sanottua: ”Olen tykännyt Gabrielista ihan ensimmäisestä kirjasta lähtien, ja se löytyy meidän kirjaston lukudiplomistakin.” – Reetta Saine ”Luin koko Gabriel Hullo -sarjan kertaistumalta.” – Niina Gabriel Hullo & merimatka Meksikoon: ”Kuvitus on satumaisen kiehtovaa ja lyhyet, napakat riimitellyt tarinanpätkät ovat selkeää luettavaa.” – IBBY Finland

Tarkista myös näiden saatavuus!

3


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2017

Nuoret 9-15 vuotta Kun nuori lukee kirjaa, hän haluaa tempautua tarinan vietäväksi. Reipas seikkailukirja on pakoa arjesta ja toimii samalla tavalla kuin hyvä peli, se luo nuoren mieleen elävästi uuden maailman ja sen henkilöt.

Benjamin Hawk – Myrsky nousee on merirosvojen kulta-aikaan 1600-luvun lopulle sijoittuva seikkailu. Tähän tarinaan en viitsinyt kirjoittaa tylsiä kohtia lainkaan, sillä itsekin hyppäsin nuorena niiden yli. Ketterästi kulkeva tarina vie lukijansa henkeäsalpaaviin Karibianmeren maisemiin legendaarisen kapteeni Morganin aarteen jäljille!

Benjamin Hawkista sanottua: ”Tässäpä on kuulkaa meidän lasten tuorein suosikkikirja. Eikä vain lasten, sillä äiti ihastui myös. ” – Kirjojen keskellä ”Tästä kirjasta tulee mieleeni "vanhanajan poikakirjat", ja uskonkin, että Benjamin Hawk Merirosvon oppipoika (…) kiinnostaa erityisesti juuri 3.-8.luokkalaisia poikalukijoita.” – Luetaanko tämä

Tarkista myös tämän saatavuus!

Arvid Lydecken -ehdokas 2017!

4


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2017

Nuoret 9-15 vuotta Hyvää tarinaa ei pidä turhaan kahlehtia arjen harmauteen. Mielikuvituksen maailmassa voi tapahtua asioita, joita ei ehkä ihan oikeasti voi kohdata missään – paitsi Haavekaupungissa!

Salaperäinen sirkus on itsenäinen jatko-osa Jonin, Samin ja Liisan seikkailuille Haavekaupungin kujilla ja kaduilla. Kun kaupunkiin saapuva sirkus joutuu pulaan, sankarimme rientävät selvittämään outoja varkauksia. Kaiken takana näyttää olevan kaikkien alojen mestari Hannu Hatta, joka lapsena naamioitui voileiväksi niin hyvin, että hänen sikosnsa meinasi syödä hänet.

Haavekaupunki –sarjasta sanottua: ” Siinä on ripaus fantasiaa, hyppysellinen jännitystä, kahvikupillinen rohkeutta ja kourallinen seikkailua” – Hemulin kirjahylly ” Tykkäsin tästä niin paljon, että luin kirjan yhdeltä istumalta ja olisin voinut lukea enemmänkin…” – Kirjaston kummitus

Tarkista myös näiden saatavuus!

Arvid Lydecken -ehdokas 2014! Anni Polva -ehdokas 2015!

5


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2017

Aikuiset, dekkarien ystävät Dekkarien ystävät ovat armoton lukijakunta. He eivät sääli romaanihenkilöitä, sillä usein jonkun on kuoltava. Ja mitä salaperäisempi arvoitus, sen parempi. Itsekin vannoutuneena dekkareiden lukijana arvostan vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Maaliskuun mustat varjot jatkaa suosittua 12osaista Murhan vuosi -rikosromaanisarjaa, jonka pääosissa ovat Kalevi Arosuo ja hänen sisarenpoikansa Juho Tulikoski. Parivaljakko joutuu selvittelemään niin menneisyyden arvoituksia kuin nykypäivän pulmiakin. Suku voi joskus olla pahin, jopa rikostutkijoille.

Maaliskuun mustista varjoista sanottua: ”Sarjassa on imua ja itua, ja parasta lukea se vuoden alusta loppuun.” - Helsingin Sanomat

Helmikuun kylmästä kosketuksesta sanottua: ”Kirjasarjan toinen osa Helmikuun kylmä kosketus oli ahmittavan hyvä kirja.” - Kirjanvuoksi

Tammikuun pimeästä sylistä sanottua: ”Kaiken kaikkiaan: kotimaisen dekkarin ystäville Tammikuun pimeä syli on ehdotonta luettavaa. Tosin varoitan, tähän jää koukkuun.” – Lukutoukka Krista

Tarkista myös näiden saatavuus!

6


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2017

Aikuiset, hyvän tarinan ystävät Hyvä kaunokirjallinen tarina vaatii aina lukijalta hiukan aikaa. Fiktion maailma on kuin kukka, jota pitää malttaa kastella, ennen kuin se aukenee täyteen loistoonsa.

Kannibaalien keittokirja on romaani, jollaista ei ole koskaan kirjoitettu – paitsi nyt. Kirja kertoo erityisen ihmisen tarinan, esittelee hänen elämäntyönsä ja ottaa kantaa yhteiskuntamme tilaan.

Tämä kirja on oiva lahja ihmiselle, joka haluaa katsoa maailmaa toisin silmin ja nauttii keittokirjoista, novelleista ja romaaneista. Tästä kirjasta löytyy ne kaikki, samojen kansien välistä. Huikea lahja.

Kannibaalin keittokirjasta sanottua: ”(…) JP Koskisen kirjoittama Kannibaalien keittokirja kolahti päähän kuin pakastettu lampaanviulu. En muista, milloin viimeksi olen lukenut näin mustanpuhuvan hykerryttävää tekstiä.” - 4/5 Aamulehti

Tarkista myös näiden saatavuus!

7


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2017

Lyhyt opas lahjaa etsivälle! Lapsille 5-9 vuotta: Gabriel Hullo –sarja

Nuorille 9-15 vuotta: Benjamin Hawk -sarja Haavekauppias Lumottu lelutehdas Kirottu kartano Salaperäinen sirkus

Dekkarien ystäville: Tammikuun pimeä syli Helmikuun kylmä kosketus Maaliskuun mustat varjot

Tarinoiden ystäville: Kannibaalien keittokirja Luciferin oppipojat Kuinka sydän pysäytetään Ystäväni Rasputin

8


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2017

Kirjoja myyvät:

LISÄTIETOJA http://www.adlibris.com/fi http://infokirjakaupat.fi/ http://www.akateeminen.com/fi/etusivu/ http://www.suomalainen.com/ http://www.haamukustannus.com/shop/ http://www.jpkoskinen.com KYSY: info@jpkoskinen.com

9


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2017

Erittäin hyvää ja rauhallista joulua!! JP Koskinen Kariston säätiön tunnustuspalkinto 2005 ja 2009 Finlandia-ehdokas 2013 (Ystäväni Rasputin) Arvid Lydecken -palkintoehdokkuus 2014 (Haavekauppias) Anni Polva -palkintoehdokkuus 2015 (Lumottu lelutehdas) WSOY:n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinto 2015 Arvid Lydecken -palkintoehdokkuus 2017 (Benjamin Hawk -merirosvon oppipoika)

10