Page 1

Joulun parhaat lahjakirjat JP Koskisen joulukatalogi


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2016

Joulua vietetään nykymuodossa jo 1750 kerran. Perinteiseen tapaan jouluna keskitytään neljään asiaan: syömiseen, juomiseen, hiljentymiseen ja ystävien muistamiseen. Nämä neljä asiaa ovat vuosien saatossa olleet vaihtelevasti juhlan pääosassa. Jokainen voi vapaasti valita tapansa viettää tätä keskitalven juhlaa eikä mikään tapa ole toista parempi tai huonompi. Jouluna on perinteisesti nautittu hyvistä kirjoista. Kirja on ollut elinkaarensa ajan suosittu lahja eikä syyttä. Hyvä kaunokirja tarjoaa lukijalleen elämyksiä ja mahdollisuuden matkustaa mielikuvituksen voimin ajassa ja paikassa. Tietokirja puolestaan ravitsee ihmisen ainaista tiedonjanoa. Kirja on halpa ja turvallinen matkalippu toisiin maailmoihin. Lahjakirjan hankkiminen ystävälle, sukulaiselle tai rakkaalle ei ole aina yksinkertaista. Kirjojen valikoima on laaja ja oikean tarinan löytäminen juuri oikealle lukijalle voi välillä olla vaikeaa. Siksi olenkin kerännyt juuri Sinulle parhaat joululahjakirjat tähän katalogiin. Takaan, että näiden ohjeiden avulla löydät oikean kirjan helpommin kuin koskaan ennen. Toivotan kaikki kirjalahjanostajat lämpimästi tervetulleiksi jouluun 2016. Tehdään yhdessä tästä joulusta lahjakirjan saajalle ikimuistettava!

2


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2016

Lapset 5-9 vuotta Mikäpä olisi tuskallisempaa kuin lukea lapselle kirjaa, jossa ei ole kuvia ja jonka teksti alkaa puuduttaa? Ei mikään, sen tiedän kokemuksesta, sillä onhan minulla kolme lasta.

Gabriel Hullo & hirveä Hekla on loistava hankinta lapsille, joille luetaan ääneen tai jotka ovat juuri oppineet lukemaan itse. Riimimuotoinen, hauska ja hiukan jännittävä tarina jää helposti mieleen niin lapselle kuin aikuisellekin. Värikkäät, ilmeikkäät kuvat herättävät seikkailun sankarit eloon ja virkistävät lapsen mielikuvitusta. Tätä kirjaa luetaan yhä uudestaan ja uudestaan eikä äiti tai isäkään kyllästy Hullon matkassa!

Gabriel Hullosta sanottua: ”Olen tykännyt Gabrielista ihan ensimmäisestä kirjasta lähtien, ja se löytyy meidän kirjaston lukudiplomistakin.” – Reetta Saine ”Luin koko Gabriel Hullo -sarjan kertaistumalta.” – Niina ”Gabriel Hullo & hirveä Hekla on erityisen suositeltava sille lukijalle tai mahdollisen lukijan isommalle lukuseuralle, joka kaipaa vähän toisenlaista luettavaa lastenkirjoista.” – Kirjakko ruispellossa

Tarkista myös näiden saatavuus!

3


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2016

Nuoret 10-15 vuotta Kun nuori lukee kirjaa, hän haluaa tempautua tarinan vietäväksi. Reipas seikkailukirja on pakoa arjesta ja toimii samalla tavalla kuin hyvä peli, se luo nuoren mieleen elävästi uuden maailman ja sen henkilöt.

Benjamin Hawk – Merirosvon oppipoika on merirosvojen kulta-aikaan 1600-luvun lopulle sijoittuva seikkailu. Tähän tarinaan en viitsinyt kirjoittaa tylsiä kohtia lainkaan, sillä itsekin hyppäsin nuorena niiden yli. Ketterästi kulkeva tarina vie lukijansa henkeäsalpaaviin Karibianmeren maisemiin legendaarisen kapteeni Morganin aarteen jäljille!

Benjamin Hawkista sanottua: ”Tässäpä on kuulkaa meidän lasten tuorein suosikkikirja. Eikä vain lasten, sillä äiti ihastui myös. ” – Kirjojen keskellä ”Tästä kirjasta tulee mieleeni "vanhanajan poikakirjat", ja uskonkin, että Benjamin Hawk Merirosvon oppipoika (…) kiinnostaa erityisesti juuri 3.-8.luokkalaisia poikalukijoita.” – Luetaanko tämä

Tarkista myös näiden saatavuus!

4


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2016

Aikuiset, dekkarien ystävät Dekkarien ystävät ovat armoton lukijakunta. He eivät sääli romaanihenkilöitä, sillä usein jonkun on kuoltava. Ja mitä salaperäisempi arvoitus, sen parempi. Itsekin vannoutuneena dekkareiden lukijana vaadin vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Tammikuun pimeä syli avaa 12-osaisen Murhan vuosi -rikosromaanisarjan, jonka pääosissa ovat Kalevi Arosuo ja hänen sisarenpoikansa Juho Tulikoski. Parivaljakko joutuu selvittelemään niin menneisyyden arvoituksia kuin nykypäivän pulmiakin. Suku voi joskus olla pahin, jopa rikostutkijoille.

Tammikuun pimeästä sylistä sanottua: ”Kaiken kaikkiaan: kotimaisen dekkarin ystäville Tammikuun pimeä syli on ehdotonta luettavaa. Tosin varoitan, tähän jää koukkuun. Minä odotan jo seuraavaa osaa!” – Lukutoukka Krista

Helmikuun kylmä kosketus tarjoilee lisää Kalevi Arosuon ja Juho Tulikosken elämää ja rikostutkimuksia. Parivaljakko selvittelee kidnapatun kaupunginjohtajan pojan arvoitusta. Arosuon vanha harrastus, Bodominjärven arvoituksen selvittely, etenee kohti loppua.

Jos et halua ostaa sarjan molempia osia, voit aivan hyvin hankkia pelkästään tämän. Tätä sarjaa voi lukea myös yksittäisinä kirjoina.

Helmikuun kylmästä kosketuksesta sanottua: ”Kirjasarjan toinen osa Helmikuun kylmä kosketus oli ahmittavan hyvä kirja.” – Kirjanvuoksi 5


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2016

Aikuiset, hyvän tarinan ystävät Hyvä kaunokirjallinen tarina vaatii aina lukijalta hiukan aikaa. Fiktion maailma on kuin kukka, jota pitää malttaa kastella, ennen kuin se aukenee täyteen loistoonsa.

Luciferin oppipojat on tulevaisuuteen sijoittuva historiallinen romaani. Ihmiskunnan synnyn arvoitus ratkeaa avaruusmatkalla kapteeni Bonhommen avustuksella.

Tämä kirja on oiva lahja ihmiselle, joka on viihtynyt elokuvien 2001: Avaruusseikkailu ja Alien- kahdeksas matkustaja äärellä. Myös Game of Thronesin ystäville Luciferin oppipojat on varmasti mieluisa lahja.

Luciferin oppipojista sanottua: ”Kirja, jossa on ajatusta ja joka antaa ajatuksia, on lukemisen arvoinen.” – Tuomon kuva ja sana ”Hieno kirja suomalaisen fiktion saralla!” – Pauline von Dahl

Tarkista myös näiden saatavuus!

6


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2016

Lyhyt opas lahjaa etsivälle! Lapsille 5-9 vuotta: Gabriel Hullo –sarja

Nuorille 10-15 vuotta: Benjamin Hawk Haavekauppias Lumottu lelutehdas Kirottu kartano

Dekkarien ystäville: Tammikuun pimeä syli Helmikuun kylmä kosketus

Tarinoiden ystäville: Luciferin oppipojat Kuinka sydän pysäytetään Ystäväni Rasputin

7


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2016

Kirjoja myyvät:

LISÄTIETOJA http://www.adlibris.com/fi http://infokirjakaupat.fi/ http://www.akateeminen.com/fi/etusivu/ http://www.suomalainen.com/ http://www.haamukustannus.com/shop/ http://www.jpkoskinen.com KYSY: info@jpkoskinen.com

8


Joulusta/ Lapsille & nuorille/ Aikuisille

2016

Erittäin hyvää ja rauhallista joulua!!

9

JP Koskisen joulukatalogi  

Joulun 2016 parhaat lahjakirjat!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you