Page 1

SERVICEBROCHURE Brandweermateriaal - Brandweervoertuigen


Kenbri Fire Fighting B.V.4Introductie

Kenbri Fire Fighting Kenbri Fire Fighting levert, onderhoudt en verhuurt alles op het gebied van professionele brandbestrijding en hulpverlening. Kenbri Fire Fighting heeft daarmee een bijzonder breed assortiment aan producten en diensten voor de (industriële) brandweer. Tegelijkertijd hebben wij de beschikking over veel specialistische kennis en ervaring. In deze bijzondere combinatie ligt een belangrijk deel van het onderscheidend vermogen van Kenbri Fire Fighting. De kracht van Kenbri Fire Fighting zit ook in de exclusieve dealerschappen voor de Nederlandse markt van toonaangevende fabrikanten, zoals o.a.: Rosenbauer, Bronto Skylift, Akron, Kennedy, Angus Fire (o.a. Duraline), Fomtec en Weber Rescue. Wij werken vanuit onze 3 vestigingen met een groep van ca 100 ervaren en gemotiveerde medewerkers die begrijpen waar de brandweer voor staat. Vanuit onze vestigingen in Stellendam en Beveren ( België) richten wij ons vooral op de industriële brand- en incidentbestrijding. Vanuit onze vestiging in Waalwijk vinden onze verkoop- en productieactiviteiten van (red)voertuigen plaats. Op alle 3 de locaties verzorgen wij tevens vele service-, modificatie en keuringswerkzaamheden aan o.a. voertuigen, pompen en hydranten. Onze goed opgeleide medewerkers hebben het begrip “kwaliteit” hoog in het vaandel staan. Dit is niet alleen terug te vinden in de dagelijkse werkzaamheden, maar ook in de producten en diensten die wij leveren, onderhouden en verhuren. Kenbri Fire Fighting is ISO9001:2008, AQAP2120:2006, AMTeK en VCA**2008/5.1 gecertificeerd.


SERVICEORGANISATIE Kenbri Fire Fighting B.V.4Serviceorganisatie

Met ca 35 servicemonteurs, 12 servicevoertuigen en een zestal mobiele pomptestinstallaties is Kenbri Fire Fighting de grootste brandweerserviceorganisatie in Nederland. De servicewerkzaamheden worden zowel in onze vestigingen in Waalwijk en Stellendam uitgevoerd, alsook bij onze klanten op locatie. De servicemonteurs die de werkzaamheden aan brandweervoertuigen en bepakkingsmaterialen uitvoeren beschikken gemiddeld over zo’n 20 jaar ervaring. Dit hoge kennisniveau en de continue bijscholing van onze mensen maakt dat Kenbri Fire Fighting over een zeer ervaren ploeg monteurs beschikt die bekend zijn met alle merken en typen brandweervoertuigen en –pompen. De serviceorganisatie van Kenbri Fire Fighting is voor haar klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar in geval van storingen. In die gevallen waarbij de onmiddellijke inzet van een servicemonteur gewenst is, zal er altijd een monteur van Kenbri ter plaatse komen. Ook buiten kantooruren. Hiermee biedt Kenbri u hoogwaardige producten en een optimale service, waarmee de inzetbaarheid van uw voertuigen en bepakkingsmateriaal optimaal is gegarandeerd.


Kenbri Fire Fighting B.V.4Servicemogelijkheden

Servicemogelijkheden voertuigen Kenbri Fire Fighting biedt een compleet programma van serviceactiviteiten t.b.v. brandweervoertuigen en bepakkingsmaterialen, die wij als één allesomvattend totaalconcept voor uw totale wagenpark kunnen aanbieden. U vindt hierover meer informatie onder het kopje “Total Care Concept” verderop in deze brochure. Natuurlijk bent bent u niet verplicht om hier gebruik van te maken en bieden wij al onze servicemogelijkheden ook separaat aan. Wij geven hierbij allereerst onze servicemogelijkheden t.b.v. brandweervoertuigen weer.

1. Inspectie

Het inspecteren van het voertuig wordt door Kenbri Fire Fighting niet als een afzonderlijke dienstverlening aangeboden, maar vormt altijd een (belangrijk) onderdeel van preventief onderhoud of het keuren van een voertuig.

2. Keuring

Kenbri Fire Fighting is gespecialiseerd in het keuren van brandweervoertuigen. Het betreft hier de keuring van de brandweertechnische opbouw volgens de AMTeK controle- en inspectielijsten en bijvoorbeeld het keuren van een blusinstallatie, schuimsysteem, hoogwerkeropbouw, kraan, lier of een NEN 3140 keuring. Kenbri beschikt hiervoor over deskundige monteurs die door Aboma zijn opgeleid tot keurmeester. Elders in deze brochure, onder het kopje AMTeK, kunt u hier meer over lezen. Ook de APK keuring van het chassis kan door ons worden verzorgd.


BRANDWEERVOERTUIGEN Kenbri Fire Fighting B.V.4Servicemogelijkheden

3. Preventief onderhoud

Het preventieve onderhoud dat periodiek dient te worden uitgevoerd heeft als doel om mogelijke storingen van uw brandweervoertuig te voorkomen. Naast de jaarlijkse onderhoudsbeurt van de complete opbouw (inclusief bijvoorbeeld het blussysteem, de lier, de kraan, het ladderrek etc.) kunnen wij ook het chassisonderhoud van het voertuig verzorgen.

4. Correctief onderhoud

Als uw voertuig gebreken heeft, dan kunnen wij deze herstellen middels correctief onderhoud. Deze reparatiewerkzaamheden kunnen ook worden uitgevoerd nadat er tijdens de inspectie of keuring aan een voertuig gebreken zijn geconstateerd. Veelal kunnen deze correctieve werkzaamheden aansluitend aan het preventieve onderhoud door onze monteurs worden uitgevoerd.

5. Revisiewerkzaamheden Pomprevisies Het uitvoeren van pomprevisies betreft eigenlijk een vorm van correctief onderhoud, maar is een afzonderlijke vermelding zeker waard. Wij voeren dagelijks revisiewerkzaamheden aan alle merken bluspompen uit (zoals o.a. Rosenbauer, Godiva, Ziegler en Kronenburg). De revisies worden bij Kenbri altijd uitgevoerd door ĂŠĂŠn van de specifiek daarvoor opgeleide monteurs, die zeer ervaren zijn in het uitvoeren van pomprevisies.

Voertuigenrevisies Het kan wenselijk of zelfs noodzakelijk zijn om halverwege de levensduur van een brandweerwagen groot preventief onderhoud te laten uitvoeren. Het doel hiervan is het voorkomen van uitval door hogere storingsfrequenties. Middels het door Kenbri laten uitvoeren van een voertuigenrevisie blijven de kosten daarna lange tijd weer beheersbaar. Door het mogelijk op deze manier verlengen van de vervangingstermijn kunt u zelfs kosten besparen. Het laten uitvoeren van een voertuigenrevisie gaat vaak samen met het laten uitvoeren van modificaties aan het voertuig, maar dit hoeft natuurlijk niet.

6. Modificaties

U kunt, door het laten uitvoeren van modificaties, er ook voor kiezen om de specificaties van uw brandweervoertuig te upgraden. Deze werkzaamheden worden regelmatig in Waalwijk uitgevoerd door onze monteurs die zich dagelijks bezig houden met het opbouwen en/of afbouwen van brandweerwagens. Een aantal voorbeelden van het uitvoeren van modificaties zijn: - Het herinrichten van de wagen - De opbouw van een (schuim)blussysteem of een blusmonitor - Het monteren van nieuwe optische- en geluidsignalen - Het vervangen van slanghaspels - Het monteren van een Arbo ladderrek - Het aanbrengen van (C&C) ademluchtbeugels


Kenbri Fire Fighting B.V.4Servicemogelijkheden

Servicemogelijkheden bepakking De servicemogelijkheden die wij t.b.v. bepakkingsmaterialen aanbieden vormen een belangrijk onderdeel van onze serviceafdeling. Wij verzorgen dit voor alle merken gereedschappen. Kenbri Fire Fighting levert zelf uitsluitend bepakkingsmateriaal van gerenommeerde fabrikanten, waardoor ook de levering van losse onderdelen voor onderhoud- of reparatiewerkzaamheden gegarandeerd is.

1. Inspectie

Een deel van de bepakking van een TS of HV moet wettelijk periodiek worden geïnspecteerd of gekeurd. Naast die wettelijke verplichting is het aan te raden om ook de overige delen van uw bepakking te laten inspecteren of keuren. De termen “inspectie” en “keuring” worden vaak gezamenlijk in één zin genoemd en regelmatig door elkaar gehaald. Voor Kenbri zijn dit echter 2 duidelijk verschillende zaken. Bij de inspectie van bepakkingsmaterialen gaat het om het visueel beoordelen of het betreffende item geschikt is voor het beoogde gebruik. Na de inspectie maken wij een inspectierapport voor de klant op. Dit betreft een schriftelijke algemene verklaring van een uitgevoerde inspectie met vermelding van de geconstateerde gebreken. Middels het aanbrengen van een inspectiesticker op de betreffende TS of HV wordt kenbaar gemaakt dat de materialen op de auto zijn geïnspecteerd. Dit kan overigens ook voor delen van een bepakking worden uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld de hijs- en hefmiddelen.


BRANDWEERMATERIALEN Kenbri Fire Fighting B.V.4Servicemogelijkheden

2. Keuring

Naast het te inspecteren deel van een bepakking is er ook een deel dat periodiek gekeurd dient te worden. Bij een keuring gaat het om het testen en toetsen of het betreffende item voldoet aan de (fabriek)specificaties en/ of normen (daar waarvan toepassing). Het keuren van een bepakking gaat volgens de wettelijke richtlijnen die hiervoor zijn opgesteld. EĂŠn en ander onder auspiciĂŤn van AMTeK van Aboma. Van ieder gekeurd item ontvangt de klant een keuringscertificaat. Deze schriftelijke verklaring bevestigt de uitgevoerde keuring met vermelding van het testresultaat en het toetsingskader. Daarnaast wordt elk goedgekeurd item voorzien van een keuringssticker.

3. Preventief onderhoud

Kenbri kan het preventieve onderhoud verzorgen van gereedschappen die in een bepakking hiervoor in aanmerking komen, zoals bijvoorbeeld apparatuur met een verbrandingsmotor en hydraulisch redgereedschap. Dit betreft veelal het preventieve onderhoud dat volgens de leverancier/fabrikant dient te worden uitgevoerd om mogelijke storingen van het gereedschap te voorkomen.

4. Correctief onderhoud

Vertoont bepaald gereedschap uit de bepakking gebreken of werkt het helemaal niet meer, dan kunnen onze gespecialiseerde monteurs dit middels correctief onderhoud veelal herstellen. Deze reparatiewerkzaamheden kunnen natuurlijk ook worden uitgevoerd nadat er tijdens een inspectie of keuring aan het gereedschap gebreken zijn geconstateerd. Veelal kunnen deze correctieve werkzaamheden aansluitend aan de inspectie of keuring worden uitgevoerd.


Serviceactiviteiten4Optionele aanvullingen

Optionele aanvullingen Vervangend vervoer EÊn van de kernactiviteiten van Kenbri Fire Fighting is de verhuur van brandweervoertuigen en –materieel. Kenbri beschikt daarom over een uitgebreide vloot eigen brandweervoertuigen, die desgewenst ook snel als vervangend vervoer ingezet kunnen worden. Op deze manier wordt de uitvaltijd tot een minimum beperkt, ook als uw voertuig iets langer niet inzetbaar is door bijvoorbeeld een schade of een grote reparatie. Haal- en brengservice Kenbri biedt u de mogelijkheid om, in gevallen waarbij het voertuig naar de servicewerkplaats van Kenbri moet voor onderhoud, het voertuig af te halen en weer terug te brengen. Indien u gebruik wenst te maken van een vervangend voertuig, is het natuurlijk mogelijk om het vervangend voertuig af te laten leveren op het moment dat uw voertuig wordt opgehaald. Reiniging Aanvullend is het mogelijk om het voertuig, desgewenst zelfs inclusief bepakking, volledig te reinigen. Zowel aan de buiten- als de binnenzijde. Een volledige professionele poetsbeurt waarbij het voertuig na reiniging weer compleet van een beschermde waxlaag voorzien wordt, behoort tot de mogelijkheden.


EXTRA SERVICE Serviceactiviteiten4Optionele aanvullingen

Vervangingsonderdelen Kenbri heeft een grote voorraad vervangingsonderdelen voor alle merken en typen brandweervoertuigen, opbouwen, bluspompen en –systemen. Al onze servicebussen zijn uitgerust met een ruime voorraad onderdelen, zodat in veel gevallen een storing direct op locatie verholpen kan worden. Markeren en registreren van materialen Voor een registratie van keuringen is het noodzakelijk dat brandweermaterialen voorzien zijn van een unieke markering en geregistreerd zijn in een databank. Kenbri kan al uw materialen voorzien van een permanente markering (unieke identificatie) en de materialen registeren in een databank. Desgewenst in een format waarmee de gegevens direct in uw eigen beheersystemen geïmporteerd kunnen worden. Controle op compleetheid bepakking Het is belangrijk om te weten of uw bepakking compleet is en of de samenstelling en specificaties van de bepakking voldoet aan de landelijk geldende eisen. Kenbri kan aan de hand van uw eigen bepakkingslijst, dan wel op basis van de voorgeschreven bepakkingssamenstelling controleren of uw voertuig compleet is.

AMTeK staat voor Aboma Management Technische Keuringen. Het gaat om een borgingsysteem voor bedrijven die eigen materieel of materieel van derden aan een wettelijk verplichte technische keuring willen onderwerpen en de kwaliteit van deze keuring inhoudelijk en organisatorisch willen waarborgen. Kenbri beschikt over deskundige monteurs, die door Aboma zijn opgeleid tot keurmeester. Deze geven een onafhankelijk oordeel over het materieel. De keurmeesters hanteren door Aboma vastgestelde inspectiecriteria conform actuele normen en wetgeving. Aboma houdt jaarlijks toezicht op onze inspecteurs en de uitgevoerde inspecties en geeft gelijktijdig een bijscholing- en keurbegeleiding. Hierdoor blijft de kwaliteit van de inspecties gewaarborgd. Aboma heeft geen belang bij het leveren van machines, onderdelen of het uitvoeren van reparaties. De veiligheid staat dus centraal. Voldoet de machine aan de veiligheidseisen, dan wordt een goedkeuringssticker aangebracht, waarmee u als gebruiker de veiligheid van uw machine kunt aantonen naar toezichthoudende instanties, VCAcertificeerders en Arbodiensten, maar ook naar het eigen personeel.


Serviceactiviteiten4Kenbri total Care

Van totaalservice tot service op maat Kenbri biedt een totaal serviceprogramma voor voertuigen en bepakking. U ontvangt per voertuig een overzichtelijke rapportage en bijbehorende keuringscertificaten. In de rapportage is een overzicht opgenomen van de uitgevoerde werkzaamheden en een advies omtrent correctief onderhoud dat op korte en langere termijn nog uitgevoerd zou moeten worden. Wanneer er tijdens de preventieve onderhoudswerkzaamheden defecten worden geconstateerd, dan beschikt Kenbri over alle mogelijkheden om deze direct te verhelpen.

Total Care concept U kunt er voor kiezen om door Kenbri totaal ontzorgd te worden. Hierbij verzorgt Kenbri alle inspecties, keuringen, preventief en correctief onderhoud aan uw voertuigen inclusief bepakking. Als u kiest voor het Total Care Concept, dan wordt u totaal ontzorgd. Kenbri verzorgt in overleg met u de onderhoudsplanning van uw voertuigen. Alle zorg hiervoor wordt u door Kenbri uit handen genomen: Kenbri Total Care Concept


TOTAL CARE CONCEPT

Brandweermateriaal

Brandweervoertuigen

rh ou d

ti e M 6.

5.

Re v

od

is

ifi

ie

ca

f ti e

4.

Co rr ec

en ti e Pr ev

3.

K eu ri ng

2.

1.

In sp

ec

ti e

f

on de

on de

rh ou d

Serviceactiviteiten4Kenbri Custom Care

A. Chassis

Merkdealer

APK

Merkdealer

Merkdealer

Merkdealer

Merkdealer

B. Opbouw

AMTeK

AMTeK

C. Blussysteem

AMTeK

AMTeK

D. Opbouwopties

AMTeK

AMTeK

E. Algemene bepakking

AMTeK

F. Elektrisch gereedschap

AMTeK NEN 3140

G. Motor aangedreven gereedschap

AMTeK

AMTeK

H. Ladders, hijs- en hefmiddelen

AMTeK

AMTeK

I. Brandslangen en armaturen

AMTeK

Druktest

J. Blussers

AMTeK

REOB

K. Redgereedschap

Merkdealer

Merkdealer

 Merkdealer

Merkdealer

Merkdealer

Merkdealer

Custom Care pakket Het Kenbri Total Care concept biedt u de mogelijkheid om m.b.t. uw wagenpark en bepakkingsmaterialen totaal te worden ontzorgd. Echter dit totale pakket sluit wellicht niet aan bij uw specifieke situatie, omdat bepaalde serviceactiviteiten voor u bijvoorbeeld niet van toepassing zijn. Daarom kunt u bij ons, vanuit het Total Care concept, een Custom Care pakket samenstellen, waarbij u zelf bepaalt welke serviceactiviteiten u wel en welke u niet door ons wilt laten uitvoeren. Op deze manier verzorgen wij voor u een op maat gemaakt servicepakket dat helemaal naar uw situatie en wensen- en eisen is ingericht.


Kenbri Fire Fighting B.V. Delta Industrieweg 15 Postbus 85 3250 AB Stellendam T 0187 - 49 35 88 F 0187 - 49 30 66 E info@kenbri.nl

Kenbri Fire Fighting B.V. Energieweg 11 Postbus 248 5140 AE Waalwijk T 0416 - 66 01 19 F 0416 - 35 39 27 E service@kenbri.nl

Kenbri Fire Fighting N.V. Gentseweg 309 A1 9120 Beveren BelgiĂŤ T +32(0)3 775 8600 F +32(0)3 755 8695 E info@kenbri.be

www.kenbri.nl 2012

Servicebrochure  

Servicebrochure waarin wij onze mogelijkheden m.b.t. serviceactiviteiten aan brandweermateriaal en brandweervoertuigen uiteenzetten.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you