Page 1

BRANDBRIEF Nieuwsbrief van Kenbri Fire Fighting4Oktober 2013

AT III project Veiligheidsregio Zuid-Limburg Kenbri Fire Fighting heeft eind 2012 met de Veiligheidsregio ZuidLimburg een mantelovereenkomst getekend voor de levering van 2 HV-1 voertuigen en 30 Rosenbauer AT tankautospuiten, die zowel in een 4x2 als een 4x4 uitvoering geleverd zullen worden. In deze Brandbrief vindt u een foto op posterformaat van één van de inmiddels afgeleverde AT voertuigen. Lees meer over de Rosenbauer AT III op pagina 3

IFV rapport Op 10 september presenteerde het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid het herziene rapport ‘Verkoelende experimenten met water en schuim’. In dit onderzoek is de effectiviteit van verschillende blussystemen (lagedruk, hogedruk, hogedrukschuim en drukluchtschuim) voor rookgaskoeling en blussing onderzocht. Lees verder op pagina 2

Offshore Energy is de snelst groeiende offshore-bijeenkomst van professionals uit de industrie. Tijdens dit tweedaagse evenement zullen naar verwachting 500 bedrijven hun producten en diensten presenteren. Ook dit jaar zal Kenbri aan deze beurs deel nemen. U kunt ons vinden op stand 11.059 in hall 11. De Offshore Energy vindt plaats op 15 en 16 oktober in de RAI te Amsterdam. Wilt u ons bezoeken? Registreer u dan op www.offshore-energy.biz voor gratis toegang.

Preview Pag. 2


IFV rapport Hoge- en lagedrukblussing en schuimblussing in ĂŠĂŠn systeem

Foto: Herald Veenstra

Met betrekking tot rookgaskoeling wordt in het IFV-rapport onder andere geconcludeerd dat lagedruk (in dit onderzoek 230 l/min bij 7 bar straalpijpdruk) het grootste koelend vermogen heeft. Ook wanneer dit afgezet wordt tegen het waterverbruik. Bij blussing is de conclusie dat hogedruk en drukluchtschuim (DLS) de snelste knockdown realiseren, waarbij bij hogedruk het minste water wordt verbruikt. Hogedrukschuim heeft weliswaar de langste tijd nodig voor de knockdown, maar is vervolgens erg effectief in het omlaag brengen van de temperatuur. Als het wordt afgezet tegen het water- en blusmiddelverbruik, dan scoren hogedruk en lagedruk voor blussing het beste. EĂŠn van de aanbevelingen in het rapport is om te overwegen of lagedruk, meer dan op dit moment het geval is, onderdeel zou moeten zijn van de standaard inzettechniek voor een binnenaanval. Het volledige rapport is te lezen op de website van het IFV (www.ifv.nl). Kenmerkend voor Nederland is het gebruik van hogedruk haspels als primaire inzet. Bij de gebruikelijke configuratie van hogedruk haspels is het niet mogelijk om hiermee ook een blussing te doen met 230 l/min bij 7 bar straalpijpdruk. Kenbri biedt nu een oplossing waarmee het mogelijk is vanaf hogedrukhaspels zowel met hogedruk als met lagedruk te werken. Met dezelfde straalpijp, veelal zonder aanpassingen aan de pomp en desgewenst ook met schuimbijmenging. Bestaande voertuigen kunnen zonder grote investeringen hierop aangepast worden. Onze oplossing biedt de mogelijkheid om voor en tijdens een inzet de inzetmethode (hogedruk, lagedruk of hogedrukschuim) te kiezen, op basis van de actuele situatie. Zonder te hoeven wisselen van haspel, slang of straalpijp.

Wij gaan verhuizen! Kenbri Fire Fighting zal zich per medio 2014 vestigen aan de Industriestraat 8 in Numansdorp. Kenbri heeft de afgelopen jaren een succesvolle groei doorgemaakt. Wat de huisvesting betreft hebben wij deze groei tot dusver kunnen opvangen door het huren van extra bedrijfspanden in de directe omgeving van onze hoofdvestigingen in Stellendam en Waalwijk. Van deze panden en de hoofdvestiging in Stellendam zal Kenbri in de loop van 2014 niet langer gebruik maken. In de vestiging in Numansdorp zullen bijna alle activiteiten van Kenbri worden ondergebracht en onze daaraan verbonden medewerkers werkzaam zijn. Ten opzichte van de huidige situatie biedt dit ons bedrijf veel voordelen, o.a. op het gebied van organisatie en logistiek. Door de aanstaande verhuizing zullen geen arbeidsplaatsen verloren gaan. De beslissing om te investeren in een nieuwe hoofdvestiging in Numansdorp sluit goed aan bij onze ambities en de kansen die wij voor onszelf de komende jaren zien.


Rosenbauer AT III Het beste van 2 werelden De derde generatie van de AT tankautospuit van Rosenbauer is het resultaat van meer dan 15 jaar ervaring, opgebouwd tijdens het produceren van meer dan 3.500 AT voertuigen. Veiligheid, innovatie, functionaliteit, een compacte bouw, logische bediening en ergonomie zijn de speerpunten geweest bij het ontwerpen van de nieuwe AT. Dit heeft o.a. geresulteerd in een manschappencabine met meer veiligheid en comfort, een innovatief verlichtingsconcept, meer ruimte en laadvermogen, een eenvoudige bediening en een superieure blustechnologie.

grootste producent van brandweervoertuigen, brandbluspompen en vele andere brandweercomponenten. Door de vele mogelijkheden en talloze opties kunt u de AT bovendien geheel op uw specifieke eisen - en wensenpakket laten samenstellen en uitrusten. Daarbij kan Kenbri er voor zorg dragen dat de levertijd van het speciaal voor u samengestelde voertuig kort blijft.

Wanneer u kiest voor het AT concept van Rosenbauer krijgt u de beschikking over een kwalitatief hoogstaand, gestandaardiseerd voertuig dat zich inmiddels wereldwijd bij vele korpsen bewezen heeft. Een doorontwikkeld serieproduct van ’s werelds

Op deze manier wordt een keuze voor het bestaande AT concept het kiezen voor het beste van 2 werelden. Wij zijn daarom van mening dat het geheel klant specifiek opnieuw concipiĂŤren van een tankautospuit, hetgeen wij nog regelmatig zien gebeuren, overbodig is wanneer het bewezen AT concept van Rosenbauer voor handen is.


Rosenbauer AT Tankautospuit Veiligheidsregio Zuid-Limburg Chassis: Mercedes-Benz Atego (1529 F 4x2 & 1629 F 4x4) Opbouw: Rosenbauer AT 2500 / 200 / 7 (aluminium) Pomp: Rosenbauer NH-35 gecombineerde LD/HD Schuimsysteem: Rosenbauer Aquamatic


ATPC Nieuw brandbeveiligingssysteem voor ATPC

ATPC (Antwerp Terminal & Processing Company) heeft in 2010 het engineeringbureau FPC de opdracht gegeven om een gedetailleerde scopebeschrijving op te stellen voor de levering en installatie van 12 stuks radiografisch gestuurde monitorsystemen op diverse locaties op het ATPC terrein. I.v.m. specifieke wensen is Kenbri Fire Fighting al in het beginstadium door ATPC en FPC bij dit project betrokken. Het project is een onderdeel van investeringen die van ATPC een hightech terminal maken met bijzonder hoge standaards op het gebied van o.a. flexibiliteit en veiligheid. De kwaliteit en betrouwbaarheid van het brandbeveiligingssysteem moeten hier naadloos op aansluiten. ATPC heeft na diverse testen weloverwogen de keuze gemaakt voor de Conquest, een monitorsysteem van Akron. In de besluitvorming speelden o.a. de goede performance van de monitor (worplengte en de fog/jet regeling) een rol, maar ook de zeer positieve beoordeling van het E&I (elektrotechniek en instrumentatie) gedeelte. Ook de gebruiksen onderhoudsvriendelijkheid van het Akron Conquest monitorsysteem werden als bijzonder positief beoordeeld en speelden een belangrijke rol in de keuze.


Francois Pauwels, E&I engineer van ATPC zegt hierover: “Door onze HSE afdeling zijn een collega DCS (Distributed Control System)-engineer Kris Vinck en ik gevraagd een selectie van het huidige aanbod firemonitoren technisch te beoordelen . De keuze is hierbij vrij snel op Kenbri met de Akron monitoren gevallen wegens de eenvoud en degelijkheid van de constructie, besturing en bediening. Ik was onder de indruk van de servomotoren, maar het feit dat de locale bediening standaard met een forse joystick en traditionele schakelaars uitgevoerd is (i.p.v. een touch screen) gaf voor mij de doorslag. Kenbri was ook de enige firma die onze visie deelde hoe we de bediening van het brandblussysteem zouden moeten integreren in het bestaande ABB DCS / SIL Systeem, zowel naar filosofie als praktische uitvoering. Hierdoor hebben we een volautomatisch systeem kunnen opzetten waarbij door DCS op vaste tijdstippen de belangrijkste componenten life getest worden, zonder dat hier effectief water aan te pas komt.� De levering en installatie van de 12 Akron Conquest Monitoren is geheel volgens planning verlopen. Het project is onlangs opgeleverd. Naast ATPC hebben ook andere bedrijven, zoals Exxon, Total en Oil Tanking in de afgelopen periode gekozen voor de Akron Conquest Monitor.


Bijzondere COH-container Maximale werkruimte, compact voor transport In samenwerking met de Veiligheidsregio HollandsMidden bouwt Kenbri Fire Fighting momenteel een COH (Commando haakarm) container met een uitschuifbare wand waarmee de breedte van de container van 2,5 meter naar 4 meter toeneemt. Hierdoor is hij compact voor transport op een haakarmvoertuig en biedt hij maximale werkruimte tijdens een inzet. De COHcontainer is bovendien zeer compleet uitgerust. Nadat de container is geplaatst kan de chauffeur/ centralist de container eenvoudig waterpas stellen, hetgeen volledig automatisch plaats vindt middels een hydraulisch stabilisatiesysteem. De tweede stap om de COH-container operationeel te maken is het uitschuiven van de linkerzijkant, hetgeen ook weer geheel automatisch gebeurt. In de operationele stand heeft de COH-container, die een sterke en geïsoleerde sandwich carrosserie heeft, een ontvangstruimte en een overlegruimte voor 10 mensen. Deze hebben allemaal een ergonomische werkpositie en bovendien goed zicht op twee schokbestendige 70” LED touch screens. De uitrusting van de COH-container bevat verder o.a.: - Diverse opbergmogelijkheden (ook benaderbaar in transportstand) - Een geluidsarme stroomvoorziening, inclusief back-up systeem, waarmee de container volledig selfsupporting kan worden ingezet - Een klimaatbeheersingssysteem - Een overlegtafel, o.a. voorzien van USB laders - Een observatiecamera en microfoon/geluidsinstallatie - Een pneumatische schuifmast met hierop een weerstation en een groene zwaailamp - Lichtkrant met voorgeprogrammeerde teksten (bijvoorbeeld aankondiging volgend overleg)

Colofon

Follow us!

De Brandbrief is een uitgave van Kenbri Fire Fighting B.V. en verschijnt vier keer per jaar. Niets in deze uitgave mag zonder toestemming van Kenbri worden gekopieerd of gepubliceerd. Prijswijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Kenbri Fire Fighting B.V. Delta Industrieweg 15 Energieweg 11 Gentseweg 309 A1 Postbus 85 Postbus 248 9120 Beveren 3250 AB Stellendam 5140 AE Waalwijk België T 0187 49 35 88 T 0416 66 01 19 T +32(0)3 775 8600 F 0187 49 30 66 F 0416 35 39 27 F +32(0)3 755 8695 E info@kenbri.nl E service@kenbri.nl E info@kenbri.be

Oplage 2.000 exemplaren Frequentie 4 x per jaar © Kenbri Fire Fighting B.V.

Brandbrief oktober 2013  

De Brandbrief is een uitgave van Kenbri Fire Fighting B.V. en verschijnt vier keer per jaar. Niets in deze uitgave mag zonder toestemming va...