Page 1

P O R POR TT FF O O LL II O O Joyce van den Berg


Let me introduce myself.


Hi, In het kort Mijn naam is Joyce van den Berg, ik ben 19 jaar en vierdejaars student mediavormgever aan het Davinci College te Dordrecht.

4

Ik ben een hardwerkende student die het uiterste uit zichzelf wil halen en mij graag wil professionaliseren op dit vakgebied. Op het gebied van grafisch vormgeven kun je wel zeggen dat ik erg leergierig ben. Ik ben altijd opzoek naar nieuwe inspiratie en ideeĂŤn en probeer hier een eigen draai aan te geven. Hiervoor ben ik veel te vinden op het platform Pinterest, maar ook in mijn omgeving ben ik altijd met een oog aan het kijken naar nieuwe inspiratie. Je weet maar nooit, straks loop je het meest briljante idee tegen het lijf.

Ik ben in de jaren op deze opleiding erg gegroeid, niet alleen op het gebied van vakkennis, maar ook op creatief vlak. Vaak probeer ik verder te denken dan wat er gelijk in mij op komt en ben ik veel bezig met het onderzoeken en schetsen van een opdracht.


Interesses Al sinds mijn zesde ben ik lid van de Gorinchemse Zeeverkenners, een water scoutinggroep in mijn stad. Nu 13 jaar later ben ik nog steeds een trouw lid en kan ik mij geen zaterdag zonder scouting bedenken. Op het moment val ik onder de stam (de 18+ groep), naast de opkomsten die ik daar eens per maand heb, ben ik elke zaterdagochtend vrijwillig de leiding bij een welpengroep (kinderen tussen de 7 en 11). Ook ga ik graag op pad met mijn beste vriendin om foto’s te maken, we gaan de straat op en kijken waar we uitkomen om leuke foto’s te maken. Soms maken we natuurfoto’s maar vaak zijn het wel foto’s van elkaar of van ons samen. We kunnen

hier gerust een dag mee vullen, we hebben de grootste lol met ze tweeën, er komen ook nog eens mooie plaatjes uit. Dit is allemaal heel actief, maar ik kan mij ook helemaal verliezen in een film of serie, lekker op de bank liggen en helemaal opgaan in het verhaal.

5


Let me show you the way


14. 16. IN Een oud logo in een gloed nieuw jasje met deze rebranding.

D

Vaak zijn letters gewoon de letters, toch kan je letters ook zien als vormen.

18.

Een nieuw jaar brak aan en is het tijd voor een nieuwe kalender waarin een nieuw idee wordt uitgewerkt.

8


20. 22. DEX Bedrijven promoten zich altijd en overal maar dit hoeft niet altijd met een yer, andere middelen zijn ook mogelijk.

Hoe ver sta ik nu in mijn opleiding en ben ik klaar voor mijn examen?

24.

Een verhaal met veel mysterie over zintuigen, samen werken en vriendschap is allemaal te vinden in deze serie.

9


Let me inspire you


Rebranding Voor het bedrijf PostNL heb ik mijzelf verdiept in de huisstijl en heb ik het een nieuw jasje gegeven. Ik ben bezig geweest met een onderzoek naar het huidige logo en wat ik er aan kan veranderen om hem nog sterker te maken. Het eerste waar ik mee in mijn hoofd zat was dat het logo snelheid moet uitstralen en dat kan niet als het in een vorm vast zit. Daarna heb ik het logo wat schuiner gezet om het dynamischer te maken en heb ik het kroontje als los icoon gemaakt waardoor het logo er niet zwaarder door wordt en volledig vrij is, wat nog meer snelheid uitstraalt.

12


13


jO Letters als vormen In deze opdracht zijn we begonnen met het bekijken van vormen en texturen. Hier hebben we toen op een andere manier naar letters gekeken, niet als een letter S maar bijvoorbeeld als een vorm van een slang. We hebben toen meerdere letters samengevoegd om een vorm te creĂŤren waarin je de letters niet meer herkent en het wel moet zien als vorm, zelfs zonder betekenis. Dit hebben we gedaan met schreef en schreefloze letters om het verschil hierin te gaan zien. 14


j 15


Helvetica LT condensed regular

Helvetica LT condensed light

Helvetica LT condensed black

A

Kalender All Risk

Tijdens mijn stage heb ik voor het nieuwe jaar 2018 een complete restyle gedaan eerst een onderzoek gedaan naar de huisstijl (zoals links in het moodboard te zien Risk, dit onderzoek heb ik toegepast in mijn eindproduct.

16

Ik ben van het orgineel afgestapt en opzoek gegaan naar een nieuwe vorm. Toen h logo en die uiteindelijk ook als hoofdvorm gebruikt. Voor deze opdracht had ik een een foto in komen met bijpassende tekst, de data moesten er natuurlijk op, het lo en het belangrijkste was dat All Risk er in een nieuw jasje terug te zien moest zijn.


van de All Risk kalender. Ik heb n) en de oude kalenders van All

heb ik inspiratie gevonden in het n paar eisen: er moest elke maand ogo moest herhalend terugkomen

=

EINDPRODUCT KALENDER

13

= 17


18


College tickets meer weten over de it

wereld en proxsys? bezoek onze site

of scan de qr code! www.proxsys.nl

Een bedrijf probeert zich altijd kenbaar te maken op alle plekken waar zij komen. Dit doen ze met promotiemateriaal, Proxsys stond een tijd geleden als spreker bij een college. Ze mochten hier hun verhaal doen over het bedrijf en zichzelf promoten, ze wilden de doelgroep op een manier aanspreken.

meer weten over de it

Ik ben toen met het idee gekomen om (college) tickets te maken, dit is weer wat anders dan een standaard yer. Hierop hebben we toen een pakkende tekst gezet en een QR-code naar een van hun websites waar de studenten zich kunnen aanmelden voor een gesprek.

bezoek onze site

Bij wijze van spreken: het gekregen ticket in activatie zetten.

wereld en proxsys?

of scan de qr code! www.proxsys.nl

meer weten over de it

wereld en proxsys? bezoek onze site

of scan de qr code! www.proxsys.nl

19


20


Ben ik er al Nu het einde in zicht is heb ik gereecteerd of ik al klaar ben voor mijn examen. Hier mochten wij een media-uiting naar keuze van maken. Ik heb een infographic gemaakt waarin twee kanten te zien zijn: Het ontwerpproces wat ik altijd volg en de gedachten die tijdens het proces door mijn hoofd gaan.

21


Verhaallijn Summer is een supernormaal Amerikaans meisje die samen met haar ouders en broer in Callefornia woont. Ze gaat als ieder ander 17-jarig persoon naar school, samen met haar 2 beste vriendinnen zijn ze het gouden trio, ze heeft veel vrienden en is erg populair. Niks geks aan de hand, dit alles veranderd echter als ze op een ochtend wakker wordt en niks meer kan zien. Ze is plots blind. Omdat ze niet meer bijkomt op haar huidige school besluit ze in overleg met haar ouders naar Sense House of Utah te gaan. Een speciaal huis waar ze speciaal op haar afgesteld les krijgt en ze behandeld wordt om haar zicht eventueel terug te krijgen. Als ze hier aankomt ontmoet ze 5 andere jongeren waar ze een kamer mee deelt. Twee meiden, Casy die in een rolstoel zit omdat ze vanaf haar middel verlamd is en Bailey die doof is. De andere 3 kamergenoten zijn jongens, Caleb die ook blind is, Dean die doof is en Dylan die stom is, wat inhoud dat hij niet kan praten. Al deze jongeren zijn net als Summer, van de een op de andere dag zo geworden. Summer krijgt al snel haar bedenkingen over de plek, dit deelt ze met haar kamergenoten die haar een verhaal vertellen over Julia, zij kon niet praten maar erg goed horen. Ze heeft op een dag Dokter Mills horen praten met de directeur, ze wilde dit heel graag met haar

Black days

22


kamergenoten delen maar voor ze dat kon doen was ze weg en hebben ze haar niet meer teruggezien. Ze hebben alleen haar dagboek gevonden waarin ze elke dag wat schreef. Ze besluiten het tot op de bodem uit te zoeken. Ze beginnen het schoolsysteem te hacken om te kijken of ze daar wat in kunnen vinden over de plek. Ze komen documenten met hun naam tegen en besluiten die van Baily te openen, omdat zij al het langst op de plek is. Hierin staan notities van haar bezoeken aan de dokter, die ze elke week hier hebben, maar ook dingen als eerste ontmoeting, eerste verschijnselen. Ze blijven door gaan met zoeken maar merken ook dat er steeds meer op ze wordt gelet, zouden ze hun door hebben? Een paar dagen later moet Bailey zich melden bij de directeur en ’s avonds is ze nog niet terug en besluit de groep naar haar te zoeken, dit keer glippen ze met een gekopieerd pasje uit de kamer. Tevergeefs keren ze terug, maar ze geven niet op en blijven stug elke dag onderzoek doen. Ze komen erachter dat er helemaal niet zo veel jongeren hier zijn, ze hebben gelogen. Alleen hun 6, nu 5, zitten hier. Dit verklaart een hoop, ze zien nooit anderen lopen en mogen op geen manier contact met de buitenwereld omdat dit zogenaamd beter is voor het proces wat ze door maken.

Bij mij op school krijgen wij bloktoetsen, hierin wordt er een grote opdracht uitgezet waaraan je twee weken de hele dag aan mag werken. Het doel hiervan is het laten zien wat je geleerd hebt op school door het toe te passen in de opdracht. Bij deze bloktoets mochten we een eigen serie verzinnen voor Netflix. We kregen vier naamopties en mochten bij een van de namen een heel verhaal verzinnen. Om de serie te promoten moesten we een poster, een banner, geanimeerde advertentie, krantenartikel en een trailer maken.

Een paar dagen later komt er een nieuwe jongen en beseffen ze dat Bailey niet meer zal terugkomen. Zijn naam is Lewis en hij is doof. Hij wordt gelijk goed opgevangen door de groep behalve door Casy die het niet helemaal vertrouwd. Ze kunnen steeds beter hun beperkingen omgaan. Ze helpen elkaar altijd, ze zijn elkaars zintuigen geworden. Vertrouwen is erg belangrijk om elkaar te kunnen aanvullen. Elke avond bespreken ze wat ze hebben gezien, gehoord en gedaan hebben.

Ze besluiten dit alsnog door te zetten alleen sneller zodat het alsnog een verrassing is. Uiteindelijk is het ze toch gelukt, ze hebben de praktijk ontmaskerd. De ouders zijn dolblij hun kind weer te zien, de politie leest alle onderzoeken en bestanden die in de praktijk te vinden zijn en vinden een manier om de kinderen hun zintuigen terug te kunnen geven. Na een paar maanden zijn ze weer als vanouds, de groep is in de jaren daarna altijd verbonden gebleven en niemand kon de vriendschap ooit verbreken.

Ze komen erachter dat de directeur een groot geheim met zich mee draagt over zijn dochter die een ongeluk heeft gehad en al haar zintuigen is verloren en doormiddel van een coma in leven wordt gehouden. De puzzel stukjes vallen allemaal in elkaar ze willen hun zintuigen afpakken om haar te redden. Ze bedenken een plan om te ontsnappen maar ook de directeur te arresteren. Alles staat klaar, maar alles dreigt mis te gaan als ze erachter komen dat Lewis de zoon van de directeur is en helemaal niet doof is, hij was al die tijd de spion voor de directeur, hij wist van het hele plan.

Dit hebben we dan gepitcht aan het “team van Netflix” (de docenten) om ze te overtuigen waarom jou serie het beste is.

Bekijk de trailer hier: https://www.youtube.com/watch?v=eyiAZpKkxj4

23


Profile for Joyce

Portfolio 2019  

Mijn portfolio van het jaar 2019

Portfolio 2019  

Mijn portfolio van het jaar 2019

Profile for joycevdb