Page 1

A BRIL 2013

nº2

Algemesí JOVE Butlletí Informatiu de Joves Socialistes d´Algemesí

UNA NOVA ETAPA AMB RAFAEL LLUCH COM A SECRETARI GENERAL I UN PROJECTE JOVE PER MILLORAR ALGEMESÍ

El divendres 19 d’octubre es va celebrar l’Assamblea Lo-

cal Ordinària de Joves Socialistes d’Algemesí per a elegir la nova Executiva Local i el nou/va Secretari/a General que portaran el projecte del socialisme jove durant els propers 4 anys amb el lema Amb Poc Farem Més Per Algemesí. El començament de l’Assamblea hi hagué una sorpresa per part dels assistents a l’inici aquesta com va ser la projecció del missatge del Vicesecretari de Comunicació i Portaveu del PSPV-PSOE, Francesc Romeu als/a les militants de l’agrupació d’Algemesí. Després, el Secretari General ixent local, Rubén Malonda va exposar l’Informe de Gestió durant els 3 anys de treball al front de l’agrupació on va destacar “la consolidació d´un grup de joves que ens creiem la política de veritat i preocupats/des en els problemes de la gent. A més, hem obert temàtiques que han suposat obrir les finestres de la societat civil com va ser la xerrada contra la LGTBfòbia; l´impuls per la Memòria Històrica amb la Exposició Manuel Azaña amb la presència de 250 persones; el llançament d´iniciatives a l´Ajuntament com la Moció per a la Millora de l´Accés a la Informació Juvenil i, també, treballar des de la creativitat i a la imaginació per ser més comunicatius cap als veïns/es front a altres que balafien els seus propis recursos per a no comunicar res.” Per l´altra banda, el militant Rafael Lluch va presentar la seua candidatura a la Secretaria amb el propòsit “de col. laborar amb els/les joves en un moment tan díficil com és aquest on l´agrupació posarà tot l´empeny en guanyar major visibilitat com a agrupació amb la participació de qualsevol jove en les accions que puguem emprendre, fomentant els Sopars-Debat entre joves i els/les regidors/es

socialistes per poder dialogar i posar solucions en comú i, també, farem possible la col.laboració amb la comarca en propostes positives per a Algemesí i en el foment de contribuir per una Ribera més forta i millor. A més, volem tindre un sentit record a totes les dones que estan lluitant contra el càncer de mama com també animar-les a que tinguen cura de a la seua salut des de la prevenció.” La militància de Joves Socialistes d’Algemesí va dipositar la seua confiança per unanimitat en Rafael Lluch amb una forta ovació en un moment important per a l’agrupació que tanca una etapa i començarà una de nova. Pel que fa a la nova Executiva Local, Lluch va elegir com a número 2 de l´agrupació a Mireia Piera com a Secretària d’Organització i Dinamització. A més, Daniel Lahuerta serà el Secretari d’Acció Territorial i de Política Institucional, Paloma Antón serà la Secretària d´Idees i Programes i Laura Lluch com a Secretaria Executiva. Per a finalitzar l´Assamblea, van intervindre el Secretari de Política Lingüística de Joves Socialistes del País Valencià, Robert Martínez; el Secretari General de Joves Socialistes Ribera del Xúquer, Ricard Bono i el President del PSPV-PSOE d’Algemesí, Emili Gregori.

EXECUTIVA LOCAL 2012 - 2016 SECRETARIA GENERAL SECRETARIA D’ORGANITZACIÓ I DINAMITZACIÓ SECRETARIA D’ACCIÓ TERRITORIAL I POL. INSTITUCIONAL SECRETARIA D’IDEES I PROGRAMES SECRETARIA EXECUTIVA

Rafael Lluch Mireia Piera Daniel Lahuerta Paloma Antón Laura Lluch


Algemesí JOVE

1

I DEES I MISSATGES CLARS REIVINDIQUEM LA JOVENTUT TINGA PODER A DECIDIR SOBRE EL SEU FUTUR ció del Consell Local de la Joventut del nostre poble, ja que ha jugat a la imposició d’un model de participació en compte de la mediació entre les associacions locals.

Joves Socialistes d’Algemesí, en honor del Dia Interna-

cional de la Joventut, ha llançat la mini campanya “A Algemesí, la Dreta Mai Ha Sigut Jove” fent una radiografia de la situació dels joves del nostre poble després de 5 anys de Governs del Partit Popular al nostre poble i, a més, per la política de retalls de Fabra i de Rajoy, que és “El Tres en Ratlla de la Dreta” a Espanya, al País Valencià i a Algemesí. El Govern local del Partit Popular ha sigut incapaç de pal.liar la falta d’oportunitats i de donar espenta a les expectatives col•lectives de la joventut fruit d´una recepta continuista que no ha funcionat i d’una política d’empleo ineficaç per a solventar aquestes qüestions. Una conseqüència d’açò ha sigut que Algemesí siga el municipi de la província de València major de 20000 habitants que tinga la major ràtio aturats joves entre menors de 20 anys fins als 34 respecte els aturats totals en dades del SERVEF de juliol del 2012. De cada 100 aturats del nostre poble, 42 són joves. En canvi, al País Valencià, són 32. A més, en municipis com Llíria i Aldaia, que són municipis que no destaquen per la seua vessant turística en aquestes dates, tenen el 35% d’aquesta ràtio o també la ciutat de Torrent amb el 34%.

És imprescindible per a fomentar la participació dels joves en la vida local, perquè es podrà canalitzar i saber millor quines són les inquietuds i els seues necessitats. La millor política de joventut serà la que els joves puguen participar en elles, ja que ells saben millor que ningú quines són les solucions als seus problemes no només amb el poder de la seua veu, si nò amb fer-los comprometre en la vida del poble.

A més, amb la presa de pèl amb els preus de les pistes del Poliesportiu Municipal on el Partit Popular ha enganyat als usuaris del servei amagant l´increment amb un nou sistema a principis d´any i, a més, actualitzant les preus després incomplint el seu programa electoral en dues ocasions. Per això, reivindiquem que els joves tinguen el poder en les seues decisions sobre el seu futur i, a més, exigim més humilitat per part del Govern Local en escoltar les alternatives per a solventar els problemes que ens afecten com a ciutadans dins de l’àmbit local, ja que en moments de dificultat calen sumar esforços i saber reconèixer quan s’equivoca i rectificar. Des de Joves Socialistes d’Algemesí, continuarem exposant solucions des de la nostra òptica junt al PSPV-PSOE per a revertir Per l´altra banda, cal destacar que en aquest últim any la situació dels joves del nostre poble que necessiten els joves d’Algemesí hem perdut drets amb la confusió de tot el recolzament per que Algemesí siga una ciutat del paper que ha de jugar l’Ajuntament en la reactiva- millor per a la seua vida i les seues expectatives de futur.

JOVES SOCIALISTES D’ALGEMESÍ DEFENSÀ L’ESTAT DEL BENESTAR I RECOLZAR POLÍTIQUES ACTIVES D’OCUPACIÓ PER EIXIR DE LA CRISI

Naix una nova Plata-

Des de la nostra organització, defensarem en el debat la importància que la crisi la podem superar enforma independent per tre tots amb solidaritat i fomentant la igualtat entre a apropar la política als persones, ja que amb més retalls i dinamitant l’Estat joves del nostre poble: del Benestar, els ciutadans eixiran de la crisi més poAlgemesí al Debat. bra i hi haurà una major desigualtat entre la població. El passat 15 de febrer per la vesprada a la Cambra Creiem que la iniciativa Algemesí Al Debat és necesAgrària es realitzà el primer Debat on participaren les sària al nostre poble, perquè podrem traure majors organitzacions joves polítiques d’Algemesí. Per part conclusions dels problemes i dels aspectes que ens de Joves Socialistes, participaren el Secretari Gene- afecten en el dia a dia. Així mateix, és més democràtic ral, Rafael Lluch i la Secretària d’Organització i Dinamit- pel simple fet d´apropar els representants de la sociezació, Mireia Piera. tat civil i política d’Algemesí per a intercanviar les opinions per millorar el nostre poble i la nostra societat.

JSPVALGEMESI.ES


Algemesí JOVE

2

EL PP ÉS VÍCTIMA DE LA SEUA PRÒPIA PROPAGANDA El passat mes de desembre, las Nuevas Generaciones del PP del nostre poble va publicitar a les xarxes socials la rebaixa del 10% dels preus municipals, entre ells, el de l’ús de les pistes del Poliesportiu Municipal. Doncs bé, des de Joves Socialistes, volem recordar a la joventut en general i als no tan joves que és un altre engany del Govern Municipal i de la dreta d’Algemesí, ja que en 5 anys de PP a l’Alcaldia ha suposat un 106% de mitjana de pujada dels seus preus amb unes instal.lacions esportives que no arriben a l’altura en qualitat/preu pels usuaris. I posteriorment, el Govern Municipal va rectificar amb una baixada de preus davant la pressió popular per aquest nou desficaci. Cal recordar que l’esport no és un luxe, si nò el dret dels ciutadans i de les ciutadanes a tindre la millor salut pel seu dia a dia i és responsabilitat de l’Ajuntament de contribuir a això, ja que desincentivar la seua pràctica provoca a llarg termini costos pròpis a les persones com és el trasllat a altres municipis amb preus més avantatjosos i amb millors instal.lacions i, també, a crear

una generació jove amb una tendència més baixa a la pràctica esportiva amb les seues conseqüències en la seua salut en el futur. Per això, creiem que aquesta estafa creada pel Partit Popular i, també, un incompliment del seu programa electoral des del principi, pensem que cal rebaixar a la meitat els preus del Poliesportiu per a animar a que vinguen els/les joves algemesinencs/ques a fer ús de les nostres instal.lacions i incentivar la vida sana, ja que són fetes pels diners que paguem els ciutadans i les ciutadanes i, a més, creiem que cal apostar per allò públic front a la porta oberta deixada per a la seua possible futura privatització. del Poliesportiu.

CENTENARS DE QUILOS EN FAVOR DE LA IGUALTAT

32 quilos d’arròs 20’5 quilos de pasta 5’5 quilos de farina 11 quilos de llegums 8 litres d’oli 4’5 quilos de galetes 17 pots de tomaca 6 litres de llet 33 pots de tonyina 2 quilos de sal 2 pots de llegums

1 quilo de sucre 1/2 copos d’avena 1/2 quilo de pure de creïlla 1/2 quilo de café 2 tabletes de torró 1 llauna de caballa 1 tableta de xocolate 1 paquet d’infusions 1 pot de melmelada 1 paquet de panela 1’5 litres de suc.

GRÀCIES PER LA VOSTRA SOLIDARITAT! JSPVALGEMESI.ES


Algemesí JOVE

3

B REUS JOVES SOCIALISTES DEL PAÍS VALENCIÀ VÀREN RECOLZAR LA FESTA DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT COM A PATRIMONI DE LA HUMANITAT

El dia 8 de setembre es va celebrar la Processoneta de Matí de la nostra Fes-

ta de la Mare de Déu de la Salut i des de Joves Socialistes d’Algemesí vàrem realitzar el nostre tradicional encontre amb els nostres militants com també amb els representants de la nostra organització jove. Varen assistir el Secretari General de Joves Socialistes, José Muñoz com també la Visecretària General, Carme Hernández, el Secretari de Modernització i Sostenibilitat nacional, David Tchendorff i, també, la Presidenta del Consell de la Joventut del País Valencià, Sandra Gómez. Va ser la primera vegada que un Secretari General nacional va assistir a la nostra Festa i va recolzar la nostra Festa junt a nosaltres com a Patrimoni Inmaterial de la Humanitat per la UNESCO i aixímateix, el recolzament a les manifestacions pròpiament valencianes en la seua gira pels municipis de tot el País Valencià com ha sigut la visita al Sexenni de Morella. Joves Socialistes d’Algemesí sempre estarà al costat de les nostres tradicions, ja que forma part de la cohesió social del nostre poble i de les nostres manifestacions.

L’AGRUPACIÓ D’ALGEMESÍ GUANYA TERRENY DINS DE JOVES SOCIALISTES PER APROPAR MÉS LA VEU DELS JOVES DEL NOSTRE POBLE

Al mes de maig com a juliol es varen celebrar els Congressos de Joves Socialistes del País Valencià i de la Ribera del Xúquer. En aquests encontres, els militants i les militants socialistes varen dipositar la confiança en José Muñoz com a nou Secretari General nacional i la renovació de la confiança amb Ricard Bono com a representant comarcal. El militant d’Algemesí, Rubén Malonda va ser escollit com a Membre del Comité Federal de Juventudes Socialistas de Espanya. És un fet històric, ja que feia més de 20 anys que un militant del nostre poble no forma d’aquest òrgan d’Assamblea de les Regions del nostre país. També, va ser escollit com a Visecretari General de Comunicació i Administració comarcal. Així mateix, la militant Mireia Piera va ser escollida com a Secretària de Política Municipal a la Executiva Comarcal refrescant de persones i d´idees de la agrupació cap al nostre compromís comarcal. Des de Joves Socialistes d’Algemesí, aproparem la veu jove del nostre poble per que siguem un poble més cohesionat i arriben les reindivicacions joves.

L’AGRUPACIÓ D’ALGEMESÍ ESTIGUÉ PRESENT AL COMITÉ NACIONAL DE JOVES SOCIALISTES DEFENSANT LES MANCOMUNITATS, LA REFORMA DE LA CAIXA D’ESTALVIS I L’AVINGUDA PAÍS VALENCIÀ

JSPVALGEMESI.ES


Algemesí JOVE

4

F ORMANT PERSONES La Escola d’Estiu de Joves Socialistes del País Valencià rep

el nom de “Olof Palme”, polític suec i socialdemocrata que va fer un ferm defensor de referència de l’Estat del Benestar i de la erradicació de les desigualtats i que, per desgràcia, va ser assassinat per les seues idees. Es van reunir vora de més 100 joves de tot el País Valencià des del nord i al sud per a disfrutar de les Ponències Formatives a nivell d’ Economia, del treball fet des del municipalisme i els diferents tallers de comunicació, noves tecnologies i d´associacionisme juvenil.

Xàtiva. 20, 21 i 22 juliol 2012

També, va ser una trobada cultural i solidària, perquè vàrem comptar amb la presència del cantant de folklore valencià, Pep Gimeno “El Botifarra” on ens van dedicar la cançó de “Malaguenya de Barxeta” i, també, una recollida solidària de roba per una ONG d’ajuda als més desfavorits. Així mateix, vàrem fer la visita per la ciutat de Xàtiva des del seu centre històric com també al castell on vàrem disfrutar de les prestigioses vistes des de dalt de la torre. Finalment, vàrem disfrutar de la nit i vàrem conéixer als joves que venen de cada racó des de Torrevella fins a Vinaròs i vàrem entaular amistats i compartir experiències durant les jornades formatives i, també, amb dinàmiques de grup prou interessants i prou enriquidores per a totes i per a tots.

El mes de desembre es va celebrar la segona edició

del RiberaEscola després de la seua estrena al municipi de Sueca i li va tocar enguany a Carcaixent. Han sigut tres dies intensos de formació i de debat entre els assistents de tota la Ribera del Xúquer i d’aquells/ es que vingueren d’altres comarques de la nostra terra a compartir la nostra experiència. Vàrem comptar amb la presència dels dos Secretaris Generals del PSPV-PSOE tant de la Ribera Alta com és Robert Martínez com també del de la Ribera Baixa, Jordi Mayor. També, va assitir el Secretari General de Joves Socialistes, José Muñoz. Hi hagueren 4 xerrades formatives. El primer d´ells va ser el de “Oportunitats en Temps de Crisi” amb Enrique Trull, Elena Buil i l’equip de la aplicació informàtica FarmaRibera. El segon sigué la Xerrada d´Igualtat amb les Secretaries del PSPV-PSOE nacional i de la Ribera Alta, Rosa Peris i Adelina Magalló. La tercera va ser de Discurs Polític i Comunicació amb Marta Trenzano, Marta Ortiz i Immaculada Cerdà. Finalment, es va fer l’última sobre el Sindicalisme Juvenil amb el Secretari General de la FSP-UGT Ribera Alta-La Costera-El Canal de Navarrés, Paco Santisteban. Posteriorment, vàrem fer activitats interessants com és el RiberaTrivial on vàrem conéixer millor les curiositats de la nostra comarca en tots els àmbits i, també, un poc la organització en la que formem part. A més, disfrutarem de la nit carcaixentina amb els amfitrions de luxe i, també, va ser una bona manera de conéixer a nova gent de la comarca de la Ribera .

JSPVALGEMESI.ES


Algemesí JOVE

5

LA RIBERA DEL XÚQUER REIVINDIQUEM EL FET DE SER VALENCIANS FRONT EL MODEL CENTRALISTA DE LA DRETA A més, per a Morales considera que “la crisi econòmica ha reduït les partides de cultura i promoció del valencià. El PP viu de beneficis, i així subsisteix. No creu en el valencià, no creu perquè no li beneficia, el margina perquè no li importa, volen castellanitzar el País Valencià.” “Hui, 9 d’Octubre els valencians i les valencianes ens hem de sentir orgullosos com a poble, però també hem de reivindicar la nostra autonomia, la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra idiosincràsia.”, sentencia el responsable de política lingüística socialista.

L’organització socialista posa en valor la tasca feta en

Per l´altra banda, el Secretari General comarcal, Ricard Bono reivindica que “el fet de ser valencians és un plus els primerencs anys de la democràcia per a extendre el important per a defendre els progressos per a la extennostre dret d’autogovern com a valencians. sió del nostre autogovern i del desenvolupament del territori. A més, cal recordar que feia quasi tres segles que el centralisme ens va llevar les nostres institucions i les Joves Socialistes Ribera del Xúquer llança una campan- nostres lleis per a portar els nostres reptes com a poble.” ya en honor del Dia del País Valencià, el 9 d´octubre, per a defensar el caràcter de ser valencians i dels fets Finalment, per a Bono creu que “en moments de crisi que han fet possible aconseguir reptes com a po- política i econòmica al nostre País, cal emprendre una ble. Amb el hastag #SomValencians, volem fer al llarg alternativa que puga donar espenta a la precària sid´aquest dia un homenatge per allò aconseguit i per a tuació que vivim i, sobretot, els joves, ja que la pèrdua reivindicar més autonomia, més valencià, més finança- d´oportunitats i l´augment de la desigualtat entre els ment i més Estat del Benestar. ciutadans i les ciutadanes està minant la cohesió social per la irresponsabilitat de la dreta que ens està goverEl Secretari de Política Lingüística comarcal, Àlex Mora- nant durant aquests 17 anys. A més, aprofitem per a les afirma que “els valencians i les valencianes hem de fer una crida a tota la joventut de la comarca per que reivindicar la nostra identitat com a poble, i la nostra lluite pel seu futur i es manifeste per tindre un País identitat ara per ara s’ha de centrar en que no ens fur- amb més autonomia, més valencià, més oportunitats i ten el que tant ens ha costat aconseguir: l’autonomia.” més drets per a les persones.”

PAÍS VALENCIÀ EXIGIM A LA GENERALITAT VALENCIANA QUE AMPLIE EL PRESSUPOST EN BEQUES DE MÀSTER, DOCTORAT I ERASMUS

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) denuncia les retallades del Consell en beques d’investigació, doctorat i la congelació de les Erasmus i màster.

El Secretari General de Joves Socialistes del País Valencià (JSPV), José Muñoz, ha tornat a afirmar hui que l’augment de beques anunciat pel Consell i el president Fabra en la convocatòria d’aquest curs “no és real”, i afig que “l’única cosa real i preocupant és el retard en la convocatòria, enduriment dels requisits i la pujada de taxes universitàries, que està obligant a molts joves a treballar o haver d’abandonar els seus estudis”. A més, el Secretari General de Joves Socialistes ha assegurat que el retard de mig any en la convocatòria de beques de la Generalitat “és un símptoma més de la fal-

ta de transparència del govern valencià”, ja que els joves socialistes consideren que el fet de publicar la convocatòria de les ajudes en plena temporada d’exàmens és, denuncien, “una estratègia per a amagar les retallades reals en les beques i evitar que un major nombre d’alumnes les sol·liciten”. Finalment, a banda d’aquestes retallades Muñoz insisteix que cal recordar que “la valenciana és una de les autonomies que menys destina a les beques Erasmus de tot l’Estat”. Mentre que autonomies com Andalusia destinen entre 300 i 600 euros per estudiant, la Generalitat només aporta una ajuda complementària d’entre 60 i 90 euros per als alumnes amb millor expedient acadèmic. Unes dades que segons Muñoz confirmen “el poc que li importa al PP la formació dels joves valencians”.

JSPVALGEMESI.ES


Algemesí JOVE

6

AMB POC FAREM MÉS PER ALGEMESÍ COMPTEM AMB TU!

JSPVALGEMESI.ES


Algemesí JOVE

7

E NTREVISTA amb... RAFAEL LLUCH MARTÍNEZ Secretari General Joves Socialistes d’Algemesí

Secretaria de Creació Jove (2011) Secretaria d’Organització (2011-2012)

@Rafa940813

E L CALFAMENT Edat... 18 anys.

Un lloc d´Algemesí... El Parc Bernat Guinovart. Un moment... El Monument a la Muixeranga Un polític... Manuel Azaña.

Estat personal... Preocupat per l’estat de la societat Un projecte personal... Fer que Algemesí baixe l’atur i les desigualtats d’ella, molt impacient pel que puga juvenil. passar per culpa de les males decisions de tots absolutament tots els polítics de qualsevol partít polític. Estudis...Cursant 1er de Batxillerat. Tinc el títol d´instructor de Ciclo Indoor i en un futur m’agradaria estudiar Dret malgrat que les coses cada vegada estan més mal per a entrar a la Universitat. Aficions... Una gran afició que tinc des de fa 5 anys és la corneta. M’agraden tots els esports, però en especial el Ciclo Indoor. I com no, està la política que ha estat present des de que era molt xicotet. És un hobby, una afició i una necessitat.

A LA FEINA!

Un llibre... Un de tants especials seria el de “La Llegenda del Rei Errant”. Una pel.lícula... “Jacuzzi al Pasado” Un viatge... A qualsevol part del món on puga ajudar. Tot el món és preciós.

QUÈ ÉS PER A TU JOVES SOCIALISTES?

Una manera d’apropar a la joventut la política i d’obrir els ulls als joves de les mentides que últiUn menjar... La Paella. mament està diguent el govern, ja que açò que Un desig... Molts, però el més actual és el que s’acabe està fent és una aberració contra la joventut. les desigualtats socials tant discriminatòries com juJoves per a mi és la manera i la eina d’ajudar a la jovenils. ventut, d’informar-la, de recolzar-la des del sentit de la política. Un equip de fútbol... El Vila-Real

JSPVALGEMESI.ES


Algemesí JOVE

8 DIS-NOS, QUIN SERÀ EL MAJOR REPTE DE L’AGRUPACIÓ DURANT EL TEU MANDAT?

El major repte és el de complir totes les promeses que hem volgut posar al nostre projecte d’agrupació, que no és curt, ja que aquestes idees i propostes que tenim es poden fer i complir, encara que algunes si el govern del poble vol, ja que no crec que vulga ni donar una funció al parquing tancat de darrere l’Ajuntament o tampoc posar més zones verdes al poble. Fer complir aquestes propostes serà el més dificil i encara què algunes d’aquestes propostes depenguen principalment del govern del poble nosaltres reclamarem tot el que puguem perque és facen.

COM A NOU SECRETARI GENERAL, QUÈ VOLDRIES CANVIAR EN LA SITUACIÓ DELS JOVES D’ALGEMESÍ?

Voldria que al poble tingueren l’oportunitat d’aconseguir treball, cosa que amb aquest govern és pràcticament impossible, voldria canviar la poca accessibilitat que tenen al Poliesportiu per a fer esport, ja que per culpa del PP i de les seues mesures antipersones pujen les taxes tan estrambòticament que els joves han de dur la cartera abans que les esportives per a córrer.

COM VALORES LA TASCA FETA PER L’ANTERIOR SECRETARI GENERAL?

Ha sigut fundamental, ja que ell ha creat Joves Socialistes i no és una tasca fàcil, has de trobar a la gent que li interese el tema, has de parlar amb altres persones d’altres pobles que tinguen joves per vore com funciona, pegar-te mil trompades per a que isca bé i preparar el futur Secretari General per a que quant agafe el relleu.

QUINA ÉS LA POSICIÓ QUE TENS SOBRE EL MODEL DE PARTICIPACIÓ JUVENIL AL POBLE? No tinc ninguna posició, ja que no trobe cap model en que els joves puguen fixar-se.

JSPVALGEMESI.ES


Algemesí JOVE

9

E NTREVISTA amb... RUBÉN MALONDA

Secretari General Joves Socialistes d’Algemesí (2009-2012) Va ser el número 15 de la Candidatura Local a l´Alcaldia d´Algemesí

@RubenMalonda Membre del Comité Federal de Juventudes Socialistas de España Visecretaria General de Comunicació

E L CALFAMENT

Edat... 24 anys

Estat personal... Solter i sense compromís.

Un equip de fútbol... El València Club de Fútbol. Simpatitzant del Real Betis Balompié desde xicotet. Un lloc d´Algemesí... El Centre del poble i la zona més antiga. No sabeu la història que s’amaga en cadascuna de les cases i el seu encant.

Estudis... Diplomat en Ciències Empresarials i actualment estic estudiant el 2n cicle de la Llicenciatura Un monument... El Monument en Homenatge al Llaurador. Reflexa molt bé la força dels nostres avantpasd’Economia. sats i dels nostres àvis en el seu treball que han fet Aficions... Llegir, escriure, trastejar amb les Noves Tec- que Algemesí siga un referent agrari arreu de la conologíes i la Comunicació, passejar i compartir els bons marca i del nostre País. moments amb els bons amics. Un polític... Podria dir noms propis, però em queUn llibre... “Algo Va Mal” de Tony Judt. Fa un bon anàli- de amb els regidors i les regidores dels municipis de si del que era el món abans i després dels anys 70 a la nostra terra, perquè és on es fa la política de veritat i a peu de carrer. Per dir un, Emili Gregori. nivell social i econòmic. Una pel.lícula... “El 10 en la espalda”. És un curt valen- Un projecte personal... Un de molts és particicià protagonitzat per Fdo. Guillem Cuervo que m’he par en programes de cooperació internacional i de sentit prou identificat quan era jugador de bàsquet. voluntariat solidari. Un altre és contribuir al pensament, a les solucions i l’anàlisi econòmic tipus Un viatge... Jódar (Jaén). El poble de ma mare “Economistas Frente la Crisis”. Trobe que és un projeci dels meus àvis. A Algemesí, en tenim molts d’allí. te prou bonic i altruista. Un menjar... Mandonguilles de carn, Macarrons a la Bolonyesa, Tallarins a la carbonara i la paella. . Un desig... Cap ciutadà espanyol més que perga la seua vida per falta de seguretat alimentària, econò- QUÈ ÉS PER A TU JOVES SOCIALISTES? mica i d’habitatge. Em mata la situació que vivim de És una autèntica Escola de la bona política i de la greu desigualtat. vida, perquè quan vaig començar com a militant Una cançó... “The Flood” de Take That. És una cançó sempre vas prou perdut en molts temes. He aprés amb molta energia i força. molt i espere continuar fent-ho, ja que encara em falta 7 anys per a “jubilar-me” en aquesta organització. Un esport... El Bàsquet. I ahí una de les millors frases que he escoltat dita per Joan Plaza, exentrenador del Reial Madrid: “No creo en promesas gra- A més, destaque de Joves Socialistes que és una gran font de rebel.lió, de reinvidicació i, sobretuitas, sólo en el esfuerzo y en la honestidad.” tot, d´acció directa a peu de carrer als nostres

A LA FEINA!

JSPVALGEMESI.ES


Algemesí JOVE

10

municipis. És una altra perspectiva política i social: republicana, socialista, en favor de la igualtat, la cohesió social i la solidaritat i d’esquerres. Aquests són els meus valors i no en tinc altres.

QUINS RECORDS T’EMPORTES DE LA TEUA ETAPA AL FRONT DE LA SECRETARIA GENERAL? També, he tingut maldecaps. Que conste! Encapçalar una etapa de rellançament d’una agrupació totalment nova encara que comptava amb una certa història als anys huitanta i noranta no és gens fàcil i, a més, comptant el desprestigi naixent cap allò que pot governar per orgull, amb falta d´humilitat i, sofos socialista. Ha sigut una etapa prou dura i he vist bretot, sense estar al costat de les persones. que ha tingut un bon resultat dins dels recursos que comptàvem i, sobretot, hem sabut optimitzar molt QUINS HAN SIGUT ELS ASPECTES POSIles nostres forces i aconseguir el major profit en cada TIUS DE LA GESTIÓ DURANT AQUESTS oportunitat que hem tingut dins de la nostra organit3 ANYS? zació per guanyar rellevància com també a Algemesí.

Principalment, obrir les finestres cap a altres aspectes de la realitat trencant tabús com la Xerrada contra la LGTBfòbia, la posada en escena d’actes novedosos i a peu de carrer com el Sopar-Debat i la Exposició de Manuel Azaña, el contacte amb les associacions joves del poble i amb la joventut en general per articular junts proposta d’idees i propostes per millorar AlgemeQUINA SITUACIÓ ET TROBARES una sí, sobretot, considere molt important la molt estreta AL POBLE QUAN ASSUMIRES LA col.laboració amb la comarca de la Ribera del Xúquer, RESPONSABILITAT QUE ARA DEIXES? que ha sigut molt fonamental en l’èxit de part de les nostres accions i l’agrupació d’Algemesí es va sentir L’any 2009 es complien dos anys que el PSPV ha- molt agraïda pel seu recolzament i ho continua estant. via perdut les Eleccions Locals després de vint anys de Govern. Eren temps que el Partit Popular es va QUÈ DIRIES A LA NOVA DIRECCIÓ ELEinstal.lar en la obsessió de borrar tot el que els so- GIDA DE L’AGRUPACIÓ LOCAL? cialistes varen fer durant el temps anterior independentment del cost que siga provocant autèntics des- Que no tornen a passar 16 anys més per que un grup ficacis i en el frikisme en temes de joventut on s’ha de joves tornen a reconstituir el que hem fet nosalfet tot sense cap criteri i que han hagut d’apareixer tres al 2009 i que siguen moltíssims anys més. Tant el PP per a privatitzar la participació en la realit- de bo sigués un segle com en altres agrupacions lozació de les accions fetes pels joves i per als joves i cals. Que siguen capaços de crear futur i capital humà han optat en confiar-lo a la empresa privada. No es preparada al servei dels joves d’Algemesí. I que no Tot açò és gràcies als companys i companyes que han estat en les diferents Executives Locals i dels simpatitzants. M’emporte molts bons records, molts amics i amigues i que he pogut crear futur i més flama al Socialisme Jove d’Algemesí.

tot és política, si nò també coneixer-se per crear un bon grup i que interactuen entre ells. Jo ho he tingut molt difícil, però la etapa d’ara és quasi igual de difícil pels reptes i els problemes que viu els joves del poble i els veïns i les veïnes en general. És un grup ben preparat i que a llarg termini donarà molts millors fruits. Com digué Emili Gregori: “Per a agarrar figues, calen mans.” Doncs, ahí estaré per a aportar el poc que sé al servei de totes i de tots.

JSPVALGEMESI.ES


Algemesí JOVE

11

E NTREVISTA amb... MARTA TRENZANO Secretària General PSPV-PSOE Algemesí

Cap de Llista Socialista a les Eleccions Locals 2011

@MartaTrenzano Portaveu Socialista a l’Ajuntament Visecretària General PSPV-PSOE Província València

E L CALFAMENT Edat... 29 Estat personal... Soltera

seues obres. Un polític... Felipe González. Un projecte personal... Sentir-me útil i amb forces per a fer del món un lloc més just i solidari.

A LA FEINA!

Estudis... Llicenciada en Filologia Anglesa per la Uni- versitat de València i estudiant de segon cile de Ciències Polítiques. Aficions... Tecnologia, esports en general i cuina. Un llibre... Qualsevol de Dan Brown i de Ferran Torrent. Una pel.lícula... Erin Brockovich Un viatge... Dels que he fet, Londres al mes de gener. Un menjar... Un sol? Què dificil! M’encanta cuinar i menjar! La cuina italiana, l’asiàtica, la francesa, la mediterrània. No tinc problemes...

Un desig... Que s’acabe el patiment de les persones QUÈ ÉS PER A TU SER DEL PSPV-PSOE? que ho passen malament. És la confirmació de la meua manera de ser, de sen tir-me, d’entendre el món i de relacionar-me amb ell. Un equip de fútbol... El Barça Són els meus pensaments i sentiments portats a la pràctica. Un lloc d´Algemesí... El Pavelló 9 d’octubre. Ahí he aprés que, pot ser, hui tu no jugues perquè l’altra és millor, que has de passar la pilota perquè l’altra té QUÈ OPINES DE QUE ELS JOVES millor posició per a tirar, que l’entrenador sap més S’INTEGREN EN LA POLÍTICA? que tu i que amb l’equip s’aconsegueixen més coses que caminant sola... És necessari per a tots. La política, com el món i com la vida, és cosa de tots i quanta més gent parUn moment... El Louvre és el monument per ex- ticipe millor seran les nostres idees. Els joves necel.lència, per dins i per fora, per la història que cessiten apendre, escoltar i absorvir l’experiència amaga i pel talent dels artistes que han pintat les i el coneixement de la gent més gran i, al

JSPVALGEMESI.ES


Algemesí JOVE

12 tets, no tenen un pla ni una estratègia per ajudar al llaurador a que la terra siga rendible. Han pujat de manera indiscriminada els preus del poliesportiu convertint l’esport en un luxe. Sincerament pense que ser jove i viure a Algemesí és avuí més difícil que mai. Tenim molta feina a fer.

mateix temps, han d’aportar la seua rebeldia i les ganes d’empentar la societat per a que aquesta es transforme, canvie i esdevinga més exigent i més justa amb si mateixa.

QUIN DIAGNÒSTIC FARIES DE LA SITUACIÓ D’ALGEMESÍ? SI HAGUERES SIGUT ELEGIDA ALCALTinc la sensació que hem anat a remolc en els darrers anys. Quan tot el món parlava de la bombolla immo- DESSA D’ALGEMESÍ, QUÈ HAURIES FET biliaria i de que no es podia canviar el progrés per PRINCIPALMENT EN FAVOR DELS CIUla rajola, ací hem fet més obra que mai i, amb això, TADANS I DELS JOVES DEL NOSTRE POs’han desatés els problemes reals dels ciutadans. BLE? Tenim una taxa d’atur per sobre de la mitjana a la Ribera, sobretot d’atur juvenil. Estem pagant aigua contaminada i no apta per al consum humà a preu d’aigua potable. Tenim una ciutat més bruta on els contenidors estan plens de fem a les 11 del matí. Els carrers estan desatesos, hi ha clots i les senyars hortizontals estan borroses.

La principal preocupació dels nostres joves avuí és no poder emancipar-se. Per tant la nostra prioritat hagueren sigut les polítiques de beques, de foment de l’ocupació i de la vivenda. Es poden fer moltes coses des dels ajuntaments en aquestes matèries.

Ni un sol projecte de vivenda protegida en 7 anys de Els polítics que governen s’han posat salaris es- govern del PP, ni un sol programa d’ocupació que no tratosfèrics, com mai abans havia passat. La regi- es fera ja en l’etapa socialista quan les taxes d’atur doria d’agricultura només fa que caminets i pon- eren molt més baixes. Tinc amics treballant al Marroc, a Alemanya, a les Balears, a Anglaterra... perquè ací no tenen feina. Exportem coneixement a canvi de res. Hem de canviar eixa tendència i explotar ací tot el potencial dels nostres universitaris. I també hem de ser capaços de donar una eixida professional a aquells que no han anat a la universitat.

QUINES PARAULES LI DEDICARIES A L’ANTERIOR, RUBÉN MALONDA I A LA NOVA DIRECCIÓ DE JOVES SOCIALISTES D’ALGEMESÍ ENCAPÇALADA PER RAFAEL LLUCH? Humilitat, treball i encert.

JSPVALGEMESI.ES


6 MOTIUS PER A AFILIAR-SE A JOVES SOCIALISTES D’ALGEMESÍ 1VOLS

CANVIAR LES COSES. No et conformes amb el que veus. Tens la necessitat de sentir-te útil a la societat.

2 ERES SOCIALISTA. Comparteixes amb nosaltres els valors socialistes i vols que siguen el teu referent.

3 ESTIMES EL TEU POBLE. Creus que Algemesí encara està lluny de ser eixa ciutat model, moderna, avanguardista i europeísta.

4 ERES JOVE. Tens noves idees i alçar la veu i que t’escolten. Participa en la construcció del teu futur.

5 T’AGRADA LA POLÍTICA. Creus en ella. Penses que és l’instrument que possibilita el progrés.

6

HI HA UNA ALTRA MANERA DE FER LES COSES. No et sents representat pels polítics que governen el teu Ajuntament.

#VineiParticipa Joves Socialistes d’Algemesí

@ jovesalgemesi Joves Socialistes Algemesí jspvalgemesi@gmail.com

Número 2 Algemesí Jove  
Número 2 Algemesí Jove  

Tenim nou Secretari General, notícies, de tot el que hem participat i hem fet per Algemesí i, com no, entrevistes per que ens conegues més....

Advertisement