Page 1

OCTUBRE ’13 / n. 31 www.jovesij.com

7 de juny ‘14

Aplec esperit BANYOLES

breus Joves SANT FELIU DE LLOBREGAT

VII Trobada diocesana de catequistes I animadors de joves Les delegacions de catequesi i joventut del bisbat de Sant Feliu de Llobregat van unir esforços un any més per a reunir més de 200 persones, que treballen en la formació i acompanyament en la fe d’infants i joves. Després de tota la jornada, una cinquantena de joves majors de 18 anys, van continuar sopant amb la Delegació de Joventut i duent a terme una dinàmica de reflexió amb la imatge de fer créixer la bona llavor que Jesús posa en nosaltres, temps de pregària amb la Paraula i esbarjo. Fotos!


RESSO de les DELEGACIONS Un nou impuls per a una nova Acció Catòlica

Joves TARRAGONA

El que havia de ser una jornada de formació interna dels consiliaris del Moviment Cristià de Joves i Universitaris i Estudiants de la diòcesi de Barcelona (MCJ-MUEC) va esdevenir un diàleg obert sobre les bases i l’articulació del moviment en la que van participar animadors de joves, preveres, joves i delegats de joventut de les diòcesis de Catalunya. El bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sebastià Taltavull, va assistir a la jornada que va tenir lloc al Seminari Conciliar de Barcelona el dissabte 14 de setembre. Continuar llegint

Centenars de joves fan de voluntaris a la Beatificació de l’Any de la fe Prop de 900 voluntaris van participar a la celebració de Beatificació del passat 13 d’octubre a Tarragona. Molts d’ells provenien de les escoles religioses de l’arxidiòcesi i un dels grups el formaven joves que participen habitualment de la Delegació de joventut. La responsable del voluntariat, i delegada de joventut de Tarragona, Marisa Jiménez, va agrair la gran tasca de pedagogia que els centres educatius de les comunitats religioses i diocesanes han fet per tal d’atansar aquesta realitat de l’església: «el màrtir com a testimoni per nosaltres, avui dia, d’una vida entregada per anar contracorrent, sempre en un temps concret però sempre per seguir a Jesús i no renunciar a la seva fe en Déu.»

Joves BARCELONA

Crònica de la 8a edició d’Una Llum a la Nit «Un captaire crida l’atenció del seu company i assenyala amb el dit cap a ella. Un home treu la càmera fotogràfica i comença a gravar un vídeo mentre ella passa per davant seu. Una dóna es persigna al seu pas. La gent del carrer queda sorpresa davant la imatge de la Verge que un grup de joves estan portant cap a l’església de Sant Jaume. I això és només un petit preludi del que està a punt de succeir: la vuitena edició barcelonina d’Una Llum a la Nit.» Continua llegint

Per a reflexionar...


In memoriam

Amb només 45 anys, el jesuïta Marc Vilarassau va morir el passat dimarts dia 15 d’octubre, tres anys després que li fos diagnosticat un càncer de pulmó. Va estudiar arquitectura i es va formar en Teologia a Barcelona i a París. Va fer els seus últims vots a la Companyia de Jesús ara fa quatre anys. Vilarassau va destacar sempre per la seva habilitat comunicadora. En l’àmbit pastoral, va liderar grups de joves, tasca en què se’l recorda especialment a l'esplai de la comunitat de Sant Pere Claver del Clot i, els darrers anys abans de tornar a Barcelona, al col·legi Claver a Raïmat i amb els joves de la parròquia de Sant Ignasi de Lleida. També va col·laborar amb la pastoral de joventut de Catalunya i Balears. Ell mateix va interpretar la vinguda de Sant Pau a Tarragona a l’Aplec de l’Esperit de 2007. Durant sis anys, de 2006 a 2012, va publicar les seves homilies dominicals al seu bloc «L'homilia del Marc» i va col·laborar també en diverses ocasions en mitjans de comunicació.


In memoriam

Marc Vilarassau (dreta) a l’Aplec de l’esperit 2007 a Tarragona


Recurs Escola de pregària En què creiem? 12a Escola de pregària sobre el Credo: ‘Professo que hi ha un sol Baptisme per a perdonar el pecat’ Per orientar la pregària, aquesta vegada ens inspirarem en la penúltima afirmació del credo. Si ens fixem apareix per primera i única vegada en el text l’expressió «professo». Aquest mot, que concentra i expressa la proclamació pública de la pròpia creença, està escrit en primera persona del singular i en present... En aquesta ocasió està editada per la delegació de joventut del bisbat de Tortosa.  Descarrega-te-la!

Apunta-t’ho!  Recés d’Advent ‘13 Reserva’t el cap de setmana del 6 al 8 de desembre! Un any més estem preparant el recés d’advent al Monestir de Santa Maria de Poblet. T’ho perdràs?

Trobada europea de Taizé a Estrasburg Del 28 de desembre a l’1 de gener! La ciutat d'Estrasburg, enriquida per la trobada de cultures, és testimoni de signes d'esperança necessaris per a la construcció europea. Des del SIJ t’oferim la possibilitat d’anar-hi plegats! En breu t’informarem. + Info

 Canonització de Joan XXIII i Joan Pau II a Roma Des del Dpto. de Juventud de la CEE ofereixen la possibilitat d’anar-hi del dijous 24 d’abril fins el dilluns dia 28 en vaixell des de Barcelona. El preu oscil·laria al voltant dels 250 euros (àpats no inclosos). Des del SIJ ens unirem a aquesta proposta i us informarem tan aviat com tinguem més informació.


«Però, el Fill de l’home, quan vingui, ¿trobarà fe a la terra?» (Lc 18, 8) Las lectures d'avui ens parlen de la pregària en algunes de les seves formes i en alguns dels seus diferents efectes. Hi ha gent que es pensa que Déu és un jutge com aquest, aliè als sofriments humans,sobre tot quan ens fixem en l'absurd de la vida, i sovint en la seva injustícia social. La pregària perseverant té el mèrit de fer-nos arribar a reconèixer a través dels esdeveniments el rostre de Déu, la presència d'un Déu que ens estima. Sense pregària costa molt d'arribar-hi. Continua llegint

PREGUEM AMB EL SALM 15 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Senyor, qui podrà estar-se a casa teva? Qui podrà viure a la teva muntanya santa? El qui obra honradament, practica la justícia i diu la veritat tal com la pensa. Quan parla no escampa calúmnies, mai no fa mal al proïsme ni carrega a ningú res infamant. No compten als seus ulls els descreguts, honora els fidels del Senyor. No es desdiu d'un jurament onerós, no fia els seus diners a interès ni es ven per condemnar cap innocent. El qui obra així, mai no caurà.

WWW.LABiblia.cat  Una eina útil online per a la recerca i tractament de textos bíblics. Entra-hi!

Enxarxa't - Octubre '13  
Enxarxa't - Octubre '13  

Butlletí informatiu del SIJ

Advertisement