Page 1

EN CRIST

AGOST ’11 /núm. 9 www.jovesij.com

SAN LORENZO DE EL ESCORIAL ACOLLIRÀ 1.300 JOVES CATALANS AMB MOTIU DE LA JMJ San Lorenzo de El Escorial acollirà als 1.300 joves de les diferents diòcesis amb seu a Catalunya que participaran a la Jornada Mundial de Madrid. El peregrinatge començarà dimecres 17 d’agost fins diumenge dia 21, en acabar la celebració de l’eucaristia que es farà a Cuatro Vientos amb el St. Pare. Durant aquests dies els joves participaran dels actes programats com a SIJ, la celebració del perdó de dissabte dia 20 al matí, i les activitats organitzades des de Madrid com el Via Crucis per la Castellana divendres dia 19 d’agost o la Vetlla de pregària de dissabte a l’aeròdrom de Cuatro Vientos.


CATEQUESIS JMJ Els bisbes de Terrassa, Tortosa, Vic, Tarragona i Barcelona donaran un seguit de catequesis a Madrid, des del dimecres 17 d’agost fins divendres dia 19 a les 10h, en el marc dels actes programats durant la Jornada Mundial de la Joventut. La página web madrid11.com ha estrenat una secció amb els horaris per a les catequesis. En aquest enllaç es poden veure totes les ubicacions on es faran les catequesis i la llengua en què es farà. Veure agenda

EL YOUCAT, EN CATALÀ El catecisme de l’Església per a joves, el YouCat, es distribuirà en llengua catalana entre els joves catalans que participin a la Jornada Mundial de la Joventut de Madrid. Així ho ha comunicat Mons. Xavier Salinas, bisbe de Tortosa i delegat de la CET per a la catequesi en la darrere reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense. El YouCat es repartirà juntament amb la guia de la JMJ, un evangeli i d’altres acreditacions i accessoris útils disponibles a la motxilla del peregrí durant aquests dies.

DARRER COL·LOQUI A RÀDIO ESTEL SOBRE ELS DIES D’ACOLLIDA JMJ El passat 20 de juliol va tenir lloc el darrer col·loqui dels tres programats entorn els Dies d’Acollida i la JMJ. En aquesta emissió hi ha participat el delegat de joventut de St. Feliu de Llobregat, Mn. Carles Muñiz, el delegats de joventut de Solsona i Vic, Marc Trulls i Mn. Jaume Casamitjana respectivament, i la delegada de Lleida Marta Serrano. Continuar llegint Escoltar el col·loqui

JOVES I ACCIÓ PASTORAL AMB MOTIU DE LA JMJ La publicació Quaderns de Pastoral edita un nou número, el 221, basat en la pastoral de joventut amb motiu de la celebració de la Jornada Mundial de la Joventut a Madrid. La revista parteix d’una conversa informal entre alguns delegats de joventut i membres del SIJ. Aquesta conversa ha estat reproduïda i complementada per uns articles en profunditat sobre temes tractats durant la mateixa trobada. Continuar llegint


EUCARISTIA MULTITUDINÀRIA AL FÒRUM El proper dissabte 13 d’agost, el Parc del Fòrum de Barcelona aplegarà a uns 30.000 joves d’arreu del món acollits a les diferents diòcesis amb seu a Catalunya amb motiu de la Jornada Mundial de la Joventut. La Jornada començarà a les 10h amb una Eucaristia, per la tarda les diòcesis podran visitar la Sagrada Família per torns assignats i, finalment, a les 20h al Fòrum de nou, hi haurà un concert de música amb els grups Gen Rosso i Please. Contacta amb la delegació de joventut del teu bisbat i vine el dia 13 a Barcelona! T’ho perdràs?

LA MOTXILLA DEL PEREGRÍ DE LA JMJ Què et trobaràs dins aquesta motxilla? En primer lloc, el Youcat que recull la doctrina de l’Església adaptada a un llenguatge jove, un llibret per poder seguir les cerimònies, un evangeli, una guia de la JMJ on poder trobar informació sobre les principals activitats culturals o informació útil (transports, salut...), un vano, un barret, un cd amb l’himne de la JMJ, una samarreta, un plànol dels transports per moure’t per la ciutat i més coses! Som-hi!

JOVES MALLORCA

EXERCICIS ESPIRITUALS AMB MN. TEODOR SUAU Del 7 al 10 de juliol, un grup de 23 persones van participar dels exercicis espirituals a Cala Morlanda acompanyats per Mn. Teodor Suau. Una aturada enmig de la nostra vida quotidiana per «estar més pel Senyor» com expliquen els joves del bisbat de Tortosa que també hi han participat.

JOVES TARRAGONA

8 JOVES PARTICIPEN A L’ESTIU SOLIDARI 2011 En Xavier Font, Marc Llaurador, Pere Joan Cortès i Toni Cartanyà van marxar el passat, dia 30 de juny, cap a Kinshasa (R.D. del Congo) mentre que el dia 12 de juliol, la Blanca, l’Adelaida, el David i l’Òscar van marxar cap a Trujillo, Hondures. Durant gairebé un mes viuran una experiència solidària acompanyats per la missionera Isabel Correig i el bisbe Lluís Solé i Fa, respectivament. Testimoni de la Blanca Serres. «La comunitat de Sangrelaya, a Hondures, ens espera»


SABIES QUE... la JMJ de Madrid ha organitzat un concurs de cançons que es diu «Madrid

me encanta»? El concurs de cançons de la JMJ, Madrid me encanta, ja té guanyadors. En aquest certamen s’hi han presentat 270 candidatures de més de 40 països. Els temes escollits són «We’ve been made one» del nepalí Darryll Wilson, «Elevando mi canción» del grup colombià Jóvenes misioneros del Santo Padre, «Radicati in te» dels italians Andrea Daconto, Alessandro Grasso i Antonio Minervini, «Síguele» de la Orden y Mandato de San Miguel de España i «Alegría» del conjunt francès Emmanuel Community.

DIES D’ACOLLIDA JMJ A LES DIÒCESIS

De l’11 al 15 d’agost DIA A BARCELONA – 13 D’AGOST 10h. Eucaristia al Parc del Fòrum 12h-19h. Visites a la Sagrada Família per diòcesis Visites a la Catedral de Barcelona i Sta. Maria del Mar 20h. Concert final amb Gen Rosso i Please al Fòrum

JORNADA MUNDIAL DE LA JOVENTUT 2011 Del 17 al 21 d’agost San Lorenzo de El Escorial

© 2011 Secretariat Interdiocesà de Joventut de Catalunya, Andorra i Balears (SIJ)

Troba’ns a ... Web www.jovesij.com Blog www.marcats.blogspot.com Escriu-nos a info.jovesij@gmail.com

www.madrid11.com

Enxarxa't - Agost '11  
Enxarxa't - Agost '11  

Butlletí mensual del SIJ