Page 1

FEBRER ‘13 / núm. 26 www.jovesij.com

BREUS Joves SANT FELIU DE LLOBREGAT

3a Trobada diocesana de joves Amb el lema Junts d9, quatre-cents joves i adolescents del bisbat de Sant Feliu de Llobregat es van aplegar en la 3a trobada diocesana de joves el dissabte 26 de gener. L’acte central va ser l’eucaristia, presidida pel bisbe Mons. Agustí Cortés. L’objectiu de la Trobada, emmarcada en l’Any de la fe, va ser fer palpable el cos dels joves cristians que viuen i actuen a la diòcesi, units per la seva fe en Jesús. Es va aprofundir en el coneixement dels sants i santes de la diòcesi, i també en l’actual context econòmic i social, marc on viuen els joves.  Fotos

Joves BARCELONA

15 minuts al cor... El divendres 17 de gener va començar una interessant iniciativa a l’església de Santa Anna de Barcelona promoguda per la Delegació de Pastoral Universitària, i a la qual s’hi ha unit la Delejovebcn i d'altres institucions. Cada dia de la setmana es troben al cor de Barcelona (a l’església de Santa Anna, tocant a la Plaça Catalunya) al cor del dia, a les 14.00 h. Quinze minuts de pregària diària, d’aturada per agafar forces, per escoltar el Senyor, per a presentar les preocupacions i tot allò que cadascú porta al seu cor.


de RESSO les DELEGACIONS Joves TORTOSA

‘Convidats a creure’ El darrer cap de setmana de gener uns quaranta-cinc adolescents de segon i tercer d’ESO acompanyats per un equip de quinze persones van participar de les dues convivències organitzades per la Delegació de Joventut del bisbat de Tortosa. Els participants. La trobada emmarcada en l'Any de la fe va portar per lema ‘Convidat a creure’. Els adolescents, segons el curs, van participar en activitats pròpies però també conjuntes en un ambient festiu i engrescador. Junts van pregar, celebrar, jugar i reflexionar a través de diferents dinàmiques sobre la pròpia vida i el testimoni de persones que estan recorrent el camí de seguiment de Jesús.  Fotos!

Joves GIRONA

Pregària jove El divendres 18 de gener es va celebrar a la parròquia de Santa Susanna del Mercadal de Girona una pregària amb joves, encara que oberta a tothom, per la recuperació del bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo. Una església plena de fidels va participar dels textos preparats al voltant de la figura del Bon Pastor i de cants acompanyats per l'Orquestra diocesana de Joves.  Fotos!

Joves URGELL

Experiències de voluntariat A finals de gener, una quinzena de joves de grups TXt d'Andorra, La Seu d'Urgell i Ribes de Freser van realitzar una experiència de voluntariat a Barcelona: L'Alternativa Plus. En grups, aquests joves van poder fer una experiència de voluntariat l'AREP, una associació que es dedica a les persones amb Malalties Mentals, al Cottolengo, a Sant Joan de Déu, al barri del Raval, al menjador social de les religioses de la Mare Teresa de Calcuta, a la parròquia de Sant Agustí o a la Llar de Sant Pau, una residència dirigida per les Filles de la Caritat. Un cap de setmana que ha permès a aquests joves adonar-se que el compromís i l’atenció també està entre els pobres, els marginats i els oblidats.  Fotos!


anydelafe

#

Escola de pregària

En què creiem? Una de les preguntes més clàssiques del cristianisme és per què Déu es va voler encarnar. Una expressió molt bonica de Sant Atanasi que ens diu que «el fill de Déu es va fer home per fer-nos Déu» és a dir l’encarnació ens possibilitat conèixer Déu i participar de Déu i en Déu. Amb l’article del Credo «I, per obra de l’Esperit Sant s’encarnà de la Verge Maria i es féu home» publiquem la cinquena Escola de pregària d’aquest Any de la fe editada per la delegació de joventut del bisbat de Girona.  Descarrega-te-la!

RACÓ DE PREGÀRIa


Recursos


L’església, cos de crist


A finals de juliol se celebrarà la JMJ a Río de Janeiro (Brasil)! Des del SIJ et proposem viure l’esperit de la JMJ a casa nostra juntament amb altres joves de Catalunya i les Balears. Activitats lúdiques, catequesis, testimonis, celebracions, connexions... No t’ho perdis! Apunta-t’ho!

RECOMANEM...  Carta a un jove sobre el Vaticà II no és un llibre habitual. És una obra de reflexió personal amb algunes dades i opinió. Està pensat per a joves d’entre 18 i 30 anys, gent d’una generació diferent a la que va viure el postconcili. L’estil és directe, allunyat de l’erudició però amb incursions i informacions que es consideren vàlides per a la classe de religió, en centres d’ensenyament o a la pastoral. No és una carta a algú que sigui ateu o agnòstic sinó a algú que tingui certa preocupació per saber. Autor: Juan Rubio / Edicions Khaf / Any de publicació: 2012 / 133 pàgines

Som a tocar de Quaresma –aquest dimecres celebrarem dimecres de cendrapodem plantejar-nos algunes preguntes. A propòsit, potser, de la Quaresma i el seu sentit avui. A propòsit de les dificultats quotidianes que trobem per viure. I per viure la fe. Podem preguntar-nos, també, com trobar Jesús, avui. I, potser abans, si és possible trobar-lo. Ben concretament a les nostres vides i a les realitats on ens hi movem... Moltes preguntes. Sempre presents. Sempre per respondre'ns i seguir buscant resposta. Proposo llegir i entendre l'Evangeli aquest Evangeli com una resposta a aquesta pregunta sobre com podem trobar Jesús. O la semblant, sobre si és possible escoltar la crida de Jesús, avui. Així llegit, Pere ens donarà unes bones pistes.

Llegeix tota l’homilia

Torna-ho a intentar (CD Marcats per l’Esperit - CTF)

Enxarxa't-Febrer '13  

Butlletí informatiu del SIJ

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you