Page 1

BUTLLETÍ LABORAL Butlletí mensual Núm. 55 Juny 2014 Publicació mensual que recull temes d’actualitat i informació referent al món laboral

NOTÍCIES D’ÚLTIMA HORA NOTÍCIES D’ÚLTIMA HORA Cursos gratuïts amb pràctiques de noves tecnologies en Educació per la assistència a malalts o discapacitats[+] Tecnocasa ofereix 50 llocs de treball per a fer d'agent comercial[+] S’obren les inscripcions per la Fira de Discapacitat i Ocupació 2014[+] Què succeeix si estic cobrant una prestació contributiva i començo a treballar a temps parcial per compte aliè? [+] Els dies 4 i 5 de juny comença la trobada de BizBarcelona[+] Continua millorant el teu procés de recerca de feina i apunta’t a les activitats de Barcelona Treball Joves[+] Saps què és el Mapalaboral? [+] Es bo tenir referències d’anteriors feines? Quin paper han de jugar? [+] Els blogs més recomanables per recolzar la teva recerca de feina [+] La Xarxa de Punts d’Informació Juvenils ofereix un nou servei d’emprenedoria i un servei de caire grupal per acompanyar-te a la recerca de feina[+] HORARIS ASSESSORIA LABORAL 2014


BUTLLETÍ LABORAL Butlletí mensual Núm. 55 Juny 2014 NOTÍCIES D’ÚLTIMA HORA

Cursos gratuïts amb pràctiques de noves tecnologies en Educació per la assistència a malalts o discapacitats[+] Si estàs aturat i ets menor de 30 anys tens l’oportunitat d'impulsar la teva carrera professional i ampliar les teves possibilitats de trobar feina gràcies a aquests cursos 100% gratuïts amb pràctiques a empreses. Si estàs interessat consulta les ofertes formatives del grup Femxa que s'ofereixen per als joves de Barcelona. Són aquestes: a) Comunitats Virtuals com a eina de la innovació educativa. b) Creació d'Ambients Innovadors d'Aprenentatge a través de Comunitats Virtuals. El seus objectius són: 

Adquirir coneixements i habilitats necessaris per crear i gestionar comunitats virtuals on es produeixin interaccions amb finalitats educatives.

Analitzar els avantatges i inconvenients de l’ús de les TIC a entorns educatius.

Construir nous contextos d'aprenentatge de naturalesa virtual utilitzant eines informàtiques.

Aquestes formacions són de modalitat presencial amb una duració de 210 hores. Inclouen pràctiques professionals no laborals a una empresa. Tindran prioritat els següents col·lectius: aturats de llarga duració, demandants de la seva primera feina i aturats del Plan Prepara i/o no qualificats. Per a més informació i fer la inscripció entra al següent web. Les places són limitades, afanya’t!


BUTLLETÍ LABORAL Butlletí mensual Núm. 55 Juny 2014

Tecnocasa ofereix 50 llocs de treball per a fer d'agent comercial[+] L'empresa Tecnocasa selecciona 50 comercials per incorporar-se d'immediat a la plantilla com a professionals immobiliaris. Les vacants es troben a diferents comunitats autònomes com Andalusia, Madrid i Catalunya. Els seleccionats s'incorporaran d'immediat a l'empresa per aprendre tot el que és relatiu a l'activitat d'intermediació immobiliària, captació, venda del servei, gestió de la venda o lloguer d'immobles, negociació i preparació d'expedients. Els candidats hauran de tenir com a mínim el títol d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), bona presència, esperit de superació i habilitats comunicatives. No és necessari tenir experiència. L'empresa ofereix contracte indefinit, jornada complerta i un sou de 900 euros bruts al mes més comissions. Si estàs interessat en l'oferta de feina pots fer la inscripció al web de Tecnocasa.

S’obren les inscripcions per la Fira de Discapacitat i Ocupació 2014[+] Comença la quarta Fira destinada a la recerca de feina per persones amb discapacitat reconeguda. La Fira “disCapacidad&Empleo” és el punt de trobada de les empreses que precisen treballadors per la seva plantilla i professionals amb algun tipus de discapacitat i que busquen una nova feina. És una oportunitat per contactar directament amb responsables de recursos humans de les principals companyies i ETT del país i, d’aquesta manera, accedir a noves i variades tècniques de recerca de feina. La intenció de tot plegat és inserir un gran número de persones en només dos dies que dura l’edició. Les entitats participants tindran un lloc adequat per desenvolupar entrevistes. Tot això estarà potenciat amb tallers per incentivar el desenvolupament i l’èxit a l’entrevista laboral: tallers de Coaching, com realitzar un bon currículum, com afrontar una entrevista de feina, com diferenciar-se de la resta de candidats, quins perfils es busquen... La 4rta Fira de Discapacitat i Ocupació esdevindrà els dies 1 i 2 de Juliol de 2014 a l’Hotel Rey Juan Carlos I de Barcelona (Avda. Diagonal, 661-671 08028 Barcelona). Si estàs interessat en aquest esdeveniment que promou Disjob entra al següent enllaç per sol·licitar la teva entrada.


BUTLLETÍ LABORAL Butlletí mensual Núm. 55 Juny 2014

Què succeeix si estic cobrant una prestació contributiva i començo a treballar a temps parcial per compte aliè? [+] http://www.sepe.es/contenido/prestaciones/ag00b01c.html En el cas d’estar cobrant una prestació d’atur a nivell contributiu tens diverses possibilitats per escollir si trobes una feina a temps parcial. T’expliquem de manera esquemàtica quines opcions tindries:

Pots escollir entre…

Interrompre el cobrament de la prestació mentre estigui vigent el contracte i quan finalitzi…

Compatibilitzar el treball amb el cobrament de la prestació contributiva.

Si el contracte dura menys de

Si el contracte dura igual o

360 dies…

més de 360 dies…

-360

Pots sol·licitar la reanudació de la prestació que vas interrompre abans de començar la feina

+360

Pots escollir entre: a) Sol·licitar la prestació que vas interrompre. b) Sol·licitar la nova que has generat.

En aquest, la quantitat de la prestació es redueix a la mateixa proporció de la jornada que realitzes. Ex. Si cobres 1000 €/mes i comences a treballar un 30% de la jornada, cobraràs 1000300=700€.La durada de la prestació no varia.


BUTLLETÍ LABORAL Butlletí mensual Núm. 55 Juny 2014

Els dies 4 i 5 de juny comença la trobada de BizBarcelona[+] Bizbarcelona converteix Barcelona en la capital de l'emprenedoria i en la cita ineludible per a trobar noves idees i fer créixer els negocis. Facilita l'accés als recursos econòmics necessaris per emprendre o fer créixer un negoci. Aglutina una àmplia presència d'entitats i institucions que fomenten la cultura empresarial i l'emprenedoria, entre les que destaquen com a promotors l'Ajuntament de Barcelona - Barcelona Activa, la Generalitat de Catalunya, "la Caixa", la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona. Bizbarcelona és l'escenari perfecte pel networking, el qual dóna respostes a les necessitats d'aquells emprenedors, tant el que vol crear la seva pròpia empresa com el que vol fer-la créixer. Ofereix la possibilitat de contactar amb “decision makers”, de pes dins del panorama empresarial, i trobar noves oportunitats de negoci. Si vols aconseguir una acreditació i saber quin tipus d’activitats hi ha, consulta el portal web de BizBarcelona.

Continua millorant el teu procés de recerca de feina i apunta’t a les activitats de Barcelona Treball Joves[+] Si estàs pensant en començar a buscar la teva primera feina o simplement et trobes a l’atur i vols millorar els teus mètodes en la recerca de feina, t’animem a que consultis les properes activitats programades de Barcelona Treball Joves. Durant aquest mes de Juny trobaràs xerrades on t’informaran de trucs per millorar la teva recerca o estratègies que pots seguir. També hi ha d’altres activitats que van més enfocades a l’aprofitament de xarxes socials per ampliar els teus contactes professionals i per últim, no menys necessari, com millorar el teu currículum i fer la teva carta de presentació per augmentar les teves probabilitats de trobar feina. Tot això i molts més ho trobaràs al portal de Barcelona Treball Joves, on a part d’informació podràs inscriure’t de forma gratuïta a les activitats que més t’interessin.

No et desanimis i participa! Sempre hi ha coneixements que se’ns escapen!

Saps què és el Mapalaboral? [+] Mapalaboral és un projecte patrocinat per Infojobs on col·labora el departament


BUTLLETÍ LABORAL Butlletí mensual Núm. 55 Juny 2014

d’empresa i Ocupació de la Generalitat i està produït per Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS).

Quina és la seva finalitat? El camí per apropar-te al món laboral pot tenir moltes direccions i destinacions. Mapalaboral és una eina que t’ajudarà a orientar el teu trajecte professional, proveint-te de les coordenades que necessites per decidir quin camí vols seguir. Es tracta de construir el trajecte que et pugui donar els millors resultats, que no sempre és el camí més ràpid ni el més fàcil. Tot això ho aconseguiràs definint el teu projecte professional. Et proposem que primer identifiquis en quin punt estàs. La teva situació de partida et pot dur a explorar els aspectes que encara no tens clars, a decidir on vols arribar i/o a actuar per aconseguir el teu objectiu. A mesura que vagis avançant pots registrar les conclusions al Portafolis del Projecte Professional. Tingues en compte que Mapalaboral és una eina que t’ofereix moltes activitats, recursos, informacions i materials de suport. Pot ser que no et calgui fer-ho i/o consultar-ho tot. Selecciona aquells aspectes que necessitis treballar i fes-ho al nivell de detall que et requereixi la teva situació. Dissenya el teu recorregut en funció del que necessitis! Si vols fer servir aquest servei d’orientació entra al següent enllaç.

Es bo tenir referències d’anteriors feines? Quin paper han de jugar? [+] En relació a les referències, sempre és important que uns altres parlin bé de tu (habilitats, aptituds i coneixements), això et pot permetre trobar la nova ocupació que estàs buscant. Però has d'anar amb compte, ja que també existeixen aspectes negatius, els quals poden fer que et rebutgin per una mala referència laboral. Les referències no són un factor fonamental del teu Currículum Vitae, per això, només les hauries d'incloure, si aquestes poden aportar alguna cosa positiva i si ho sol·licita l'oferta a la qual va referit el teu Currículum. Se solen demanar les referències en aquelles ofertes de treball que tenen major responsabilitat. Si estàs buscant la teva primera ocupació i manques d'experiència professional, pots referenciar a qualsevol persona amb la qual hagis tingut alguna relació de responsabilitat, algun voluntariat, algú de la teva època escolar, treballs temporals o d'algun esport que practiquis; aquestes referències poden validar les teves aptituds, tals com la perseverança, proactivitat i responsabilitat.


BUTLLETÍ LABORAL Butlletí mensual Núm. 55 Juny 2014

Per això és important que et prenguis de debò cadascuna de les tasques que emprenguis i mantinguis sempre una bona relació; ja que mai se sap qui pot ajudar-te a aconseguir el teu proper lloc de treball. Les dades que has d'utilitzar per a les referències: o Nom de la persona de contacte o Informació de contacte (telèfon i/o e-mail) de la persona en qüestió o Descripció de la relació laboral amb aquesta persona

Nota: Recomanable que la persona de contacte sigui un ex-cap, supervisor, soci de l'empresa o encarregat de recursos humans. També és important que les empreses que ens recomanen no siguin molt antigues, faria l'efecte que els més recents treballs no han estat una bona experiència.

Els blogs més recomanables per recolzar la teva recerca de feina [+] El blog és un lloc web en el qual un o diversos autors publiquen cronològicament textos o articles, apareixent primer el més recent, on l'autor conserva sempre la llibertat de deixar publicat el que creu pertinent i on sol ser habitual que els propis lectors participin activament a través dels seus comentaris. Un blog pot servir per publicar idees pròpies i opinions sobre diversos temes. En aquest cas et volem referenciar alguns blogs on tots i cadascun d'ells ofereixen informació, eines, recomanacions i articles més que interessants i sí són d'obligat seguiment per a aquelles persones que estiguin en cerca d'ocupació o senzillament, vulguin estar informats. Farem esmena als següents: 1) El blog del INAEM: tota la informació al dia, ofertes de feina, recursos superútils, entrevistes interessants... 2) Mejorar tu CV : aquest blog de Sabina Serrano és imprescindible per dos motius: per les seves fabuloses recomanacions i per la proximitat que sap transmetre. 3) Zumo de empleo: Si vols llegir un blog que t’ajudi a aixecar-te i animarte, aquest és ideal per tú. 4) Blog empleo: trobaràs recursos i eines per la teva recerca. Si això dels blogs t’ha enganxat no dubtis en buscar-ne més, hi ha d’altres que també funcionen molt bé. No hi ha millor manera de buscar feina que estar al


BUTLLETÍ LABORAL Butlletí mensual Núm. 55 Juny 2014

dia rebent informació, bons consells i una mica de recolzament i orientació per saber en què pots millorar.

La Xarxa de Punts d’Informació Juvenils ofereix un nou servei d’emprenedoria i un servei de caire grupal per acompanyar-te a la recerca de feina[+] A tots els Punts d’Informació Juvenil de Barcelona s’inicia una assessoria relacionada amb l’emprenedoria. Si estàs pensant en emprendre una activitat empresarial per compte propi, amb aquest assessorament t’ajudarem a fer els passos que cal seguir per iniciar un propi negoci. Ens podràs explicar quin és el teu projecte i t’ajudarem a fer el teu pla d’empresa, t’aclarirem dubtes de com fer-se autònom, i altres aspectes relacionats amb l’autoocupació. Per altra banda, aquest mes de Juny s’inicia el projecte T’acompanyem (comparteix dubtes i inquietuds amb el teu orientador als PIJs), on dues orientadores laborals treballaran amb grups de joves diferents aspectes per millorar la recerca de feina. Aquesta activitat es programa en sessions que s’alternen cada 15 dies. D’aquesta manera podràs compartir les teves inquietuds amb altres joves que es troben en situacions similars a la teva. En tot cas, des de la xarxa tindràs la opció que t’atenguin de manera individual els teus dubtes a nivell laboral, que et recolzin amb una atenció individualitzada i, sinó, també podràs apuntar-te al servei T’acompanyem per compartir a nivell grupal el teu procés de creixement professional. Per veure els horaris de les assessories i altres serveis que t’oferim entra a: www.bcn.cat/infojove


BUTLLETÍ LABORAL Butlletí mensual Núm. 55 Juny 2014

HORARIS ASSESSORIA LABORAL 2014 Es poden demanar assessories personalitzades d’assessorament laboral amb cita prèvia els: DILLUNS

MATÍ

TARDA

DIMARTS

10-14h CIAJ Centre d’Informació i Assessorament per a Joves

16-20h CIAJCentre d’Informació i Assessorament per a Joves

DIMECRES

10.30-13.30h PIJ Sarrià – Sant Gervasi 17-20h PIJ Sants – Montjuïc 17-20h PIJ Gràcia

17-20 h PIJ Garcilaso

17-20h PIJ Ciutat Vella

Tota la informació dels Punts d’Informació Juvenil a www.bcn.cat/infojove

DIJOUS 10.30-13.30h PIJ Sant Martí 10.30-13.30h Espai Jove les Basses 17-20h PIJ HortaGuinardó 17-20h PIJ Les Corts

Butlletí "Infojove BCN" Laboral. Juny 2014  

Si busques feina o tens dubtes sobre els teus drets i deures com a treballador/a... Informa't sobre l'actualitat laboral i l'oferta de recur...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you