Page 1

Butlletí de Turisme Jove. Núm. 23 abril 2014

Butlletí mensual adreçat a joves amb ganes de viatjar. Elaborat per l'Assessoria de Turisme de la Regidoria d'Adolescència i Joventut LLIBRES I REVISTES DESTACATS DE LA VIATGETECA CIAJ Delta de l’Ebre

Tanzània

És una guia que pretén donar una visió global i actualitzada del Delta de l’Ebre. Trobaràs informació sobre la història, els diferents itineraris i rutes, les tradicions, els pobles deltaics, la seva fauna, la riquesa gastronòmica, també informació turística amb els establiments més representatius de la zona. Tot un conjunt de continguts agrupats temàticament que t’ajudarà a entendre aquest territori tan singular, on conviuen el progrés i la conservació del medi natural.

En l’edició nº169 visitaràs els parcs Manyara, Tarangire, Ngorongoro i Serengeti. També Islàndia, amb els seus volcans, cascades i glaciars; Canal del Midi a través d’una travessia fluvial pel sud de França; un passeig per Istanbul i la bella Santa Sofia. Per acabar, conèixer les capitals Bàltiques, Vilnius, Riga i Tallin, que conviden a viatjar a l’Edat Mitjana a través dels seus castells i els seus carrers empedrats.

ACTIVITATS

Dimecres 9 d’abril les 19 h al CIAJ Indrets insòlits del món L'experimentada viatgera et parlarà dels indrets que, per la seva autenticitat, per l'hospitalitat de la seva gent o la seva poca massificació turística, són els que considera com els seus "top singulars". Xerrada a càrrec de Cèlia Lòpez, coautora de Quaderns de bitàcola, Millor bloc personal de turisme i viatges en català del 2012. http://bit.ly/1pB5pYq

Dijous 30 d’abril a les 19 h al CIAJ Troba la millor assegurança de viatge Què has de saber i tenir en compte a l'hora de triar l'assegurança? Quines despeses et pot cobrir? Per a què et pot servir tenir cobertes l'assistència mèdica o l'assegurança per accident, pèrdua d'equipatge...? A càrrec de l’Assessoria de turisme de la Regidoria d’Adolescència i Joventut. http://bit.ly/P0xwoz

VIATGE DEL MES: Madeira Al nord de les Illes Canàries emergeix amb esplendor l'arxipèlag de Madeira, un oasi atlàntic carregat de bellesa en el que més de dos terços de la seva superfície són espais protegits en els quals la vegetació està verge i salvatge, i on s'han obert nombroses rutes senderistes. El submarinisme es pot practicar en les aigües cristal·lines de la Reserva Natural de Garajau, i aquells que siguin més urbanites es poden deixar extasiar per les encantadores avingudes de Funchal, capital de Madeira, i famosa per ser la ciutat natal de Cristiano Ronaldo. Tota la informació a: http://bit.ly/1frNT3V I recorda que també pots demanar una assessoria i t’ajudarem a planificar el viatge!


LOW COST I SENDERISME:

Activitats, idees, rutes i petites escapades locals per portar la contrària a tots aquells que es pensen que viatjar és una activitat de luxe!

Pardines – Taga Tot i que la ruta té per nom Pardines-Taga, no comencem al nucli urbà d’aquesta bonica població (amb una curiosa església amb una torre de defensa semicircular) , sinó del veïnat de Puigsac. Més concretament, la ruta comença a l’ermita de Santa Magdalena de Puigsac. Per tal d’arribar a aquesta ermita del s.XII, hem de creuar el nucli urbà de Pardines en direcció a Camprodon i seguir una pista cimentada durant 2 km. La ruta proposada no és de molta dificultat i el desnivell no és molt gran (menys de 800 metres). A més, si la fem a la primavera gran part del camí el trobarem dominat pel color groc que entapissa els prats que creuarem tot pujant (a l’hivern aquesta ruta la trobarem probablement amb neu). Aquesta és, per tant, una bona excursió per gaudir d’un bonic entorn.

http://bit.ly/1o7kBRF

NOVETATS i NOTÍCIES -

Nous fulletons del Camí dels Bons homes i de l'últim càtar!! Els pots trobar a les oficines de turisme de Camí http://goo.gl/C5Z76W i descarregar-te'ls de la web.

-

Museu Picasso gratis! Els dijous d’abril, la visita al museu serà gratuïta de 19 a 21.30 h. http://bit.ly/1iHbcdX.

-

Turisme d'Egipte llança una aplicació mòbil amb la qual conèixer Egipte http://bit.ly/QBxUem

-

Els millors festivals de música d'Espanya el 2014. http://bit.ly/Qn3iNI

-

Nova web de rutes de muntanya, senderisme i excursions! http://www.rutespirineus.cat/

-

Xarxa de senders de Frontera (Arribes del Duero) http://bit.ly/1je7E3P

-

Vols descobrir el Collsacabra? Ara t’ho posen fàcil des de Rupit Viu! http://ow.ly/uJIZ3

-

I si, a més de viatjar, vols treballar o estudiar en un altre país, al Ciaj pots demanar una ASSESSORIA DE MOBILITAT INTERNACIONAL els divendres de 10:30 a 13:30 h. Us explicaran tot allò que cal conèixer per preparar una estada a l'estranger: recursos disponibles (borses laborals, homologació d'estudis...) i informació pràctica (condicions de vida, allotjament, cursos de l’idioma...).

EL BLOC DEL MES

DIMECRES DE 17 A 20 H AMB CITA PRÈVIA AL CIAJ. C/Sant Oleguer, 6-8.

TAMBÉ POTS TRAMITAR ELS CARNETS D’ALBERGUISTA, ISIC I ITIC I SERVEI DE PRÉSTEC A LA VIATGETECA

Tel 934 422 939 www.bcn.cat/ciaj

Butlletí "Infojove BCN" de Turisme. Abril 2014  

Si t'agrada viatjar... Informa't sobre les millors guies turístiques, les properes activitats sobre viatges, les rutes més recomanades, els...