Page 1

.

Butlletí quinzenal Núm.54 : Març II de 2014

BUTLLETÍ MOBILITAT INTERNACIONAL Aquí tens les dreceres per trobar el què t’interessa ràpidament: OPORTUNITATS DE MOBILITAT INTERNACIONAL........................................................ 2 BEQUES D’ESTUDI ........................................................................................................................................2 PRÀCTIQUES ..................................................................................................................................................2 VOLUNTARIAT INTERNACIONAL EN EMPRESA (VIE) [+] ..........................................................................3 SERVEI DE VOLUNTARIAT EUROPEU .........................................................................................................3 OFERTES DE FEINA ......................................................................................................................................4 INFORMACIÓ D’INTERÈS ..............................................................................................................................6 XERRADES I TALLERS ..................................................................................................................................6

ASSESSORIES PERSONALITZADES .............................................................................. 8


MOBILITAT INTERNACIONAL Butlletí quinzenal Núm.: 54 Març II 2014

OPORTUN ITAT S D E MOB ILITAT INTERNAC IONAL TEMA

TERMINI

BEQUES D’ESTUDI Beques d’estudis en Disseny IED Madrid [+] L’IED Madrid ofereix beques en disseny per a la realització d'un viatge formatiu que fusiona teoria i pràctica a Espanya i Llatinoamèrica. Les 10 Beques són per estudiar disseny (gràfic, moda, interiors o producte) o una diplomatura IED (comunicació, estilisme i imatge i moda). El primer pas per fer la sol·licitud és completar el curs online gratuït a través del Campus IED.

21 de març de 2014

Beques d’estudis de postgrau a la zona d’Àsia -pacífic [+] La Fundació Caixa ofereix 7 beques per cursar estudis de postgrau en universitats de la zona Àsia-Pacífic, a Austràlia, Corea del Sud, Índia, Japó, Singapur i Xina. El període dels estudis no pot ser inferior a 9 mesos ni superior a 24. La incorporació als estudis tindrà lloc entre els mesos de gener i desembre de 2015.

24 de març de 2014

Beques per estudiar Xinès Mandarí a Taiwan [+] L'Acadèmia de Taiwan i l'Institut Gallec d'Anàlisi i Documentació Internacional (IGADI) llancen la convocatòria de Dues Beques Huayuan 2014 per aprendre xinès mandarí durant 6 mesos. La durada de les beques és per un període de sis mesos que començaran a partir l'1 de setembre de 2014 fins al 28 de febrer de 2015. Es requereix ser major d’edat, nivell mínim d’estudis de batxillerat, nacionalitat espanyola i tindran prioritat les persones que tinguin un títol de competència lingüística en Xinès-Mandarí. La beca inclou 610€ mensuals i els vols d’anada i tornada.

31 de març de 2014

Beques MAEC-AECID per a projectes d’artistes [+] Convocatòria del programa de beques MAEC - AECID per a projectes d'artistes espanyols i estrangers en l'Acadèmia d'Espanya a Roma per al curs acadèmic 2014/2015. Es concedeixen beques per diferents especialitats artístiques. Es requereix ser titulat universitari superior o artista i creador de demostrable trajectòria, no té límit d’edat i no es pot haver estat beneficiari de cap programa de les Convocatòries de Beques MAEC – AECID, ni de la Fundació Carolina en l'últim any.

1 d’abril de 2014

PRÀCTIQUES Pràctiques com a professors d’espanyol a Kenya La web Oportunidad Europa i ALTRI, en col·laboració amb Neno Language Services i diverses universitats, ofereix l'oportunitat de realitzar un període de pràctiques per ensenyar una llengua estrangera a nens d’entre 6-10 anys d'edat a Kenya. L'activitat es desenvoluparà a San Vincenzo International Education Centre (SAVIEC) a Nairobi. La beca inclou una quota mensual, allotjament i subvenció de 250 euros pel vol (una part del

El més aviat possible


MOBILITAT INTERNACIONAL Butlletí quinzenal Núm.: 54 Març II 2014

vol ha de ser finançada pel participant). Beques de pràctiques al Consell de la Unió Europea [+] El Consell d'Europa ofereix dos terminis per realitzar pràctiques cada any, durant els períodes de març a juliol, o de setembre a gener, amb una duració d’entre vuit setmanes a cinc mesos. Es requereix nacionalitat d'un dels estats membres del Consell d'Europa, coneixements molt avançats d’anglès o francès i posseir com mínim el primer cicle d'educació superior equivalent a grau.

2 de maig de 2014

VOLUNTARIAT INTERNACIONAL EN EMPRESA (VIE) [+] El Voluntariat Internacional en Empresa (VIE) és un programa francès de mobilitat internacional per a joves d’entre 18 i 28 anys que consisteix en una estada professional remunerada d’entre 6 i 24 mesos a països de tot el món. Les pràctiques professionals poden englobar sectors molt diversos. Vacant d'enginyer civil a Eslovàquia [+] Groupe Colas és un dels líders en la construcció de carreteres i infrestructures de seguretat i transport, que està cercant un candidat per a l'emplaçament de la central nuclear de Mochovce a Eslovàquia en una realització de projectes en Enginyeria Civil. Es requereix educació superior en enginyeria civil, experiència professional d'1 o 2 anys en construcció i anglès fluid.

No especificat

Vacant com informàtic a Itàlia [+] L'Ambaixada de França a Roma cerca responsable per l'administració i supervisió d'estacions de la xarxa de computadores. El candidat també donarà suport a usuaris i a la supervisió de telegrames diplomàtics. No es requereix nacionalitat francesa però si un francès molt avançat i l’italià serà un plus. Cal posseir titulació com a informàtic i experiència en llocs similars.

No especificat

Enginyer comercial a l'Índia [+] L'empresa Ferry Capitain és referent en la indústria pesada en diversos sectors com la mineria, la metal·lúrgia i l'energia. Actualment està cercant un enginyer comercial per la seva seu a l'Índia. El candidat serà responsable de vendes i promoció de productes que es desenvolupen a la zona. Aquesta posició requereix elevats coneixements de mecànica i metal·lúrgica. La fluïdesa en anglès és essencial.

No especificat

Enginyer de projectes a Xile [+] La companyia Pure Water es dedica al tractament d'aigües potable i residuals. La companyia vol contractar un candidat VIE per donar suport a l'empresa a la seva seu a Santiago de Xile, especialment en l'àrea d'aigua potable per a comunitats petites. Es requereix titulació com a enginyer amb experiència en projectes mediambientals i de construcció (a ser possible a Amèrica Llatina).

No especificat

SERVEI DE VOLUNTARIAT EUROPEU El Servei de Voluntariat Europeu és un programa de la Unió Europea que permet a joves d’entre 18 i 30 anys


MOBILITAT INTERNACIONAL Butlletí quinzenal Núm.: 54 Març II 2014

fer un voluntariat de 6 a 12 mesos en un país de la UE o països veïns. El programa inclou allotjament, manutenció, assegurança, diners per a despeses bàsiques i curs de llengua. Servei de Voluntariat Europeu a Polònia [+] COCAT i l'organització FIYE Poland (www.fiye.pl) busquen urgentment un/a voluntari/ària europeu per realitzar el voluntariat del juny del 2014 fins a juliol del 2015. El projecte ja està aprovat i és molt urgent seleccionar el voluntari. Per participar en el procés de selecció cal enviar el CV i la carta de motivació a voluntariat.ltv@cocat.org (assumpte del mail "EVS Fiye 2014"). El voluntariat es desenvoluparà amb un institució d’educació no formal i algunes de les tasques del voluntari seran: tasques educatives amb nens, joves, adults i gent gran, ajuda en l'organització d'esdeveniments per a la comunitat local i col·laborar en l’organització de camps de treball i intercanvis internacionals.

20 de març de 2014

Servei de Voluntariat Europeu a Liechtenstein [+] Haus Gutenberg és una organització que té com a objectiu l'educació integral de l'home oferint projectes al voltant del “desenvolupament de la personalitat", " espiritualitat " i " vida sana". Les principals funcions del voluntari són l'assistència en l'organització i realització d'un seminari setmanal, així com ajudar a la cuina, el servei i el manteniment de les instal·lacions de la casa, recepció i la jardineria.

7 d’abril de 2014

Servei de Voluntariat Europeu a Àustria [+] Arche Tirol és una comunitat internacional de persones amb discapacitat i sense discapacitat que viuen i treballen junts. El voluntari donarà suport a l'equip multi professional del centre situat a Arche a Gries, on viuen quatre persones amb discapacitat. El voluntari participarà en les tasques diàries i serà capaç de contribuir, amb els seus propis interessos a millorar el projecte d’Arche Tirol.

11 d’abril del 2014

Servei de Voluntariat Europeu a Grècia [+] 3D Technology Education Sports és una organització situada a l’illa de Chios que treballa per a la inclusió de les noves tecnologies en els àmbits de l’educació i l’esport. Les tasques del voluntari seran relacionades amb la informació juvenil i la preparació, realització i avaluació de programes de joventut i esdeveniments esportius.

18 d’abril de 2014

OFERTES DE FEINA Vacants d’enfermeria a Regne Unit[+] Flex Staffing Ltd és una agència de contractació d'infermeres especialitzades en el Regne Unit, que a través de la xarxa Eures cerca infermeres amb experiència en l'atenció geriàtrica i cures intensives, (mínim de 6 mesos a 1 any d'experiència en l'UCI , la UIT o HDU). Es requereix llicenciatura o grau en infermeria, experiència laboral i un bon nivell d’anglès parlat i escrit). Vacants d’enfermeria a Regne Unit[+] Synergy Group és una empresa especialitzada en la contractació de professionals sanitaris que vol incorporar infermers en diferents especialitats a un hospital públic del

31 de març de 2014

1 de Maig de 2014


MOBILITAT INTERNACIONAL Butlletí quinzenal Núm.: 54 Març II 2014

Sud-Est d'Anglaterra. Es requereix nivell d'anglès mitjà-alt sense necessitat d’acreditació, experiència prèvia demostrable de 6 mesos, tenir el PIN o estar en el procés de l'NMC per treballar a Regne Unit. Mecànics d’automòbil a Alemanya [+] A través de la Xarxa Eures, es selecciona diversos mecànics d’automòbils per cobrir places a Alemanya. Es requereix nivell formatiu de grau superior, experiència en la reparació de vehicles mínima de tres anys i coneixements d’alemany (nivell A1) o d’anglès (nivell B2). Es valorarà haver treballat per a marques comercials reconegudes.

No especificat

Enginyer electrònic a Alemanya [+] PULS GmbH és una empresa alemanya que, a través de la Xarxa Eures, cerca enginyer electrònic. El candidat serà el responsable del disseny d’innovadores fonts d'alimentació i del disseny de grups de muntatge electrònic. Es requereix títol universitari en enginyeria elèctrica o grau similar, preferentment amb experiència laboral en l'àrea de l'electrònica i domini de l'anglès (parlat i escrit). Coneixements d’alemany són valorables però no obligatoris.

No especificat

Enginyer de disseny mecànic a Àustria [+] Una de les majors empreses en el desenvolupament de peces en el món de l’automòbil cerca enginyers per a la seva seu a Àustria. El candidat serà el responsable de desenvolupar noves peces i l’acompanyament de l’equip en disseny i càlcul mecànic. Es requereix titulació com a enginyer mecànic, experiència professionals de dos anys en el camp del disseny i càlcul, un nivell B2 d’anglès i disposició per iniciar-se en l’alemany.

No especificat

Aquest mes Mèxic Auxiliar d’Auditoria per despatx comptable Fiscal [+] Important despatx comptable fiscal cerca auxiliar d’auditoria amb els següents requisits: Llicenciatura en comptabilitat, experiència de 6 mesos a 1 any realitzant comptabilitat general, revisió de comptes de resultats, inventaris i revisió d’impostos i recolzament en la revisió de balanços generals. Edat entre 22 i 29 anys.

Març 2014

Gerent de centre financer [+] Icrofinanciera és una empresa líder en el seu ram, requereix gerent de centre financer. Requisits: Llicenciatura acabada. Edat de 28 a 40 anys. Es requereix experiència d'almenys 1 any en places de gerència. Múltiples vacants per a l'Estat de Michoacán, Colima, Jalisco i Estat de Mèxic

Març 2014

Vacant d’informàtic (Desenvolupador JAVA) [+] Softtek és una consultoria de sistemes líder en serveis de TI a Mèxic. Actualment compta amb més de 6,000 col·laboradors en 30 oficines a Amèrica del Nord, Llatinoamèrica, Europa i està ampliant la seva plantilla de treballadors a diverses de les seves seus. Es requereixen habilitats administratives en el sistema operatiu Red Hat Linux, coneixements en administració, configuració de servidors web, coneixements avançats en arquitectures

No especificat


MOBILITAT INTERNACIONAL Butlletí quinzenal Núm.: 54 Març II 2014

SOA i angles avançat.

INFORMACIÓ D’INTERÈS Et facilitem altres webs de recerca de feina a Mèxic: www.imjuventud.gob.mx www.avisooportuno.mx/empleos www.occ.com.mx/ www.bumeran.com.mx/ www.amedirh.com.mx/ www.empleosverdes.com.mx (medi ambient) www.turijobs.com.mx (turisme)

Ja coneixes l’assessorament de turisme! Si ja has fet l’assessoria de mobilitat internacional i ja tens data per marxar a l’estranger, et recomanem que coneguis l’assessoria de turisme! Mitjançant aquest assessorament pots descobrir què visitar en un país o esdeveniments de caire cultural i festiu de la zona, com moure’t pel país on vas, i aspectes pràctics de la teva arribada (vacunes, documentació, allotjament, transport, etc.). On es fa? Al Centre d’Informació (amb cita prèvia) dimecres de 17 a 20 h.

i

Assessorament

per

a

Joves

-

CIAJ

Dimecres de 17 a 20h (amb cita prèvia)

A més a més, al CIAJ disposa d’una viatgeteca amb un ampli fons bibliogràfic de consulta on hi trobaràs les últimes edicions de les guies de viatges més reconegudes, diverses revistes especialitzades en viatges, material cartogràfic i connexió a la xarxa europea Eurodesk.

XERRADES I TALLERS TALLERS XARXA PIJ BARCELONA

DIA I HORA

LLOC

Dijous 27 de març

Pij Garcilaso- Sant Andreu C. Garcilaso, 103 Tel: 932 562 959

Xerrada oportunitats de voluntariat i camps de treball per menors [+] Els menors també podeu fer una estada de voluntariat a l’estranger! Descobriu com fer-ho. Explicarem a joves a partir de 16 anys com accedir a camps de treball i als voluntariats a granges ecològiques, què són i en quins projectes poden participar.

TALLERS XARXA EUROPA JOVE Descobreix tots els tallers que realitzarà el Centre Europa Jove aquest mes de Març. Des d’orientació de com fer el teu CV en alemany fins a xerrades amb tot el que necessites saber per viure a França o


MOBILITAT INTERNACIONAL Butlletí quinzenal Núm.: 54 Març II 2014

Austràlia. Tot això i molt més ho pots trobar a la seva web www.barcelonesjove.net/tej. Recorda que tots els tallers necessiten inscripció prèvia.

Descobreix tots els tallers que durà terme aquest mes de març Nexes Interculturals de Joves per Europa: des d’un taller per a joves professionals que vulguin tenir la seva primera feina a l’estranger, informació sobre camps de treball a l’estranger o xerrada amb consells pràctics per a buscar feina a Europa. Pots trobar tota la informació a la seva pàgina web: http://www.nexescat.org/.


MOBILITAT INTERNACIONAL Butlletí quinzenal Núm.: 54 Març II 2014

A SSESSORIES PERSONALITZAD ES Amb cita prèvia, pots demanar una assessoria personalitzada en mobilitat internacional a: BARCELONA Dilluns 10.30 a 13.30 h Punt d’Informació Juvenil Sants-Montjuïc Casa del Mig-Parc de l’Espanya Industrial C. Muntadas, 5 Tel. 932 914 254 / elpunt@bcn.cat Dilluns 17 a 20 h Punt 7- Punt d’Informació Juvenil d’HortaGuinardó C. Horta, 71 Tel. 934 202 595 / punt7@punt7.org Dimarts 17 a 20 h Punt d’Informació Juvenil Sant Martí Antena Clot - Camp de l'Arpa del Punt d’Informació Juvenil Sant Martí EAMP - Pl. Carme Monturiol, 10 Tel. 934 982 743 / pijsantmarti@bcn.cat

Dijous 10.30 a 13.30 h Punt d’Informació Juvenil de Gràcia Espai Jove La Fontana C. Gran de Gràcia, 190-192 Tel. 933 681 005 / info@elpuntdegracia.org Dimarts 17 a 20 h Punt d’Informació Juvenil Garcilaso-Sant Andreu Espai Jove Garcilaso C. Garcilaso, 103 Tel. 932 562 959 / pijgarcilaso@bcn.cat Divendres 10.30 a 13.30 h CIAJ C. Sant Oleguer, 6-8 Tel. 934 422 939 / ciaj@bcn.cat

Dimecres 17 a 20 h Punt d’Informació Juvenil Sarrià-Sant Gervasi Casal de Joves Casa Sagnier C. Brusi, 61 Tel. 934 140 195 / informaciojoves@casasagnier.net

BARCELONÈS Dilluns 16 a 20 h i dimecres 12 a 20 h Oficina Jove d’Emancipació Casa dels Cargols C. del Llobregat, 127-141, L'Hospitalet de Llobregat Tel. 934 487 372 / mobilitatjove@l-h.cat Dilluns a divendres 17 a 20 h Centre Europa Jove Mas Fonollar C..Sant Jeroni, 1-3, Santa Coloma de Gramenet Tel. 933 850 550 / europajove@barcelones.cat Dilluns de 11 a 20 h CIREJ C. Francesc Layret, 61-71, 3a, Badalona Tel. 934 832 934 / cirej@barcelonesjove.net

Dilluns de 17 a 20 h Centre Polidor Rambleta, s/n, Sant Adrià de Besòs Tel. 934 627 446 / europajove@barcelones.cat Dilluns i dimarts 17 a 20 h OJE Oficina Jove d’Emancipació C. Àngel Guimerà 36, Esplugues de Llobregat Tel. 661 587 690 / jove.emancipacio@esplugues.cat

Butlletí "Infojove BCN" de Mobilitat internacional. Març 2014 Annex  

Si vols marxar a l'estranger a estudiar, treballar, fer pràctiques o un voluntariat... Informa't sobre els recursos que et facilitaran l'est...