Page 1

Inhoudsopgave Geschiedenis logo bedrukking De standaard methode De bijzondere methode

pagina 2 pagina 3 pagina 4 pagina 5

Golfballen Nassau QX Nassau PLUS Nassau CYBER Nassau TRI CYBER Nassau PRO CYBER Nassau QUATTRO

pagina 6 pagina 7 pagina 8 pagina 9 pagina 10 pagina 11

Drivingrange ballen Nassau RANGE TWO Nassau RANGE TWO RFT Nassau FLOATER

pagina 12 pagina 13 pagina 14 pagina 15

Private Label

pagina 16 1


Geschiedenis

Logo bedrukking

Nassau (Seoul, Zuid-Korea) is opgericht in 1969 en is ĂŠĂŠn van de grootste onafhankelijke golfbalproducenten ter wereld. Nassau heeft vele prijzen gewonnen op het gebied van technologische ontwikkelingen en is de eerste producent die 2, 3 en 4 piece golfballen produceert met behulp van spuitgiettechniek.

Het bedrukken van golfballen kan op verschillende manieren. De standaard methode, zoals elke producent bedrukte golfballen maakt, is geschikt voor kleinere hoeveelheden met een korte levertijd (7 dagen). Bij Nassau kunt u ook kiezen voor een bijzondere methode, namelijk het bedrukken tijdens de productie van de bal, voordat deze wordt afgelakt.

Nassau produceert alle typen golfballen, zowel voor oefenfaciliteiten als voor competities. Vanwege de samenwerking met TaylorMade-Adidas is in 2009 is de productiecapaciteit uitgebreid tot 120 miljoen golfballen per jaar. Nassau Golf (Nederland) is in 1995 opgericht en na een directiewisseling in 2004 is Nassau Golf in 2008 distributeur geworden voor heel Europa.

2

3


De standaard methode:

De bijzondere methode:

Kant en klare golfballen zoals ze ook in de winkel liggen, worden bedrukt door middel van tampondruk. Hierbij wordt het (bedrijfs)logo of de naam gedrukt tussen de bedrukking die al aanwezig is. Meestal staat dan aan beide zijden het merk, type en een nummer. Het voordeel van de standaard methode is de snelle levertijd, nadeel is dat de bedrukking eraf geslagen kan worden omdat er op de laklaag gedrukt wordt. Een ander nadeel is dat wanneer er in Nederland gedrukt wordt dit relatief duur is.

Als golfballen met logo tijdens de productie van de bal bedrukt worden, kiest Nassau ervoor om het merk, type en nummer aan één zijde van de bal weg te laten. De ruimte die overblijft kan worden gebruikt voor het bedrijfslogo. De bal wordt na het bedrukken afgelakt waardoor de bedrukking er niet afgeslagen kan worden. Een ander voordeel van het bedrukken voordat de bal wordt afgelakt, is dat het bedrukken meestal gratis is. De levertijd van in Korea bedrukte ballen is 8 á 9 weken. Nassau krijgt elke week een (deel) container met golfballen aangeleverd.

Side

QX

QX

1,2,3,4

1,2,3,4

Drukvoorbeeld: bedrukking Nederland

4

Back

Side

Front

Side www.heineken.nl

Front

Back

Side

QX 1,2,3,4

Drukvoorbeeld: bedrukking Zuid-Korea

Alle Nassau speelballen zijn goedgekeurd door de USGA en de R&A en mogen dus op elk wereldwijd toernooi gebruikt worden.

5


Nassau QX Een degelijke 2 piece goedgekeurde wedstrijdbal. Deze bal heeft weinig backspin en sidespin en is daarom erg geschikt voor lange afstanden met zo weinig mogelijk afwijking naar links of naar rechts. De Nassau QX wordt veel gebruikt als logobal en bij bedrijfstoernooien.

Nassau PLUS Een vergevingsgezinde 2 piece bal in een populaire prijsklasse. Deze bal heeft veel afstand en geeft iets meer gevoel dan de Nassau QX. Een zeer degelijke bal die ook na 72 holes amper slijtage vertoont. Speciaal ontwikkeld voor spelers die niet gelijk afgestraft willen worden bij een iets afwijkende afslag.

6

7


Nassau CYBER Een 2 piece bal met een zachtere kern die meer controle geeft. Het door de computer gegenereerde 414 dimple patroon met 4 verschillende formaten dimples, zorgt voor minimale luchtweerstand en maximale lift. Deze bal heeft een lange impacttijd, is zeer slijtvast en geeft een goede combinatie van maximale afstand en veel gevoel op en rond de green.

Nassau TRI CYBER Een 3 piece bal met een titanium mengsel in de kern, een zachte tussenlaag voor meer backspin en een Surlyn buitenlaag voor de duurzaamheid en betrouwbaarheid. De 414 dimples en de 3 piece constructie zorgen voor voldoende backspin en maximale afstand. Een vrij zachte bal zonder verlies van lengte, voor de midden- en lagere handicapper. 8

9


Nassau PRO CYBER Een 3 piece bal die bijzonder zacht aanvoelt dankzij de ultradunne- en zachte cover. Deze bal geeft veel lengte dankzij een lange vluchttijd. Volgens de testen op de golfrobot in Amerika (USGA) is de PRO CYBER de golfbal met minimale afwijking. Deze bal wordt vanwege zijn precisie door onder andere meer dan de helft van de Nederlandse selectie Pitch & Putt gebruikt.

Nassau QUATTRO DE 4 piece bal voor single handicappers! Deze bal wordt gebruikt door de betere golfers en professionals. Een ideaal vluchtpatroon bij de afslag door het nieuwe

10

332 dubbele dimplepatroon. De dunste en zachtste cover die op dit moment gemaakt wordt, gecombineerd met een maximale grootte van de kern. Met als resultaat een explosieve vliegkracht, gereduceerde backspin bij de afslag en een maximale backspin bij de kortere ijzers. 11


Driving Range ballen Wij hebben een naam hoog te houden met onze serie driving range ballen. De kwaliteit van Nassau range ballen uit zich vooral in de bijzonder lange levensduur. Kwalitatief goede range ballen zijn qua speeleigenschappen bijna gelijk aan long distance speelballen. Voor elk type driving range hebben wij een bal die past. Ook bedrukken wij de driving range ballen vanaf 300 dozijn (3.600 stuks) geheel gratis. Nassau floaters worden vanaf 200 dozijn (2.400 stuks) gratis bedrukt. De levertijd voor standaard driving range ballen (zonder logo) is 48 uur. Voor range ballen met het logo van de sponsor is de levertijd 9 weken.

Nassau RANGE TWO De Nassau range two is een 2 piece range bal met een opvallend lange levensduur. Voelt aan als een long distance speelbal, de compressie is 90. Voor referenties neem contact op met 055 - 5222 222

12

13


Nassau RANGE TWO RFT De Nassau range two RFT (Reduced Flight Time) heeft 25% minder afstand dan een normale golfbal, deze bal is geschikt voor kortere driving ranges. Voor referenties neem contact op met 055 - 5222 222

Nassau FLOATER De Nassau floater is een 2 piece rangebal die blijft drijven op water. Omdat het gewicht iets lager is dan bij normale rangeballen is het geluid iets hoger. Het testen van floaters op drijfvermogen kan het best gedaan worden in zeer koud of zeer warm water. Voor referenties neem contact op met 055 - 5222 222 14

15


Uw eigen merk Nassau is gespecialiseerd in private label productie en contract manufacturing. Meer dan de helft van de 120 miljoen golfballen die onze fabriek jaarlijks verlaten, zijn geproduceerd voor derden. De werkzaamheden die wij voor u doen zijn onder andere productontwikkeling, kwaliteitsbeheer, inkoop- en voorraadbeheer, productie, verpakken, Europese distributie en ontwerp en opmaak van private labels. Neem voor meer informatie contact met ons op.

16

Nassau  

Nassua bkjdf