Page 1

Kunst Havo 4, Havo 5

Jousi Love Arlett van de Pavoordt

Love Yourself and Be Strong

Follow your Heart Follow me on Twitter: JousiLove


Kunst Havo 4 en Havo 5 Opdrachten

– Blow –

Up (Havo 4)

Uien (Havo 4)

– Stadsgezicht (Havo 4) – Metamorfose (Havo

4)

– Prentenboekje (Havo 5) – Rotonde kunstwerk (5) – Zelfportret

(Havo 5)

Havo 5, tweede keer – Bedriegertje –

J O U S I

(Havo 5)

Portfolio (Havo 5)

L O V E


Blow Up J O U S I Dit schilderij is gemaakt op papier met acrylverf in havo 4. Ik vond het een leuke opdracht maar hij was moeilijker dan ik had gedacht. We hebben geleerd hoe je van iets kleins iets groots kunt maken door middel van de hokjes techniek. Een superhandige techniek die ik nog vaker heb toegepast hierna. Links zie je een vrouw met een parfumflesje. Hier moest je 2 keer op 'inzoomen' ik zoomde verder in op de dop van het flesje en de stenen op de jurk van het model. Het is minder goed gelukt dan ik zou willen. Ik ben er wel tevreden over omdat het best een moeilijke opdracht was. Ik vind het jammer dat de kleuren afwijken van elkaar, dit komt doordat we in lessen van 50 minuten werkten en iedere les moest je dus de kleur opnieuw mengen.

L O V E


Uien J O U S I De opdracht was om een ui weer te geven met minimaal 3 verschillende materialen. Ik heb gekozen voor kleurpotlood, acrylverf en een hb potlood. Ik was het meest tevreden over de ui die ik met verf had gemaakt. Ik ben ook tevreden over de andere 2 maar die met verf vind ik het mooist. Het was geen spannende opdracht, iedereen deed ongeveer hetzelfde. Je kon er niet veel eigen creativiteit in kwijt maar het was wel een goede oefening. Je moet goed kijken hoe iets eruit ziet en bij realistische kunst is dat het belangrijkste.

L O V E


Stadsgezicht J O U S I

Een stad (plaatje) met bij de een iets moois en bij de ander iets smerigs op de voorgrond. Leuk om een stadsgezicht te tekenen alleen vond ik het jammer om er iets smerigs voor te zetten. Ik bent tevreden met de stadsgezichten. Alleen niet zo tevreden met de voorgrond van de onderste. Die had ik anders willen hebben. Iets beter uitgewerkt iets secuurder. De bovenste ben ik wel erg tevreden over. Ik koos voor de stad Londen omdat dit een van mijn favoriete plaatsen is. Dit zie je aan de telefooncellen.

L O V E


Metamorfose J O U S I De opdracht was om van een voorwerp/persoon/dier naar een ander voorwerp/dier/persoon te transformeren. Ik koos voor cheetah-mens. Ik ben erg tevreden over het resultaat. IK ben minder tevreden over de springende cheetah-vrouw. Die had ik beter moeten tekenen. Ik vond het wel een hele leuke opdracht. Ik vind het leuk om met fantasy en realiteit te werken. Ik ben het mest tevreden met de liggende cheetah links. De compositie had iets anders gemogen. De springende cheetah-vrouw had iets meer naar beneden gemogen. Een hele leuke opdracht, ik heb er met veel plezier aan gewerkt.

L O V E


Prentenboekje J O U S I De opdracht was om een prentenboekje te maken voor kinderen. Je moest het dus zonder tekst vertellen. Lijkt makkelijk maar het is veel moeilijker dan je denkt. Mijn boekje ging over de gele ballon (Babaloon) links op de foto. De babaloon raakt zijn eigenaar kwijt en is verdrietig om alleen te zijn en is bang daar hoog in de lucht. Maar al snel komt hij nieuwe vriendjes tegen,vogels en andere ballonnen. Hij is heel erg gelukkig bij zijn luchtvriendjes. Dat is afgebeeld op de foto. Ik vond de opdracht niet echt leuk in het begin maar uiteindelijk vond ik het toch wel een leuke opdracht. Ik ben blij met het resultaat, het boekje heeft vrolijke kleuren. Maar ik had het verhaal iets duidelijker moeten opstellen.

L O V E


Rotonde-kunstwerk J O U S I Dit vond ik een erg leuke opdracht. Je moest een kunstwerk maken, je moest een plaats uitzoeken waar het dan zou moeten komen te staan. Ik koos voor de rotonde in Voerendaal. Op een rotonde kun je een kunstwerk heel gemakkelijk van alle kanten bekijken. Die van mij moest een combinatie worden van natuur en stad. Links op de foto is de stad afgebeeld, strak, koud maar beweeglijk. Rechts is natuur afgebeeld, organisch, blaadjes, spiralen oftewel leven. In het midden is de combinatie oftewel het uiteindelijke kunstwerk te zien. Een grote roestvrijstalen bol die gedragen wordt door de natuur. Stad en natuur werken dus samen om de bol hoog te houden. Als het echt zou zijn, zou het een aantal meters hoog zijn.

L O V E


Zelfportret J O U S I

De opdracht was om een zelfportret te maken, hoe en waarvan maakte niet uit, daarin werden we vrij gelaten. Ik ben erg trots op dit werk, ik heb veel van mijzelf kunnen uitbeelden op het schilderij. Het haar is een soort veer, deze zie je ook bij het rechteroog. Veren staan voor mij voor vrijheid, voor het leven. De bloem links onder is gemaakt met nagellak, ook een hobby van me. De kaarten rechts onder zijn mijn geboorte datum 11-03-1994 bovendien kaart ik ook graag. Onder de kaarten zie je metrokaartjes, ik reis ontzettend graag. Het is echt een zelfportret geworden.

L O V E


Zelfportret (voorbereiding)

J O U S I L O V E


Bedriegertje J O U S I

Dit is de opdracht van 2011 , de eerste opdracht van havo 5. We moesten iets maken wat superecht lijkt maar wat het niet is. Ik maakte een hondensnuit die uit een doos komt om een koekje te pakken. Ik ben heel erg tevreden over het resultaat. De opdracht was op het begin erg moeilijk om iets te verzinnen. Maar het was een heel erg leuke opdracht. Een van de leukste die ik heb gehad. Hieronder zie je nog een aantal plaatjes van hoe het is gemaakt.

L O V E


Portfolio  
Portfolio  

Portfolio van mijn werk.