Page 1

LA REVISTA DE L’ESCOLA JOSEP SOL C. Almogàvers, s/n 08024 Santa Coloma De Gramenet Tel.: 93 391 35 11 http://blocs.xtec.cat/josepsol

NÚM. 7 ANY 2014


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol

I

E

ndex

Editorial INFANTIL: Grup 1 Grup 2 Grup 3 Grup 4 Grup 5 Grup 6 Grup 7

…………… 2 …………… 3 …………… 4 …………… 5 …………… 6 …………… 7 …………… 8 …..…………9

PRIMÀRIA: Grup 8 …..…………14 Grup 9 …..…………10 Grup 10 …..…………11 Grup 11 …..…………12 Grup 12 …..…………13 Grup 13 …..…………15 Grup 14 …..…………16 Grup 15 …..…………17 Grup 16 …..…………18 SECUNDÀRIA Grup 17 …..…………22 Grup 18 …..…………23 Grup 19 …..…………19 Grup 20 …..…………20 Grup 21 …..…………21 ED. FÍSICA…………… 24 PSICOMOTRICITAT… 25 LOGOPÈDIA…………2627-28

ditorial

Malgrat totes les retallades que els últims anys ens estan aplicant, ens seguim proposant nous reptes professionals per millorar l’atenció als nostres alumnes. Un curs més us presentem la revista del CEE Josep Sol en la que es recull part de les activitats, treballs, sortides que amb els nostres alumnes hem fet al llarg d’aquest curs 2013 -2014. Com ja hem dit en altres ocasions quan acaba el curs és quan ens adonem de la feina feta i sobretot que tenim el convenciment que l’hem feta ben feta. Coneixem molt bé als nostres alumnes per les seves dades personals , però el que és més importat és que sabem el que són capaços d’aprendre i el que els podem demanar i fins hi tot exigir, perquè creiem amb ells. Aquest curs les famílies han pogut compartir amb els seus/ es fills/es diferents activitats en les que es treballen objectius de la programació individual. L’experiència ha estat molt positiva, perquè ens ha permès compartir la mirada cap als seus/es fills/es i mostrar les habilitats i capacitats que són capaços d’utilitzar en situacions conegudes i en les que amb tots els suports necessaris, ells han estat protagonistes del seu aprenentatge. Tots millorem la nostra autoestima quan som capaços d’assolir objectius i adequar la nostra conducta als diferents reptes del dia a dia. Aprenem vivint i compartint les nostres necessitats, les nostres motivacions i la nostra manera d’entendre el món. Tots formem part d’un tot i solament cal que ens esforç em en valorar-nos, perquè entre tots podem!!. Gràcies a tota la comunitat educativa: alumnes, equip docent, famílies, monitors/es, EAP, i infermera. Bon estiu i fins a la propera!!!

Equip directiu

INFERMERIA …..… 29 PASSATEMPS ……… 30 NENS NOUS ………31 -2-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol

-3-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol Al grup 2 ens agrada molt tocar, olorar i observar les diferents textures...Per això dediquem un dia de la setmana a treballar EXPERIÈNCIES!

E G R

O E G

s!

ti gue a p s nt e a l u ip Man

JUAN Amb els peus pintats!

R E IK

NOR

A

Toca n

t gela tina!!

Pintant amb xocolata!! -4-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol Aquest curs hem aprés a treballar sols, d’inici a fi de l’activitat i això és importantíssim!

PREPARATS, LLESTOS ...JA!!!

JA ESTÀ! BONES VACANCES!!!

MARTÍ, AINHOA, FRANCESC, SHENG, DÍDAC I CRISTIAN.

-5-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol ELS DIVENDRES PER LA TARDE ELS NENS DE GRUP 4 CONJUNTAMENT AMB ELS NENS DEL GRUP 5 HEM FET ACTIVITATS LÚDIQUES: HEM ANAT A LA BIBLIOTECA DEL BARRI

HEM JUGAT A LES CADIRES, A FER CARRERES DE SACS,...

HEM FET TALLER DE CUINA

ENS HA AGRADAT MOLT I HO HEM PASSAT MOLT BÉ!!! -6-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol GRUP 5: ADAM, ERIK, IZAN, JOSÉ, JUANA, NOUR, RUBÉN I ZAIN.

AQUEST CURS A L’ AULA HEM TREBALLAT LA UNITAT DE PROGRAMACIÓ “ELS OFICIS”. EN AQUEST MURAL MOSTREM ALGUNS: BOMBER, METGE, PILOT DE FÓRMULA 1 I PERRUQUER.

-7-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol GRUP 6 A LA ISRAE, ANDREA, HU, ARHUM, ALEXIS, JUNZHE, VICTOR I WEI XIANG ENS AGRADA MOLT FER CONSTRRUCCIONS AMB DIFERENTS MATERIALS. MIREU QUINES COSES MÉS XULES

-8-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol GRUP 7 DANIELA MEHDI NOEMÍ ROCÍO

-9-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol DURANT EL CURS HEM FET DIVERSES ACTIVITATS I NO VEGIS COM ENS HO PASSSEM!!! SARA, DAOUD, SUANNY, ANDREA, LATIFA I MINAHIL m’agrada el cole Soc el sol

Yupi,yupi...

Però que be que retallo!!

Anem al super amb la logo.Comprem patates!!! nyam, nyam...

m’encanta l’escola

Aprenem jugant

-10-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol

EI... QUE INTRODUÏM LES LÍNIES CORBES!!! LINIES CORBES!!! Primer experimentem amb el cos... Quin riure!!!

Després pintem a la pissarra

Resseguim amb el dit i ...

Finalment...toca acabar amb el boli. Uauuu, quines corbes!!!

-11-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol

SOM EL GRUP 11: MARC, ORIOL, IVAN I MOINUR.

APRENEM ...

... I ENS DIVERTIM

-12-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol GRUP 13: PINZELLADES DEL NOSTRE DIA A DIA ............

-13-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol

Dimecres tarda fem teatre. Aquest curs els grups 8, 13 i 16 hem fet el Circ, malabaristes, acròbates, equilibristes, mags... I moltes coses més!!

EQUILIBRISTES ACRÒBATS

FEM PAQUETS

ESTÀTUES

TALLER DE CIRC A NOU BARRIS

-14-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol CDISFRESSATS

REUNIONS D’EQUIP

RELAXACIÓ

-15-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol TALLER DE PLANTES AROMÀTIQUES I MEDICINALS Grup 14 Aquest curs hem realitzat una taller de plantes medicinals. Hem fet una ruta a peu per conèixer les diferents plantes de la nostra zona. En Joan, el monitor que portava l’activitat, s’ha quedat molt sorprès amb el nostre coneixement sobre el nom de les plantes i les seves propietats i ens ha felicitat. Hem acabat el recorregut a l’Ecometròpoli on ens hem fet una infusió de la planta que nosaltres hem volgut.

-16-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol

AQUEST CURS EL GRUP 15 HEM FET MOLTES ACTIVITATS ...

BON ESTIU A TOTS !!!! -17-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol

Aquest curs a primària estem treballant el projecte del cos. En el 2on trimestre hem estudiat els sentits a Coneixement del Medi, a plàstica i dibuix hem après a dibuixar la cara i el cos humà i a Música vam fer un videoclip que està penjat al Bloc de l’escola! Hem jugat molt amb les nostres fotos, hem fet puzzles, collages i combinacions de les diferents parts de les nostres cares, ha sigut molt divertit! Aquest trimestre seguirme en el projecte, coneixerem les parts del cos per dins i per fora i els canvis que es produeixen des de que som petits analitzant les fotografíes que hem portat de casa. Mireu com els nostres dibuixos de la cara i el cos humà cada cop ens surten millor! Grup 16 Olegario, Anass, Roni, Hèctor, Pau i Toni.

-18-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol GRUP 19: FEM LA BUGADA!

RECOLLIM LA ROBA BRUTA

I POSEM LA RENTADORA

-19-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol

GRUP 20

-20-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol Hola!! Som el grup 21 i us ensenyarem algunes activitats que hem fet aquest curs.

SALA MULTISENSORIAL

EXPERIÈNCIES

VISITA DE LA DANSA

FESTES

-21-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol

Aquí neix el riu

La llera és estreta i amb molts revolts

A la plana, al voltant del riu, hi ha els camps de conreu Aquest curs a medi hem treballat el paisatge i el curs del riu

Les corves que fa el riu es diuen meandres

Això és el curs baix del riu

El riu desemboca al mar

-22-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol

-23-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol ESPORTS ADAPTATS

ESPORTS ESPORTS

EQUILIBRIS

CIRCUITS JOCS COOPERATIUS

BOCCIA I ALTRES PUNTERIES

EL LLIT ELÀSTIC VIVÈNCIES VESTIBULARS

-24-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol

PSICOMOTRICITAT A la sala de psicomotricitat acompanyem al nostres alumnes d’Educació Infantil en la vivència d’experiències sensoriomotrius, la realització de jocs (coordinació i precisió, joc presimbòlic i simbòlic) i les activitats de distanciació i de representació. Durant el primer moment de la sessió els nens/es ocupen l'espai dedicat a l'experimentació sensoriomotriu, troben aquest espai ordenat d'una determinada manera, amb propostes adequades a les seves capacitats motrius. Els bancs d'equilibri, les espatlleres, el llit elàstic, els matalassos, estan col·locats per convidar al nen/a a realitzat tot tipus d'experiències sensoriomotrius, el salt, la caiguda, els girs, els equilibris i desequilibris,... etc. Es tracta de potenciar les experiències sensoriomotrius a partir dels seus interessos, organitzar progressivament les seqüències de moviment i de joc, perquè els infants puguin anticipar i sol·licitar la seva realització, a través de les habilitats expressives que disposi.

Durant el segon moment de la sessió els nens ocupen l’espai dedicat a les activitats de distanciació i representació. En un ambient més calmat, sense moviment, els nens evoquen les seves experiències viscudes durant el primer moment de la sessió a través de la realització de construccions, dibuixos, representació amb ninos, modelatge de plastilina, mirant els àlbums de fotos... Podríem dir que passem del moviment corporal al moviment mental. Aquestes representacions són molt importants ja que són projeccions de la construcció de la imatge corporal del nen

Aquest curs tenim un material nou per l’espai de representació!!Es tracta d’un mural de 1.80m x 1m os estan il·lustrats tots els espais i materials de la sala de psicomotricitat. A més tenim una gran quantitat de nens dibuixats en diferents posicions (saltant, grimpant, estirats...) als quals podem enganxar la foto de la cara de cada alumne. És un material molt atractiu per als nens però sobretot és un material molt útil que permet que els nens prenguin distància de l’acció i l’emoció viscuda en moments anteriors per afavorir la consciència de sí mateix com agent d’acció.

Hem de donar les gràcies a la MARTA PALAU per haver dissenyat i elaborat aquest material, ets una crack!! -25-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol Aquest curs a la Revista del Sol, us volem ensenyar un COLLAGE de les coses que fem amb la Lluïsa a Audició i Llenguatge. L’hem posat el nom de pinzellades, tocs de Logopèdia perquè ho toquem tot … Esperem que us agradi!!!!

-26-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol La llegenda de Sant Jordi a Logopèdia Per Sant Jordi alguns nens i nenes de Logopèdia varem fer un dossier amb la Llegenda de Sant Jordi i després la varem explicar als companys de classe. Va estar molt divertit poder ensenyar la feina que fem.

-27-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol Hola, som la María i el Manolo. Aquet curs, a logopèdia, hem treballat el conte de “ L’aneguet lleig “. Amb el treball del conte hem après moltes coses: De la lectura: - La pronunciació , llegir de forma clara. - L’entonació. - Llegir a poc a poc. De l’escriptura: Normes d’ortografia com : les majúscules, signes de puntuació. Del treball a l’ordinador: Hem creat una presentació en Power-point. Del conte http://www.pictocuentos.com/el-patito-feo, vam escollir les escenes més importants. Vam escriure el text a cada diapositiva. Vam gravar l’àudio amb el programa ”Audacity”. Aquest àudio el vam enganxar a cada diapositiva. Quan vam acabar tota aquesta feina vam començar a assajar. Després vam pensar a quines classes dels nens petits aniríem a explicar el conte. Vam fer una graella amb els dies i les hores que podiem anar a explicar el conte. Anàvem a les classes i preguntàvem a les professores si volien que els anéssim a explicar el conte. Finalment quan va arribar el dia, vam anar a explicar el conte a les classes dels nens petits que es van portar molt bé!. Ha estat una experiència molt interessant i ens ho hem passat molt bé ! El podeu veure publicat al bloc de l’escola http:\\blocs.xtec.cat/josepsol -28-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol

INFERMERIA. ESMORZARS SALUDABLES. Hola! Sóc la Laura, la infermera de l’escola. Aquest any us vull parlar de la importància dels esmorzars saludables. Com ja sabeu, l’esmorzar és un àpat molt important en els infants i per això cal que hi dediquem especial interès. Un bon esmorzar hauria d’incloure. - Làctics (llet, formatge o iogurt) - Cereals (pa , cereals d’esmorzar i ocasionalment rebosteria casolana) - Fruita ( en peça o sucs naturals)

+

+

Aquests aliments són essencials i ajudaran a què l’alimentació diària dels nostres nens i nenes contingui energia suficient, calci i vitamines. A l’escola els nens i nenes poden portar algun d’aquests aliments com per exemple, un iogurt, entrepans petits de formatge o pernil, o bé una peça de fruita (pelada i troçejada o bé sencera). La nostra escola està adscrita al programa de la fruita a l’escola i una vegada al mes es porten fruita de temporada per esmorzar. A tots els nens els agrada molt la fruita i per això hem pensat dedicar al DIMECRES , el dia de la fruita. Agrairíem a totes les famílies a contribuir en fomentar una alimentació saludable en els vostres fills i sumar-vos a la nostra proposta, així que recordeu portar fruita TOTS ELS DIMECRES.

Es recomana moderar el consum d’aliments excessivament calòrics o rics en greixos saturats i sucres refinats, com els productes de rebosteria, coses per picar, làctics molt ensucrats o refrescs. Aquests aliments poden resultar perjudicials si es prenen en excés i poden ocasionar sobrepès, obesitat i altres malalties.

-29-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol TROBAR LES DIFERÈNCIES ENTRE AQUESTES DUES IMATGES

SOPA DE LLETRES: NOMS D’ESPORTS

NATACIÓ

BÀSQUET

JUDO

FUTBOL

GOLF

HOCKEY

PASSATEMPS ELABORATS PER MANOLO SERRANO I JUANJO NAVAS

TENNIS

-30-

BOLLEY


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol

AQUEST CURS S’HAN INCORPORAT A LA NOSTRA ESCOLA

ROCIO PADILLA

DAYRON

ALVARO

ANDREA SANTIAGO

OMAR

YOUSSEF

ISRAE

CRISTINA

JUANA

JOSÉ CARLOS

ARHUM

LUIS

JARID

FRANCESC

-31-


El sol . Revista de l’Escola Josep Sol

-32-

Revista definitiva 1314  
Revista definitiva 1314  

revista,escolar,curs1314

Advertisement