Page 1

LA REVISTA DE L’ESCOLA JOSEP SOL C. Almogàvers, s/n

NÚM. 6 ANY 2013 08024 Santa Coloma De Gramenet


Index Editorial

2

INFANTIL: Grup 1

3

Grup 2

4

Grup 3

5

Grup 4

6

Grup 5

7

Grup 6

8

Grup 7

9

Grup 8

10

CEE JOSEP SOL 1982-1983/2012-2013

PRIMÀRIA: Grup 9 i 13

14 i 15

Grup 10

16

Grups 11 i 14

12 i 13

Grup 12

11

Especial 30 Aniversari

17 –24

Grup 15

25

Grup 16

26

SECUNDÀRIA: Grup 17

27

Grup 18

28

Grup 19

31

Grup 20

29

Grup 21

30

LOGOPÈDIA

32—33

PSICOMOTRICITAT

34

ED. FÍSICA

35

FISIOTERÀPIA

36

INFERMERIA

37

AMPA

38

NENS NOUS_MARXEN

39

El CEE Josep Sol és un projecte comú, un projecte compartit amb les famílies, l’alumnat, els docents i els no docents. Aquest curs el nostre centre ha fet 30 anys!, xifra rodona i que en qualsevol vida, projecte o empresa té un significat de maduresa, d’experiències acumulades i d’aprenentatges assolits. A la vegada és un moment de fer balanç d’adonar-se que ha valgut la pena i que encara queden moltes coses per fer, per aprendre i per seguir treballant com si comencéssim de nou. A llarg d’aquests cursos 545 alumnes, les seves famílies, els diferents equips docents, i els diferents professionals de l’EAP i del CSMIJ que durant aquests anys han format part del CEE Josep Sol han construït un patrimoni d’afectes, de lligams que són els que a dia d’avui fonamenten i sostenen l’orgull i la satisfacció de formar-ne part. Felicitats a tots i totes per ser-hi, per compartir mirades i per creure que la feina feta entre tots ha valgut la pena.

2


Aquí teniu un recull d’algunes de les activitats que hem fet durant aquest curs el Grup 1. Amb totes hem gaudit moolt! Circuit de textures!! Plàsca!!

Batut de maduixes!! Acvitats teacch!!

Informàca!!

Posem gomets!!

Iker, Juan, Nora, Moinur, George, Weixiang 3


Un curs més !!!... i ple de moltes i moltes vivències i experiències. Una de les més “xulis”, ha estat descobrir que tot el que ens envolta està ple de COLOR, un munt de COLORS!!!

Val la pena obrir molt els ulls per mirar, i les mans per tocar i agafar! BON ESTIU!!!

ANDREA, DÍDAC, HU,CRISTIAN, MARTÍ, VICTOR, AINHOA i SHENG 4


Aquest curs el grup 3 hem treballat molt la Llegenda de Sant Jordi. La hem mirat, escoltat i llegit. I hem fet un mural!!!

Hem pintat un cavaller, hem posat les nostres cares i hem decorat el casc.

Amb el drac ja pintat, i els nostres cavallers enganxats, hem simulat la sang del drac.

I AMB LA ROSA DE PAPER, EL MURAL VĂ€REM ACABAR!!

IZAN

RIJOY

YANG JIE

5

HÉCTOR


AQUEST CURS HEM DISFRUTAT MOLT MANIPULANT, ORDENANT, CLASSIFICANT I CREANT AMB DIFERENTS MATERIALS.

6


SOM EL GRUP 5: ADAM, ALEXIS, ERIK, FARYAL I ZAIN. EL JOC ÉS MOLT IMPORTANT PEL NOSTRE APRENENTATGE ESPONTANI I PER DESENVOLUPAR CONDUCTES DE RESPECTE EN EL COMPLIMENT DE LES NORMES DE CADA JOC. HEM GAUDIT MOLT JUGANT A: 1. LA GALLINA CEGA.

ETS L’ ERIK?

2. LES CADIRES.

OOOH!!!

3. EL DOMINO D’ IMATGES. PASSO!!

7


El grup número 6 ha participat en el taller Miró.

Primer ho hem treballat a l’aula.

fe m e és h r p s I de

8

er l l a t t el


I els dilluns a la tarda, el grup nĂşmero 7 preparem un bon suc de taronja: agafem les taronges, les tallem, les exprimim, vessem el suc al got i, finalment...

... ens el bevem!

9


EL CONTE VIVENCIAT

HI HAVIA UNA VEGADA UNA JO POSO LA

RATETA MOLT NETA QUE

MÚSICA DEL

ESCOMBRAVA …

CONTE

ESCOMBRANT ES VA TROBAR UN DINERET COM AQUEST !

I AMB EL DINERET ES VA COMPRAR UN LLACET I ES VA CASAR 10


Hola! som el grup 12: l’Àngel, l’Alejandro, el Samuel, l’Eric i en Gerard, un nou company que s’ha incorportat aquest curs.

M’agrada treballar tot sol

Quina traça 9nc enfilant peces! La pintura m’ajuda a relaxar-me. Quan sigui gran construiré grans ponts.

Potser em fitxaran per la NBA.

Un dia d’aquests podré tocar el cel!

No hi ha obstacles que no pugui superar!

He muntat un consultori amb un amic.

Es9c aprenent a llegir.

Sempre em queda temps per jugar.

D’aquí a les olimpiades! Vull ser pilot de formula1!

La botànica també m’interessa. 11

M’agrada molt l’aventura!


Hem utilitzat diferents motllos i aromes.

Aquí ens podeu veure a tots treballant, som, el Josep l’Anabel, el Lluís, l’ Ana Mari i la Nada., del grup 14.

12


I el Saminur, el Marc, l’Ivan i l’Oriol del grup 11

Aquí teniu unes fotos del procés d’elaboració

Al final mireu quins sabonets més bonics que vam fer per la fira de Sant Ponç.!!! Esperem que us hagin agradat !

13


Els grups 9 i 13 a TEATRE SOM PIRATES... !!! Som pirates, ens agrada el que fem! Som pirates,i no ens aturarem! Som pirates, i ho cridarem ben fort.

14


15


ALEX

GISELA MINAHIL

DAOUD

N IVA

Al teatre escoltem el que hem de fer

LATIFA

16

SUANNY


ESPECIAL 30 ANIVERSARI

Hem gaudit molt fent ac9vitats diferents durant la semana cultural per celebrar el 30 aniversari de l’escola. En aquest especial us mostrem un recull de fotograDes dels millors moments.

17


18


19


30 ANIVERSARI 1982-2012 CEE JOSEP SOL 20


21


22


23


24


Durant el segon trimestre del curs hem treballat la unitat didàctica del temps meteorològic. Un cop acabada, hem posat en pràctica els coneixements i el vocabulari après amb els mapes del temps. Mireu, mireu la nostra previsió meteorològica!!!

25


26


Treballem al taller de manipulació Al taller de manipulació fem tasques d’oficina com rebuts, plas9ficacions, i també altres treballs en els que hem de prac9car diferents habilitats manuals, el treball de cada un és molt important per tenir un bon resultat final.

27


Anem a jugar al tenis! A més a més de treballar molt també fem esport i ens diver9m. A l’abril vam anar a Torribera a aprendre a jugar al tenis ,ens vam cansar molt però va ser molt diver9t.

28


Aquest curs durant el taller d’hort hem plantat pèsols. Al principi eren petits però els hem anat regant i han crescut molt! Quan ja eren prou grans els hem pogut recollir i emportar-los a casa per a menjar... Estan boníssims!

29


Durant aquest curs, estem treballant en les diferents àrees (medi/ manipulació/ plàsca i llengua), tot el que fa referència a l’arquitecte Antoni Gaudí. Concretament estem coneixent quines són les caracterísques principals de la Sagrada Família, el parc Güell, la pedrera o la casa Batllló.

30


Aquest any el grup 19 és el rei dels murals!!

SOPA DE LLETRES.

BUSQUEU 8 PARAULES RELACIONADES AMB L’ESTIU. (Manolo i Juanjo Grup 15 Primària)

ULLERES

PARASOL

PALES

PLATJA

PILOTA

GELAT

BANYADOR

CASTELL

31


Aquest curs en el taller de logopèdia hem après a comprar i anar a dinar al restaurant. Ho hem fet jugant, ha estat molt diver9t!. Anem al restaurant!

Si,

De primer plat vols un

Si .Umm, què bò! La La9fa vol un...

Si us plau, quant és?

Són 10 €. Té el 9quet.

32


Ja fa 5 ANYS que els alumnes grans de logopèdia ens preparem per explicar contes als nens petits. El curs 2008-2009 l’Óscar Pizarro i la Mónica Navarro van explicar el conte de “EL GLOBUS”. El curs 2009-2010 la Noelia Bueno i el David Silva van explicar el conte de “EL TABALET”. El curs 2010-2011 el David Silva i el Cristian Iglesias van explicar el conte de “ELS 3 PORQUETS”. El curs 2011-2012 el Hassan Zerrouk i l’Oscar Zambrana vam explicar el conte de “LA CASETA DE LA TEFI”. Aquest curs el Hassan Zerrouk i l’Oscar Zambrana explicarem el conte “QUINA GANA TÉ L’ERUGUETA”. L’Oscar P., la Mònica N., la Noèlia B., el David S., el Cristian I., ja han marxat de l’escola i ara estan estudiant Programes de Qualificació Professional Inicial. Oscar Zambrana i Hassan Zerrouk , curs 20012 - 2013 33


AVUI TOCA PSICO? La sala de psicomotricidad està ubicada a la planta -1 de l’escola. És un espai diàfan d’uns 56 m2. En ella hi ha materials adaptats perquè els infants de l’etapa d’educació infan9l puguin gaudir d’experiències sensoriomotrius diverses . L’objecu de l’acvitat a la sala de psicomotricitat és que els infants més pe9ts de l’escola explorin, amb la seguretat Dsica i afec9va que li ofereix l’adult, les possibilitats de moviment del seu cos, a par9r dels: desplaçaments, girs, lliscaments, equilibris, balanceig, caiguda, el salt, la grimpada... Viure aquestes capacitats motrius amb plaer i seguretat, afavoreix que l’infant vagi adquirint progressivament una consciència dels límits i possibilitats del seu cos real i que es vagui consolidant el seu esquema corporal. Podríem dir que l’ac9vitat de psicomotricitat acompanya a l’infant en la seva maduració a través del moviment i del joc. Quan un nen/a ja se sent prou segur de les seves capacitats motrius, quan ja té un cert nivell de consciència del seu jo corporal, és quan comença a interessar-se per compar9r el joc i els materials amb l’adult i amb els altres infants. La curiositat i la disponibilitat per la descoberta de l’entorn apareixerà quan l’infant ja ha adquirit una seguretat en les seves possibilitats motrius i relacionals. El moment de l’ acollida i de l’acomiadament: L’espai està ubicat a l’entrada de la sala on està el sillonet i les safates per deixar el calçat. Quan els alumnes arriben a la sala han de seure i s’han de treure el calçat, fer uns exercicis o un massatge als peus per preparar els cos pel moviment, després han escoltar la proposta de sessió que fa l’adult. En aquest moment els infants també tenen un lloc de paraula/d’expressió de pe9cions o demandes.

El moment d’ac9vitat sensoriomotriu: L’espai és tota la sala de psicomotricitat, els materials estan preparats perquè l’infant realitzi ac9vitats ajustades a les seves possibilitats motrius i als seus interessos, hi ha alumnes que per les seves dificultats motrius o pors necessiten molt acompanyament de l’adult. Altres, al contrari dels anteriors, precisen supervisió constant de l’adult per preveure actuacions temeràries.

El moment de distanciament. Cinc o deu minuts abans de finalitzar la sessió es limita un espai amb els blocs d’escumes, en funció de l’edat i de les capacitats dels infants es fa un treball de representació on recordem amb fotografies o dibuixos les ac9vitats realitzades, aquelles anècdotes o situacions més significa9ves de la sessió, amb alumnes més grans s’u9litzen diversos materials plàs9cs o de representació.

34


ENS AGRADA FER EDUCACIÓ FÍSICA AL JOSEP SOL Hem gaudit molt realitzant els circuits al gimnàs!!!!

Aquí podem observar un recull d’alguns moments de les diferents sessions:

...i no ens podem oblidar de la BOCCIA amb el grup 14!!Són uns cracks!!

35


La nostra intervenció es basa en afavorir el desenvolupament neuromotriu global dels alumnes amb dificultats motrius , tenir cura del seu benestar i qualitat de vida. Aquesta intervenció inclou diferents àmbits i u9litzem vàries estratègies d’habilitació i de rehabilitació neurològica per aconseguir-ho. Aquí podeu veure alguns avanços: ARA JA CAMINO SOLA PER TOTS ELS ESPAIS DE L’ESCOLA... SÓC UNA NOIA TOT TERRENY!!!!

JA M’AGUANTO ASSEGUT EN UNA CADIRA!

A FISIO TREBALLO PER MILLORAR LES HABILITATS MOTRIUS. ARA TINC MILLOR EQUILIBRI!!

36


POSEM-NOS AL DIA EN ELS CUIDADOS RESPIRATORIS!!

Son molts dels nostres nens els que utilitzen la via inhalada per l’administració de tractaments de malalties cròniques (bronquitis,asma6). Per garantir l’èxit del tractament, i millorar la seva qualitat de vida aquest s’ha de realitzar de forma correcta. QUE CAL SABER? • Un pMDI es un inhalador de dosificació pressuritzada (ventolin, salbutamol atrovent, pulmicort, budesonida6). Quin sistema hem d’escollir? EDAT

SISTEMA

Nens de 0-3 anys i/o no col—laboradors

pMDI + càmera+mascareta

Nens a partir de 4 anys col—laboradors i nens amb traqueotomia

pMDI

Nens a partir de 9 anys col—laboradors

pMDI directe

+càmera+boqueta

SABIES QUE? • Si la càmera és nova o s’acaba de rentar s’ha d’impregnar amb 5-10 puff seguits abans de posar-li al nen. •

S’ha de mantenir la posició de la mascareta a la cara del nen durant 10sg

Entre puff i puff hem d’esperar 30sg

• Un cop acabada l’aplicació dels puffs s’ha de rentar la boca i la cara(si porta mascareta) amb aigua. Per saber quantes dosi d’inhalador queden s’ha de submergir el pMDI en un got amb aigua; si esta buit surarà, si està ple s’enfonsarà i si es manté en posició vertical sense enfonsar-se vol dir que queda la meitat. Cecília Garcia Navas 37


CAMPANYA SOLIDÀRIA S’ORGANITZA CAMPANYA DE RECOLLIDA DE TAPS DESTINADA A MATERIALS I TERÀPIES D´ESTIMULACIÓ PELS NENS DE L´ESCOLA DE EDUCACIÓ ESPECIAL JOSEP SOL . ELS PODEU DIPOSITAR A: IES PUIG CASTELLAR - CARRER ANSELM RIU S/N CASAL RIU NORD – CARRER SAFARETJOS 1-3 FRUITERIA VIU SA – CARRER LLUIS COMPANYS LA PELU DE LA VERO - CARRER DE BALEARS CEE JOSEP SOL – ALMOGAVERS S/N AMPA 38


AQUEST CURS S’HAN INCORPORAT A L’ESCOLA… ZAIN

FARYAL

VÍCTOR

DÍDAC

ERIC

ALEXIS

SAHIB

GEORGE

RACHID

TONI

DAVID

I MARXEN… MANEL

RUBEN

AROA

IVAN

JIAMING 39

ENRIQUE


40

Revista12 13 josepsol  

Revista escolar CEE Josep Sol. Curs 12-13

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you