Page 1


Hi havia una vegada un planeta gris, un planeta amb poca aigua. Temps enrere aquest planeta es deia “el planeta blau”, però l’ aigua es va anar gastant i contaminant i ara el planeta estava malalt, s’estava morint.


Els rius estaven secs i els peixos es morien perquè no hi havia aigua.


Els mars i oceans estaven a punt de desapareixen per sempre mĂŠs.


Les plantes, les flors i els arbres no creixien.


Les persones estaven deshidratades i es posaven malaltes per manca d’aigua i per la contaminació de l’aire. L’aire no es podia respirar.


Els animals es posaven malalts i alguns es morien perquè tenien set i manca d’aliments.


Un dia un grup de nois de l’escola Josep Sol van anar d’excursió a la muntanya. Allà van descobrir, amagada darrera d’una roca, una porta misteriosa.


El grup de nois encuriosits van entrar per aquella porta i de cop i volta, Plam! Els nens van arribar a una muntanya plena d’arbres, plantes i flors. Era el seu planeta abans de la catà strofe! Era el seu planeta blau!


Els nois es preguntaven com era possible que el seu planeta hagués estat en el passat tan bonic. De sobte, van veure aparèixer un noi que passejava tranquil·lament per la muntanya. El grup de nois el van parar i li van dir: - Hola noi! Som una colla d’amics i venim del futur. Et volen demanar per ens ajudis a salvar el nostre planeta, volem que sigui com abans. -Hola nois! Com puc saber que veniu del futur? -Doncs mira, perquè hem sortit d’excursió a la muntanya i hem trobat una porta darrera d’una roca. L’hem obert i hem arribat aquí. Sabem que aquest paisatge és el passat perquè és la mateixa muntanya que hi ha a prop de la nostra escola, però ara aquesta muntanya no té plantes, ni flors, ni arbres, no té vida. -Per què en el futur no hi ha plantes, flors, ni arbres ni res de res? – va preguntar el nen del passat. -Perquè la gent del futur s’ha oblidat de cuidar el nostre planeta. La gent contamina molt i malgasta molta aigua – va dir un dels nens. Què podem fer per salvar el planeta del futur?- va preguntar una nena.


El noi del passat i la colla d’amics van començar a pensar plegats què podien fer per cuidar el planeta i entre tots van fer una llista de coses a tenir en compte per cuidar-lo:


• No contaminar els oceans, els mars, els rius,... • Cuidar els boscos; no tallar els arbres, controlar els incendis, netejar i no llençar escombraries. • No malgastar aigua; tancar l’aixeta quan ens rentem les dents, dutxar-nos enlloc de banyar-nos i tancar l’aixeta quan ens ensabonem. • Apagar els aparells electrònics a la nit. • Reciclar els envasos de plàstic, paper i vidre i utilitzar bosses reutilitzables. • Apagar els llums quan no sigui necessari el seu us. Estalviar energía. • No malgastar el paper perquè així no es tallen tants arbres. • Comprar piles recarregables. • Plantar arbres. • No utilitzar aerosols ni massa productes químics.


El noi del passat va anar al futur amb els nois del Josep Sol per veure com estava el seu planeta. El noi del passat es va espantar i es va entristir molt en veure el planeta tant contaminat i malalt.


El noi del passat va animar-los a lluitar per aconseguir un mĂłn millor y es va acomiadar dels nois del Josep Sol, prometent-los que faria tot el que hi havia a la llista per intentar que el seu planeta no es morĂ­s. Per la seva banda, els nois del Josep Sol tambĂŠ van prometre fer tot el possible per continuar cuidant el seu planeta. Estaven ben segurs que entre tots aconseguirien salvar-lo.


Quan a l’endemà de l’excursió els nens es van despertar van veure sorpresos que el seu planeta havia canviat! Quin paisatge més bonic! El noi del passat sens dubte havia fet una bona feina. Ara ens toca a nosaltres seguir respectant i cuidant el nostre planeta.


EL PLANETA GRIS  
EL PLANETA GRIS  

CONTE SOBRE CONSELLS PER CUIDAR EL NOSTRE PLANETA