Page 1

1

1


2


3


Wat kan je verwachten?

Schrijvers notitie

blz. 5

Dagje uit

blz. 7

Photoshop tips & tricks

blz. 11

Degene die mij inspireren blz. 18 Jeugdsentiment

blz. 22

4


Schrijvers notitie

Wat voor iemand ben ik? Ik ben iemand van dromen, zonder dromen heb je geen doelstellingen. Sommige dromen komen niet altijd uit, zo wilde ik vroeger een professionele voetballer worden spelend in de voorste linie zoals Ruud van Nistelrooy en Mateja Kežman dat deden bij PSV en Patrick Kluivert en Dennis Bergkamp in Oranje, al bleef het bij mij gelimiteerd tot 3 leuke jaartjes bij een amateurclubje. Maar nog steeds mooi toch? Een jochie met een droom, zo zie ik dat graag. Je hoeft niet altijd al jou dromen werkelijkheid te maken, dat kan ook niet, want dan maak je jezelf helemaal gek. Het gaat om de weg die je aflegt, je manier van denken. Dat zorgt ervoor dat er nieuwe deuren voor je open gaan en jezelf qua kennis kan verbreden tot je bij het ‘echte doel in leven komt’. Ik ben nog zoekende, maar gun vooral je zelf de tijd en dan komt het vanzelf. In mijn magazine ga je eigenlijk terug vinden wat mij boeit, “my state of mind”. Soms vind je ook leuke willekeurige fragmenten terug in de vorm van foto’s. Geniet er van, en het belangrijktse... Geniet van het leven. -Joey de Koning

5


Mijn eerste vlucht per vliegtuig was in de zomer van 2010, bestemming Portugal.

6


Dag je uit: Kunstfort Asperen & het Stedelijk museum Ja, kunstfort Asperen, het ligt in de buurt van Geldermalsen. Maar meer weet ik ook echt niet, here is the story. Net een paar honderd meter voor het station Geldermalsen kwamen we zo’n 20 minuten stil te staan. Daardoor misten medestudent Maarten Oerlemans en ik net onze buurtbuusje die ook nog eens om het uur die ook nog eens om het uur vertrekt. Uiteindelijk speelden we het koel en bleven vol ongeloof wachten op dat ene buurtbusje die na flink wat rare manoeuvres ons met een ritje van zo’n 45 minuten op de plek van bestemming bracht. En ja, je raadt het al… de allerlaatste rondleiding was dus net afgelopen. Gelukkig mochten we van Paul van ’t Hullenaar nog zelfstandig een rondje maken, we wilden alles natuurlijk gaan bezichtigen, maar nog geen 10 minuten later moesten we het Fort al weer verlaten van de mensen daar. Zonde, het leek ons zo interessant, maar uiteindelijk was de totale reistijd van zo’n 4 uur helemaal voor niets. Volgende keer beter...

Het Stedelijk Museaum, dit was gelukkig wel een dagje die ik van begin tot het einde heb meegemaakt. Wim Crouwel stond centraal en om heel eerlijk te zijn had ik voorheen nooit echt stil gestaan bij hetgeen wat hij betekend heeft. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. En gelukkig maar, want Wim Crouwel is toch verantwoordelijk voor wat baanbrekende kunstwerken in voor die tijd die mij toch hebben geraakt. Hij was zijn tijd ver vooruit, de manier waarom hij zijn kunstwerken heeft gemaakt is voor mij en voor de huidige jongeren generatie ‘mind blowing’ Maar zelfs in die tijd leek het mij voor iedereen wel moeilijk te begrijpen, het is een kunst op zich om te weten hoe de kunst in gemaakt. Zelf vind ik het “New Alphabet” wel heel aantrekkelijk. Tijdloos, zo zou ik eigenlijk wel al z’n werken kunnen noemen. Een leuk dagje eindigt ook vrijwel altijd met leuke foto’s, bijdeze....

7


8


9


Het is nooit saai met m’n klas, er is altijd wel wat om te lachen. En met dank aan Photoshop kan ik zeggen dat Chewbacca er ook was.

10


Photoshop tips & tricks: Doe maar breed!

Panorama’s zijn helemaal hip tegenwoordig, bij de laatste generaties Sony fotocamera’s zit er zelfs al een panorama functie op. De “swipe panorama” daarmee kan je met een vloeiende beweging een panorama foto maken. Toevallig heb ik zelf zo’n cameraatje, hier een voorbeeld.

Maar je kan het ook gemakkelijk zelf doen door middel van een aantal foto’s te maken die elkaar als het ware opvolgen. Dat heb ik dus gedaan met photomerge, een super handige functie die al ingebakken in mijn Photoshop CS5 software zat. Met één druk op de knop maak je een mooie panorama foto!

11


Photoshop tips & tricks: Straks valt het nog om!

Soms heb je het niet in de gaten, maar heel vaak maak je foto’s die niet recht uitgelijnd zijn. Dat gaat ook moeilijk als je vanuit de losse pols te werk gaat. Het kan zijn dat het verder voor de intentie van de foto niet uitmaakt, maar het kan ook voorkomen dat het irriteert en de foto een beetje verpest. Ook hier heeft Photoshop een handige oplossing voor.

In Photoshop heb ik de ‘ruler tool’ gepakt daarmee een lijn getrokken waarvan ik dacht dat ’t horizon is. Dan klikte ik op Image --> Image Rotation --> Arbitrary’. Photoshop berekend daarmee zelf de hoekgraden en je hoeft alleen nog maar op ‘ok’ te klikken. Et voilà!

12


Als finishing touch kan je het nog gaan ‘croppen’ om de overbodige randen weg te werken. Simpel, toch?

13


Photoshop tips & tricks: Weg ermee!

Dat is balen, heb je een leuke vakantie foto en dan zul je net zien dat je wanneer je de foto’s terug gaat bekijken na je zonnige vakantie dat iets op de achtergrond je foto verpest. Gelukkig irriteer ik mij daar niet zo snel aan, dat geeft voor mij juist een extra ‘touch’ aan de foto. Daarom neem ik een foto van mij in Portugal waar ik in Photoshop het een en ander weg heb “getoverd”.

Je kan op ‘101 manieren’ storende voorwerpen uit je foto verwijderen, maar in CS5 heeft Adobe iets geniaals toegevoegd aan Photoshop. Namelijk de “content-aware” functie. Voor het simpele werk hoef je alleen het voorwerp te omcirkelen en de content-aware fcuntie gebruiken en het wordt helemaal vanzelf voor jou gedaan, maar je kan het ook gebruiken om het proces om iets storends te verwijderen makkelijker te maken.

14


En zullen we maar ook meteen een paar vectortjes overheen zetten?

15


Schoolintro’s....

16


... altijd lachen!

17


Degene die mij inspireren: Mike Shinoda

Mike Shinoda is een multitalent. Mike is mede-oprichter van Linkin Park, de man achter Fort Minor en daarnaast is hij ook nog eens een designer! Wat wil je nog meer kunnen?

Het artwork voor Linkin Park en Fort Minor nam hij grotendeels voor zijn rekening. Check maar al die album covers van Linkin Park en Fort Minor, all Shinoda’s.

In 2008 lanceerde hij zijn eerste Mike bespeelt dus een tal van instru- voorstelling genaamd Glorious Excess in o.a. LA. Een tijd lang vertoonde hij menten zoals verschillende gitaren en toetsinstrumenten. Hij rapt en be- daar zijn kunstwerken speelt alle instrumenten in zijn band Al jaren is Mike Shinoda een voorFort Minor en zingt/rapt o.a. in Linkin beeld voor mij... en laat dat ook voor Park, schrijft voor beide en produceert jullie zijn, want zeg nou zelf, alles wat deze kerel aanraakt veranderd in ze ook nog eens. kunst! I n 1998 was Mike de jongste in zijn Check mikeshinoda.com voor het klas van afgestudeerden van de Art Center College of Design of Pasadena laatste nieuws die hij zelf plaatst op z’n blog! en behaalde een Bachelor of Arts voor Illustratie. Dus kunst speelt ook een grote rol in het leven van Mike.

18


Mike Shinoda, een grote inspiratiebron voor mij op het gebied van muziek en kunst.

19


Waarom zijn gamebeurzen zo populair onder de gamers?...

20


... aaah, kijk... Bedankt Thien voor de verduidelijking.

21


Jeugdsentiment: Oude liefde herboren

Gran Turismo is één van de eerste games waar ik in aanraking kwam, dat is al weer zo’n 12 jaar geleden toen het allereerste Gran Turismo in Europa in de rekken lag. Sindsdien heb ik alle delen meegemaakt en het is toch al bijna weer een jaar geleden en wat was het toch lang wachten. Na vele teaser/trailers, screenshots en de Prologue was ie er dan eindelijk, Gran Turismo 5. Overal wordt er prominent verwezen naar de meer dan 1000 auto’s in de game, maar eigenlijk zijn er maar 200 volledig gedetailleerd (Premium Cars) en de rest zijn vrijwel opgepoetste PS2 auto’s (Standard Cars). De ‘Standard Cars’ hebben niet eens een cockpitview, wat eigenlijk noodzakelijk is voor de echte realismegevoel. Een leuke toevoeging zijn de ‘Special Events’ met daarin o.a. kart events, NASCAR, WRC en rijden op het Top Gear circuit. Dit zorgt toch meer voor wat variatie in de gameplay. Ook de B-Spec-Mode zorgt voor wat andere gameplay waar jij een beginnende coureur aanwijzingen moet geven terwijl hij voor jou racet, maar dat werd mij al gauw te saai en kapte er voorgoed mee. Is Gran Turismo 5 de beste racegame tot nu toe? Ik zeg nee. De reden daarvoor is het missen van een echte racegevoel. De races in de A-Spec mode zijn eigenlijk best simpel, je tuned jou auto totdat je sneller bent dan de rest en dan rijd je de race zo uit. Tot aan de eerste 16 levels had ik geen enkel probleem met het winnen, daarna begon er iets meer uitdaging in te zitten en kreeg jou auto ook steeds meer te verduren. Maar de gevoel voor snelheid en tegenstand van je tegenstanders mis ik, op het gebied daarvan scoren games als Codemaster’s Grid en Dirt beter. GT5 is echt een auto verzamelgame met een hoge moeilijkheidsgraad, want wil je o.a. een Jaguar XJ13 van Cr. 20.000.000,- en een de Ferrari F1 dan moet je flink wat tijd in de game steken. Al met al is het een vermakelijke game waar ik toch ook een anticlimax gevoel aan over hou. Want een game die zo lang in ontwikkeling was en zo vaak was uitgesteld verwachtte ik en met mij ook vele andere toch een betere GT5.

22


Mijn eigen gemaakte foto’s d.m.v. de photomode in GT5. Ja, deze modellen kan Ferrari nooit meer overtreffen. De 572 en de F40.

23


24

My State Of Mind  

A schoolproject's magazine.