Page 1

1


Photo: Rupert Vanderwell

2


“It takes darkness to be aware of the light.�

3


Elke issuu raakt CONTRAST twee tegengestelden aan. Een trend die terug gaat naar het verleden (back to basics), en een trend die in de toekomst zeker nog verder ontwikkeld zal worden (back to the future) Deze maand bespreekt CONTRAST de trend van het fietsen, en de trend van apps.

Back to basics 4


Back to the future 5


Inhoud

#layar is more 8

#contrast a p p 1 8

#bike is the new car 20 6


7


#layar is

more virtual reality is in •

L

ayar kennen we al lang dankzij de Flair of de EOS. Iedereen weet ondertussen al dat een tijdschrift lezen met layar een extra ervaring kan geven. Of je het leuk vindt of niet, laten we aan jou over. CONTRAST onderzocht voor jou enkele features die jullie zeker fantastisch zullen vinden. Layar kan meer dan alleen je flairpagina scannen. De app kan ook QR-codes scannen, zelfs productverpakkingen hebben een verborgen kantje die layar kan onthullen. De meest interessante functie van layar is misschien wel de geo-layars.

Geo layars Geo layars scannen je buurt. Ze zoeken in de categorieën shopping/toerisme/eten & drinken/... in de oppervlakte van

8

je radius (de afstand die je instelt om te scannen, bijvoorbeeld alle restaurants in een straal van 1;5km) Daarna kan je je gsm-camera 360° draaien. In de richting van de gevonden plaats verschijnt er een icoontje met de naam van de zaak. Wanneer je klikt op een plaats, kan layar je naar die plaats sturen via je gps-app. Je kan reviews bekijken en je kan naar de website gaan van de zaak. Op deze feature moet elk bedrijf inspelen. Zo wordt virtual reality echt de moeite waard.

Instagram & twitter Wat ook fantastisch is, is de mogelijkheid om op instagramfoto’s of tweets te scannen. Zo weet je direct wat er gaande is in de buurt.


filmpje

site 9


#contrast

app

thanks to appsbar Met de software Appsbar kan je gratis apps maken. De enige vereiste voor het creëren van een app is een gratis account aanmaken.

Wanneer de app voltooid is, krijg je een native Android app en een HTML5 app die compatible is voor Android, iPhone, iPad, Windows Phone en Blackberry. Hierdoor kan iedere smartphone gebruiker de nieuwe CONTRAST app gebruiken. Voordat de apps op de marketplace verschijnen, worden ze gefilterd door Appsbar. Apps die té eenvoudig of beledigend zijn zullen door Appsbar geweigerd worden.

The good Appsbar (www.appsbar.com) heeft talloze personalisatiemogelijkheden en is redelijk gemakkelijk in gebruik. Je kan tekst toevoegen, eigen foto’s gebruiken, de achtergrondkleuren kiezen, de Appsbar bibliotheek raadplegen etc. Bovendien kan je zoveel pagina’s toevoegen als je zelf wil. Er zijn voorgemaakte modules om de app te navigeren, waardoor een app maken met Appsbar nog gemakkelijker wordt.

18

De app is makkelijk te maken, maar er zijn toch heel wat mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld in html aanpassingen maken, zodat je echt krijgt wat je wil.

The bad Het blijft een gratis app-maker: de mogelijkheden zijn echt beperkt. Zeker op vlak van lay-out kan je heb je niet veel keuze.


Wanna see CONTRASTMAG (app) in action?

Scan, please! 19


#bike is the

new car

b a c k t o 1 7 7 1 •

20


F

ijn stof en opwarming van de aarde, we horen het dag in dag uit. De auto omschrijven trendsetters al als “so last year”. Bij de volgers moet die mindshift nog komen. Samen met de Gentse bike-hipsters, lanceerde CONTRAST #bikeisthenewcar. De auto uit (1862) moet onderdoen voor de fiets (1771) Op veroer gaan we dus back to basics

5 redenen waarom de fiets awesome is 1. Het is goed voor je lichamelijke gezondheid 2. Goed voor je “state of mind” (de beste ideeën komen op de fiets) 3. Je toont dat je van de aarde houdt 4. Geen parkeerprobleem 5. Veel goedkoper dan de auto

21


hot hashtags this month #bikeisthenewcar #multimedia2 #jorisdeleersnyder #florencerens

INSTAL VE 22


Florence Rens Joris Deleersnyder

CONTRAST MAGAZINE - Multimedia II  

Flipboek van Florence Rens en Joris D.

Advertisement