Page 1

Confessions of a Sneakerholic Sneakerart door Eloknows

DIY Galaxy Vans

Shopping

Kicks-box.com en nog veel meer!

Shoeciety 01 Oktober 2012


2 | Shoeciety


Shoeciety Voorwoord

Van ons bij Shoeciety weet je natuurlijk wat je kunt verwachten. De nieuwste sneakers en de meest professionele klantvriendelijke service die er is. Maar omdat we je graag verrassen komen wij met iets nieuws: Shoeciety Magazine. Dit is natuurlijk onbekend terrein voor ons maar we zullen ons de komende uitgaven ons uiterste best doen om jou te voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sneakers, (street) art, lifestyle en trends, en alles waarvan we vinden dat jij als sneakerfreak het niet mag missen! We hopen dat jij net zoveel plezier hebt met het lezen, als wij hebben gehad met het maken van dit blad.

Colofon

Dit is een uitgave van Jorine Froeling, eerste jaar studente communicatie & multimedia design op de HAN. Eindredactie: Jorine Froeling Redactie: Jorine Froeling Interviews: Colin Schemkes Mike Bolder Wesley Nijenhuis Concept, art direction en vormgeving: Jorine Froeling

Shoeciety | 3


4 | Shoeciety


Shoeciety

009

DIY Galaxy Vans

019

Sneakertrends

003

Colofon, Voorwoord

005

Inhoudsopgave

006

Sneaker artist Elo

007

Kicks-box.com

009

DIY Galaxy Vans

016

Confessions of a Sneakerholic

019

Sneakertrends

020

Shopping

022

Redactrice Jorine Froeling

016

Confessions of a Sneakerholic

020

Shopping

022

Jorine Froeling Shoeciety | 5


Sneaker art door Eloknows Sneaker art wordt steeds bekender en kunstenares Eloknows is hier mede voor verantwoordelijk. De jonge schilderes uit Frankrijk combineert haar passie voor sneakers met haar schilderkunst. Ze is pas 23 jaar oud, maar neemt haar werk nu al erg serieus. Elk sneakerschilderij is handgemaakt en bestaat uit materialen van hoge kwaliteit. Hieronder zie je enkele voorbeelden van haar werk. Benieuwd wat ze nog meer maakt? bezoek Elo’s website, shop.eloknows.com.

bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb l bla blabla bl bla lblalbl allb 6 | Shoeciety


Kicks-box.com Kicks-box.com is een virtueel sneaker museum en een platform voor sneaker verzamelaars over de hele wereld. Op de website vind je collecties van kleine verzamelaars, maar ook van grote verzamelaars met een wereldwijde reputatie. Dankzij het grote aantal verzamelaars dat zich ondertussen heeft aangemeld op de site, kun je foto’s en informatie vinden over de meest exlusieve limited edition-, nog niet uitgebrachtte- en zeldzame vintage sneakers. Kicks-box.com is een enorm handige site als je meer te weten wilt komen over een bepaald model of over bijvoorbeed de materialen van je sneaker.

Review

Onze hoofdredactrice Jorine Froeling heeft zich enige tijd geleden ook aangemeld op Kicks-box. com. Het is makkelijk om sneakers aan je collectie toe te voegen. Als je een nieuwe sneaker wil toevoegen wordt er gevraagd om zoveel mogelijk informatie. Het leuke van de website vind ik dat iedereen jouw informatie kan invullen. Als ik bijvoorbeeld niet weet bij wat voor serie mijn sneaker hoort, of uit welk jaartal hij komt, kunnen andere gebruikers die informatie toevoegen. Ook kun je een berichtje achterlaten en kun je collecties ‘liken’. Het is daarnaast mogelijk om je sneakers in de verkoopsectie te plaatsen en om schoenen te ruilen met andere gebruikers. Een erg leuke site en makkelijk in gebruik! Wil jij jezelf ook aanmelden? Ga naar www.kicks-box.com.

Shoeciety | 7


8 | Shoeciety


DIY Galaxy Vans CreĂŤer je eigen unieke galaxy Vans!

De laatste jaren zijn de Vans Authentics steeds populairder geworden, bijna iedereen heeft wel een paartje in zijn kast staan. Harstikke leuk natuurlijk, maar het wordt zo langzamerhand wel een beetje saai! Wil jij graag een keer iets anders dan de massa? Volg dan de instructies en creĂŤer je eigen galaxy Vans! Voordat je aan de slag kunt gaan, is er een goede voorbereiding nodig. Wat heb je nodig? - Een paar zwarte of donkerblauwe Vans. - Acryl- of Textielverf in de kleuren: zwart, wit, paars, roze, blauw en zilver. - Penselen en kwasten in verschillende maten. - Enkele sponskwasten (je kunt ook gewone sponsjes gebruiken). - Een bord om verf op te mengen.

1

Nadat je alle benodigde materialen hebt, kun je verder met stap 2. Haal de veters uit je Vans, zodat je geen verfvlekken op je veters kan krijgen. Ook kun je de zool afplakken met tape als je bang bent dat je de zool vies maakt! Maak daarna je Vans goed schoon! Zorg er voor dat er geen pluisjes op de schoen te zien zijn, deze kunnen namelijk aan je penseel blijven plakken of zorgen voor vlekken op de schoen.

2

Shoeciety | 9


DIY Galaxy Vans Nu je helemaal voorbereid bent, kun je gaan beginnen met het verven van de schoen! Doe wat klodders verf op je bord van elke kleur (De zwarte verf is alleen nodig op blauwe Vans). Als basis gebruik je alleen de kleuren blauw en paars.Pak je grote sponskwast, kies een kleur en begin willekeurig op de schoen te deppen. Dep de kleuren los van elkaar, maar zorg er ook voor dat de kleuren wat mengen. Je mag zelf weten waar je welke kleur wilt hebben. Denk niet te moelijk, dit is alleen de onderlaag.

TIP: Doe niet te veel verf op de spons en dep zachtjes, anders krijg je grote vlekken.

Als de basislaag klaar is, kun je verder met stap 4. Voor de bovenlaag gebruiken we de kleuren paars, blauw, roze en wit. Pak een middelgrote sponskwast en meng paars en blauw met wat wit. Roze hoef je niet per se te mengen, die kan je ook als losse kleur gebruiken. Dep de lichte kleuren over de basislaag heen. Doe dit niet verspreid over de hele schoen, kies een paar plekken uit die je op wilt lichten. Het hoeft niet perfect! Je kunt het het best een beetje vlekkerig en vaag laten.

TIP: mocht je een vlek te overheersend vinden, pak dan een schoon sponskwastje en veeg de vlek uit. Je kan er ook altijd weer met een donkere kleur overheen deppen.

10 | Shoeciety

3 4


Laat de verf 5 minuten drogen. We gaan nu beginnen met de laatste laag! Deze bestaat uit sterren en planeten. Hoe maak je een planeet? Voor planeten maak je gebruik van witte of zilvere verf. Eerst maak je met een platte smalle kwast een cirkel. Druk de kwast tegen de stof aan en draai de kwast 360 graden. Vervolgens kun je om de planeet met een klein sponsje lichte plekken met witte verf maken en daar vervolgens witte stippen omheen zetten die sterren moeten voorstellen. Zo krijg je een dromerig ‘galaxy’ effect. Maak niet te veel planeten, anders wordt het geheel te druk.

5

TIP: Om je planeet nog levendiger te maken, kun je er met een opvallende kleur naar keuze (ik gebruik daarvoor roze) een halve cirkel om je planeet heen schilderen met een dun penseel.

6

Hoe maak je sterren? Sterren maken is eigenlijk heel simpel. Om sterren te schilderen, gebruik je altijd een heel dun penseel. Om een grote ster te maken schilder je eerst een kruisje, vervolgens verbind je de vier punten met elkaar zodat je een soort ruitje krijgt. Maak er hier niet te veel van, het geheel wordt dan al snel te druk. Normale sterren maak je door een dikke stip te maken met je penseel. Om vage sterren te maken zet je weinig druk zodat er maar een klein puntje verschijnt. Deze twee soorten sterren moeten overheersend zijn op de schoen. Maak zoveel mogelijk kleine stipjes verspreid over je kunstwerk. Als je genoeg sterren hebt, kun je daarna nog met een dun penseel kleine roze stipjes verspreid over de hele schoen zetten voor een leuk effect.

TIP: Ga met een sponskwast (met een kleur naar keuze) zachtjes over de plekken waar veel sterren zitten om het geheel iets dromeriger te maken. Shoeciety | 11


DIY Galaxy Vans Als laatste kun je op plekken die je nog een beetje kaal of simpel vindt nog wat extra kleur aanbrengen. Ik heb hiervoor het meest gebruik gemaakt van wit gemengd met blauw en paars.Doe dit voorzichtig met de kleine sponskwast, zodat het niet te overheersend wordt.

7 Maak je niet te druk over de kleine details, bekijk de schoenen telkens even van een afstandje zodat je het geheel kan beoordelen. Als je niet tevreden bent kun je er altijd weer zachtjes overheen gaan, gewapend met je sponskwast en een lichte of donkere kleur verf.

12 | Shoeciety

8


Als je denkt dat je klaar bent laat je de Vans 15 minuten drogen. En tadaaa! Je zellfgemaakte galaxy Vans zijn klaar!

Shoeciety | 13


14 | Shoeciety


Shoeciety | 15


Confessions of a Sneakerholic Interview met drie sneakerverslaafden.

Niet game- of shopverslaafd, maar sneakerverslaafd! Deze drie jongens weten er alles van, lees hieronder meer over ze. Mike, 23 jaar, Arnhem.

Wesley, 24 jaar, Arnhem.

Colin, 17 jaar, Arnhem.

Vertel eens hoe jouw passie voor het verzamelen van sneakers is begonnen? Mike: Nadat ik mijn eerste paar Nikes bij elkaar had verdiend na een groot aantal heitje voor karweitjes toen ik aan het puberen was begon mijn voorliefde voor sneakers. Destijds had ik natuurlijk niet veel geld, maar toen ik begon te werken in een sneakerwinkel was het hek van de dam. Wesley: Sinds ik zelf mocht bepalen wat ik met mijn kleedgeld mocht doen kocht ik alleen nog maar sneakers. Colin: Ik had altijd wel interesse in sneakers, maar sinds ik in een sneakerzaak werk is het een verslaving geworden om telkens weer nieuwe sneakers naar huis te slepen.

Hoeveel paar sneakers heb je op dit moment? Mike: Ongeveer 40. Veel koopjes maar ook dure paren. Wesley: Heb momenteel ongeveer tussen de 110 en de 120 paar sneakers, gok ik. Colin: Ik heb acht paar sneakers over nadat ik een tijd teru, mijn oude sneakers heb weggedaan.

Op wat voor manieren kom je aan je sneakers? Mike: Ik koop ze in de winkel waar ik werk, waar ik ook schoenen kan bestellen, andere winkels in Nederland, en in het buitenland als ik op vakantie ben. Online koop ik eigenlijk niets. Wesley: Koop mijn sneakers gewoon in sneaker winkels. Colin: Nu ik in een sneakerwinkel werk zie ik steeds meer modellen waarbij ik het niet kan laten om ze mee te 16 | Shoeciety

Mike bedolven onder zijn favoriete sneakers. nemen. Daarvoor kende ik alleen de bekende sneakermerken. Gelukkig heb ik ook hele goede vrienden die mij nog wel eens sneakers cadeau doen.

Zou je de perfecte sneaker kunnen beschrijven? Mike: Het belangrijkst is een goed voetbed met het liefst een luchtzak in de zool. Veel sneakers die oorspronkelijk voor loopsporten ontwikkeld zijn hebben deze pluspunten. Qua kleur ben ik niet kieskeurig, maar ik vind dat witte accenten een sneaker wat frisser maken. Wesley: De perfecte sneaker bestaat al, dat is de Adidas Superstar. Heb er niet voor niets een tattoo van.


Een deel van Wesley zijn sneakercollectie.

Welke sneakers durf je niet aan en waarom? Mike: Ik durf mijn Adidas ZX 8000 niet aan, dit omdat ze erg duur waren en ik er lang naar op zoek ben geweest. Als ze kapot zouden gaan zou ik het mezelf nooit vergeven. Wesley: Mijn Adidas Jeremy Scotts, want ze zijn alleen voor de heb en te apart om op te lopen. Colin: Ik zou nooit vrouwen sneakers aan doen, behalve als het me lekker zit en je het niet aan de sneaker kan zien.

Wat is je grootste miskoop? Colin: Mijn perfecte sneaker moet lekker zitten. Ten tweede moet qua vorm en kleur goed afgestemd zijn. En het belangrijkste van alles: De sneaker moet goed passen bij je outfit!

Welke sneaker is je het meest dierbaar? Mike: Achter elk paar zit wel een verhaal. De Bordeaux Nike SB’s die ik van mijn vriendin heb gekregen zitten voor geen meter, maar dat ik ze van haar heb gekregen maakt ze speciaal. Mijn New Balance-, Adidas ZX-, en Nike air max modellen zitten het fijnst en passen het best bij mijn levensstijl, maar de sneaker die mij qua uiterlijk en functie het meest dierbaar is, is mijn paar Adidas Superstars. Een paar gouwe ouwen die lekker zitten, bij al mijn kleding te dragen zijn en je een geweldig old-school gevoel geven. Wesley: Mijn groen/gele Nike Dunk High omdat dat de eerste sneakers waren die ik kocht toen ik naar de middelbare school ging. Colin: Ik heb op mijn verjaardag Reeboks gekregen van erg goede vrienden. Elke keer als ik ze aan doe, doet het me weer aan dat moment denken.

Mike: Een paar Adidas Decade. Ze zitten niet echt lekker en na een paar maanden zag ik op TV dat Justin Bieber ze ook aanhad. Dat was de druppel. Wesley: Een paar Vans, heb ze alleen gekocht omdat ze goedkoop waren maar ze zijn echt lelijk. Colin: Ik heb ooit een paar Vans gekocht die mij in het begin erg mooi leken, maar mij later toch erg tegen vielen. Ze waren ook al snel kapot omdat ze een maat te klein waren

Wat staat er op je verlanglijstje? Mike: Ik wil op korte termijn nog graag een mooi paar Air max 1 of een paar New Balance 574 of 1500, maar het liefst een paar Asics Gel Lyte III. Wesley: De Nike MAG uit de film “Back to the future 2” Colin: Eigenlijk elke sneaker die ik als een perfecte sneaker zie. Maar ik zit stiekem alweer te azen op een nieuw paar New Balance. De favoriete sneakers van Mike.

De favoriete sneakers van Colin.

De favoriete sneakers van Wesley.

Shoeciety | 17


18 | Shoeciety


Sneakertrends Wat zijn op dit moment de trends op sneakergebied? dit maal bespreken we running modellen. Dit zijn vaak wat lompere sneakers met een dikke zool. Merken als New Balance en Kangaroo vinden hun weg weer naar de mainstream Sneakerstores en de in de vergetelheid geraakte hardloopmodellen van andere merken genieten ook weer populariteit. Niet iedereen doet mee aan deze trend, de tendens bij dames is dat dit soort sneakers wat te grof en te lomp is. Desalniettemin een echte Shoeciety aanrader, al is het alleen al voor het comfort.

Nike Air Max 1

ÉÊn van de populaire running modellen van nu is de Nike Air Max 1. De schoen is al langere tijd populair onder de kenners, maar sinds kort zie je hem ook steeds meer tussen de mainstream op straat. vooral leuk om te spotten zijn de exclusievere Air Max 1, zoals de de Air Max Safari Pack modellen. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en dierenprints. De Air Max 1 in de standaard kleuren zijn tegenwoordig veel te vinden bij de reguliere sneakershops zoals Footlocker en Pro-sport. Als je op zoek bent naar de exclusievere limited edition modellen, dan zul je naar gespecialiseerde sneakershops moeten zoeken gaan, of je zoektocht online moeten voortzetten. Kijk ook eens op marktplaats!

Shoeciety | 19


Shopping Waar vind je de leukste sneakers voor de beste prijs?

Puma Sued

Sneakers, 8

e in rood/gri

ic n

js

9,95

nt the

n

t pa

e js m

gri

rt/ zwa

int

r terp

5 u s A s, 69,9 n a r V ake Sne

/zwart

ax 1 in grijs

Nike Air M

34,95

Sneakers, 1

Nike A

Sneake

ir Max

rs, 134

1 in zw

,95

Nike

Nike Air Ma

Sneakers, 1

it met pante

Va akers ne S

20 | Shoeciety

e Nike Vortex in rood/groen suede

Sneakers, 94,95

anterp

rint

A

ued

s ruin

in b 5 6 0 ,9 1 , 74 ns

rprint

l met p

ir aker Max 1 in s, 13 4,95 grijs/b lauw

Sne

x 1 in grijs/w

34,95

art/gee

sued

e


Nike Blazer

Sneakers, 8

Adidas LA Trainer in donkerblauw suede

Mid Retro in

9,95

Sneakers, 89,95

groen sued

e

Ba ake lance rs, 8 5 9,95 74 NC L

Sne

in b

ord

eau

x su

ede

Sneakers, 84,9

5

Adidas Supers

tar in wit/zwart

New

New Balance 420 BT Sneakers, 84,95

in zwart/grijs suede

A

did Sne as Adis aker s, 89 tar Rac ,95 er i in

Nike Dunk Hi in rood/zwart

rood

/zwa

rt

Sneakers, 94,95

Shoeciety | 21


Redactrice Jorine Froeling Mijn naam is Jorine Froeling, 21 jaar oud, en samenwonend met mijn vriend en hond, beiden te zien op de foto’s. Ik studeer momenteel communicatie & multimediadesign op de HAN, daarvoor heb ik dit magazine moeten maken. Ik heb als merk gekozen voor ‘Shoeciety’, een sneakerwinkel met exclusieve sneakers en geinterreseerd in dingen die jongeren inspireren, waaronder (street)art, lifesetyle, trends en websites die zich focussen op sneakers.

Creativiteit

Ik hou ervan om creatief bezig te zijn. Dit is op het gebied van fotografie, designen op mijn mac of gewoon schetsen op papier. Het maken van dit magazine vond ik daarom ook erg leuk om te doen. Wel heeft het me erg veel tijd gekost, maar het was het waard. In mijn hele magzine vind je wel iets van mijn interesse voor creativiteit terug. Bijvoorbeeld in het artikel over Eloknows met haar sneakerart. Mijn eigen creativiteit zie je het meest terug in de DIY Galaxy Vans pagina’s. Ik vind het leuk om bestaande objecten of kledingstukken te veranderen door middel van verf of decoraties. Voor mijn DIY ben ik druk bezig geweest met het beschilderen van de Vans en met het fotograferen van de verschillende fases zodat het duidelijk zou zijn voor mensen die de schoenen ook willen maken.

22 | Shoeciety


Waarom een heel magazine over sneakers? Omdat ik, met mijn 50 paar schoenen, helemaal weg ben van sneakers! Voor sommige zijn het maar een paar sportschoenen, maar voor mij is het veel meer. Ik vind het leuk om online en in gespecialiseerde winkels op zoek te gaan naar exclusieve paren. Samen met mijn vrienden ben ik altijd op zoek naar nieuwe aanwinsten voor onze collecties. Onder en links van de tekst zie je mijn twee paar favoriete sneakers.

Nawoord en afscheid Mijn verslaving is door de jaren heen alleen maar erger geworden. Grote schuldige in deze zaak is mijn werkplek: Sidestep Arnhem. Na het werken in een zaak waar vooral nette schoenen werden verkocht leek het me erg leuk om in een bedrijf als dit aan de slag te gaan. Toen sloeg mijn normale schoenenverslaving eigenlijk om in een hondsdolle sneakerverslaving. Het personeel behoorde al snel tot mijn beste vriendenkring en ik heb er zelfs mijn vriend leren kennen.

Ook zijn er nare dingen voorbijgekomen als idiote managers en er waren tijden dat het personeel slecht behandeld werd, maar we hebben ons nooit uit het veld laten slaan. Jammer genoeg is het in November tijd voor mij om te vertrekken. Uiteindelijk kijk ik terug op een mooie tijd waarin ik even niet naar school ging maar toch een hoop heb geleerd. JF

Shoeciety | 23


Shoeciety Magazine  

Sneaker Magazine

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you