Page 1

DECEMBER 2011

PIMP JE OFFICE VOOR EEN GEZELLIGE KERSTSFEER OP KANTOOR

ONE LIFE, LIVE IT HET MEEST

INDRUKWEKKENDE VOORNEMEN OOIT!


2 Feelgood magazine december 2011


Vanuit de

redactie

D

e feestdagen. De tijd van vrienden en familie. De tijd van gezelligheid en goede voornemens. De tijd van feesten en feestmaaltijden. De tijd waarin je je goed moet voelen. Moet voelen? De tijd van verplichtingen? Jammer genoeg

wordt dit vaak zo gezien. Bij FeelGood zul je je echter nooit verplicht tot iets voelen. FeelGood zal nimmer informeren en amuseren zonder te dwingen. Ook in dit feestnummer. Uren werk zit er in dit magazine om jou zo goed mogelijk door de feestdagen heen te leiden. Je office te saai voor december? Geen probleem, wij geven jou versiertips. Geen vertrouwen meer in goede voornemens? Het verhaal van Wolf geeft je weer vertrouwen. FeelGood zorgt ervoor dat je je zo goed mogelijk blijft voelen tijdens de feestdagen. Namens de redactie wens ik u een fijne Kerst en een gelukkig Nieuwjaar.

Tot in 2012!

Feelgood magazine december 2011 3


Pimp je Office Wil je graag een gezellige kerstsfeer op je werk maar heb je zo’n saai kantoor? Wij hebben tips voor je om je Office te Pimpen! Zo kunnen jij en je collega’s genieten van een unieke werkplek.

6 One life, Live it. Het bouwen van een drinkwatervoorziening maakt het leven van de dorpsbewoners niet alleen een stuk makkelijker. Ook hun gezondheid kan erop vooruit gaan. Ze hoeven minder ver te lopen en te tillen om water te krijgen. Deze extra rust zorgt voor een betere fysieke gezondheid.

8

4 Feelgood magazine december 2011


Kennis en Media De mooiste films, websites, boeken en muziek. Deze onderwerpen worden elke week besproken in Kennis en Media. De special van deze week: We Need To Talk About Kevin.

11

Aan tafel! Het kerstdiner. Elk jaar wil je toch weer iets lekkers op tafel zetten, maar je wilt toch ook gezond eten. Het is moeilijk om hiertussen de balans te vinden. Daarom heeft Feelgood voor jou een kerstmaaltijd die met name gezond, maar vooral ook heel erg lekker is. Zo kun je onbezorgd genieten van je kerstmaaltijd.

12

Feelgood magazine december 2011 5


E

lke dag, week na week en maand na maand zit je er. Ontelbaar veel uren spendeer je er. Met vermoeide ogen en een stijve nek van het turen naar het beeldscherm zit je achter je eigen bureau. Uren vol stress, sleur en irritatie gaan er op deze plaats voorbij. Maar dat niet alleen. Het is ook de plek waar de mooiste ideeĂŤn ontstaan en uitgevoerd worden. De plek waar

mei 2011 2011 66 Feelgood magazine december

veel geweldig werk wordt verricht en de plek die voldoening geeft na een goede werkdag. De meeste bureaus zijn saai, grauw en onpersoonlijk. Maar waarom deze plek, waar je zo veel uren doorbrengt, niet wat meer aandacht geven? Verzamel leuke accessoires die bij jou passen, neem een uurtje pauze van je werk en ga aan de slag. Pimp je office en maak er jouw eigen unieke plek van.


Pimp je office! De kerst komt steeds dichterbij. Huizen, tuinen en straten worden versierd. In de woonkamer worden lichtjes opgehangen, kaarsjes aangestoken en de kerstboom wordt versierd. En dat terwijl je waarschijnlijk meer tijd doorbrengt achter je bureau dan in de woonkamer. Pimp daarom je bureau ook in de kerstsfeer. Met deze tips om je office te pimpen wordt het pas echt kerst. Kerstverlchting

Drink je koffie uit een leuke mok in kerstsfeer. Kies een rode basic mok (verkrijgbaar bij de HEMA) of ga voor een echte kerstmok met afbeelding. Een vrolijke kerstmok is voor â‚Ź2,99 te vinden bij Xenos.

Zwevende engeltjes Als je deze leuke waxinelichtjeshouder aanzet dan zorgt de warmte van het kaarsje ervoor dat de engelen rond gaan draaien. De ronddraaiende waxinehouder is voor â‚Ź7,95 verkrijgbaar bij de webwinkel van Kado.

Kerstballen Zet een glimmende ijzeren schaal neer op de hoek van je bureau. Kies naar eigen smaak kerstballen uit en leg deze mooi verdeeld in de schaal. Bij V&D zijn diverse Kerstballen in verschillende kleuren en maten te koop.

Feelgood Feelgood magazine magazine december december 2011 2011 7

artikel: Jorinde Boon. fotografie: Elise van Breda, Jan Diepgrond.

Kerstmok

Leg een strook van kerstverlichting over je bureau heen voor extra sfeer. Kies naar eigen smaak basic of gekleurde lampjes of lampjes in de vorm van een ster. Bij HEMA is veel verschillende kerstverlichting te vinden.


lifestyle

Goed voornemen in Nepal

Goede voornemens. Soms houden mensen zich eraan, de meesten geven het snel op. Dit geldt niet voor Wolf Theuns (21). Zijn speciale goede voornemens gaan waargemaakt worden in januari 2012.

G

oede voornemens. Ze klinken altijd zo mooi, maar het in praktijk brengen van goede voornemens valt mensen toch altijd tegen. Waarom mislukken ze zo vaak? Antwoorden hierop zijn en blijven toch altijd dingen zoals discipline, motivatie en het gebrek aan wil. Iemand die absoluut geen tekort heeft hieraan is de 21 jarige student psychologie Wolf Theuns uit Amsterdam. Wolf heeft wel een heel speciaal voornemen voor 2012. In januari zal hij afreizen naar Nepal om het door hem opgezette goede doel te realiseren. Een drinkwaterinstallatie en spullen zoals nieuwe schoolboeken voor een schooltje in de heuvels van de Himalaya. Met een moeder die indologe is heeft Wolf altijd van Azië gehouden en hij heeft zijn hele leven al geweten

8 Feelgood magazine december 2011

dat hij wilde gaan reizen. Enkele jaren geleden besloot Wolf naar Nepal te gaan voor de Himalaya. 35 Dagen lang heeft hij doorgebracht in dit prachtige natuurgebied. De Himalaya was zeer bijzonder voor Wolf, die niet van kale rotswanden maar van lopen tussen de sneeuw en ijs houdt. Zijn liefde is in die tijd voor het land gegroeid, een liefde die nog steeds zichtbaar is in zijn huis. Grote foto’s van Nepal hangen aan de muur samen met de vlag met het motto ‘’One Life, Live It’’. Een vlag waarmee hij bovenop de Himalaya poseerde. Wolf maakt er nu een gewoonte van om met die vlag te poseren op een bijzondere plek. En Nepal was blijkbaar bijzonder genoeg om jaren later terug te keren om een dorpje te helpen. Het dorpje Tripureshwor zo’n 9 uur verwijderd van de hoofdstad Kathmandu.

Het dorpje van Yam, een man die begon als de gids van Wolf in de Himalaya is een goede vriend geworden. Yam nodigde Wolf uit om op bezoek te komen in zijn dorp. Een bijzondere gebeurtenis voor de dorpsbewoners aangezien er nauwelijks blanken komen. De komst van Wolf ging daarom ook als een lopend vuurtje door het gebied. Zelfs oude mannen uit andere dorpen kwamen door de heuvels gelopen om een blik te kunnen vangen van Wolf. De grondslag voor de huidige goede voornemens van Wolf was het plaatselijke schooltje Chakreshwari Secondary High School. Een schooltje met 300 leerlingen die gingen staan als Wolf binnen kwam en pas gingen zitten als hij dat goedkeurde. Wolf kocht voor elke leerling een pen, schrift en chocolaatje, en dat allemaal


lifestyle

Wolf op de foto met de schoolkinderen uit Nepal. voor 60 euro. Als hij ieder kind 3 spullen kon geven voor maar 60 euro, wat zou hij dan allemaal kunnen betekenen voor de kinderen als hij meer geld had?

Wolf realiseerde zich dat het gehele dorp maar twee watertanks heeft, waarvan er één kapot is. Te weinig voor een dorp dat verspreidt over de heuvels ligt. De mensen moeten te ver lopen naar de tank of de rivier. Een drinkwatervoorziening bij de school zal het leven van de mensen heel wat makkelijker maken. Het makkelijker maken van het leven van de bewoners van Tripureshwor is ook goed voor hun gezondheid. Het bouwen van een extra watervoorziening in de buurt haalt een hoop last van de schouders van de dorpsbewoners af, omdat ze minder hoeven te lopen en te tillen met grote kannen vol water. Extra rust, hoe weinig ook zorgt toch voor een betere fysieke gesteldheid. Het dorp heeft al voldoende water in de buurt om van te drinken en zich te wassen. Toch zal de hygiëne kunnen verbeteren met water binnen handbereik. Als de mensen water in de buurt hebben wordt het hygiënischer zijn ook een stuk makkelijker. Voor wat ze hebben zijn de mensen in Tripureshwor al hygiënisch genoeg, maar natuurlijk is

hun immuniteit ook een stuk hoger dan bij de mensen in de westerse wereld. Terug in Nederland ging Wolf aan de slag om geld in te zamelen. Een oude school van Wolf organiseert elk jaar een markt om geld op te brengen voor een goed doel. Wolf heeft de school gevraagd zijn project dit jaar als goed doel te kiezen. De school stemde toe en Wolf kreeg 1800 euro + 1400 euro van het vorige jaar voor zijn project. Een bedrag van 3200 euro moet zeker genoeg zijn voor

One Life, Live it. Dat is het motto van Wolf. En hij leeft zeker en gaat ervoor zorgen dat anderen ook zo goed mogelijk kunnen leven. In het nieuwe jaar zal Wolf net zoals miljoenen anderen beginnen met zijn goede voornemens. En in tegenstelling tot vele anderen zal hij wel gaan slagen en bewijzen dat niet alle goede voornemens standaard een verloren strijd is.

“One Life, Life it. Dat is het motto” het bouwen van een drinkwatervoorziening. Het geld dat overblijft zal worden gebruikt om Engelse schoolboeken te kopen voor de leerlingen. De huidige boeken bevatten namelijk zeer matig Engels. In januari 2012 zal Wolf twee tot drie weken in Nepal verblijven. Daar zal hij met Yam en de zoon van Yam lokale bouwvakkers inhuren om de watervoorziening te bouwen en de pijpleiding te leggen.

Scan deze code en lees verder over dit verhaal via onze website. Feelgood magazine december 2011 9

interview: Jamie Vellekoop. fotografie: Wolf Theuns 2009.

Opbouwen van het goede voornemen


Poster design: Studio Haan

10 Feelgood magazine december 2011


kennis en media Film Bekijk de trailer

Online www.FoodTube.nl

W

aar op YouTube filmpjes over alles en voor iedereen staan, gaan de filmpjes op FoodTube uitsluitend over voedsel. Je kunt er kiezen uit meer dan duizend Nederlandse video’s over eten en drinken. Er staan basistechnieken, keukenconfessies en leuke en handige weetjes over producten. Ook staan er technieken van zowel topkoks als amateurkoks. Ook kun je er je eigen filmpjes uploaden. Door middel van kanalen zijn de filmpjes ingedeeld naar genre waardoor je makkelijk kunt zoeken. Ook zijn er verschillende groepen waar je je bij aan kunt sluiten met mensen met dezelfde interesse. Er zijn onder andere groepen over duurzaam of innovatief eten en over reizen en voedsel. Je kunt ook je eigen groep aanmaken. Ga dus voor inspiratie en tips over eten naar FoodTube.

door medeleerlingen neer te schieten. In de film worden door middel van Flash Backs de conflicten tussen Kevin en zijn moeder Eva getoond. Er wordt de vraag gesteld of een mens al bij zijn geboorte slecht is of later slecht wordt door zijn omgeving. Met weinig tekst, en prachtige beelden

wordt het leven in het gezin getoond. Er worden vragen gesteld en verschillende suggesties gedaan, maar dit alles zonder conclusies te trekken. De film is sinds 1 december te zien in de bioscoop.

22tracks.com

Online

Op 22tracks.com kan je gratis muziek luisteren van 22 verschillende genres. Van elk genre zijn 22 nieuwe nummers geselecteerd door gespecialiseerde Dj’s uit Amsterdam en Brussel. De nummers zijn stuk voor stuk de moeite waard. Je kan er de nieuwste muziek luisteren en de nieuwste genres leren kennen zonder je te hoeven registreren.

3voor12.vpro.nl Luisterpaal is een onderdeel van de 3voor12 website van de VPRO. Via de luisterpaal kan je gratis de nieuwste alternatieve albums beluisteren, nog voordat ze in de winkel liggen. Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste alternatieve popmuziek. Er is ook een Luisterpaal App voor op je smartphone

Bekijk deze websites zelf! Scan de code en geef je mening!

artikel: Jorinde Boon.

W

e need to talk about Kevin is een drama en thriller, gebaseerd op het gelijknamige boek van Lionel Shriver. De film gaat over de relatie tussen Kevin en zijn moeder Eva. Kevin richt op zijn 17e een bloedbad aan op zijn middelbare school

We Need To Talk About Kevin

Feelgood magazine december 2011 11


Aan tafel!

De feestdagen, dit betekend veel gezelligheid en vooral lekker eten. Wie wil er nu niet van een stuk kerststol of een oliebol genieten? Maar hoe kom je nu gezond de feestdagen door?

Gezond de feestdagen door en toch lekker eten. Het is elk jaar weer een moeilijke keuze. Maar het is mogelijk! Feelgood magazine zorgt er voor dat je heerlijk kan genieten van het lekkerste eten zonder dat je op je gezondheid hoeft te letten! Deze week: Gegrilde kip met balsamico champignons

12 Feelgood magazine december 2011

B

ij veel mensen draaien de feestdagen om eten. De tafels zijn goed gevuld met heerlijk eten tijdens de kerst. En natuurlijk de oliebollen en appelflappen tijdens oud en nieuw. Het is niet gemakkelijk om met de feestdagen gezond te eten. Natuurlijk wil je ook genieten van deze dagen en je niet druk hoeven te maken over wat je eet. Het is daarom erg moeilijk om tijdens de feestdagen op het gezonde pad te blijven. Probeer tijdens de jaarwisseling niet te veel champagne te drinken, houdt het bij ĂŠĂŠn of twee glazen. Het welbekende geniet maar drink met mate geldt natuurlijk ook voor geniet

maar eet met mate. Kies voor kleine porties zodat je van alles wat kan proeven maar niet te veel eet. Laat je niet verleiden tijdens het boodschappen doen. Koop zoveel mogelijk verse en gezonde producten. Laat het kerstsnoep liggen en kies voor een gezonde snack, bijvoorbeeld een fruitschaal met lekkere stukjes vers fruit. Maar vergeet niet om tijdens de feestdagen te genieten en niet alleen maar bezig te zijn met gezond eten. Om je iets minder zorgen te hoeven maken over wat te eten met de kerst heeft Feelgood een lekker en gezond hoofdgerecht voor jouw bedacht.


Gegrilde kip: Allereerst maak je een marinade voor de kip. Hiervoor doe je de balsamico azijn, olijf olie, tijm, fijngehakte knoflook, klein beetje citroen sap en zout en peper in een kom. Je snijd de kipfilet in repen en voegt ze toe aan de marinade en laat deze minimaal 15 minuten staan zodat de smaken in kunnen trekken. Hierna kun je de kip gaan bakken. Bak de kip in een grilpan ongeveer 3 minuten per kant en de kip is klaar.Balsamico champignons saus: Voor deze saus hoef je alleen een ui en wat champignons in de pan te bakken en als het bijna gaar is voeg je een flinke scheut balsamico azijn toe en laat dit even mee bakken.

Zo heb je een heerlijke saus in een paar minuten.Simpele aardappel puree: Wanneer je de aardappels geschild hebt kook je deze in ongeveer 20 minuten gaar en giet ze af. Je stampt de aardappelen en voegt er wat melk en boter aan toe zodat het een smeu誰ge puree wordt. Gekarameliseerde wortels: Kook wat wortelen gaar en voeg daarna wat honing en boter toe en bak dit op hoog vuur aan zodat de wortelen karameliseren.

Scan de code en bekijk de video hoe je dit recept het beste kunt bereiden! Feelgood magazine december 2011 13

artikel: Floriske van Os. fotografie: Elise van Breda, Jan Diepgrond

g n i d i e Ber


Colofon FeelGood magazine wordt gemaakt door een harmonieuze redactie die zichzelf tot het uiterste blijft drijven om een fantastisch blad voor de topvrouwen in onze maatschappij te maken. Hoofdredactie Jamie Vellekoop Jorinde Boon

Volgende week...

Artdirector Ruud van der Veer Redactie Jamie Vellekoop tekstschrijfster Goede Voornemens Jorinde Boon Tekstschrijfster Kennis en Media Floriske van Os Tekstschrijfster Food Ruud van der Veer Vormgever Magazine Maarten van der Linde Vormgever Magazine Elise van Breda Beeldredacteur Jan van Diepgrond Beeldredacteur Joeri Haan Tekstschrijver website, vormgever website Luuk van Velthoven Vormgever website Intellectuele eigendomsrechten De intellectuele eigendomsrechten van dit blad berusten bij FeelGood Magazine of bij zijn adverteerders of licentiegevers, tenzij uitdrukkelijke anders vermeld. Het is niet toegestaan enig gedeelte van dit blad te verveelvoudigen, te bewerken of openbaar te maken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van FeelGood.

Nieuw blad. nieuw jaar. nieuwe kansen. Ga sterk het nieuwe jaar in met

Š Feelgood Magazine, Nederland 2011

14 Feelgood magazine december 2011

Folg ons op Twitter! @Feelgoodmagazine


Feelgood magazine december 2011 15


16 Feelgood magazine december 2011

Feelgood Magazine1  

Feelgood Magazine3. Het magazine voor vrouwen die naast hun carrière ook een gezonde levensstijl nastreven.