Page 1

BASISSCHOOL De Brug Brugstraat 22 3950 BOCHOLT

NOVEMBER 2012

NIEUWSBRIEF

Telefoon: (089) 46 19 51 Fax: (089) 46 32 22

Voorwoord Beste Ouders Via deze “Nieuwsbrief” willen wij jullie op de hoogte houden van allerlei activiteiten en nieuwtjes op onze school.

E-mail: bs.bocholt@g-o.be Website : www.debrugbocholt.be

De nieuwsbrief verschijnt maandelijks en komt tot stand door medewerking van de kinderen en het personeel. De directeur.

Wist je dat… • • • • • •

Zoë K3 er een zusje bij heeft, Beau? het grootouderfeest is op 23 november? het die avond op 23 november ook kienavond is? er leuke prijzen te winnen zijn tijdens de kienavond? je zeker eens moet kijken op ‘Het Belang van Bocholt’?

OPGELET! Gelieve auto’s niet te parkeren op de busparking zodat er voldoende ruimte is voor de 2 grote bussen. Op deze manier kunnen we de veiligheid van onze kinderen blijven garanderen!

INHOUD Batterijen inzamelen

1

Busparking

1

Sing for the climate

2

Gemeentehuis L3 en L4

2

Containerpark K2 en K3

3

Diamantactie

3

L5 en L6 het goede doel

4

Halloween L1

4

Speurneuzen L2 en L3

4

Herfstwandeling L2-L3

5

Werelddierendag L2

5

Agenda november december

6

Jarigen november

6

Iedere woensdag BATTERIJEN INZAMELEN Het is weer zover: Bebat geeft dubbele punten voor onze oude batterijen. Dus ruim je oude batterijen op en breng ze mee naar school. Vorig jaar hadden jullie superveel batterijen meegebracht! Benieuwd als dat dit jaar ook weer lukt. Zo kan onze school voor jullie pedagogische of sportieve artikelen kopen in de Bebat-winkel!

FRUITDAG!

e onz k e o e Bez ebsit e w w.d e w /w olt.b p:/ htt gboch bru

1


Op vrijdag 26 oktober deed ook onze school mee aan SING FOR THE CLIMATE. De ac(e, opgezet door Nic Balthazar, de Klimaatcoali(e en 11.11.11, wil ons allen bewust maken van de klimaatverandering. Door mee te zingen geven we samen een signaal aan de wereldleiders dat er dringend iets moet veranderen. De leerlingen namen de uitdaging aan om in het Engels te zingen. En of er gezongen werd! De Brug´s got talent!! Kijk ook op www.youtube.com en zoek naar: BS de Brug Bocholt zingt voor het klimaat!

HET GEMEENTEHUIS De kinderen van het derde en vierde leerjaar hebben in de klas 2 weken rond het thema ‘Bocholt’ gewerkt. Ze leerden over het wapenschild van Bocholt, de Bocholter vlag, de burgemeester en zijn schepenen, de buurgemeenten, gehuchten, enz… Omdat er verkiezingen zijn, hebben de leerlingen van het vierde leerjaar zich hierin meer verdiept. Om hun kennis te testen brachten ze op 4 en 11 oktober een bezoekje aan het gemeentehuis. Ze bekeken eerst, in de trouwzaal, een diaprojectie over Bocholt en kregen allerlei vragen die ze best goed konden beantwoorden. Daarna volgde een rondleiding op de burgerlijke stand en ruimtelijke ordening. Er werd een woordje uitleg gegeven van de mensen die er werken. Zo kregen we een beter beeld van wat er allemaal gebeuren moet in onze gemeente. Als afsluiter mochten we allemaal ‘poseren’ op de trap (de pui) voor het gemeentehuis. Deze foto zie je in het Bocholter krantje en op de website www.bocholt.be

2


De kleuters zijn op bezoek geweest in het containerpark te Bocholt. Ze werden leuk onthaald en kregen een leerrijke rondleiding. De kleuters waren dolenthousiast en keken hun ogen uit in alle containers, zo zagen ze zelfs een bijenhotelletje… Met z’n allen mochten ze ook op de grote weegschaal gaan staan: samen 600 kilo! Het was een zeer geslaagde uitstap!

Reeds verschillende jaren is basisschool de Brug een school met de drie MOS-logo´s op zak. ( MOS = Milieuzorg Op School) In het kader hiervan hebben ze eind vorig schooljaar meegedaan aan de Diamantactie. De lln moesten stickertjes kleven op schoolmateriaal dat ze dit schooljaar opnieuw konden gebruiken. Zo zorgen ze ervoor dat de afvalberg niet nog groter wordt. De actie kende een groot succes, de leerlingen herbruiken massaal hun schoolspulletjes van vorig jaar. En hiervoor werden ze beloond! De Brug kwam als één van de vijf winnaars uit de bus die naar het MOS-feest in Genk mochten gaan. De leerlingen namen deel aan de Vlaamse KerMOS, deden hun verhaal in de Babbelbox en genoten van de theatervoorstelling ´Koning Arthur van de Ridderorde van MOS`. Vervolgens kregen ze hun prijs, een aankoopbon van de Kringloopwinkel, uit handen van Frank Smeets, gedeputeerde van Leefmilieu en Onderwijs. Het hele festijn werd afgesloten met een (h)eerlijke receptie en duurzaam broodjesbuffet. Kers op de taart was de chocoladefontein! Het was een onvergetelijk feest waar de kinderen enorm van genoten hebben!

3


De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar hebben deelgenomen aan de pleisteractie ten voordele van Pakistan. Ze hebben wel heel erg hun best gedaan want de opbrengst was dit jaar enorm. Ze haalden 1 037 euro bij elkaar. Een dikke proficiat hiervoor!

HALLOWEEN IN L1 Tijdens het thema Halloween werd er heel wat afgegriezeld in het eerste leerjaar! Elke dag werd er een verhaal verteld over spoken, heksen en tovenaars. De leerlingen hebben vleermuizen geknutseld, heksenpuzzels geknipt en geplakt én griezeltekeningen gemaakt. Natuurlijk werd er ook pompoenensoep met super-lekkere spinnen klaargemaakt. En ze heeft gesmaakt!

De kinderen van het tweede en derde leerjaar zijn echte speurneuzen ! Tijdens de boswandeling zochten ze naar sporen van de blauwe reiger, het konijn, hertjes, de bosuil, eekhoorntjes enz… Omdat ze zo goed gespeurd hadden, kregen ze van de gemeente allemaal een supercool certificaat van ‘superspeurneus’ !

4


Op dinsdag 16 oktober gingen de kinderen van het tweede en derde leerjaar op herfstwandeling naar het Bosleerpad in Lozen. De dag begon regenachtig maar we hebben ons niet laten kennen en hebben een fikse wandeltocht gemaakt. Onderweg zochten we naar sporen van de blauwe reiger, de bosuil, hertjes, eekhoorntjes, konijnen enz‌ En met succes: de blauwe reiger hebben we kunnen spotten aan de vijvers ! Terug op school werkten we nog enkele doe-opdrachten af zoals een spinnetje onderzoeken, de geur en kleur van het bos ontdekken en een huisje maken voor de kriebeldiertjes. Het was een leuke en leerrijke dag !

Naar jaarlijkse traditie vierden de leerlingen van het tweede leerjaar weer Werelddierendag op school. Dit jaar waren er twee hondjes komen opdagen. Lowie had Boris meegebracht en Nick had Bambie bij. Diva, de raskat van Kenji liet zich maar al te graag strelen. Er waren ook twee konijnen van de partij; Bluppie van Sammie en Huppeltje van Ilona. We kregen een mooie uitleg over de verzorging van de diertjes. Gelukkig kwamen er geen keuteltjes aan te pas. Maar het hoogtepunt van de namiddag was toch wel de komst van Remi, het paard. De papa van Vanessa had niet alleen Remi meegebracht, maar ook de koets! En alle kinderen mochten een ritje op de koets maken. Wat was dat een feest! Nadien had Remi nog een klein cadeautje op onze speelplaats achtergelaten. Maar gelukkig werd dat vlug opgeruimd! De kinderen hebben er echt van genoten! Het was een gezellige beestenboel!

5


AGENDA

Toeka’s spreuk

12/11

Oudercontact eerste rapport

16/11

Goede-honden-baasje-project

19-23/11

Week van afvalvermindering

17-25/11

Project ‘Lees17’ (lees eens even)

21/11

L3 en L4 naar het rusthuis

23/11

Grootouderfeest

Beleefd zijn vinden we heel normaal, daaraan werken we allemaal!

Kienavond

04/12

SINTERKLAASFEEST

06/12

PEDAGOGISCHE STUDIEDAG

6 DECEMBER

Jarigen november K3 Jessica

Stevens

01/11

L6 Ryan

Dalhuizen

13/11

Mevrouw

Michielsen

17/11

juf

Christel

18/11

K3 Ylene

Ooms

18/11

L1

Saloua

Lahnachi

23/11

Juf

Kelly

24/11

Hoebeeck

24/11

Emmy

25/11

L3 Eron

Dushica

25/11

K2 Zehra

Aslan

28/11

L2 Lyana

De Munck

28/11

L4 Anshley

Jonckers

28/11

K2 Ethan juf

MEDEDELING PEDAGOGISCHE STUDIEDAG LEERLINGEN ZIJN VRIJ!

6

NIEUWSBRIEF NOVEMBER  
NIEUWSBRIEF NOVEMBER  

NIEUWSBRIEF NOVEMBER

Advertisement