Page 1

DECEMBER 2012

BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF

Brugstraat 22 3950 BOCHOLT

De Br ug Telefoon: (089) 46 19 51 Fax: (089) 46 32 22

Voorwoord Beste Ouders Via deze “Nieuwsbrief” willen wij jullie op de hoogte houden van allerlei activiteiten en nieuwtjes op onze school. De nieuwsbrief verschijnt maandelijks en komt tot stand door medewerking van de kinderen en het personeel. De directeur.

Wist je dat… • • • • • • •

onze kienavond weer een groot succes was? Bedankt aan iedereen die aanwezig was! de grootouders hebben genoten van de klasbezoekjes? 4 december de Sint op bezoek komt in onze school? 6 december een vrije dag is, zodat jullie veel tijd hebben om de cadeautjes van de Sint uit te pakken? De kerstvakantie vrijdag 21 december om 15.05 uur begint? je zeker eens moet kijken op ‘Het Belang van Bocholt’?

Creatieve kleuters Op dinsdag 13 november zijn onze kleutertjes weer de ganse voormiddag heel creatief bezig geweest. Samen met enkele mama’s, een moeke en een papa hebben onze kleinsten van de school een heleboel muziekinstrumenten gemaakt. Trommels, schudbusjes en zelfs gitaren werden mooi versierd en geverfd. Met dank aan de mama’s, moeke en papa!

E-mail: bs.bocholt@g-o.be Website : www.debrugbocholt.be

INHOUD Creatieve kleuters

1

Laptop in L3

2

Bejaardentehuis L3 –L4

2

Verhaaltje K1

3

Goede hondenbaasjes

3

Grootouderfeest

4

Oudjes in L2

4

Jong geleerd...

5

Kranten in de klas

5

Agenda december

6

Jarigen december

6

Afval L5 en L6

6

Voetbaltornooi

6

Iedere woensdag

FRUITDAG! e onz k e o e Bez ebsit .de w ww .be w / olt p:/ htt gboch bru

1


De LAPTOP in L3! De kinderen van het derde leerjaar hebben een hele tijd rond het Belgisch koningshuis gewerkt. Ze leerden welke leden er bij de Koninklijke familie horen, hoe een dag van de koning eruit ziet en over de 6 koningen van België. In kleine groepjes kregen de leerlingen elk een vragenblad en een foto met info over een koning (vb. Leopold II of Albert II, …). Door middel van opzoekingswerk op de laptop kwamen de kinderen vanalles te weten over hun koning. Hierrond maakten ze dan een leuke poster die ze aan de klasgenoten mochten voorstellen met een woordje uitleg bij.

Op woensdag 21 november bracht de tweede graad een bezoekje aan het rusthuis ‘de Voorzienigheid’ te Bocholt. Eerst kregen we een rondleiding doorheen het gebouw. We mochten eens binnen kijken in ‘de flatjes’, piepten eens door het raam van de keuken, bewonderden een kamer van één van de bewoners, wandelden even binnen bij de kinesist, brachten een bezoekje aan de leefruimte van de zusters en de andere bejaarden. Vervolgens gingen we met een vriendje bij een bewoner zitten en speelden we een vragenspelletje. Zo kwamen we goed aan de praat met de bejaarden… Voor we het wisten, was de tijd om en moesten we terug naar school ! Voor herhaling vatbaar !

2


Dinsdag 27 november mocht het 1ste kleuterklasje in het 3de leerjaar naar een verhaal op smartbord gaan kijken. Het verhaal ging over een varken en een konijn die zich in een pakje voor sint hadden verstopt, want ze zouden o zo graag een keer op de stoomboot zitten. Het was een heel leuke ervaring en we mogen van juf Katrien nog een keer langskomen.

De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar hebben deelgenomen aan het project “Goede Hondenbaasjes”. Ze leerden over hondentaal, over de gevoelens van honden, over wanneer én hoe je een hond mag strelen, … De kinderen die nog een beetje angstig waren, keken vanop veilige afstand toe, maar werden er na een tijdje stillaan ook bij betrokken. Met als resultaat dat uiteindelijk alle kinderen in de buurt durfden komen én zelfs de hond durfden strelen!! Het was een zeer leerrijke ervaring voor de kinderen en de juffen!!!

3


GROOTOUDERFEEST

Oudjes in het tweede leerjaar ‌ De leerlingen van het tweede leerjaar hadden, speciaal voor hun grootouders, een fotosessie gehouden. Ze hadden kleren en spulletjes van oma en opa geleend en het leuke resultaat zie je op de foto`s. Ze hebben uiteraard veel plezier gehad!

4


JONG GELEERD, IS OUD GEDAAN... Het lesje over techniek en hygiëne was een enorm succes. En nee dit was niet alleen een activiteit voor de meisjes! Ook de jongens van L3 en L4 deden enthousiast mee. Het resultaat was een super propere speelzaal. Misschien willen enkelen de aangeleerde technieken thuis ook nog eens demonstreren.

De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar nemen deze week deel aan de actie “kranten in de klas”. Iedere dag komen er meerdere kranten aan op school. Wij gebruiken deze kranten om de hedendaagse actualiteit te bespreken. De leerlingen leren op deze manier om verschillende artikels te bespreken en merken ook op dat een artikel in iedere krant verschillend kan zijn.

5


AGENDA december

Toeka’s spreuk

04/12

13u30 Sinterklaasfeest

06/12

PEDAGOGISCHE STUDIEDAG

Een goed woordje voor elkaar, is dat geen goed gebaar!

Leerlingen zijn vrij! 07/12

L5 en L6 Suikerfabriek

12/12

L1 Mama in de klas

18/12

Crea met ouders L3 en L4

18/12

Kronkeldidoe L1 en L2

Afval is niet goed voor het milieu.

19/12

L3 Mama in de klas

Kom op, zeg nu zelf, ben jij het ook niet beu?

21/12

Hot-dogfestijn

Afval opruimen moet vlugger, anders wordt de ozonlaag dunner. Met z’n allen kunnen we het wel. Dus doe het snel, snel, snel!

Het ijs op de Noordpool vergaat, en dat is slecht voor het klimaat.

24/12

Dieren hebben ook een leven,

-

dus laten wij ze dat geven.

KERSTVAKANTIE!

Bonnie en Kayleigh L6

07/01

Jarigen december Annemieke

02/12

Afval hier, afval daar.

Meuris

05/12

Helaas, afval is niet meer raar.

L3 Bieke

Geijsels

09/12

Ik ben voor groen,

K3 Arini

Krzysztofik

09/12

Want dan bespaar ik veel poen.

L1

Sterre

Ik ben voor het milieu, raar maar waar.

Dus: GROEN MOET JE DOEN

Juf

Cathy

11/12

K2 Yana

Blockken

13/12

L6 Alysia

Didden

15/12

K1 Thijs

Alexander

17/12

K3 Julie

Kuppens

20/12

L6 Sarah

Kemper

21/12

L1

Boumaaza

23/12

K3 Jamie

Lelong

24/12

L5 Zakaria

Boumaaza

26/12

L2 Sammie

Mnaouer

27/12

L1

Reijnen

27/12

Ayoub

Kyaro

Milan, Stijn, Bram L5

Proficiat aan Senne, Lani, Jelle, Eron en Eilse! Zij behaalden een beker tijdens het naschoolse voetbaltornooi te Hechtel! Ze moesten het opnemen tegen verschillende scholen en behaalde een mooi resultaat!

6

DECEMBER 2012  

DECEMBER 2012