Page 1


Inhoudsopgave • Interrogatoire

Hogeschool Rotterdam Communication and Multimedia Design.

• Responsabilition • Noblesse est luxueux

CMD2C Team 4

• Directives de Style

Lisa Burger - Team Leader Sjef van Buren - Lead Researcher Sylvia den Boer - Lead Concepter Jörgen Krieger - Lead Visualizer

• Noblesse, what else?

• L’expérience c’est croiren

• ICI Paris XL


Interrogatoire Noblesse is gebasseerd op realisme. Echte waarden welke inspelen op de human values van haar doelgroep. Er is onderzoek gedaan naar deze doelgroep door middel van laddering, de interview techniek waar diepere en achterliggende waardes van de onderzochte aan het licht komen. Een zeer diepgaande techniek welke openheid vereisd. Om de privacy te waarborgen worden deze interviews anoniem afgenomen. Deze documenten zijn online te vinden op de website van Noblesse. Ga naar de hierop volgende link om naar het onderzoek te bezichtigen. http://project.cmd.hro.nl/2011_2012/ call_cmd2c_team4/category/onderzoeken


Responsabilition De naam ‘Noblesse’ is oorspronkelijk afkomstig van het Franse spreekwoord ‘noblesse oblige’ dit betekent letterlijk ‘adeldom legt verplichtingen op’. Het woord zelf betekent onder andere adeldom, aanzien, talentheid, en deftigheid. Al deze betekenissen passen perfect bij de wensen en behoeftes van de doelgroep, waardoor deze naam het beste aansluit bij het merk.


Noblesse est luxueuxe Noblesse staat voor luxe. Een klasse en een bijbehoordende status. Het merk representeert de klant, zoals de klant het merk representeert. Een wisselwerking die een band tussen beide partijen schept. Het merk geniet van aandacht. Socialiseren en communiceren met de gehele wereld. Waardering, een waarde welke gepaard gaat aan de status van de klant, en de status van het merk. Ook hier is de wisselwerking tussen consument en merk van toepassing. De waardering welke het merk genereed zal overslaan op de consumer.


Directives de Style Van alle documenten wordt vereist dat deze in de gebruikelijke huisstijl zijn van Noblesse. Fonts

Kozuka Gothic Pro Kozuka Mincho Pro Kleurgebruik C M Y K

0 0 0 0

C M Y K

52 43 43 8

C M Y K

22 18 18 0

C M Y K

71 65 64 68

C M Y K

13 1 72 0

C M Y K

23 36 96 2


Directives de Style (2) Font gebruik De voorheen aangegeven fonts dienen als volgt gebruikt te worden. Voor grote koppen dient gebruik gemaakt te worden van Kozuka Mincho Pro. Alle overige koppen en teksten dienen in het font Kozuka Gothic Pro geschreven te worden. Teksten zullen maximaal een font hoogte van 12pt krijgen, met een bijbehorende lijnhoogte van 1,5x de hoogte.


L’expérience c’est croiren Beleven is geloven. En geloven is klanten binding. Hierom wordt de klant bij alle zintuigen geprikkeld. Zowel de gebruikelijke als zicht, gehoor en tast, maar ook de ongebruikelijke als smaak en geur. Om de zintuigen smaak en geur optimaal te benutten is Noblesse partnerschappen aangegaan met een tweetal vooruitstrevende merken welke passen bij de merkwaarden van Noblesse. De bedrijven waarmee deze partnerschappen aangegaan zijn, zijn Nespresso en ICI Paris XL. Hierover volgt meer informatie op de volgende bladzijden.


Noblesse, what else? Zoals voorheen aangegeven is Noblesse partnerschap aan gegaan met Nespresso. Dit komt ten goede aan de smaak en geur zintuigen. Nespresso zal aanwezig zijn in de winkel, waar de consument onder het genot van een kopje koffie zijn of haar zoektocht naar de perfecte telefoon kan voortzetten. Door de aanwezigheid van een boutique in shop zijn de klanten tevens in staat om Nespresso producten te kopen.


ICI Paris XL Geur beinvloed de gemoeds toestand van de consument. Een fijne geur kan ervoor zorgen dat de klant ontspannen is, en hierdoor meer open staat. En wat is er beter dan een klant die openstaat voor een kijkje in onze winkel? ICI Paris XL straalt tevens ook een luxe uit, passend bij Noblesse. Door partners te worden met ICI Paris XL legt Noblesse de link tussen de vorenstaande elementen.


Le scĂŠnario Een winkel van Noblesse mobile is meer dan alleen een winkel met producten. In de winkel kunnen klanten heerlijk ontspannen door plaats te nemen op onze loungebanken onder het genot van een kopje Nespresso koffie. De koffie kan ook bij ons worden gekocht door de klanten omdat we een boutique in shop hebben van Nespresso in al onze Noblesse winkels. Geduld en persoonlijk contact zijn ook belangrijke punten die in onze winkel sterk naar voren komen. Als ons winkelpersoneel neemt uitgebreid de tijd voor de klanten en zullen alle vragen of opmerkingen beantwoorden in het daarvoor gemaakte zitje in de winkel zodat de klanten niet de hele tijd aan de balie hoeven te wachten. Ons personeel draagt zakelijke nette kledij om het gevoel van optimale verzorging goed over te brengen bij de gasten. Ook draagt ons personeel elke week het nieuwste geurtje van de ICI Paris om een heerlijke luxe geur door de winkel te verspreiden. Wij willen dat onze klanten zich op handen gedragen voelen in onze winkels en daarom besteden we zoveel aandacht aan bovenstaande punten.


Guide sur l’expérience Hogeschool Rotterdam Communication and Multimedia Design. CMD2C Team 4 Lisa Burger - Team Leader Sjef van Buren - Lead Researcher Sylvia den Boer - Lead Concepter Jörgen Krieger - Lead Visualizer

Noblesse Experience Guide  

Experience guide concerning a mobile phone provider