Page 1

ME Construct nv

Parijs!!!

Parijs Zoals jullie al weten gaan wij 25 mei 3 dagen en 2 nachten met ons 15 bedienden allemaal samen naar Parijs. Hier in deze brochure vind je wat meer informatie over wat we allemaal gaan doen in Parijs en wat je moet meenemen.

De stad van de liefde. Op 25 mei 2012 gaan wij deze stad bezichtigen.

ME Construct nv Fashion for buildings Ind.terrein Peerderbaan 1113 3950 BREE

Telefoon: +32 89 46 04 40 Fax: +32 89 47 13 24 E-mail: meconstruct@meconstruct.be


Parijs bezienswaardigheden Wat valt er te doen? Eiffeltoren. Als eerste voor ons weekend gaan we de Eiffeltoren bezichtigen deze kent iedereen wel. Het hele gebouw is 324 meter hoog. Helaas kunnen wij maar gaan tot 295 meter hoogte. Deze toren werd ontworpen door Gustave Eiffel. Eerst werd uitgeteld dat het bouwen van deze toren maar een jaar ging duren, maar dit werd dus al snel duidelijk dat ze deze deadline niet gingen halen en het werden 2 jaar i.p.v. 1 jaar. De toren is gebouwd tussen 1887 en 1889. in totaal werkten er 250 arbeiders en 50 ingenieurs aan deze toren.

Champs-Élysées. Dan gaan we naar de Champs-Élysées, dit is zowat de bekendste straat van de wereld. Mede dankzij de Cafés, bioscopen en vooral de luxueuze winkels. De gemiddelde huur voor een winkel restaurant enz… uit te baten in deze straat bedraagt meer dan 900.000 € per 100 m² per jaar.

De enige die duurder is is de Fifth Avenue in New York City. De straat is 1910 meter lang en 70 meter breed. Op het einde van die straat vind kom je de Arc de Triomphe tegen.

Het Centre Pompidou is een opvallend gebouw. Het is ontworpen door de architecten Richard Rogers uit Groot-Brittannië en Renzo Piano uit Italië. De gevelvan het gebouw is een wirwar van pijpen en buizen in verschillende kleuren. De kleuren geven de functie van de buizen aan. De bedoeling van de architecten was dan ook om het gebouw als het ware binnenstebuiten te keren.

Wat meenemen? Centre pompidou. Het is een centrum voor moderne kunst in Parijs dat toonaangevend is in de wereld. Het werd in februari 1977 geopend. De grote droom van de voormalige Franse president Georges Pompidou kwam eindelijk uit. Hij wilde dat er in Parijs een groot publiekscentrum werd gebouwd waar alle vormen van mModerne kunst, maar ook andere uitingen een plek zouden krijgen.

- Een lunchpakket voor op de bus. - Iets voor je te verfrissen als we daar zijn. - Fototoestel. - Reservekleren, wat weer het word weten we nog niet. - Je goed humeur. ME Construct nv Fashion for buildings

Ind.terrein Peerderbaan 1113 3950 BREE Telefoon: +32 89 46 04 40 Fax: +32 89 47 13 24 E-mail: meconstruct@meconstruct.be

Brochure MEC  

Brochure MEC

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you