Page 1

Driemaandelijks ledenblad Scouts Aartselaar - REET september 2013 - december 2013

Terug van weg geweest


De redactie

p4

NIEUWE HOOFDREDACTEUR IN OPLEIDING

ACTIEF leiding

p12

p7 WEETJES p9

p6 PRAKTISCh P11 zoekertjes p8 OUDLEIDING

Don Padre

Sloebies 14 Welpen p25

JV’s

Paggies p18 WOlven p23 pv’s

p31 VINDERS p32 p29 KENNERS p36

jins p40


redactiewoordje Het was deze week feest op de redactie want het scoutsjaar begint bijna. We betaalden den Oswald zijn pensioen uit en bedankten voor zijn jarenlange medewerking aan het steentje. Zo konden we terug aan het werk gaan om het eerste steentje op tijd klaar te krijgen. Sally heeft in Amerika een paar maand bij fox news gewerkt en een persoonlijke opleiding gehad van Murdoch. Daarom kon hij vorig jaar het steentje niet maken maar dit jaar doet hij weer mee. Hij zal samen met zijn nieuwe leerling Brenny alles in goede banen leiden op de redactie.

Het leven zoals het is op de redactie: 8 u Sally de hoofdredacteur komt binnen. Voor hij naar zijn bureau gaat haalt hij eerst een tas koffie . 8.35 u Brenny komt zoals elke dag 5 minuten te laat. Hij zal weer het excuus gebruiken dat de bus te laat was. Het vreemde is dat hij altijd met de auto naar het werk komt.

12 u Ik doe nog een paar laatste telefoontjes naar de drukkerij en kan dan, na een zware voormiddag, pauze nemen. Brenny is zoals gewoonlijk 5 minuten te vroeg gestart met zijn middagpauze maar deze keer is dit niet erg want hij heeft reeds koffie gemaakt. 14 u Ik heb een afspraak voor een sollicitatie op locatie. Ik ben benieuwd

15 u De sollicitatie is afgerond: ik denk dat deze vrouw geschikt is om hier te komen werken. 17u Eindelijk de dag is om en het steentje is bijna af. Wordt vervolgd in december.

Met vriendelijke groeten

9u Iedereen komt naar de vergaderzaal om te bespreken hoe we het steentje gaan maken. Gaan we het nu in kleur doen? Gaan we met ‘arial’ typen of pakken we toch maar ‘times’? Na 2u vergaderen, begint iedereen te werken. Maar eerst wordt er nog door Brenny koffie gemaakt.

Brenny ‘t Steentje - 4

sally ‘t Steentje - 5


oudleiding

weetjes

Spijtig genoeg zijn er ook dit jaar leiders die stoppen. Zij gaan de andere oudleiding op zoeken in de Provence; daar gaan ze op het strand liggen en genieten van de zon. We zullen jullie missen en vergeet ons geen kaartje te sturen. Gestopte leiding: Gère Trimi Bastie Krijs Treske

Daajno Swino Djilty Ruute Wargo

Tack

parels in de scouts Een paar maand geleden ontstond een nieuwe rage op facebook. Het concept was mensen aan te duiden op je school die je enigszins wel knap vindt. Bij deze rage werden 2 adonissen van de scouts verkozen nl. Enraj en Gère. Omdat Gère zich nu toelegt op modellenwerk zullen we hem bij de scouts moeten missen. Enraj zullen we wel nog bewonderen aan onze lokalen.

reet - aartselaar Dit jaar is de grootste voetbalmatch van de scoutswereld gewonnen door Reet. Het was spannend tot het einde. De match is uiteindelijk geeindigd met 2-5 voor Reet.

Gestopte leiding op stap in de provence

‘t Steentje - 6

‘t Steentje - 7


Zoekertjes

De scouts is op zoek naar verkleedkleren dit mogen oude kleren zijn die al 10 jaar op zolder liggen. Ray is op zoek naar nieuwe halters om zijn armspieren te trainen. De scouts zoekt ook naar een gratise kuisploeg voor elke week het nijlpaardenbos te komen afstoffen. We hebben al veel reacties gekregen dus wees er snel bij. De sportploeg van de scouts zoekt oud sportmateriaal. Wij zoeken ook de Nief terug: hij is het laatst gezien in mei, je kan hem herkennen aan zijn raar uiterlijk. Kroet is opzoekt naar een bokszak^. Luigi verkoopt zijn drumstel, het is 1 jaar gebruikt. Voor verdere info kan je hem contacteren

‘t -Steentje - 8 ‘t steentje 8

DON Padre Dit jaar moeten we spijtig genoeg afscheid nemen van de padre. deze man kennen jullie ongetwijfeld van de misvieringen met de opening,scoutsorama en van het artikel dat hij schreef in de steentjes. hij stond ook altijd paraat om mee de groepsraden te ondersteunen en op de kampen kenden de leden hem welicht van de bezinningen Merci padre en we hopen dat we je nog veel gaan terug zien op scoutsevenementen

‘t ‘t steentje - 9- 9 Steentje


Beste Steentjeslezers Afgelopen jaar was weer om van te snoepen. Als we nog maar terugdenken aan de reusachtige kampvuren, bosspelen, tochten en zo veel meer. We hopen dan ook dat jullie er evenveel van hebben genoten als de leiding.

Kampdatum

Het nieuwe jaarthema past perfect bij ‘den 92ste’: ‘Buiten spelen’. Al zeggen we het zelf, er gaat echt niets boven ravotten en plezier maken samen met je kameraden. Ook tijdens de zomermaanden stond de tijd niet stil op den 92ste. Er werden nieuwe leidingsploegen gekozen, het openingsweekend werd nauwgezet voorbereid, de lokalen kregen een grondige opknapbeurt en het hele jaar werd gepland met de leiding gedurende een weekend. Dit allemaal om ervoor te zorgen dat jullie net als vorig jaar aan een leuk en boeiend scoutsjaar kunnen beginnen. Om voor een nog betere werking te zorgen, moesten er enkele grote beslissingen genomen worden. We zetten ze dan ook even voor jullie op een rijtje. De eerste kampen zullen dit jaar aanvangen vanaf 7 juli en de laatste kampen eindigen op 31 juli. De volledige kampdata zijn ook terug te vinden in dit steentje, vergeet ze dus zeker niet te noteren in je agenda om zo je vakantie goed te kunnen plannen. Ook zal je kunnen zien dat onze jongste takken, sloebers en pagadders, vanaf dit jaar samen op kamp zullen gaan. Ziezo, ons allereerste groepiewoordje is een feit. Indien je vragen hebt, kan je ons deze altijd stellen via groepies@92ste.be.

Tot de volgende keer, Tres, Atje en Waes

‘t steentje - 10

Houte kampen

Pagadders en sloebers Kamp 7-12 juli Welpenkamp 15-22juli Wolvenkamp 23-30 juli

stenen kampen Jv kamp 9-20 juli Pv kamp 20-31 juli kenners 14 - 27 juli vinders 07-20 jili jins info volgt nog

‘t steentje - 11


padvinders

DE HUIdIGE LEIdING sloebers

jongverkenners pagadders

kroet vinne ray henk melly

vinders Wolga

Pablo witte

tirk

welpen assie atje enraj bezems becky

kenners Neuki

Barry

mas

zlaty

wolven waes

luigi

sally

coopie

jins charel ‘t Steentje - 12

wilme

sprotte

rojé

willy clarck

‘t Steentje - 13


SLOEBERS

Liefste sloeberdagboek, Na een knalgek en spetterend jaar moeten we helaas afscheid nemen van enkele sloeberleiders: Becky gaat dit jaar een half jaartje bergbeklimmen en diepzeeduiken in Portugal. Daarna zal hij bij de vinders in leiding gaan staan om de leden te beschermen tegen aanvallen van wilde beren. Na het kamp van vorig jaar vond Charel het niet kunnen om onze arme 2de jaartjes zomaar achter te laten, daarom is hij hen maar gevolgd naar de wolven om die arme sloebertjes een beetje te helpen om te laten zien wat voor patsers het eigenlijk wel zijn. En omdat de vinders zo wanhopig op zoek waren naar echte mannen heeft Enraj maar besloten om hen uit de brand te helpen want sloebers, dat weten we allemaal, zijn geen watjes. Samen met Becky zal hij het mooie weer maken bij de oudere jongens . Gelukkig blijft leider Joecke en hij heeft 3 superleuke vriendjes gevonden die mee met hem van dit jaar een knotsgek sloeberjaar willen maken! Voor diegene die de Joecke nog niet kennen. Deze leider zal dit jaar nog een jaar sloebers doen, omdat hij jullie na de vakantie al zo hard heeft gemist. Het enige waar hij altijd maar over sprak was hoe geweldig het kamp en het hele jaar wel was met de sloebers! Hij vond het wel een beetje jammer dat de andere medeleiding niet meer naar de sloebers kon terugkomen omdat hun helpende krachten ergens anders nodig waren, maar je zal hen zeker nog wel eens terug zien! Dit jaar met de nieuwe medeleiding zag hij ook wel zeker en vast zitten! ‘t steentje - 14

SLOEBERS

Dan heb je Zorba de Griek. Deze reus van een vent komt uit het verre Griekenland. Hier is hij vroeger opgegroeid en opgeleid om de Sloebers een fantastisch jaar te bezorgen. Hij kent elk spelletje dat er bestaat en kan daardoor op enkele ogenblikken tijd een heel jaar voor jullie activiteiten uit zijn mouw schudden. Hij heeft dit de voorbije twee jaar al bij de Wolven gedaan, maar staat nu bij de Sloebers om het nog leuker te maken! Joepie, hoera, Bravo! We zijn allemaal zeer blij dat we deze eerstejaars leiding bij onze tak mogen verwelkomen. Met zijn studies sport en krijgerskunde zal hij jullie altijd kunnen verbazen met zijn zeer grote kracht en uithoudingsvermogen, maar hij kan ook nog zeer veel meer hoor! Ook kent Bravo duizend en 1 heldenverhalen en kan je hem altijd vragen om er enkele te vertellen. Tenslotte heb je nog Speelbeer Peejee. Deze 4de en laatste leider van de Sloebers zal na 2 jaar Welpen zijn tijd in de jongste van de Scouts steken. Het is een echte ravotter en heeft altijd wel een leuk weetje te vertellen. 20-21-22 september: Onze scouts bestaat dit jaar maar liefst 60 jaar! Om dit te vieren gingen we met heel de scouts samen op weekend. Het was een héél plezant weekend waarin we heel veel hebben gespeeld. Spijtig dat het al voorbij is.

‘t steentje - 15


SLOEBERS

Zondag 29 september van 14u-17u: Vandaag was het de eerste echte vergadering en het was meteen een knaller! We hebben reisje rond de wereld gespeeld, het was echt supertof. De leiding had een heel parcours in elkaar geknutseld, het is echt een leuke leidingsploeg! Zaterdag 5 oktober (meer info volgt nog): De ouders daagden de leiding uit en beweerden dat ze evengoed een leuke vergadering in elkaar kunnen steken. Daarom hadden enkele ouders voor heel de scouts vandaag een dropping georganiseerd. Gelukkig moesten wij nog niet veel stappen, maar mochten we in plaats daarvan een superleuk spel spelen in het grote bos! Zondag 13 oktober van 14u-17u: Eindelijk was het zover, vandaag ben ik erachter gekomen dat ik een sloeber ben! De sorteerhoed heeft vandaag onze grote groep verdeeld in sloebers en pagadders. Zondag 20 oktober van 14u-17u: Deze vrijdag was het dag van de jeugdbeweging. Om dit te vieren heeft de leiding een knotsgek spel gemaakt, ‘Het grote jeugdbewegingsspel’ Zondag 27 oktober van 14u-17u: Geeeeef acht! Vandaag werden de sloebers opgeroepen door het leger. We moesten ze helpen met een geheime missie uit te voeren. Wat deze missie inhield is zo geheim dat ik er zelfs niet in mijn dagboek over mag praten. Kom verkleed als soldaat.

‘t Steentje - 16

SLOEBERS

Zondag 3 november van 14u-17u: Vandaag was het een fotozoektocht. Ik had dit nog nooit gedaan, maar het was wel reuze leuk! Zaterdag 9 november (meer info volgt nog): Vandaag was het de jaarlijkse marsepeinsactie. We hebben goed ons best gedaan en héél veel marsepein verkocht. Doe zoveel mogelijk van je uniform aan (als je dat hebt) Zondag 17 november van 14u-17u: Mhhhh, we hebben zelf ons eten mogen klaarmaken, op een groot vuur! Het was heerlijk, altijd leuk om een woudloperskeuken te houden. 23-24 november (meer info volgt nog): Ons eerste weekend, eindelijk! Nou ja, weekend, het was maar twee dagen en een nacht om even te wennen aan een scoutsweekend maar ik heb me ongelooflijk geamuseerd. 1 december van 10u30-12u: De leiding heeft ons vandaag eens goed verwend en heeft voor ons een luxe brunch in elkaar gestoken. Onze ouders mochten hier natuurlijk ook mee van genieten. Vrijdag 6 december van 19u-21u: Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan, hij brengt ons Sint Nicolaas maar oei, de sint had een probleem. Gelukkig waren de sloebers er nog om hem te helpen! Vrijdag 13 december van 19u-21u: Vandaag kwam er een gekke professor langs bij ons. Hij heeft ons veel leuke dingen laten zien en doen, het was echt indrukwekkend. ‘t Steentje - 17


pagadders

pagadders

Vorige leiding

Gère: Gère keert terug naar zijn roots en vertrekt naar Portugal voor onbepaalde tijd. Wat jullie waarschijnlijk niet wisten, is dat Gère een bekende stierenvechter was. Met zijn reis naar Portugal zal hij weer aan de top van het stierenvechten komen! Dag Gère en veel plezier Krys: Krys is gevraagd om het zwembad te gaan kuisen op een cruiseschip voor bejaarden dat heel de wereld rond vaart. Dit schip: ‘Asian Princess’, vertrekt in China. Dus ook voor jouw Krys, veel plezier en hopelijk tot snel! Brenny: Brenny lust graag snoep. Brenny eet veel snoep. Daarom gaat Brenny aan de slag bij een snoepfabriek. Wie weet eten jullie nu wel snoep dat Brenny gemaakt heeft? Brenny breng zeker wat snoep mee als je nog eens op bezoek komt! Veel succes Belangrijke data 1e weekend: zaterdag 23 november-zondag 24 november 2e weekend: vrijdag 14 maart- zondag 16 maart Kamp: 7juli 2014 – 12 juli 2014 Brunch: 18 mei 2014

Vergaderingen

‘t Steentje - 18

Zondag 29/09/2013 14u-17u: De grond is lava! Oh nee pagadders, alles rond ons is lava! We mogen zeker niet in deze hete smurrie stappen. Hoe we dit gaan doen, zal je zien als je zondag naar de scouts komt. Tot dan!

Zaterdag 5/10/2013: Dropping Enkele ouders hebben een dropping georganiseerd voor alle leden van den 92ste. Verdere info over dit evenement krijgen jullie per mail. Belangrijk: zondag 6 oktober is het GEEN VERGADERING.

Zondag 13/10/2013 14u-17u: De alwetende magische hoed Wij zijn in het bezit van een magische hoed, gevonden op de zolder van de opa van leider Pablo. Deze hoed weet alles. Eens hij op je hoofd staat kan hij alles te weten komen over jou. Vandaag zullen de 1e jaars weten of ze sloeber of pagadder zijn. Zondag 20/10/2013 14u-17u: Zoektocht naar de pagadder-schat De opa van Pablo heeft ons een deel van een eeuwen oude kaart gegeven. Deze kaart zou leiden naar een schat. Volgens de opa van Pablo liggen de aanwijzingen naar de schat al jaren op de scoutsterreinen. Er is niemand die ze al heeft gevonden. Helpen jullie ons deze schat te vinden? Zondag 27/10/2013 14u-17u: Bandieten vergadering Bandieten hebben in de snoepfabriek waar Brenny werkt een grote hoeveelheid snoep gestolen. Een paar dagen geleden zouden ze hier in de wijk zijn gezien. Wij vermoeden dat ze daar nog steeds zitten. Enkel de pagadders zijn slim genoeg deze bandieten te vinden.

‘t Steentje - 19


pagadders Zondag 3/11/2013 14u-17u: Pimp het lokaal Het pagadder lokaal ziet er maar saai uit. Het is tijd om creativiteit boven te halen en heel het lokaal een make-over te geven. Doe misschien best kleren aan die tegen een spatje verf kunnen. Zaterdag 9/11/2013: Marsepeinactie Vandaag verkopen we de allerlekkerste marsepein! Breng zeker jullie schattige gezicht mee. Verdere info over deze dag volgt nog. Zondag 10 november is het GEEN VERGADERING. Zondag 17/11/2013 14u-17u: Piraten vergadering De schat die we een paar weken geleden via de map van de opa van Pablo hebben gevonden, is blijkbaar van een groep piraten! Ze zijn van plan de schat van ons af te pakken… Dit zal niet gebeuren als we met alle pagadders de piraten te slim af zijn.

pagadders Zondag 8/12/2013 14u-17u: Sinterklaas vergadering Hoeraaa! Sinterklaas is in het land. Dit keer is hij zelfs bij de scouts langs geweest. Speciaal voor jullie. Kom dus zeker langs.

Zondag 15/12/2013 14u-17u: Superhelden vergadering Er zijn altijd en overal mensen in nood. Voor die mensen zijn er de SuperPaggies die altijd ter hulp komen. Kom verkleed als je favoriete superheld !

1e weekend van zaterdag 23/11 tot zondag 24/11 Verdere info volgt! Zondag 1/12/2013 14u-17u: Snorren vergadering Echte mannen hebben snorren. Pagadders zijn echte mannen. Vandaag zullen jullie snorren krijgen. Hoe? Jullie moeten ze verdienen. Tot dan!

‘t Steentje - 20

‘t Steentje - 21


WOLVEN

‘t steentje - 22

WOLVEN


WOLVEN

‘t steentje - 24

Welpen

‘t steentje - 25


Welpen

Welpen


Welpen

PADVINDERS Afscheid leiding padvinders Ruute: Deze patser weet allles van bijren en hooi scheppen. Zijn armen zijn dubbel zo breed als die van Ray en er zijn verhalen dat hij een bartoog omver zou kunnen gooien. Maar of dit echt waar is weten we niet. Hij heeft gezegt dat hij jullie zal missen en dat hij nog vaak op de scouts zou komen. Geef hem dan maar zeker een knuffel. Tirk: Deze man kennen we van de vrolijkheid zelven. Nooit zal je hem nors of kwaad zien. Tirk weet wat werken is. Zo heeft hij ooit is een 2sec tent in 1sec op gezet en een 6 pikkel in zijn eentje neergezet. Als je hem ooit kwijt bent, volg dan het rode spoor. Wargo: Ook wel bekend als den boer, weet alles van boer zijn. Zo weet hij als geen ander wat de prijs van courgettene en patatten is. Wargo is nu directeur van het grote bedrijf GTV en heeft spijtig genoeg geen tijd meer voor de scouts. nieuwe leiding Desteny: Deze guitige zwaan kennen jullie wel van vorig jaar. Hij kon jullie niet missen en wilt dit jaar nog een jaartje leiding geven aan jullie. Desteny heeft dit jaar leren dansen, dus vraag zeker eens om een hij een dansje wilt doen voor jullie. Jene: Jene is een 1ste jaar leider dus hij heeft nog niet veel ervaring, maar ik heb wel gehoord dat hij alles maar dan ook alles van scouts weet. Wees zeker lief voor deze persoon of hij gebruikt jullie als djembĂŠ. Spaggie: Ook gekend als de magazijnman, is een heus werkbeest. stilzitten staat niet in zijn woordenboek. Kom zeker nooit in zijn magazijn want dan kan het wel eens de laatste keer zijn dat je ouders je terugzien ‘t Steentje - 29


PADVINDERS

Brenny: Ook gekend als Koning Brenny heeft net als jene weinig ervaring bij de hogere takken. Brenny houd vooral van ruige spelltjes, dat kan je wel zien aan zijn gespierde lichaam. Hij kan wel eens streng uit de hoek komen, maar dat is alleen maar omdat hij het beste met jullie voorheeft. Zeg zeker haaallooo als je hem tegenkomt. 29/09 : Pv Cup Padvinders vandaag wordt het een grote strijd om de Pv Cup het allebelangrijkste toernooi in België so be there, Kom verkleed als je grootste sportheld 05/10 : Dropping Dropping Yoehoe wandelen door de bossen opzoek naar het juiste pad en dan verkeerd lopen. Zo vroeg op het jaar al training voor Drie daagse. Breng je goed humeur mee en doe stapschoenen aan. Dan overleef je deze Dodentocht mischien. 11-12-13/10: 1ste weekend Het eerste PV weekend YIHA Verdere info volgt nog. Maar ben er zeker want je wordt in patrouilles ingedeeld 20/10: Wielerterroristen Vergadering We zullen vandaag die Terroristen op wielen eens een lesje leren Dus kom zeker met de fiets en Breng 2 euro mee. Kom verkleed als wielerterrorist 27/10: Patser vergadering Wie van deze PV’s is de grootste patser en mag zich kronen tot De PadvinderPatser en mag zich verwachten aan een jaar respect van leden en leiding. Kom verkleed als patser (Destiny is de grootste patser onder de leiding)

‘t Steentje - 30

PADVINDERS 03/11: Woudlopers keuken Vandaag gaan we eens jullie kook vaardigheid testen want op kamp wil niemand verhongeren en de leiding heeft nog honger na al dat patsen van vorige week

09/11: Marsepein actie 10u tot 17u Lekkere overheerlijk luxe marsepein. We verkopen marsepein vandaag. BE THERE en kom in uniform breng je lunch mee en je allerbeste verkoop trucs. Verdere info volgt nog 17/11: Patrouille vergadering De patrouille leiders bereiden een vergadering voor. Verdere info volgt 24/11: Pimp My Ride Jène zijn fiets is niet meer wat het geweest is. Dus denken we dat iedereen zijn fiets wel een opknapbeurt nodig heeft. Dus Breng zeker je fiets mee 01/12: Handige Harry Harry komt op bezoek en gaat ons iets leren. De vraag is natuurlijk of jullie even handig zijn als Harry?


Jongverkenners Luigi: Luigi vertrekt dit jaar bij de Jongverkenners, de leden waren nog te jong om aan al zijn kennis uit te kunnen. Hij gaat naar de iets oudere kenners waar hij al zijn verhalen en weetjes zeker kwijt kan. Als je een encyclopedie wil schrijven moet je bij Luigi zijn. Sally: Deze goedlachse zonneklopper vertrekt van de Jongverkenners naar de Kenners. Hier gaat hij proberen zijn dromen waar te maken en meer connecties te leggen om later een film te maken in Bollywood. Deze regisseur in wording kan je dus zeker helpen bij het maken van filmpjes of foto’s. Tack: Deze boom a.k.a. de patser stopt dit jaar met leiding geven. De reden hiervoor is dat hij op vakantie verzeild is geraakt op een enorme berg. Aangezien hij enkel naar boven kan klimmen zal hij moeten wachten op de volgende bus Chinese toeristen die het Bockgebergte komen bezichtigen. Nief: Nief, als in lief, als in primitief. De Nief is vorig jaar vastgeraakt in zijn grot. Hier zat hij voor een half jaar in vast. Dit jaar zien we hem niet meer terug, want hij is nu in een hoogbeveiligde grot gaan wonen. Hier is helaas geen GSM-mast, dus konden we hem niet bereiken. Nieuwe JV-leiding: Kroet: Kroet de stoere bik kan je helaas niet alles wijs maken. Hij is als een goochelaar, kent alle trucjes en zal er alles aan doen om je door de mand te laten vallen. Als je iemand een doordachte loer wil draaien kan je zeker bij hem terecht. Ray: Ray fitnessboy maakte de overgang van de Wolvan naar de Jongeverkenners omdat de kleine wolfjes te weinig begonnen te wegen voor zijn wekelijkse powerbenchtraining. Hij kan je ook de beste trucjes laten zien op de speeltuigen van de Kleine Paependaelen. Henk: Deze liefdevolle leider heeft ooit gevochten met het festivalbeest en het beest heeft gebeten in zijn armen. Deze zijn nu te dik om zijn bandjes aan te han-

‘t steentje - 32

Jongverkenners gen. Hij hangt ze nu aan zijn benen. Als je een massief vuur wil maken kan je bij hem terecht. Melly: Deze spierbundel is na het jinkamp vertrokken op een versiertour naar Spanje, hier bracht hij een leuke tijd dor met verschillende Spaanse furies. Hij zal jullie zeker aan een lief helpen tijdens de gemengde vergadering of het kerstfeestje. Vinne: Krachtpatser Vinne kreeg maar niet genoeg van de Jongverkenners en besloot nog een jaar te blijven om de leden nog een aar extra Kung-Fu training te geven. Hierdoor zal geen enkel lid nog moeten onderdoen aan fitnessboy Ray. 29 September: Make-a-wish vergadering. (2u-5u) this is the day were every dream come true 6 Oktober: helaas geen vergadering want 5 oktober is het dropping Deze zondag zal er geen vergadering voorzien zijn vanwege de dropping op 5 oktober. 13 okt: Kleiputten (2u-5u) Het wordt weer eens tijd om ons allemaal onder te dompelen in de kleiputten. Hopelijk heeft het de dag ervoor goed geregend zodat we van de kleihelling kunnen glijden. 20 okt: Vinne en Ray verjaardagfeest: neem 2 euro mee (2u-5u) Het is Vinne en Ray hun verjaardag. Rede te meer om helemaal gek te doen op het verjaardagsfeestje. Vergeet niet om 2 euro mee te brengen om de onkosten te vergoeden. 27 okt: Boerderijvergadering (2u-5u) Hopelijk houden jullie van schattige geitjes en schaapjes want vandaag gaan we naar de boerderij. kom verkleed als meisje. 3 november: Superheldenvergadering (2u-5u) Wie is jou favoriete superheld? Kom zeker hier in verkleed zodat we de wereld kunnen redden.

‘t steentje - 33


kenners

Jongverkenners 9 nov: marsepein (10u-5u) We rekenen op jullie om jullie volledig in te zetten om zo veel mogelijk marsepein te verkopen. Het is belangrijk dat je in uniform komt zodat de mensen kunnen zien dat je van den 92ste bent. 17 november: Geen vergadering Vandaag is het geen vergadering. 22-24 november: Weekend meer info volgt nog. 1 december: This gebeurd! (2u-5u) Vandaag gaan we jullie kennis testen, wie is hier de slimste jv ter wereld? 6 december: Sinterklaas(vrijdag van 19 tot 21) Vandaag komt de man met de grote witte baard. HIj komt met veel lekkers.

We nemen dit jaar afscheid, met spijt in het hart, van: Trekske: Den Trésor kon het zo al niet aan, maar na Kroatië was hij helemaal gebroken. Het werd tijd da onze bompa de handdoek in de ring smeet. Ook zal hij geen tijd meer hebben voor ons, hij zal namelijk een heel jaar lang groenten moeten snijden. Trekske is namelijk van plan soepboer te worden. Veel succes met de soep, hopelijk zal ze beter zijn dan die van ons vorig jaar. Den Tres blijft wel nog een jaartje groepie. Clarck: De Clarck of “het extra lid” is het op een ander gaan zoeken. Na het trekkamp was hij zo enthousiast dat hij meteen op het volgende trekkamp wou vertrekken. En toevallig, kwam er een vacature vrij bij de jins. De ideale en enige plek voor als leider nog eens lid te zijn. Veel plezier daar Clarck en zorg dat er goede leiders uit dat jaar komen.

T ANK BEd

‘t Steentje - 34

‘t Steentje - 35


kenners

Deze 2 midgets worden vervangen door: Luïgi: Deze onvermoeibare patser zullen de meesten al wel kennen van op kamp of van vorig jaar. Voor allerhande weetjes en randinfo bij oldschool muziek kan je bij hem terecht. Zin in een luchtig gesprek over politiek, Luigi zal er zijn. Problemen op school met geschiedenis, Luigi legt het je wel allemaal uit. Het tarief zal je met hem moeten onderhandelen. Sally: De Sally is zo wat de meest goedlachse persoon binnen de scouts. Als je dus zin krijgt om een leider te pesten dit jaar, Sally is je man. Om de Sally kwaad te krijgen moet je al heel lelijk gaan doen, zorg dan ook dat je dit monster niet ontketent.

kenners Zondag 29/9 kennerparlement 14u – 17u (mag ook iets langer) De eerste Kennervergadering. Tijd dus voor eens te overlopen wat er allemaal kan en wat niet binnen de Kenners. Wees gerust, er wordt niet alleen saai de regeltjes overlopen. Zondag 5/10 Dropping Voor zij die al bekomen zijn van Kroatië, of zij die het hebben moeten missen, is er deze avontuurlijke dropping. Met tal van navigatiemogelijkheden zullen jullie, hopelijk, uiteindelijk de eindbestemming bereiken. Aan zij die al terug schrik hebben, het zullen geen Kroatië-kaliber tochten zijn. Inschrijven moet op voorhand via onze site. 11-13/10 Weekend Het jaar is nog maar net begonnen en we vertrekken al op weekend! De moment om de groepssfeer op peil te laten komen. Meer info volgt.

-STUUR ALLEMAAL EEN MAILTJE NAAR KENNERS@92STE.BE MET JE NAAM EN MAILADRES(SEN) WAAROP JE ONZE MAILS WIL ONTVANGEN. -EEN KENNER KOMT ALTIJD MET DE FIETS TENZIJ SPECIFIEK ANDERS VERMELDT. -Na de vergaderingen is er de mogelijkheid om nog wat na te praten met frisdrank en evt. versnapering. neem dus 5 € mee voor je eerst meet.

‘t Steentje - 36

Zondag 20/10 opbouw voetbaltornooi zie uren vinders Veldjes, goals, tribune, infoborden,… we maken het allemaal vandaag. Zie dus dat je zeker aanwezig bent, anders bezorg je de rest meer werk.

‘t Steentje - 37


kenners Zaterdag 26/10 voetbaltornooi zie uren vinders Vandaag is de dag dat we aan iedereen bewijzen dat Kenners beter zijn dan Vinders. Ook zullen we af en toe eens achter de toog moeten staan, ballen moeten rapen,… maar vooral sjotten, supporteren en socializen met de dames. Zondag 3/11 Kleiputten 14u – 17u Dringend tijd om eens stevig te ranzen. En waar kunnen we dit beter dan in de kleiputten. Doe enkel kleren aan die zeeer vuil mag worden, en zeker ook schoenen die vast kunnen. Een handdoek en warme trui voor de terugtocht komt ook altijd wel van pas. Glijatributen zoals skateboard zonder wielen zijn ook altijd welkom

Zaterdag 9/11 marsepeinactie 10u – uitverkocht Het wordt stilaan kouder, en dus stilaan tijd om de verwarming te laten draaien. Dit kan jammer genoeg nog niet zonder elektriciteit. Vandaag gaan we deze verdienen, en dit door onze befaamde blokken kneedbaar goud, deur aan deur te verkopen. Neem ecologisch verpakt lunchpakket mee, een snelbinder en heuptas kunnen ook al eens handig zijn.

‘t Steentje - 38

Zondag 17/11 Kia 14u – 17u De leiding is het beu, steek het zelf maar in elkaar. KIA staat voor Kenners In Actie, vandaag zal een deel van jullie dus de vergadering in elkaar steken en leiden.

Zondag 24/11 aartselaar-reet-vergadering 14u – 17u Vandaag zullen we zien wie de beste gemeente is in verschillende disciplines. Wees gerust, andere gemeentes zijn ook zeker welkom en mogen ook meedoen.

Vrijdag 29/11 Gekke professorvergadering 20u – 22u Er is iets ontploft in het laboratorium, tijd voor de kenners om te onderzoeken wat. Neem je labo-jas en veiligheidsbril mee want safety first. Vrijdag 6/12 melk- en droge-koeken-cantus 20u – 22u Tussen al die examens nog meer vragen waar je het antwoord niet op weet. Gelukkig krijg je bij ons geen slechte punten… Mensen die lactose intolerant zijn, mail ons op voorhand.

‘t Steentje - 39


kenners Vrijdag 13/12 relaxvergadering 20u – 22u Examens gedaan of bijna gedaan, allebei reden genoeg om eens stevig te relaxen. Kan handig zijn: Zwembroek, handdoek, slippers, (badjas)

Vlinders 20-21-22 /09 - Openingsweekend......

vinders

19/09 -Parlement-Rommelmarkt Hip hoi, mark van ’t ecopark heeft een grote hoeveelheid leuke spullen verzamelt en verkoopt deze voor een appel en een ei. De burgemeester heeft al 3 kistjes wijn gekocht voor 2 euro en is nu niet meer in staat om belangrijke dossiers te behandelen. Laten we de burgemeester helpen met beslissingen maken en snel kijken welke schatten er nadien nog te ontdekken vallen. 5/10 Dropping Yves den Dief is heeft het programma van de leiding gestolen. Ze werken echter stevig door om een nieuwe vergadering in elkaar te timmeren en laten je zo snel mogelijk meer weten. Gekke Enraj Zegt alvast dat het iets met wandelen zal zijn.

waes

‘t Steentje - 40

luigi

sally

coopie

11-12-13/10 Vlinderweekend De volgende 2 nachten zal je voor het eerst niet thuis slapen. Meer info volgt nog.....

‘t Steentje - 41


vinders

20/10 – Opbouw voetbaltornooi – 10u00 tot 17u00 Vandaag hebben we heel wat werk ter voorbereiding van het voetbaltornooi. Gelukkig krijgen we de hulp van Sjor Touw die ons de techniek van het sjorren zal aanleren.

vinders

9/11 – Marsepeinactie Verdere info volgt 17/11 – VIA – 14u00 tot 17u00 Vinders In Actie. De derdejaars steken de vergadering in elkaar. Verdere info volgt 24/11-Vinders in het sprookjesbos 14u-17u: Omdat we allemaal weten dat jullie dol zijn op sprookjes, zullen wij jullie vandaag onderdompelen in de wondere wereld van Assepoester en Repelsteeltje. Kom verkleed als je favoriete sprookjesfiguur! 29/11-Zwemmen 20u-22u: Joepie we gaan leren zwemmen, als je nog niet in het grote bad durft, zullen wij jullie niet verplichten! Vergeet zeker je zwembandjes en badmuts niet.

26/10 – Voetbaltornooi Verdere info volgt 3/11 – Stuntvergadering – 14u00 tot 17u00 Steve Stunt is in het land! Deze waaghals voert verschillende extreme stunts uit. Zo durft hij bijvoorbeeld zonder handen te fietsen. Wil jij ook te weten komen wat het lievelingsdier van Steve Stunt is, verbind dan volgende puntjes.

‘t Steentje - 42

6/11-Mission Impossible 20u-22u: Vanavond gaat het zeer eng worden, hiervan zullen jullie nachten lang niet slapen! Achteraf zal mama jullie moeten troosten, voor échte durvers dus! Voor één keer moet je je uniform thuis laten. Iedereen die heel braaf is geweest en deze kleurprent inkleurt krijgt een cadeautje van Atje!

‘t Steentje - 43


vinders

‘t Steentje - 44

Jins


Steentje Sept-Dec  

92ste Programma boekje

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you