Page 1

april 2013

FIFA

g-star raw

voetbal

call of duty

w

n

ie

u

Lifestyle GAMING Sport

Voetbal

call of duty

Nieuwe spelregels

the first decade 2003 - 2013

amateurvoetbal

GEEL = 10 minuten

G-Star The art of raw music by skrillex

FIFA13 @0488magazine

motion capturing

en meer!


18

4 14

INHOUD 4 FIFa 13 10 gele kaart

10

14

18

G-star the art of raw

Call of duty the first decade


0488

M A G A Z I N E

Wordt gesponsord door:


FIFA 13 Motion capturing Een motion capture suit, wat is dat nou precies en hoe werkt het met al die bolletjes? Motion capturing staat voor het vastleggen van bewegingen. Het omschrijft eigenlijk al precies wat motion capturing is, het vastleggen van bewegingen en die vervolgens omzetten naar een 3D animatie. Een geschikt proefpersoon, voor een voebalgame duidelijk een voetballer. Trekt het Motion Capturing (MoCap) suit aan en de cameras die er op hem gericht staan registreren alle bewegingen die hij maakt. Met de bolletjes op het pak worden bepaalde punten aangegeven die belangrijk zijn voor het latere proces, het omzetten naar een 3d animatie. De bolletjes staan in verbinding met een punt op het beeldscherm, als het bolletje voor de cameras beweegt beweegt het bolletje op het beeldscherm mee. En zo kun je elke gewenste beweging vloeiend van real life

4

naar een 3D animatie op de computer maken.

�Vastleggen van beweging�

magazine


Motion Capturing in films Het fenomeen MoCap word ook ongekend vaak in films gebruikt. Het is een zeer eenvoudige manier om bijvoorbeeld grote monsters of kleine wezens soepele vloeiende bewegingen te laten maken zodat het realistischer over komt op de kijker. Zo werd Gollem (my precious) uit the Lord of the Rings ook eerst gespeeld door een man in een MoCap suit.

reflecteren licht. Er staan 118 MoCap cameras op de spelers in pak gericht en elke camera neemt 120 beelden per seconde op, dus er worden meer dan 14.000 beelden per seconde gemaakt van elk balletje op het pak.

Motion Capturing in FIFA Tot slot, motion capturing in FIFA. Voor de bewegingen van FIFA 13 werden spelers van het MLS team de Vancouver Whitecaps in een pak gehesen om alle bewegingen uit het spel op te nemen. Als eerste worden uiteraard de standaard bewegingen zoals het lopen en rennen. Het pak zit heel strak omdat de bewegingen moeten worden opgenomen, niet het bewegen van kleding. Alle reflecterende balletjes heten markers, ze

5

De “Balotelli”

Toen het spel bijna af was gebeurde er nog van alles op voetbalgebied. Het Europees Kampioenschap voetbal was nog in volle gang. En de altijd opvallende Mario Balotelli scorede in de wedstrijd tegen Duitsland een geweldige goal. Hij vierde dit op zo’n eigen manier dat de makers van FIFA 13 hebben besloten om de viering van deze goal in het spel te verwerken. Zoals op de bovenstaande foto is te zien is dat aardig gelukt!

magazine


wat is er nieuw? 1ST TOUCH CONTROL Met het nieuwe 1st touch control stysteem is niet elke aanname meer perfect en geeft het de verdediging meer kans om de bal te onderscheppen.

AANVALSINTELLIGENTIE Het hele bestaande aanvalssysteem is aangepast en spelers kunnen nu zelf ruimte analyseren, ze weten wanneer ze harder moeten werken en ze kunnen verdedigers uit positie spelen om ruimte te maken voor teamgenoten.

NIEUW DRIBBELSYSTEEM Dankzij het nieuwe, op Lionel Messi ge誰nspireerde, dribbelsysteem is het nu makkelijker om de tackles van tegenstanders te ontwijken en het is mogelijk om preciezere dribbels te maken. Zodat je in een 1 tegen 1 situatie op je eigen manier gevaarlijk kan worden!

6

magazine


7

magazine


8

magazine


TACTISCHE VRIJE TRAPPEN FIFA 13 geeft de speler de mogelijkheid om spelers voor vijretrap nemer te zetten en vooracties te maken zodat de verdedigende partij makkelijker uit elkaar gespeeld wordt vanuit een standaardsituatie.

SKILL

GAMES

Tot slot heeft de nieuwste FIFA een nieuwe

minigame toegevoegd, namelijk de skill games. 32 mini games die je tijdens het laden van de wedstrijd kunt spelen. Oefen je passing, lange ballen, vrije trappen, penalties en nog veel meer. Deze nieuwe functie is toegevoegd om nieuwe FIFA spelers een beter beeld te geven van de mogelijk heden hoe je het spel kunt spelen.

9

magazine


GELE KAART

10

magazine


Na aanleiding van het incident bij de voetbalclub Buitenboys ging de KNVB in overleg met voetbalclubs, scheidsrechters en spelers nieuwe regels bedacht. Dit allemaal om er voor te zorgen dat de spelers zich weer gaan gedragen zoals het hoort. Het incident bij S.C. Buitenboys was aanleiding om nieuwe regels te bedenken om de sportiviteit te verhogen op voetbalvelden. Een paar nieuwe regels zijn:

Gele kaart?

Heb je een gele kaart gekregen? Dan moet je met ingang van de nieuwe regels 10 minuten van het veld af

Spelregeldipoloma: examen doen

Jeugdspelers moeten een examen doen om te bewijzen dat ze de spelregels kennen

Speel je in de A of B jeugd en je zakt voor je spelregelexamen? dan mag je niet meer mee spelen.

Spelers die zich ernstig misdragen moeten eerst een cursus volgen voordat ze weer mee mogen doen.

Als er grote problemen geweest zijn kunnen spelers deze hulplijn bellen en krijgen ze tips en advies

Gezakt?

Misdragen: cursus volgen Hulplijn: advies

11

magazine


“When i’m sad, i stop being sad and be AWESOME instead” -Barney

stinson


G-star raw the

art

J “ ust t he pro duct �

14

magazine


raw

of

G-Star is een merk dat zich altijd heeft laten fascineren door de nieuwe mogelijkheden van ruwe spijkerstof, Raw Denim. De designers houden zich constant bezig met nieuwe manieren verzinnen waarop ze jeans kunnen verbeteren, veranderen en dat doen ze op een innovatieve manier, hierdoor onderscheid G-Star zich van de concurrentie.

De “mascotte” van deze collectie is de “Skeleton Dog”. Deze zijn gemaatk in het G-Star atelier in Amsterdam. Ze zijn gebaseerd op racehonden zoals windhonden. De windhonden inspireerde de designers om nieuwe ergonomische 3D constructie technieken voor jeans te maken.

De nieuwste campagne van G-Star genaamd “The Art of RAW” laat de grenzeloze aantal mogelijkheden zien waarop denim stof gebruikt kan worden. Inspiratie voor de collectie komt voornamelijk uit de industriële sector, Ruwe stoffen die weinig bewerkt zijn. In de promotie video is muziek van Skrillex te horen. Op de volgende pagina staat een interview met hem en vertelt hij wat hij van het merk vind en hoe hij de samenwerking ervaarde.

15

magazine


vraag en antwoord met Wanneer en hoe heb je G-Star ontdekt? Ik was in een skate shop. Ik was ongeveer 15 en had een jasje gekocht, heb hem gedragen tot de ellebogen eruit scheurde.

Hoe kwam de samenwerking tussen G-Star en jou tot stand? En kun je uitleggen waar het om gaat? Het was eigenlijk heel vanzelfsprekend. Ze namen contact met me op omdat ik al vaak in G-Star kleding gespot ben, dus we waren eigenlijk al wederzijdse fans. Samen komen om deze video te maken was voor iedereen echt heel interessant. Het punt met advertenties is vaak dat het een beetje afgezaagd is, maar ik denk dat we echt iets heel vets hebben gemaakt samen.

Wat vind je van het merk en waar gaat G-Star volgens jou over? Het thema is RAW. Daar hou ik van. Ik hou er van om een spijkerbroek te kopen die ongeveer zo stijf is als een plank en hem net zo lang te dragen tot het eigenlijk bijna een deel van je wordt.

16

magazine


SKRILLEX Hoe was het om de Illwood, een speciale G-Star Elwood versie te ontwerpen? Het was leuk en best makkelijk. Ik hing een beetje rond met alle ontwerpers en namen allerlei ideeĂŤn door die ik had. We probeerde de Elwood te veranderen op een manier waarop ik vond dat die het beste bij me paste.

17

magazine


CALL OF duty

2003

2013

the first decade

18

magazine


Na de aankondiging van een nieuwe release in 2013. Blikken we in 0488 terug op het eerste decennium van de gaming franchise Call of Duty. We richten ons alleen op de PC releases van de serie.

2003

Call of duty

Op 29 oktober 2003 kwam het eerste deel van de inmiddels wereldberoemde Call of Duty reeks uit.In de single player van Call of Duty kruip je in de huid van een Amerikaanse, Britse en Russische soldaat in de tweede wereldoorlog. Je vecht dus mee op alle fronten. Het venieuwende aan Call of Duty was dat de missies er niet meer om gingen om zo snel mogelijk van punt A naar punt B te komen. Je verschillende routes nemen naar je doel en je kunt per boot of tank je doel bereiken. Dit alles zorgde er voor dat de game talloze prijzen in de wacht sleepte. Vanwege dit daverende succes besloot de studio in 2004 om een uitbreiding te maken, Call of Duty: United Offensive. En ook de uitbreiding was meteen een succes. Het spel won talloze awards en prijzen.

2005

Call of duty 2

Op 25 oktober 2005 kwam Call of Duty 2 uit. De toon was gezet, de verwachtingen waren hoog omdat het eerste deel zo goed was. Call of Duty 2 moest het langverwachte vervolg worden. De gameplay was verbeterd, het grafische aspect was verbeterd, kortom, Call of Duty 2 was met vlag en wimpel geslaagd. het idee bleef het zeflde, een soldaat in de tweede wereld oorlog. Alleen nu n贸g realistischer. Weer werd de game bedolven onder awards, prijzen en complimenten.

19

magazine


call of duty

the first decade

Call of duty 4: Modern warfare

2007

Op 30 oktober 2007 verscheen Call of Duty 4: Modern Warfare. Je kruipt in de huid van een Amerikaanse elite sluipschutter en een Britse commando van de SAS. Iedereen was verrast omdat dit is de eerste keer dat de makers de tweede wereld oorlog verlaten en naar de moderne tijd gaan. Maar het zou geen Call of Duty game zijn als het niet weer een heel goed uitgewerkte game zou worden. En een goede game dat werd het, alle critici waren positief verrast, de manier waarop je de game beleefde was revolutionair. De graphics waren zo realistisch dat het net was alsof je in een film mee speelde. het spel werd dan ook de best verkochte game uit de serie, en van het jaar.

2008

Call of duty 5: World at War

Op 14 november 2008 kwam Call of Duty 5: World at War uit. Er werd weer een stap terug in de tijd gedaan. De tweede wereld oorlog kwam weer aan bod. De reden hiervoor was dat er al aan deze game gewerkt werd voordat CoD4:MW uit kwam, door een andere studio. Maar deze keer ligt de focus voornamelijk op de oorlog in het oosten, de VS tegen Japan en Rusland tegen Duitsland. Je speelt in World at War de rol van een Amerikaanse marinier en een soldaat uit het Rode Leger. De game belandde in de top vijf van wereldwijd best verkochte games.

20

magazine


2009

Call of duty: Modern warfare 2

Call of Duty: Modern Warfare 2 is het zesde deel van de Call of Duty reeks en kwam uit op 10 november 2009. Het was de, in verhaallijn, directe opvolger van Call of Duty 4: Modern Warfare. Je begint 5 jaar na het einde van het vierde deel. Op de eerste dag dat de game uit kwam werd het abnormaal hoge bedrag van $310.000.000 (!!) al bereikt. De totale winst van deze game alleen bedraagt in totaal meer dan, zet je schrap, $1.500.000.000. Het is inmiddels wel duidelijk dat de hele serie niet meer uit de game wereld is weg te denken. de woorden schietspel en Call of Duty worden vaak in 1 zin uitgesproken.

Call of duty: Black ops

2010

Call of Duty: Black Ops word op 9 november 2010 gelanceerd. Het word gezien als de opvolger (in tijd) van Call of Duty 5: World at War gebaseerd op de gebeurtenissen van Viktor Reznov, een karakter in deel 5, na de tweede wereld oorlog. Je bent in deze game een Amerkaanse lid van een SOG-eenheid, een CIA agent en weer een soldaat uit het Rode Leger. Het spel bracht de eerste dag nog meer op dan zijn voorganger, maarliefst $360.000.000 werd er omgezet op de eerste dag. Qua graphics heeft deze game weinig nieuws te bieden, dit is eigenlijk vanaf Call of Duty 4 al het geval. De werelden en personages worden elke keer iets opgepoetst.

21

magazine


call of duty

2011

the first decade

Call of duty: Modern warfare 3

8 november 2011 was de datum waarop Call of Duty: Modern Warfare 3 uitkwam. Het moest zoals eigenlijk elke game uit de serie voldoen aan torenhoge verwachtingen. En net als alle voorgaande delen voldeed dit deel er aan. Het verhaal gaat verder waar Modern Warfare 2 gestopt was. Qua graphics lijkt deze Call of Duty dan ook weer erg op zijn voorganger. Er zijn uiteraard ook een paar nieuwe elementen toegevoegd. Een totaal nieuwe Survive modus is te vinden in deze game. Vijanden komen golf na golf aanvallen en je moet zo lang mogelijk stand zien te houden.

2012 Het tot nu toe laatste deel, Call of Duty: Black Ops II, kwam uit op 13 november 2012. Het is het directe vervolg op de verhaallijn van Black Ops. Dit is de eerste keer dat de Call of Duty reeks de toekomst in gaat, de verhaallijn loopt tot 2025, waarin de Verenigde Staten verwikkeld is in een oorlog met China over het bezit van zeldzame grondstoffen. Dit deel bracht na slechts 15 dagen al 1 miljard dollar in het laatje van de makers! De game is eigenlijk verder alles wat je van een Call of Duty game kan verwachten. Veel schieten, veel wapens, goede graphics en eigenlijk het belangrijkste: waar voor je geld!

22

magazine


Call of duty: question mark

2013

Dat er een nieuwe Call of Duty game is al officieel bevestigd door de gamestudio. Het is alleen nog niet bekend of het een vervolg zal zijn op de Modern Warfare kant of dat het een Black Ops vervolg word. Het is ook nog niet zeker op welke platformen de game zal uitkomen. Er gaan geruchten rond op het internet dat de tot nu toe nog onbenaamde Call of Duty ook voor de next generation consoles, de XBOX 720 en de Playstation 4. Dit is nog niet bevestigd en blijft dus alleen een gerucht. ÉÊn ding is zeker, we kunnen allemaal niet wachten tot we de nieuwste Call of Duty kunnen spelen!

WEes altijd de beste, snelste en scherpste. kies de juiste wapens.

23

magazine


see you next time

Losse nummers €4,95/België €5,45

0488 MAGAZINE  
0488 MAGAZINE  

De april editie van 0488 MAGAZINE

Advertisement