Page 1

Jordi Bosch Serrats Ona Vilar del Pino


ÍNDEX pàg1.....................................................................................PORTADA pàg2...........................................................................................ÍNDEX pàg3.........................COMPARACIÓ pàg4................COMPARACIÓ

ENTRE LINUX I WINDOWS

DE DIFERENTS MEMÒRIES RAM

pàg5................................................FORMULARI

D'INFORMÀTICA

pàg6.................................................................................RESPOSTES pàg7...............................................................FORMATS

DE VIDEO1

pàg8...............................................................FORMATS

DE VIDEO2

pàg9...............................................................FORMATS

DE VIDEO3

pàg10............................................................................PASSATEMPS pàg11............................................................................JOCS pàg12................AVANTATGES

ONLINE

I DESAVENTATGES D'UN BLOG

pàg13............................................................MOZILLA pàg14..............................ÚLTIMES

I EXPLORER

NOVETATS D'INFORMÀTICA

pàg15......................................................NOVETATS

D'INFORMÀTICA


COMPARACIÓ ENTRE LINUX I WINDOWS Aspecte

Linux

Windows

Filosofia

És un sistema públic, tothom el pot modificar.

És un sistema, que nomes els professionals de Microsoft el poden editar.

Preu

Gratuït.

Depen de les versions, pot arribar a costar 100€.

Desarrollament

Té molts d'usuaris i tothom i pot participar.

Està desarrollat per Microsoft, venen les dades imprescindibles,

Estabilitat

És molt estable, quan alguna aplicació és bloqueja es fàcil d'acabar aquest procés, reiniciantlo.

No és tan estable com el Linux, un cop bloquejat és difícil d'acabar el procés, i costa reiniciantlo, està molt ben protegit.

Seguretat.

És molt segur, el seu sistema fa que l'antivirus tracti de forma segura i completa.

És molt insegur, sembla s'emplena de virus i no actuen de forma correcte.


COMPARACIÓ DE DIFERENTS MEMÒRIES RAM: MEMORIA RAM:

Aquesta memòria ram és nomes compatible per ordinadors de sobre taula. Està construït amb circuits impresos, té una multicapa de la més alta capacitat i és confiable amb superiors. Nomes s'utilitzen marcs de primera línia i millora el seu desampeny per el funcionament. Té una capacitat de 2'8 Gb. Té una garnatia de per vida.

Aquesta memòria ram és nomes compatible per ordinadors de sobre taula. Està construït amb circuits impreso. Està construïda amb chips de marca de primera línia. Té una capacitat de 3'1 Gb. Té una garentia de 2 anys.


FORMULARI D'INFORMÀTICA Aquest formulari és el que vam fer en el gmail, com que és d'informàtica hem pensat que podria anar bé per el treball. Quin sistema operatiu tens? • Windows • Linux • Mac Quin ordinador tens? Quin programa editor de text fas servir? • Open office • Amb l'editor del gmail • Microsoft Word Perquè serveix el gimp? Quin antivirus fas servir? Avast Panda Norton Nod 32 T'agrada molt anar a l'ordinador? 1 2 3 4 5 6 7 8 9

1 0

D'aquets programes, quin t'agrada més? 1 2 3 4 5 Gimp Audicity Windows move maker


Respostes sobre el formulari d'informàtica de dalt:

Quin sistema operatiu tens? El 100% li ha donat al windows, i 0% al linux i al mac.

Quin ordinador tens? Un ha dit que el seu ordinador no té marca, un proview, un mic, un portatil, un toshiba, i dos acers.

Quin programa editor de text fas servir? El 100% fa servir l’Open office, i el 14% fan servir l’editor del gmail, i el microsoft word.

Perquè serveix el gimp? Han respoés que serveix per: Retocar imatges, per retocar imatges i fotografies, per dissenyar fotos, per modificar fotos, per edició d’imatges, per editar imatges i per editar fotos.

Quin antivirus fas servir? El 29% han dit que el Norton, el Panda i l’Avast són el que més fa servir. Nomès el 14% fa servir el Nod 32.

T'agrada molt anar a l'ordinador? El 29% lu han donat 10 punts a aquesta pregunta, i 14% al 4, 5 ,6, 7 i 9 punts.

D'aquets programes, quin t'agrada més? - Gimp El 43% li ha donat 5 punts que és el màxim, i el 29% li ha donat 3 punts.

D'aquets programes, quin t'agrada més? - Audicity El 57% li ha donat 3 punts, i el 29% li han donat 2 punts.

D'aquets programes, quin t'agrada més? - Windows move maker El 43% li han donat 3 punts, i el 29% li han donat 2 punts.


FORMATS DE VIDEO

Existeixen varis tipus de format de video. Els més utilitzats són: -AVI: És un format contenidor multimèdia introduït per Microsoft el 1992, com a part de la tecnologia de Vídeo per a Windows. Aquests arxius contenen amb dos àudio i vídeo en un contenidor estàndard que permet la reproducció en simultani. Gairebé tots els fitxers AVI també fan servir l'extensió del format desenvolupada pel grup Matrox OpenDMLal febrer de 1996. Aquests arxius també són suportats per Microsoft, i es coneixen oficialment com 'AVI 2.0'.

-MOV:

Un arxiu QuickTime MOV conté una o més pistes,les quals poden ser d'àudio, vídeo, efectes o subtítols. Tècnicament, el format permet contenir pistes comprimides amb altres còdecs com ara Cinepak, Sorenson còdec, MP3, JPEG, DivX, o PNG, o una referència a un medi emmagatzemaren un altre arxius o ubicació de xarxa. L'habilitat per contenir referències abstractes en el medi, i la separació de les dades manejada internament fan que QuickTime sigui un format pràctic per a l'edició, ja que és capaç d'importar i editar sense còpia prèvia altres formats com AIFFDV, MP3, MPEG-1, i AVI. El principal desavantatge és que aquest format és desenvolupat per Apple i requereix la instal·lació l'ació de QuickTime per poder reproduir sota sistemes operatius Windows.

-MP4:

És un format d'arxiu contenidor especificat com a part de l'estàndard internacional ISO / IEC MPEG-4. És usat per emmagatzemar mitjans amb les definicions de ISO / IEC Moving Picture Experts Group, encara que també pot emmagatzemar altres tipus de mitjans també. MP4 permet streaming de contingut sota demanda via Internet, així com el multiplexat de múltiples pistes d'àudio i vídeo en un únic arxiu,bitrates i quadres per segon variables, subtítols,etc.


-OGG:

És desarrollat per Xiph.org com a part del enquadre de una iniciativa major que apunta una iniciativa per desarrollar un conjunt de heretaments per la codificació i descodificació de continguts multimèdia que són gratuïts per la implementació en el software, això segons la definició oficial en el lloc de Xiph.org. El termini Ogg sol referir-se incorrectament al códec de àudio Ogg Vorbis, tot i així altres components del contenidor Ogg son el códec de vídeo Theora i el format de compressió de àudio parlat Speex.

-MATROSKA: Matroska apunta a ser l'estànder per als formats contenidors multimèdia. Incorpora les característiques més importants d'un format contenidor modern, com ara: -Ràpuda recerca dins de l'arxiu -Alta recuperació d'errors -Entrades per a capítols -Múltiples pistes de subtítols -Múltiples pistes de àudio -Extensibilitat per mòduls -Streaming a través d'Internet (àudio i vídeo per HTTP i RTP) -Menús d'estil DVD Les extensions d'arxius Matroska són: MKV: generalment vídeos, així com arxius d'àudio i vídeo o només àudio. MKA: arxius d'àudio únicament,pot contenir qualsevol format suporta com ser MP2, MP3, Vorbis, AAC, AC3, DTS, PCM. MKS: pista anomenada l'emmental contenidora de subtítols en qualsevol format.

-ASF: Advanced/systems/Format (abans anomenat Advanced Streaming Format) és el format propietari de microsoft per contenir àudio i video especialment dissenyat per a transmissió per a Internet a la carta. ASF és part de l'enquadrament de Windows Media. Aquest format no especifica com ha de codificar l'àudio o el vídeo, en el seu lloc


només especifíca la estructura de la pista d'àudio/vídeo. Això vol dir que els arxius ASF poden contenir pistes comprimides amb qualsevol còdec i tot i així seguiràn siguen arxius en format ASF. Això és una cosa similar al que es fa amb els formats Quick Time, Avi, i Ogg. Els formats més comuns continguts per ASF són Windows Media Audio (WMA) i Windows Media Video (WMV). -REALMEDIA: Real Media és un format contenidor creat per Real Networks. Normalment s'utilitza en conjut amb els formats Real Video i Real Audio per streaming de continguts via Internet. Els continguts Real Media poden reproduir-se en Real Player, o en qualsevol reproductor que suporti Direct Show mitjançant la instal·lació del filtre Real Alternative.

Comperació de formats AVI

MP4

Ogg

MKV

ASF

Propietario

Microsoft

MPEG

Xiph.org

Matroska.org

Microso ft

Soporta B-frames

no nativo

Si

Si

Si

Si

Audio VBR

Si*

Si

Si

Si

Si

Frame rate variable

No

Si

No

Si

No

Capítulos

No

No

Si

Si

No

Subtítulos

No

ttxt

Ogg Writ

Todos

No

Streaming

No

Si

Si

Si

Si


PASSATEMPS


JOCS ONLINE Sense cap dubte els jocs online han arribat a revolucionar la nostre vida quotidiana. Aquest jocs la gent que normalment i juga és de una edat de desde l'adolescència fins als 30 anys. Avans els jocs online no eren tan coneguts perquè no hi havia tants tipus de veritats de models de joc com hi ha ara i tampoc hi havia tanta gent que els coneixia. Aquest jocs és van començar a fer famosos a partir del jocs d'estratègia i guerra com per exemple “call of duty” o “age of mythology”. Unes de les altres atraccions que va fer que a la gent normal l'hi apassionessin els jocs online, és que, pots estar a casa teva amb el teu ordinador portàtil o de sobre taula jugant amb altre gent que està a una altre pobla ciutat país i fins i tot continent.


AVANTATGES I DESAVENTATGES D'UN BLOG AVANTATGES: -Crear-te un blog es gratis -És facil crear-te'l -Pots posar molta informació, hi quep tota la que vulguis. -Pots coneixer molts amics nous a través del blog. -Pots millorar la teva escriptura, en el blog ho tens que fer tot sense faltes. -Pots arribar a estimular la teva imaginació.


DESAVENTATGES: -Llegiràs opinions que no t'agraden. -Et costarà contestar a tots els comentaris. -Arribara un moment que no sabràs ni de que parlar. -Si ja has creat un blogger, no podràs passar-lo al word express.

MOZILLA I EXPLORER.

Em buscat diferents coses que pots fer amb el Mozilla i que amb l'Explorer no és pot, a coninuació en posem unes quantes: -La navegació per les pastanyes


-Pots bloquejar finestres que siguin emergents -Pots seleccionar mil fulles de diferents estils per canviar de fons si no t'agrada -Té més control a l'hora del zoom del text -Es pot editar el panell lateral -El firefox té molta més velocitat. -Qualitat de l'interfaç -L'spam es regularitza més efactivament que amb l'internet explorer -La barra de búqueda del google està integrada i és de molta auda -És molt més segur el firefox que l'explorer -No té problemes per entrar a diferents pàgines -És tot molt més ampli -Pots bloquejar imatges de dominis exteriors, o bé d'un lloc en concret -Els marcadors es poden revisar automàticament cada cert temps -Pots completar formularis automàticament -Pots deshabilitar suggerencies -Amb l'F7 pots fer la navagació amb el cursor -Pots tenir una contrasenya per xifrar la informació

-Pots posar diferents tipus de lletres -Pots tenir instalades diferents versions

ÚLTIMES NOVETATS D'INFORMÀTICA Una novetat última d'informàtica, és peretjemple, el correu brossa. Normalment, en el teu mateix correu electrònic reps molts missatges no desitjats, també anomenats Spam. Llavors, han fet una nova tècnica de que si no vols rebre aquet correu, no el rebs i no tenvien cap més correu no desitjat. Fins ara aquesta forma de no rebren, no existia.


S’han actualitzat diferents components del sistema operatiu dels servidors i del programari de base associat (firmware o microprogramari, sistema operatiu i altre programari)

S’ha migrat una part dels discos de tecnologia NFS a NAS que millora diferents característiques com les còpies de seguretat, la replicació de les dades i el creixement del sistema.

S’ha re-estructurat el procediment de la base de dades de seguiment de les activitats i la informació dels cursos, pel seu tractament en els informes del curs.

Últimament augmenten les novetats per a la infòrmatica, cada cop s'inventen formes noves de que tot lu informàtic vagi millor, amb més rapidesa. És creen nous programes els cuals van molt millor, desde la fotògrafia, fins a gràfics, o el que sigui per tal de tenir un ordinador que tingui el triple de serveis que ara hi han.

NOVETATS D'INFORMÀTICA

Les xarxes socials son una grann novetat de la informàtica. Peretjemple..:


-Per fer nous amics/conèixer gent: S'han creat els nous tipus Hi5 o Friendster. Molt semblants a Facebook, però si bé aquesta darrera facilita més els contactes i relacions entre usuaris que prèviament ja es coneixien, aquestes s’enfoquen més a permetre la coneixença de noves persones. No confondre amb contactes d’altres tipus, sinó que aquestes s’enfoquen als contactes informals d’amistat.

-Per trobar parella: aquesta recerca pot ser feta amb diverses finalitats, des de trobar companyia per a tota la vida (o no…) fins a trobar companyia per a una nit.

-Verticals: com els portals, dedicades a un tema concret: futbol, fans de la ciència-ficció, informàtics,…

-Sectorials: de negocis, però dedicades a una temàtica o sector molt concret o a uns objectius molt específics.

-Lligades a un portal/lloc web/empresa: les eines de creació de xarxes socials no han explotat tant com les mateixes xarxes, però n’hi ha i es fan servir. Algunes empreses han creat les seves pròpies xarxes, sobretot les més grans i que poden formar una comunitat d’usuaris, ja que d’aquesta manera, aquests es senten quelcom més que simples clients, els dóna la sensació de formar part d’una cosa més gran.

revista digital jordi ona  

És una revista digital que t'informa del món de l'informatica.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you