Page 1

Star Wars: Traduït a l'espanyol com La Guerra de les Galàxies, és una franquícia composta de pel · lícules, novel · les, còmics, videojocs i joguines. És un univers de ficció creat per George Lucas. La història de Star Wars utilitza arquetips comuns a la ciència ficció, clímax polític i mitologia, així com temes musicals d'aquests aspectes. Sent un dels exemples més importants de l'space opera (subgènere de ciència ficció) Star Wars s'ha convertit en una part essencial de la cultura popular, així com una de les pel · lícules de major recaptació en taquilla de tots els temps.


Origen: Tot i que la majoria de la gent considera a Star Wars com a ciència ficció, George Lucas ha declarat en nombroses ocasions que aquestes pel · lícules no són de "ciència ficció" , principalment perquè la tecnologia que mostra no té base científica . Així , serien de " aventura èpica " i res més . Segons el propi George Lucas , la seva primera intenció va ser la de fer una pel · lícula de Flash Gordon , com a homenatge als vells serials de ciència ficció dels anys 1930 , però Dino De Laurentiis ja havia adquirit els drets per fer-la, de manera que va haver de crear els seus propis personatges , i incorporar altres influències ( Kurosawa , Campbell ) . Malgrat aquests canvis , en la primera trilogia encara apareixen conceptes tan característics del serial original de Flash Gordon com el ros heroi espacial que lluita juntament amb els rebels contra les molt superiors forces d'un tirànic imperi , escenaris com la ciutat en els núvols , els canvis d'escena animats , o el fet de començar cada lliurament amb un text resum del capítol anterior desplaçant cap a les estrelles . Star Wars va començar el 1977 , amb l'estrena del primer lliurament , amb el títol en castellà de La Guerra de les Galàxies ( Star Wars , en anglès ) . Malgrat els problemes que va tenir Lucas per finançar la pel · lícula , i que tot just s'esperava recuperar la inversió realitzada , va ser un gran èxit , especialment si se sumen les vendes d'articles relacionats . Tres anys després apareix la seva segona part ( L'Imperi Contraataca ) i , finalment , la tercera part ( El Retorn del Jedi ) , que en aquell moment George Lucas va considerar com l'últim film que faria de la saga . Per tal de distingir entre la sèrie completa i la primera pel · lícula rodada , es va aprofitar el primer reestrena de La Guerra de les Galàxies , el 1981 , per afegir el rètol " Episodi IV : Una Nova Esperança " al principi del text introductori del principi , servint aquest nou títol a partir de llavors per identificar-la. Així , es va passar a considerar com el quart capítol d'una sèrie a la qual faltaven encara els tres primers capítols . Lucas es va assegurar des del principi que hi hagués còmics , novel · les i innombrables articles relacionats amb aquest tema , inicialment per compensar un possible fracàs econòmic de la primera pel · lícula , i després per rendibilitzar encara més la saga i satisfer la demanda . Encara se segueix produint tot tipus de material d'aquest tipus . Lucas va fer declaracions contradictòries durant anys sobre quins plans tenia per a la saga , arribant a anunciar poc després de l'estrena de La Tornada del Jedi el començament del rodatge d'un Episodi VII , després desmentit . També es va parlar de rodar " les aventures del jove Obi Wan Kenobi " .


Finalment , el 1997, George Lucas reedita els tres films millorant la seva qualitat visual i sonora , restaurant algunes escenes abans suprimides i substituint molts dels efectes especials originals per animació computarizada . Malgrat els rumors que es va canviar el nom de "La Guerra de les Galàxies " de l'Episodi I a l'IV en aquesta reedició de 1997 , la quarta entrega es va retolar com " Episodi IV " ja en 1981, no havent portat cap pel · lícula el rètol de " Episodi I " abans de l'Amenaça Fantasma . La reedició era part d'un projecte a llarg termini de crear tres nous films , que són les precuelas dels anteriors 3 . El 1999 George Lucas dirigeix el primer nou film , anomenat L'Amenaça Fantasma i considerat el primer episodi . Posteriorment , i en intervals de tres anys , apareixen el segon episodi , L'Atac dels Clons i el tercer, La Venjança dels Sith . George Lucas ha declarat que no farà més films de la saga , perquè han consumit gran part de la seva vida . De moment , les úniques continuacions de la saga són les que apareixen en novel · les i historietes com a part de l'univers expandit . Les pel · lícules de Star Wars tenen una certa familiaritat amb les pel · lícules de tai txi, així com amb la mitologia romana . Aquesta coincidència no és casual , ja que Lucas , antropòleg de formació , Joseph Campbell . Un dels punts més importants de les pel · lícules de Star Wars és que Lucas va saber crear un món ple de tecnologia que sembla que hagi estat usada durant anys i que semblava real , i combinar-ho amb aspectes tradicionals , com l'existència de dos ordres guerreres , els Jedi i els Sith , així com les seves respectives filosofies , l'ús d'armes de contacte com el sabre de llum , l'existència d'una república i d'un imperi , i la política .

Issuu  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you