Page 1


Situació del parc • Del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac es troba a la Serralada prelitoral catalana, a cavall de les comarques del Bages i del Vallès Occidental, entre el riu Llobregat, a l'Oest, i el riu Ripoll, a l'Est.


Com anar-hi • En automòbil: Ctra de Terrassa a Navarcles, km 14,8. Amb tren:RENFE. Línies C3/C4, de Barcelona a Terrassa Inici: Sants / Plaça Catalunya Fi: Terrassa Tel 902 240 202 Web: www.renfe.esFERROCARRILS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA. Línia S1, de Barcelona a Terrassa Inici: Plaça Catalunya Fi: Terrassa Tel 932 051 515 Web: www.fgc.net Amb autobús: BUS PARC El parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac disposa d'un servei de transport públic , el Bus Parc, que permet deixar el vehicle en els nuclis de la perifèria del parc i moure's per l'interior en autobús. El servei realitza la ruta indicada cada diumenge, excepte el mes d'agost, entre les 8:30 i les 17:20 h. Per a grups organitzats superiors a cinc persones, cal fer reserva prèvia a l'oficina de Turisme de l'Ajuntament de Terrassa. A l'autobús viatja també un monitor que explica als visitants l'entorn i les característiques del parc, així com les possibles activitats que es poden realitzar.


La flora • L’encinar es característic d’aquest paisatge, també i ha espècies pròpies dels llocs humits com el serbal, el boix i el roure a la part alta i a part baixa es barreja amb pins i arbustos mediterranis, com el bruc i l'arboç.


La fauna

Una de les espècies de mamífers amb major Una de les espècies de mamífers amb major presència al parc en els últims anys és el porc presència al parc, en els últims anys és el porc senglar . Cal fer ressaltar la importància ecològica senglar . Cal fer ressaltar la importància ecològica dels mamífers carnívors que controlen l'equilibri en dels mamífers carnívors que controlen l'equilibri en les diferents comunitats. Aquest és el cas de la les diferents comunitats. Aquest és el cas de la fagina . fagina .


Grau de protecci贸 :mig


Motius pels quals és interessant visitar-lo • Per que és molt bonic de veure. • Per que hi ha un acantilat molt impactant.


CLIMA

Aquest hivern hem pogut gaudir de La Mola nevada, fet que no es dona cada any

la mola  

PPT la mola

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you