Page 1

CURS VIRTUAL D’APROFUNDIMENT EN LES HABILITATS COMUNICATIVES PROFESSIONALS

MÒDUL 4: GENERAR I CONTAGIAR ENTUSIASME 2a PART: QUÈ ES POT FER PER RECOBRAR L’ENTUSIASME A LA FEINA?. LA GESTIÓ DE L’ENERGIA. EL PENSAMENT POSITIU. LA CONFIANÇA EN UN MATEIX. LA MOTIVACIÓ.

QUÈ ES POT FER PER RECOBRAR L’ENTUSIASME A LA FEINA?

-

Fes una llista de les coses bones que t’aporta la teva feina i potencia-les. No cal que pensis en coses importants o transcendents, és aquí on són importants les petites coses, per exemple; donar el bon dia amb un somriure, “la cup of café con leche” que prenem amb els companys, l’estona que tenim per llegir al metro, per escoltar música quan anem cap a la feina, un comentari positiu vers el company o companya, etc, etc...

-

Davant de problemes o qualsevol dificultat laboral posa en pràctica una actitud assertiva i pensa que pots fer per solucionar-lo de manera constructiva.

-

Fora de la feina dedica un temps a tu i fes una vida saludable i ordenada; fes qualsevol activitat que t’agradi (qualsevol esport que et motivi, exercicis de relaxació, escolta música, ...), dedica el temps necessari als àpats, dorm, com a mínim, 8 hores cada dia, ...

-

Potencia les bones relacions humanes a la feina. Les bones relacions humanes afavoreixen la convivència, el treball en equip,... i generen entusiasme.

1/8


-

A vegades, la nostra vida privada ens pot fer interferir negativament en la nostra feina. Hem d’intentar, en la mesura del possible, tenir la nostra vida privada organitzada i solucionar els nostres problemes, les nostres preocupacions, etc... i, si no ho podem fer, procurem aparcar-los a l’entrar a la feina per centrar-nos exclusivament en el treball.

-

Contribueix a crear un bon equip de treball.

-

A vegades, petits canvis en el lloc físic de treball poden ser útils. Analitza que canvis et podrien ajudar. Pregunta’t en quines condicions estaràs més a gust i rendiràs millor i posa-les en pràctica en la mesura del possible.

-

Pensa en altres canvis que t’ajudarien a millorar les condicions de la teva feina (aspectes d’organització, de comunicació, etc...) i posa’ls en pràctica en la mesura del possible.

-

Estableix, a la teva feina, reptes constants per evitar la rutina i gaudeixlos, tant durant el seu recorregut com dels resultats obtinguts, quan els hagis aconseguit.

Winston Churchill deia: "No hem de fer només el que ens produeix alegria, sinó emprendre amb alegria i entusiasme el que hem de fer".

IDEA CLAU: Per recobrar l’entusiasme hem de donar un sentit a la feina.

2/8


LA GESTIÓ DE L’ENERGIA

Podem aconseguir un estat de benestar, harmonia i equilibri si sabem gestionar la nostra energia.

La nostra energia prové de quatre àrees de l’esser humà: física, social/emocional, mental i espiritual.

•Àrea física: És el nostre cos. Hem de tenir cura del nostre cos físic, com alimentar-nos correctament, descansar prou i fer exercicis amb regularitat.

• Àrea social/emocional: És la nostra relació amb les persones (social) i la nostra relació amb nosaltres mateixos (emocional). És molt important estar bé amb nosaltres mateixos i amb les relacions amb els altres.

• Àrea mental: Es refereix a mantenir la ment vital, alerta i activa. Podem millorar-la amb la lectura, amb l’assistència a cursos, etc...

• Àrea espiritual: És tot el relacionat amb els meus valors, és a dir, amb tot el que m'apassiona i em motiva. Potenciar aquesta àrea és donar un sentit a la vida i ens aportarà energia i entusiasme.

Si gestionem l’energia que tenim a cadascuna de les 4 àrees funcionarem de manera més òptima com a ésser humà, i tindrem l'energia i la vitalitat per ser altament productius en qualsevol aspecte de la nostra vida.

3/8


ALGUNS CONCEPTES RELACIONATS AMB L’ENTUSIASME

EL PENSAMENT POSITIU

El pensament positiu és l'acte d'atraure pensaments bons o afirmatius. Té per objectiu l'entrenament mental que requereix l'esforç per centrar-se en els pensaments positius i anul·lar qualsevol que sigui negatiu. El pensament positiu manté saludable el cos i la ment. La persona entusiasta té pensaments positius.

Practica el positivisme:

-

Si vols ser positiu envolta’t de gent que tingui pensament positiu.

-

Evita les persones que tendeixin a pensar negativament ja que la mentalitat negativa es contagia.

-

Fes exercici i menja be. Si et sens bé a l’exterior serà més fàcil sentir-te bé a l’interior. 4/8


-

Envolta’t de coses que t’agradin, que et facin sentir bé i que tinguin un significat per a tu (una foto, una planta, ....).

-

Fugir de l’estrés. Fes alguna activitat que et faci desconnectar i recarregar les piles.

-

Crear l’hàbit. S’ha d’intentar mantenir el pensament positiu al llarg del temps.

LA CONFIANÇA EN UN MATEIX

La confiança en un mateix és creure en les nostres pròpies possibilitats per realitzar amb èxit qualsevol cosa actuant amb seguretat i ànim.

Per guanyar en confiança;

-

Aprèn de les teves errades.

-

No et sentis malament per equivocar-te. Tots ens equivoquem.

-

Si t’equivoques repeteix-te que la propera vegada ho faràs millor i torna a intentar-lo amb més confiança.

-

Pensa positivament.

-

Pensa en les coses que fas bé i en els reptes que has superat.

-

Descobreix qui ets: Potencia els teus punts forts i busca millorar els teus punts febles.

"La confiança en un mateix és el primer secret de l'èxit." Ralph Waldo Emerson.

5/8


LA MOTIVACIÓ

La motivació és la força interna que fa que la gent desitgi fer alguna cosa i actuï per aconseguir-lo.

Hi ha dos tipus de motivació:

-

La motivació interna: Sorgeix de dintre de cadascun de nosaltres. Per exemple quan volem aprendre per tenir més coneixements o tenim la necessitat de fer bé les coses per satisfacció personal o pels nostres valors.

-

La motivació externa: Quan se’ns estimula des de fora. Per exemple quan hi ha una recompensa que pot ser econòmica o no, o hi ha una competència que ens estimula.

Si una persona està motivada; es sent il·lusionada, entusiasmada, està bé amb ella mateixa i sap com cuidar-se i guiar la seva vida.

6/8


IDEA CLAU DEL MATERIAL TEÒRIC DEL MÒDUL: TOT ÉSSER HUMÀ TÉ UN PODER AMAGAT CAPAÇ DE CREAR MÀGIA EN LA SEVA VIDA. ÉS EL PODER DE L’ENTUSIASME. BUSCA AQUEST PODER EN TOT ALLÓ QUE FACIS I LA TEVA VIDA TINDRÀ UN ALTRE COLOR.

Aquests breus consells són l’inici a una reflexió que pots fer. El camí ho fem cadascun de nosaltres.

7/8


Fonts d’informació: A la xarxa: Wikipedia Monografias.com Metododeestudio.com http://portal.educar.org www.uoc.edu/ http://www.slideshare.net YouTuve Llibres: Diccionari de la Real Acadèmia Espanyola. Jean Giono :L'home que plantava arbres Dale Carnegie: Com suprimir les preocupacions i gaudir de la vida Victor Küppers: Viure la vida amb sentit: actituds per viure amb passió i entusiasme. John Izzo: Redescobrint l'entusiasme i l'alegria: Guia per renovar-se a la feina i a la vida diària. Norman Vincent Peale: Cap a l’èxit per l'entusiasme

8/8

Teoria. Segona part  

Curs virtual d'aprofundiment en les habilitats comunicatives professionals (Teoria. Segona part)

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you