Page 1

Les escoles des dels ulls més petits

“M’agarada llegir contes” Ainhoa, P5 Escola Sant Cristòfol

“M’encanta jugar a la meva escola” Alejandro, P5 Escola Sant Cristòfol

“Aprenem tots junts” Gala, P5 Escola El Dofí

La Súper Pública!

Butlleti´ informatiu de les AFA i AMPA de centres educatius públics de Premià de Mar | núm. 1 - març 2018

Famílies implicades Les famílies de les escoles públiques de Premià de Mar treballem dia a dia per promoure i, alhora, protegir les nostres identitats múltiples tot impulsant els valors compartits. “ M’agrada fer padrins de lectura” Enas, P5 Escola Motserrat

“M’encanta fer feinetes” Roger, P4 Escola La Lió

“ Atrapa-somnis” (l’escola ens ajuda a aconseguir els nostres somnis) Clàudia, 1r Escola Mar Nova

L’escola pública és l’escola de totes i tots Les escoles públiques de Premià de Mar garanteixen una educació de qualitat i permeten el desenvolupament integral dels alumnes. L’escola pública és integradora i educa en la diversitat i la convivència com a valors que fan créixer els alumnes i els prepara per a la societat diversa i canviant que els ha tocat viure. L’educació de l’escola pública promou la formació d’alumnes competents, estimula el pensament crític i creatiu i adapta l’ensenyament a les diferents maneres d’aprendre i als diferents ritmes d’aprenentatge.

El professorat de l’escola pública, en constant formació, treballem per una escola cada cop més creativa, oberta, flexible, participativa, col· laborativa i vivencial. Text conjunt de les direccions escoles d’infantil i primària de Premià de Mar: Neus Ruiz (La Lió), Elena López (Montserrat), Imma Garnica (Sant Cristòfol), Susana Díaz (Mar Nova) Pilar Guerra (El Dofí)

La diversitat social de les nostres escoles configura una gran oportunitat per contribuir al desenvolupament de persones amables, solidàries, empàtiques i compromeses amb el seu entorn. En cada un dels sis centres d’infantil, primària i secundària es respiren valors com la inclusió, la tolerància, la cooperació i la participació dins un projecte comú. Cadascuna de les AFA i AMPA col·laborem amb el projecte educatiu de centre, tot fent costat a direccions,

mestres i personal no docent, perquè tota la comunitat educativa i, principalment alumnes, s’hi sentin integrats, pas previ i indispensable per assolir qualsevol objectiu educatiu. En els darrers cursos les associacions de famílies hem traslladat aquest bon clima de treball intern de centre a l’àmbit local per mitjà de la nostra Federació que aspira a cohesionar i coordinar les sinergies de mares i pares. Fruit d’aquest treball conjunt sorgeix aquest butlletí informatiu que pretén fer-vos arribar l’esperit que vivim als centres públics del nostre municipi. Desitgem que gaudiu amb aquest petit tast i us emocioneu, com ho fem nosaltres, amb l’escola pública.

L’escola pública resta oberta a les famílies ja que el treball conjunt família-escola és garantia d’èxit educatiu i personal per als alumnes.

No hi ha cap poder de transformació més potent que l’educació! Agraïments: La publicació d’aquest primer butlletí de les AFAs/AMPAs de centres públics de Premià de Mar ha estat possible gràcies a l’esforç i altruisme de molta gent. Disseny i correcció: Andrea, Ed, Mara i Jordi. Textos docents: direccions escoles i institut. Textos i il· lustracions alumnes: des de P3 fins a la ESO.

Emociona’t amb la pública! L’escola pública: identitats múltiples i valors compartits

Apunta-t’hi! Recordeu que la preinscripció escolar pel curs 2018/19 es podrà realitzar del 13 al 24 d’abril a qualsevol centre d’educació infantil, primària i secundària


Escoles actives amb molts projectes motivadors Escola Sant Cristòfol - SC5 COOP: Projecte d’emprenedoria Els nens i nenes de 5è creen i gestionen durant tot el curs una cooperativa escolar amb el recolzament de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de Premià.

respecte de les opinions dels altres i el treball en equip i prendre consciència del valor de les coses i del paper que tenen els diners en la societat.

Aquest any s’ha constituït la cooperativa SC5 COOP formada pels departaments de direcció, producció, informàtica, audiovisual, decoració, redacció, màrqueting i comptabilitat.

Escola Montserrat - Comunitat d’Aprenentatge (CdA) Aquesta és una metodologia pionera al món que fa un ús instrumental del dibuix com a eina per aprendre a llegir i escriure i desenvolupar el pensament creatiu.

Aquest any a l’Escola Montserrat estem molt il·lusionats ja que formem part d’una experiència pilot (nomes 10 escoles a Catalunya) on, a partir del mes de febrer del 2018, estem fent PictoEscriptura a les hores de Llengua catalana de 1er a 6è.

L’Institut de Premià referència en formació de qualitat a la comarca L’escola pública és una garantia per a la igualtat d’oportunitats entre totes les persones que tenen dret a rebre una educació de qualitat.

Escola Mar Nova - Obrim portes

Com a escola vivencial aprofitem tots els recursos que tenim a l’abast. Ens agrada mantenir el contacte directe amb la realitat que ens envolta. Anem a la platja a fer esport, a llegir, a

En el nostre model educatiu l’infant és el centre del seu propi aprenentatge. L’escola treballa amb metodologies diverses que parteixen d’un aprenentatge significatiu que es basa en els propis recursos i interessos de l’alumne, de la interacció amb els iguals i l’entorn: ambients d’aprenentatge en educació infantil, tallers internivells a educació primària i el treball per projectes en tots els nivells educatius. L’Educació en valors i la resolució creativa de conflictes és un eix vertebrador de l’escola. El paper de la comunitat educativa ocupa un lloc central. En l’actualitat s’han generat nous projectes escola-família (Projecte Biblioteca, Pati espai educatius, Hort escolar i Diversitat), així com iniciatives conjuntes amb altres escoles com el Laboratori Matemàtic amb l’AFA de l’Escola Mar Nova.

Com? Amb actuacions d’èxit: tertúlies literàries dialògiques, grups interactius, biblioteca tutoritzada i formació a familars i altres membres de la comunitat, en definitiva “La tribu educa!”. Les CdA tenen l’objectiu de millorar el rendiment educatiu i la convivència al centre i l’entorn.

Una de les nostres activitats més estimades a la nostra escola és l’Obrim portes: els divendres a la tarda creem espais i activitats on familiars, alumnes i mestres ens interrelacionem i compartim experiències mitjançant tallers com l’hort, cosim, cuina, art, robòtica, olors, volum, etc.

destinem a la DISA, CARITAS, la Marató de TV3 i El Gran recapte, entre d’ altres iniciatives locals. També volem facilitar la integració de les famílies nouvingudes i, per fer-ho més engrescador, tenim el projecte “Converses en família”, per introduir al català d’una forma amena.

Escola La Lió - Una escola per a tothom, un projecte per a cadascú

Aquest projecte pretén formar alumnes emprenedors i amb ganes de canviar el món que els envolta, descobrir persones i conèixer institucions del seu voltant, promoure el diàleg, el

Som una escola petita que cada dia creix una mica més.Vam començar amb una il·lusió, amb un repte, que amb el pas dels anys s’ha convertit en un projecte gràcies a la complicitat de totes les persones que en formem part. Amb una sola línia creem un ambient familiar en un entorn acollidor on es promouen l’intercanvi d’idees i la col·laboració constant.

El Dofí es una escola catalana, plural, laica, arrelada al medi, activa i intercultural. Som escola UNESCO, i fem que els valors impregnin la vida escolar per tal d’aconseguir que els alumnes esdevinguin ciutadans lliures, solidaris i feliços, persones intel·ligents emocionalment. Entenem el procés d’ensenyament aprenentatge dels nostres alumnes d’una manera integradora (coneixements, emocions, actituds) i individualitzada, tot fomentant la capacitat creativa i comunicativa. L’ AFA tenim un ferm compromís solidari i, a més, valorem la funció d’integració comunitària que tenen les nostres festes. Per això, apostem per crear espais en els quals les famílies se sentin protagonistes d’aquests esdeveniments, mitjançant festes solidàries, la recaptació de les quals

De moment, els alumnes han visitat una cooperativa, s’han reunit amb membres de l’ajuntament, han assistit a una xerrada sobre logística i comptabilitat i també han creat diversos prototips dels productes que volen vendre.

A l’Escola Montserrat ja podem dir que som Comunitat d’Aprenentatge (CdA). Ja hem passat l’etapa de consulta, la de formació i ara estem visquent la plena implantació. En la nostra CdA, on els alumnes son el centre, busquem les màximes interaccions per acompanyar-los en el seu aprenentatge.

Escola El Dofí - Escola petita amb un gran cor

dibuixar i a jugar. També sortim a la muntanya a conèixer la natura autòctona.

La xarxa de centres públics té prou trajectòria i els seus professionals acumulen prou experiència per a assegurar l’èxit educatiu, conjuntament amb la voluntat de fer-ho al costat de les famílies. L’Institut de Premià de Mar, conseqüent amb aquests principis, pretén esdevenir un centre de referència d’àmbit comarcal amb la més gran i diversificada oferta formativa pública del Maresme-Vallès Oriental: una ESO orientada a atendre les necessitats de l’alumnat, un Batxillerat d’excel·lència, una Formació Professional en permanent contacte amb les empreses de l’entorn, i tot un seguit de serveis complementaris: aprenentatge de l’alemany i del francès, programes d’inserció laboral, certificació de Qualitat ISO 9001, i un llarg etcètera. Salvador Redón, director Institut Premià de Mar

La veritat és que al principi és molt normal que faci por anar a l’institut, perquè penses que serà molt difícil, però al final trobes que és divertidíssim, ja que coneixes a nous companys, fas més assignatures que són divertides, i sobretot els professors fan que estudiar o anar a classe no sigui tan pesat. Aaah…i no hi tants exàmens com diuen! Eloi i Pau, 3r i 1r d’ESO

Bulletí n1 imprenta per xarxes  
Bulletí n1 imprenta per xarxes  

Butlletí informatiu de les AFAS i AMPAS de centres públics de Premià de Mar

Advertisement