Page 1

Definició:

La natació és el mètode pel qual els éssers vius es desplacen a través de l'aigua en un mètode que no implica simplement el caminar pel fons. La natació és una activitat recreativa popular i un esport competitiu. És una activitat física molt recomanable per a la majoria de les persones, però que requereix unes precaucions bàsiques. Consisteix en fer uns moviments concrets amb els braços i les cames fins aconseguir avansar. Aquests moviments són aquestos CROL ESQUENA BRAÇA PAPALLONA

CROL


Braรงa


Esquena

Papallona


* La natació és també un esport olímpic. Es fan moltes competicions per als dos sexes i per a fortalitzar alguns musculs especialment l’esquena. * La natació comprèn altres competicions on són les proves d'aigües obertes de 5, 10 i 25 km, una especialitat que principalment es practica a Europa, Estats Units i Austràlia. * La natació és també part important d'altres esports, com ara: waterpolo, natació sincronitzada, el pentatló modern, triatló i salvament i socorrisme. * Moltes vegades inconcientment utilitzem la natació. Per exemple a la platja o a la piscina municipal. * Curiositat Molts de nosaltres hem apres a nedar per mediació dels monitors, però molts altres ho han fet per a poder sobreviure si t’ofegues.


Aquest es el simbol de la federaci贸 catalana de nataci贸 o F.C.N. Aquesta federaci贸 consisteix en el coneixement de la nataci贸 a tot el mon.


Records de natació   

El rècord en 50m braça és de 26,67s aconseguit per Cameron van der Burgh a Roma l'any 2009. El rècord en 100m braça és de 58,58s aconseguit per Brenton Rickard a Roma, l'any 2009. El rècord en 200m braça és de 2:07,31 aconseguit per Christian Sprenger a Roma, l'any 2009.

També hi hpus a diferents tipus de natacions

Està la natació sincronitzada i el waterpol:

Natació  

La natació

Natació  

La natació

Advertisement