Page 1

Si tens més de 16 anys, ets veí o veïna de Maspujols i creus en la democràcia El proper diumenge 13 de desembre vine a votar. Que no decideixin per tu. organitza:

Plataforma ciutadana MASPUJOLS.DECIDEIX

Plataforma ciutadana MASPUJOLS.DECIDEIX


Hem de votar!

Sabem que el resultat del proper diumenge dia 13 de desembre no serà vinculant, però ningú voldrà anar a dormir aquell dia sense saber les dades principals de la nit: els vots favorables al ‘sí’, els vots favorables al ‘no’, els vots en blanc... i també, molt important, tothom voldrà saber la participació de la Consulta. “Si sempre perdem és perquè sempre hi som“. Però si no anem a votar, aquí el tòpic es compleix a mitges; hi hem sigut i hem perdut, però mai hem participat, i això és el que hem d’evitar. Participar en aquesta consulta ens permetrà conèixer el termòmetre real de les aspiracions nacionals, o no, del nostre país, i per això és tan important que el dia 13 de desembre ens acostem a les urnes. Un cop hem aconseguit poder organitzar, des de la societat civil, una consulta, cal que els resultats de participació siguin el més elevats possibles. Malauradament no podrem comparar les dades d’aquesta consulta amb cap altra. Serà el primer cop, que, tot i desafiar les lleis, es pregunta als catalans i a les catalanes quin és el futur que volen. Ni el ‘si’ ni el ‘no’ han perdut mai, però no hi ha pitjor derrota que la no participació. Diumenge, no importa que guanyi el ‘sí’ o el ‘no’, el que cal és que omplim les urnes de vots. La participació serà la nostra victòria. El dia que la consulta sigui vinculant, no ens podem permetre perdre cap vot, però el proper diumenge cal que animem a tothom a participar, pensin “a” o pensin “b”. Si només van a votar els convençuts, la consulta no servirà per res. Hem de donar legitimitat a la consulta amb molta participació. Si el ‘sí’ treu la majoria aclaparant de vots, però no s’arriba a la meitat de la participació, el ‘sí’ haurà perdut. Hem de convèncer als nostres veïns, a tots, perquè el proper diumenge 13 de desembre vagin a votar. Només amb les urnes plenes de vots donarem legitimitat a la Consulta. La participació ciutadana en les decisions del nostre país ha de ser la base del funcionament correcte de les institucions. Catalunya ha d’esdevenir un Estat de ple dret dintre d’Europa? A Maspujols, diumenge 13 de desembre ho triarem. Hem de votar!

13 de desembre

La independència de Catalunya és un somni, una utopia? Qui ho sap? La resposta està a les nostres mans. El dia 13 de desembre tindrem davant nostre la possibilitat de començar a esbrinar el gran dubte de... volem ser un país? Volem que Catalunya sigui una nació lliure? Aquest dia és el marcat en vermell al nostre calendari, el que ens permetrà exercir el dret de votar i decidir. No podem deixar escapar aquesta oportunitat. És el moment d’oblidar les frases maleïdes de “no servirà per res”, o “igualment faran el que voldran”, o “això és impossible”, que tan sovint ens passen pel cap. Som un poble molt conformista, i això ho hem de canviar. El 13 de desembre tenim una cita, ens toca votar. Demostrem als nostres polítics el que volem; descobrim quina és la realitat de Catalunya; siguem per un dia els més patriotes, i fem-ho pel nostre país, pel nostre futur i pel futur dels nostre fills. Catalunya necessita el nostre vot.

Plataforma ciutadana MASPUJOLS.DECIDEIX

ACTE CENTRAL DE CAMPANYA

L’acte central de la campanya es farà el proper divendres 4 de desembre a les 8 de la tarda a la sala del Casal de Maspujols. La xerrada anirà a càrrec d’Uriel Bertran, membre de la comissió nacional del 13-D, d’un membre Omnium Cultural de Reus i d’un membre de la Plataforma Maspujols Decideix

LA CONSULTA | 13-D

La Consulta a Maspujols es farà el proper diumenge 13 de desembre des de les 9 del matí fins a les 9 de la nit. Podran votar tots els majors de 16 anys que estiguin empadronats a Maspujols. S’haurà de presentar el DNI i/o algun document identificatiu que acrediti que s’és veí de Maspujols. Si algú vol formar part de la mesa o vol acreditar-se com observador, per donar més legitimitat a la Consulta, ho ha de comunicar a maspujolsdecideix@gmail.com abans del dia 10 de desembre.

Per què és important que els maspujolens l les maspujolenques participem a la Consulta sobre la Independència? 1) Perquè el dret democràtic de decidir (que inclou el dret a l’autodeterminació dels pobles i a la independència política) és un dret universal, reconegut per l’Organització de les Nacions Unides. Així ho enuncia el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics de 1966, signat també per l’Estat espanyol, en el seu article primer tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació. 2) Perquè els catalans i les catalanes conformem un poble amb els mateixos drets que tots els altres pobles del món i tenim, per tant, el dret de decidir també sobre la independència de la nostra nació. Els catalans i les catalanes no podem, ni volem, renunciar a cap dret que ens és propi. 3) Perquè la Consulta sobre la Independència permet votar lliurement Sí, No o en Blanc, i això permetrà conèixer l’opinió real de la ciutadania sobre aquesta qüestió tan rellevant, sense distorsions ni manipulacions interessades. 4) Perquè la consulta és perfectament legal, i complirà amb un protocol que assegurarà la fiabilitat i seguretat que requereix qualsevol procés democràtic per poder ser homologat per observadors internacionals. 5) Perquè hi haurà observadors internacionals i premsa acreditada d’arreu que validaran i valoraran la Consulta. Els catalans i les catalanes hem de demostrar el nostre civisme al món que ens estarà observant. 6) Perquè la Consulta sobre la Independència representa un aprofundiment de la democràcia directa. L’èxit de la Consulta obrirà les portes a més i millors mecanismes de democràcia participativa. 7) Perquè la Consulta s’organitza des de la societat civil i és un exemple del compromís i la maduresa de la ciutadania catalana que cal respectar i afavorir. 8) Perquè podem demostrar al món que la nació catalana està preparada per afrontar l’exercici del dret a l’autodeterminació.

Maspujols Decideix  
Maspujols Decideix  

Maspujols decideix