Page 1

• • • • •

Anys 60 Anys 70 Anys 80 Anys 90 Actualitat

Carla Gonzalez i Jordi Del Pozo

27/01/2014

4rt ESO


-A la

presentació van parlar de quatre solistes i grups de l’época dels 60.Van parlar dels Beatles (sobretot de John Lennon) Led Zeppelin ,Elvis Presley i Bob Dilan.Van explicar en que va consistir la seva vida i el seu éxit. Van parlar de les cançons més conegudes dels diferents grups/solistes.La informació va ser bastan explicativa ,ja que van explicar els fets mes destacats de cada grup o solista. -The Who va ser una banda britànica de rock formada a l’any 1964. Estaba formada per 4 persones: Roger Daltrey(veu), Pete Townshend (guitarra, teclados y voz), John Entwistle (bajo y voz) y Keith Moon (batería y voz). Va iniciar el seu éxit al 1965.Moon (bateria) va morir en 1978 als 32 anys. Els àlbums My Generation (1965), A Quick One (1966) i The Who Sell Out (1967) el van seguir, amb els dos primers aconseguint el Top 5 en el Regne Unit. Actualment segueixen vius Roger Daltrey, Pete Townshend, Pino Palladino, Zak Starkey.


-Deep Purple és una banda britànica de hard rock formada a Hertford, Regne Unit, el 1968, que està considerada com una de les pioneres del hard rock i el heavy metal, encara que durant la seva carrera també ha incorporat elements delrock progressiu, rock simfònic, rock psicodèlic, blues rock i de la música clàssica. Deep Purple ha venut més de 120 milions de discos a tot el món. Un concert realitzat en el Rainbow Theatre, de Londres, al juliol de 1972, va fer que fossin registrats com “la banda més sorollosa del planeta” en els anys 70 ‘s pel llibre Guinness dels rècords. -Als anys 70 van exposar The Rolling Stones, Queen, Pink Floyd, Kiss i Bruce Springsteen. Us parlarem de Bruce Springsteen. Bruce Frederick Joseph Springsteen, més conegut amb el nom de The Boss, és un cantant, compositor i guitarrista de rock estatunidenc. Va néixer a Long Branch, Nova Jersey, EUA, el 23 de setembre del 1949. El seu primer disc va ser al 1973: Greetings from Asbury Park, el seu últim disc va ser al 2012: Wrecking Ball.

- Europe

grup l’any

amb el

va ser una suec format 1979. Van començar nom de Force


,format pel cantant Joey Tempest, el guitarrista John Norum i el bateria Tony Reno. A vegades tocaven l’estil glam metal. Europe va triunfar amb el seu tercer disc The Final Countdown (1986), que es va convertir en un èxit comercial i va vendre més de tres milions de còpies als Estats Units. Europe ha llançat tres àlbums, Start from the Dark (2004), Secret Society (2006) i Last Look at Eden, publicat el 9 de setembre de 2009. L’exposicio dels anys 80 va consistir en presentar : Guns’n Roses, AC/DC, Nirvana, Bon Jovi. Us parlarem d’un grup que van exposar: - AC/DC: va ser un grup format pels gemans Malcolm i Angus Young al 1973 a Austràlia. Al 1980 va morir el cantant del grup (Bon Scott) i després de la seva mort el grup es va plantejar deixar de tocar. Aquell mateix any van trovar al actual cantant Brian Johnson. Aquell any van treure el álbum Back in Black.

1-Steven Paul Smith més conegut com Elliott Smith va ser un cantautor y music. Va neixer Omaha, Nebraska pero va creixer a Texas i va morir a Los Angeles. Va treure el seu primer disc en solitari en 1994. Génere:Indie rock, indie pop, els instruments que tocava eran :la guitarra, el piano, el clarinete, el bajo, l’armónica i la batería. Va estar actiu 10 anys del 1993 al 2003. Smith va lluitar contra la depresió, el alcoholisme i les drogues,


durant molts anys. I aquestes temas van ser habitualment tratats en las lletras de les seves cançons. Va morir al 2003 amb 34 añs. • http://www.youtube.com/watch?v=FMSU4QDbdew • http://www.youtube.com/watch?v=HsixXCnYVfA -L’exposicio dels anys 90 va consistir en diversos grups com: Sting (The Police),Aerosmith,Pearl Jam ,Green Day i Oasis. Tots els grups tenen coses en comú: utilitzan guitarras eléctricas,sempre hi ha un cantant un batería o guitarrista. Moltes de les cançons dels anys 90 son bastant tranquiles a comparació dels 80 o 70 que tenen mes ritme. Els grups mes coneguts almenys que conexiem nosaltres son Oasis i Green Day.

Simple Plan és una banda de pop punk franc-canadenc de Montréal, Quebec. La banda no ha tingut canvis en la seva formació, des de la seva creació el 1999. Els membres són Pierre Bouvier (veu principal), Jeff Stinco (guitarra líder), Sébastien Lefebvre (guitarra rítmica, corista), David Desrosiers (baix, corista) i Chuck Comeau (bateria i percussió). El primer àlbum va ser, No Worries, va ser llançat el 1999. - Els nostres companys van parlar sobre el rock actual i van exposar els seguents grups: My Chemical Romance, Linkin Park, Thirty Seconds To Mars, All American Rejects,Imagine Dragons. Nosaltres parlarem del grup Imagine Dragons, Imagine Dragons és una banda de indie rock dels Estats Units, originària de Las Vegas que es va formar l’any 2008. Com a curiositat d’aquest


grup el nom ĂŠs un anagrama, ĂŠs a dir,la paraula de la qual provĂŠ el nom solament la coneixen els membres de la banda.

Història del rock  

Treball de la història del rock 4rt ESO