Page 1


Ruta 1 ➢ ➢ ➢ ➢

Punt de partida: Es Pujols Temps estimat: 1:30 hrs Distància: 6 km Punt d'arribada: Cala Embaster

✔ Com arribar?

La ruta comença a la passarel·la de Es Pujols i s'agafa el camí de S'Abeuradeta de Punta Prima fins arribar a Cala Embaster.

✔ Observacions:

Es recomenable portar roba i calçat còmode, aigua i protector solar.


Ruta 2 ➢ Punt de partida: Caló de s'Oli ➢ Temps estimat: 1:30-2 hores. ➢ Distància: 5.9842 km. ➢ Desnivell: 15 metres. ➢ Punt d'arribada: Cala Saona.

Com arribar?

Amb un vehicle propi ,el qual el deixarem al punt de sortida. Per arribar,anirem direcció Can Marroig i un monitor de l'excursió els esperara al costat del camí.

Observacions:

El camí és pedregós, per tan és molt important dur un calçat adequat i una vestimenta apropiada,apart de aigua i berenar

Perfil Geològic


El punt de sortida serà en es Caló de s'Oli on sortirem caminant per la costa. Pujarem cap al nord per arribar a la costa, així evitarem traspassar els boscs,per fer aquesta excursió,inconvenient portar sabates esportives. Quan estem al nord,i en la costa,anirem tirant cap abaix,fins arribar al nostre destí. Continuarem per la costa sense desviar-nos ,podrem anar gaudint d'aquestes vistes que hi tenim. Al km 2.5 farem una petita aturada per berenar,beure,descansar,etc. Quan estem amb força,seguirem baixant poc a poc i sense desviació ,alguna. Quan arribem a la costa de la cala,baixarem per les escales del restaurant Xacala ,anirem per l'arena fins arribar a les barraques del costat,mes a la dreta podrem trobar el famós fang,on ens podrem omplir d'ell,a la posta de sol,podrem gaudir d'un paisatge molt bonic de la nostra illa. A la tornada,anirem per la carretera,fins arribar a Sant Francesc on haurem d'anar fins a la piscina municipal,agafarem el camí que va directe cap a es Caló de s'Oli. Anirem tot recte sense cap desviació. Quan arribem a un cruïlla que pots seguir recte o girar a la dreta,no li farem cas i seguirem rectes fins entrar en un camí de terra,en el qual haurem de seguir-lo. En quant trobem un altre cruïlla a 15 min,girarem a la dreta,baixant una petita pendent rocosa,trobarem un camí per l'esquerra i un altre recte,nosaltres anirem per l'esquerra,hem de seguir tot el camí fins arribar a un altre cruïlla mes endavant en el qual trobarem una baixada asfaltada,on girarem per arribar al nostre destí.

Quan estem baixant la recta asfaltada,tirarem cap endavant fins que trobem un senyal que posi can Marroig,no l'haurem de seguir i seguirem per la desviació que es troba cap a la dreta del camí,fins arribar així al nostre vehicle,així l'excursió s'ha acabat.

 Llocs d'Interès: -Punta Gavina: lloc on podem gaudir d'unes bones vistes. -Cala Saona: platja on podem gaudir d'una bona posta de sol,mentre prenem alguna beguda del kiosco de la platja.


Ruta 3 ➢ Temps aproximat: 3h ➢ Distància: 12km ➢ Desnivell: uns 100m aprox. ➢ Punt de sortida: Hotel Club Sunway Punta Prima ➢ Punt d'arribada: El Pilar de La Mola

 Què portar?

-Calçat còmode i apte per caminar -Roba d'esport -Aigua potable -Menjar per recuperar energia -Gorra -Protecció solar (depenent de l'estació)

Perfil geològic


 Com arribar-hi Partint de l'hotel Club Sunway Punta Prima, ens dirigim cap a Ca l'Embaster i recorrem tota la costa de la part d'Es Caló. Havent arribat a Es Caló, farem un descans per recuperar energia. Ja recuperats, seguirem la ruta i començarem a pujar el Camí Romà. Una vegada pujat, tornarem a fer un descans petit per beure un poc d'aigua i per a esperar als últims. Quan ens reagrupem tots, reanudarem la marxa cap al nostre destí, el Pilar de la Mola. En arribar al Pilar, convidarem a tots els participants a un refresc al supermercat de La Mola i ens esperarem a que arribi el bus que ens portarà cap a Es Pujols.

Punts d'interès

-Camí Romà: Un antic camí de pedra pel qual pujarem fins la Mola. -Es Caló de Sant Agustí: Un poblet a la vorera del mar per on passarem durant la nostra ruta.


Ruta4 ➢

Punt de partida: La Savina

Temps de duració: 2.00-2.30 hores.

Distància: 10 Km.

Desnivell: 192 m.

✔ Com arribar? Línia de Bus numero 1, que fa la ruta: La Savina-Es Pujols-La Savina. Passa cada mitja hora.

✔ Observacions: aquesta ruta la pot fer qualsevol persona que este acostumada a caminar. A més també es pot fer en bicicleta, ja que, el camí es ben accesible. ✔ Perfil geològic:


La ruta s'inicia a la parada del bus de la Avenida Mediterrani, posteriorment s'ha d'anar a la entradad de ses salines que hi ha entre el carrer Gregal i el carrer Llevant. Una vegada arribat al camí Llevant l'hem de seguir encara que ens trobem desviacions cap a la dreta. L'única desviació que hem de tenir en compte és una on el camí es separa en dos, així que que hem de seguir aquella on hi ha cartell que posa: direcció Es Pujols. Una vegada agafat la desviació cap a la esquerra en direcció Es Pujols hi ha que seguir tot recte el camí fins arribar a una sortida on al costat esquerre hi ha unrestaurant anomenat “El Caminito”. A l'entrada d'aquesta hi haurà un autobus esperant, per posteriorment,anar fins el punt de partida per carretera i veure s'estanys desde altre espectativa. En el cas de que la ruta es fasi en

bicicleta, aquesta es podrà guardar al maleter del autobus o anar per la carretera prenent les preucacions adequades.

 RECOMANACIONS: -Portar el material necessari: aigua, calçat esportiu, brúixola, mapa del recorregut, protecció solar. -Respectar la flora i fauna del camins. -Portar menjar per esmorzar (entrepà, fruita...) -No tirar brutícia al terra. -Assegura't del bon temps, en cas de ploure hi haurà fang. -No es pot acampar en cap lloc de l'illa. -Esta prohibit fer foc per la prevenció d'incendis.

112 Emergències.


Ruta 5 ➢ ➢ ➢ ➢

Punt de partida: Plaça de la constitució Temps estimat: 1 hora Distància: 4.2 Punt d'arribada; Platja Cala Saona

✔ Observacions Aquesta ruta es adequada per fer-la un dia d'estiu per poder gaudir de l'aigua pura i de l'arena fina de la platja de Cala Saona.

✔ Perfil Geològic


C

omençarem la ruta des de la Plaça de la Constitució de Sant Francesc Xavier i anirem cap a Ses Bardetes, una vegada allí agafarem un carrer que puja cap a la esquerra que al costat te un parc infantil. Cent metres més amunt acabarà la carretera i anirem per un camí de terra. Seguirem aquest camí fins que trobarem una encreuada amb dues direccions possibles, nosaltres anirem cap a la dreta i just després agafarem un altre camí cap a l'esquerra. Ara només hem de seguir el camí sense desviar-nos fins que arribem a una encreuada en la que haurem d'anar cap a l'esquera i després de 5 minuts més ja haurem arribar a la platja de Cala Saona.

 Llocs d'interès: -Església de Sant Francesc. -Tota la natura característica de l'illa que voreu pels camins. -Quiosc de Cala Saona. -Platja de Cala Saona.

 Recomanacions:

-Portar roba còmoda por a caminar. -Portar bosses de plàstic per tal de no deixar fems al terra. -Portar gorra per protegir-se del sol. -Si la ruta es fa en estiu, portar banyador per banyar-se al mar.

Per tornar a Sant Francesc haurem d'agafar un autobús de línia.

Azahara Méndez i Sergi Mayans 1rBatxA


Ruta 6 ➢ ➢ ➢ ➢ ➢

Punt de partida: Sant Ferran Temps estimat: 3 hores Distància: 12 km Desnivell: 65 metres Punt d'arribada: La Mola

✔ Com arribar?

Des d'el port de La Savina agafem un taxi de la parada i anem fins a l'hostal pitiüses situat en Sant Ferran.

✔ Observacions

Aquesta ruta és molt llarga així que es recomana portar calçat adequat,portar aigua i crema solar.

✔ Perfil Geològic


S

ortim de l'hostal illes pitiüses, en direcció a La Mola. Anem per la carretera principal 200 m i girem a l'esquerra per la carretera secundaria fins arribar a 1 Km del recorregut. Aleshores girem a la dreta per tornar a la carretera principal, creuar-la i seguir per la carretera secundaria. Seguim recte durant 200 m i després girem a l'esquerra. Seguim recte per la carretera secundaria durant 3 Km, aleshores girem a l'esquerra per tornar a la carretera principal. Seguim la carretera principal durant 1 Km, després girem a la dreta. Feim un rodeig com indica el mapa per observar la natura i tornam a la carretera principal. Seguim la carretera asta arribar a Es Caló. Allí,mos aturam a descansar una estona, podem anar a beure alguna cosa, menjar o passejar per Es Caló. Quan estiguem descansats seguirem la ruta. Partint d'Es Caló anem per la carretera principal durant 500 m i agafem una desviació cap a l'esquera per poder anar pel camí romà. En el camí romà podrem observar unes grans vistes de tota l'illa. Al acabar el camí romà sortirem a la carretera principal i seguint-la arribarem al nostre destí, La Mola, aproximadament a 1,5 Km del camí romà.

 Llocs d'interès:

-El mirador: On podrem disfrutar d'unes bones vistes i un bon menjar. -Sa Cova de la mà peluda: Una cova turística de Formentera. -El far de la Mola: Està situat al penyasegat mes elevat de l'illa.

 Recomanacions

-Calçat adequat: La ruta és llarga i mos podem fer mal si no portam un bon calçat. -Portar aigua: És important una bona hidratació. -Portar mòbil: Per si passa alguna cosa poder cridar al 112. -Crema solar: Per protegir la nostra pell dels raigs solars. -Roba adequada: Per poder caminar amb comoditat.


Ruta 7 ➢ ➢ ➢ ➢ ➢

Punt de partida: Es Pujols Temps estimat: 4 hores Distància: 18 km Desnivell: 40 metres Punt d'arribada: Can Marroig

✔ Com arribar?

No hi ha transport públic fins a Can Marroig. S'hi va amb vehicle propi o caminant.

✔ Observacions

És un camí apte per a tothom. No s'hi troba gaire desnivell.

✔ Perfil Geològic


C

omençam la ruta a la plaça de Es poble, Sant Francesc. Aquí tenim l'opció Pujols. Pujam pel carrer peatonal d'agafar l'autobús per anar fins a Es on trobam unes de les poques Pujols. discoteques que es troben a l'illa. Quan trobem la carretera giram a la dreta i seguim tot recte, al arribar a la rotonda,  Llocs d'interès: seguim direcció a la Savina. Entre Es -S'Estany Pudent i Ses Salines: Pujols i la Savina hi ha que seguir la Antigament es feia la Sal de Formentera. carretera. Al nostre voltant podem -S'estany des Peix: On la gent de l'illa observar s'Estany Pudent, i el Parc fondentja els seus llaüts. Natural de Ses Salines. Quan tota la -Can Marroig: Parc natural de Formentera. carretera de s'Estany Pudent s'acaba, arribam a una creuera on a la dreta veiem un parc. Allí, prenem la carretera direcció Sant Francesc, és a dir, cap a  Recomanacions l'esquerra, però a aproximadament un -Calçat adequat: La ruta és llarga i mos kilòmetre trobarem un camí que gira a la podem fer mal si no portam un bon calçat. dreta. És un camí de terra. El segueixes -Portar aigua: És important una bona tota l'estona recte, uns dos quilòmetres hidratació. aproximadament fins que es troba una -Portar mòbil: Per si passa alguna cosa casa aferrada al camí a la dreta que puja poder cridar al 112. un caminet estret asfaltat, allí es -Crema solar: Per protegir la nostra pell segueix uns 100 metres fins que es dels raigs solars. troba una creuera que indica que Can Marroig està a l'esquerra. Es gira, es segueix tot el camí, i s'arriba. Per tornar passam pel mateix camí de terra. Tornam a ser a la creuera per on hem entrat de camí de terra per anar cap a Can Marroig. Però ara girem a la dreta. Seguim la carretera fins que ens porti a una creuera. Allí giram a l'esquerra i seguim tot recte fins arribar a un altre

Finaaaaaaal