Page 1


M

ijn stage periode bij GNR8 amsterdam zit er op. ik heb mee moge snuffelen in het bedrijfsleven en ik heb veel kennis op gedaan. In dit magazine vind je een verslag van alle projecten die ik in mijn stage periode bij GNR8 Amsterdam heb gehad. In dit magazine staat niet alles wat ik heb gemaakt en geleerd tijdens deze stage periode. Ik heb er voor gekozen om alleen meest geslaagde producten of onderdelen van de projecten te laten zien. De projecten waar deze opdrachten onder vallen zijn; TouchBase, UPC Battle, GNR8 Campagne en Social Media. Tijdens deze stage heb ik veel meer geleerd dan alleen de kwaliteiten die nodig zijn bij mijn opleiding. Zo heb ik o.a. ook geleerd hoe je filmpjes maakt niet alleen het filmen zelf maar ook het monteren van de opnames. Verder heb ik mijn creatieve vaardigheden uitgebreid doormiddel van verschillende concepten te bedenken en om te zetten in een eindproduct. Voor mij was dit de aller eerste stage die ik ooit gelopen heb. Hoewel deze stage periode heel anders verliep dan dat ik verwacht heb ben ik toch blij met wat ik hier gedaan en geleerd heb. GNR8 Amsterdam bedankt !!


H

et Touchbase project is het eerste project waar ik aan mee heb gewerkt tijdens mijn stage bij GNR8. Touchbase Network is een project waar bij iedere maand een live uitzending word uitgezonden via het internet. Deze live uitzendingen worden gemaakt door en voor studenten. TouchBase heeft contact met een aantal studenten die studeren of stage lopen in het buitenland, tijdens de live uitzendingen worden deze studenten geintervieuwd en leggen zij verslag over hoe hun maand in het buitenland is verlopen, ook laten zij filmpjes zien van de dingen die zij gedaan hebben. Toucbase wil op deze manier de kijkers een beeld geven hoe het is om in het buitenland stage te lopen, door deze live uitzendingen word het voor veel studenten een stuk makkelijker om een keuze te maken voor hun komende studie of stage die zij willen volgen. Een maand lang heb ik voor dit project flyers en posters gemaakt, daarnaast heb ik tijdens de live uitzendingen mee mogen helpen achter de schermen in de studio. Uiteindelijk heb Ik in de maand die ik voor touchbase heb gewerkt 3 live shows mee mogen maken daarvoor heb ik dus ook 3 flyers gemaakt ook heb ik een poster gemaakt voor de algemene promoting voor TouchBase. voor de poster en de 3 flyers die ik gemaakt heb wou ik 1 stijl gebruiken, de stijl die ik hier voor heb gebruikt is voor een groot deel overgenomen van de al bestaande website. Zoals u kunt zien is bij zowel de poster als op de flyers het bovenste deel precies het zelfde alleen hebben ze allemaal een ander thema dat thema is natuurlijk gekoppeld aan de desbetreffende live show. als hoofdkleur heb ik de kleur blauw gekozen, blauw is de kleur van de hemel, de vrijheid en de oneindigheid. ik wou met behulp van deze kleur een bepaald gevoel uitdrukken, touchbase is soort van tussen station die mensen van waar dan ook in de wereld, met elkaar in contact brengt. Voor de TouchBase live shows, nieuwtjes en meer informatie over TouchBase kunt u een kijkje nemen op de TouchBase website www.touchbase-network.com.


D

it is de poster die ik ontworpen heb voor TouchBase Network en was bedoelt voor de algmene promoting van TouchBase. Deze poster beeld een aantal studenten uit die zich allemaal op een andere plaats op de wereld bevinden waar zij hun eigen gang gaan. Via TouchBase kan iedereen deze studenten volgen ongeacht waar ze zijn en wat ze doen. Omdat TouchBase al een tijdje bestond en al vele vaste kijkers had, heb ik een gedeelte van de al bestaande stijl gebruikt om een nieuwe verfrissende stijl te creeen. Deze stijl wou ik gebruiken als algemene stijl, die ook toegepast zou worden op de komende flyers.

D

it was de eerte flyer die ik heb gemaakt voor een TouchBase live show. zoals ik al zei wou ik alles een beetje in de zelfde stijl houden en omdat dit de eerste live show van het nieuwe jaar was heb ik bij deze flyer voor herkenbaarheid gekozen en dus precies de zelfde kleuren gebruikt als in de poster. In deze live show was Wesley van Gaalen de hoofdgast omdat hij in het vorige seizoen ook al te gast was in de TouchBase live shows. Hij liet zien wat hij in de tussen tijd, waar ook de kerst en de jaarwisseling tussen zat, allemaal gedaan en mee gemaakt had in het land waar hij studeerde.


N

ormaal gesproken is er maar 1 TouchBase live uitzending per maand, maar omdat in deze periode de olympische spelen van start ging was er een extra uitzending waar in de studenten lieten zien hoe zij de Olympische spelen mee maakten. Aangezien deze studenten in een ander land studeerden of stage liepen was het wel interessant om te zien hoe de mensen in dat land naar dit evenement toe leefden. Omdat bij deze live show het thema de “Olimpysche spelen” was heb ik geprobeerd om dat zo naar voren te brengen waardoor toch nog de herkenbaarheid van ToucBase naar voren kwam.

D

it was de laatste live show die ik heb mee gemaakt. Omdat na deze live show het TouchBase team vernieuwd werd en ik zelf ook andere grote projecten aangeboden kreeg. Omdat bij deze live show de lente op het punt van beginnen stond, was “de lente” natuurlijk het thema van de live show. De stijl van deze flyer is eigenlijk het zelfde als de poster en de vorige 2 flyers. Ik heb er echter toch voor gekozen om hele andere kleuren te gebruiken en zo het gevoel van de lente beter naar voren te brengen. door de stijl wel het zelfde te houden blijft het toch herkenbaar.


H

et UPC-project is het grootste project die ik heb gehad tijdens deze stage. Dit project duurde maar liefst 3 maanden. het UPC project was een battle tussen 2 scholen de studenten van het HVA en de studenten van Hogeschool InHolland waren gevraagt om een interactieve tv programma te bedenken voor het jaar 2015. Aan dit project hebben 7 teams van 2 hogescholen deel genomen. Een van die 7 teams was “team iCreate� dat was het team waar ik bij zat. De 2 beste teams kregen de eer om hun tv programma tijdens het WCIT congress in de RAI in Amsterdam te promoten. Het WCIT congres is een van de grootste beursen van de wereld op IT gebied. De bezoekers van deze beurs konden stemmen op hun favoriete programma. De winnaar van deze battle werd op de laatste dag van het WCIT congres bekend gemaakt en kreeg een check van 20.000 euro die ze konden gebruiken om een pilot te maken van hun programma.

Na hard werken en veel afval rondes bleven er 2 teams over waaronder team iCreate. Wij hebben 3 dagen lang op het WCIT congress mogen rondlopen en ons programma tijdens verschillende meetings en op onze eigen stand mogen promoten. helaas hebben wij deze battle niet gewonnen maar buiten dat zijn wij blij dat wij tijdens een stage zoiets groots mee mochten maken. Voor dit project heeft iedereen in ons team mee geholpen aan het bedenken en uitvoren van het hele concept, het opnemen van de filmpjes etc. verder heeft ieder teamlid individuele opdrachten binnen dit project uitgevoerd. Zo heb ik zelf het logo van ons tv programma ontworpen, de achtergrond van de studio in de filmpjes gemaakt en de opdruk van de teamshirts vormgegeven. De filmpjes kan ik natuurlijk niet in dit magazine laten zien maar ze zijn te zien op de WCIT 2010 website. ook voor meer informatie over het WCIT congres 2010 in de RAI kunt u terecht op de website van het WCIT congres 2010.

www.WCIT2010.com


D

e opdracht was om een interactieve en innovatieve TV programma te ontwikkelen dat uitgezonden kon worden in het jaar 2015. Er moesten 4 filmpjes gemaakt worden. Een Inspiratie filmpje; bij dit filmpje moesten wij laten zien wat als inspiratie bron hadden gekozen voor het maken van ons programma. Het tweede filmpje was het Innovatie filmpje; met dit filmpje moesten we ons concept laten zien. Het derde filmpje was het Transformatie filmpje; Bij dit filmpje moesten we laten zien wat ons format was, waarom dit een goede show zou zijn. Wat ons USP is. Op basis hier van besliste de Jury welke 2 groepen door gingen naar de finale op het WCIT congress. Met het vierde en het laatste filmpje “het promotie filmpje” moesten wij ons TV programma promoten en mensen overtuigen dat dit het meest interactieve en creatieve TV programma is voor 2015, dit was tevens het filpmje dat getoont moest worden op het WCIT congress. Het programma dat wij ontwikkeld hebben is ICU, een leuk spel programma voor de hele familie. ICU is een spelshow waar bij de kijker de belangrijkste factor is het is de bedoelling dat de kijker via een webcam van uit de huiskamer deelneemt aan het spel. Elke ronde worden er een aantal kandidaten gekozen, deze kandidaten krijgen een opdracht toegewezen die zijn zo snel en zo goed mogelijk uit moeten voeren bv. zoals de opdracht in onze trailervideo teken een vlinder zo snel en zo mooi als je kan. tijdens de show zijn er 4 spellen met 4 verschillende opdrachten de winnaar van iedere opdracht gaan door naar de finale de winnar van de finale wint uiteindelijk show en valt in de prijzen. Deze show zal voor veel hectische en lachwekkende tv momenten zorgen. Door het maken van deze 4 filmpjes hebben wij veel nieuwe evaring en ke nis opgedaan. We hebben progamma’s en apperatuur gebruikt waar wij nog nooit eerder mee gewerkt hebben in het begin dachten wij dat dit helemaal niet aan zou sluiten bij onze opleiding maar laterna zagen wij toch in dat dit juist onze creatieve vaardigheden uit zou breiden. Tijdens dit projecthebben wij buiten het leren van concepten te bedenken, ook geleerd om te filmen, regiseren, monteren etc. ook is er voor dit project veel met photoshop en illustrator gewerkt een van de producten die ik voor dit project met Illustrator heb gemaakt is het logo van ons programma ICU. De naam ICU kan op 2 maniere gezien worden “I SEE YOU” en als afkorting van Interactive Camera Usage. vandaar dat ik in dit logo een webcam verwerkt heb die nodig is om deel te nemen aan het spel.


E

en ander product dat ik ontworpen heb voor dit project is het team shirt. Mij was gevraagt om de opdruk van het team shirt te maken. de team shirts moesten gedragen worden tijdens de finale op het WCIT congres. na een aantal schetsen gemaakt te hebben is er uiteindelijk 1 uitgekozen. het gekozen shirt is te zien op de foto hier naast. Naast deze 2 producten heb ik natuurlijk ook mee geholpen met de filmpjes die wij met het hele groepje gemaakt hebben. Er ook zijn veel uren gestoken in de opnamens die voornamelijk bij ons thuis gedaan zijn. Tijdens die opnamens is er veel gelachen en dat is denk ik een van de redenen dat wij zo ver zijn gekomen in deze battle. in ons groepje zat eigenlijk maar 1 persoon die echt ervaring had met het maken van filmpjes, het werken met een camera het monteren van de beelden etc. voor de rest van het team was het dus helemaal nieuw. Door het plezier dat wij hadden en door de sfeer in ons groepje is dit project veel beter verlopen als dat wij van te voren verwacht hadden. Wij dachten dat dit een onmogelijk project voor ons zou woorden vanwegen het gebrek aan kennis en ervaring in de programma’s en apparatuur waar wij mee moesten werken tijdens dit project. Maar na elk filmpje die wij gemaakt hadden werd ons vertrouwen in ons zelf en onze gedrevenheid voor het maken van dit project steeds groter vooral omdat we merkten dat wij dit ook konden en dat wij er toch veel plezier in hadden. zoals ik eerder zei het is jammer dat wij deze battle niet gewonnen hebben maarwe mogen zeker niet klagen, want de ervaring die wij tijdens dit project hebben opgedaan is echt iets waar wij blij mee mogen zijn.


E

indelijk is het zover, na 3 maanden hard werken worden we eindelijk beloond en mogen wij ons programma promoten op het WCIT congres. We waren niet alleen trots dat wij in de finale van de UPC-battle stonden maar we waren buiten alles ook echt blij dat wij op zo’n groot evenement mochten staan. Het WCIT congress is een-van-de dan wel niet DE grootste beurs op IT gebied en om als 2e klas MBO-er tijdens je eerste echte stage op zo’n grote beurs te staan is echt iets om niet te vergeten.

H

et waren 3 onvergetelijke dagen maar de eerste dag van ons WCIT avontuur was voor mij persoonlijk de leukste dag, ik was nog nooit eerder op een beurs geweest dus was ook erg benieuwd hoe het zou zijn, ik wist totaal niet wat ik er van moest verwachten en was ook erg benieuwd naar hoe het er allemaal uit zou zien. Toen we aan kwamen kregen we voor het eerst de team shirts te zien die ik ontworpen had. We gingen onze stand klaar maken en na eventjes bijgepraat te hebben over wat er die dag te gebeuren stond gingen we op pad om te flyeren en stemmen te verwerven voor ons programma. aan het begin van de middag waren we te gast in de live uitzending van GNR8 LIVE, de studenten van GNR8 Haarlem hadden net als wij een eigen stand waar zij hun activiteiten en werkzaamheden mochten tonen en uitvoeren. Na die uitzending gingen we naar de eerste meeting, elke dag mochten wij een meeting bij wonen en aan het eind van de meeting ons programma met onze trailer video promoten na het tonen van de trailer video’s mochten de gasten hun keuze maken door de stembiljetten in te vullen.

D

e 2e dag ging vrijwel het zelfde als de eerste, het enige verschil was dat op deze dag de kroonprins ook een kijkje kwam nemen bij onze stand. Aan het eind van de 2e dag ging de stem pot dicht en kon er niet mee gestemt worden. De 3e dag begon met een meeting die eindigde met de uitslag van de UPC-battle, jammer genoeg hebben wij de battle niet gewonnen maar we kijken met trots trug op de 3 maanden waar in wij aan dit grote project gewerkt hebben, en natuurlijk de 3 dagen op het WCIT congress. Absoluut een fantatische ervaring.

De video trailer van de UPC battle met ons tv programma en het tv programma van ons revaliserende team is te zien op http://wcit2010.org/the-battle/ video/11/Final presentation WCIT - The Battle/34/WCIT final presentation.


D

e GNR8 campagne was een project die speciaal opgezet was voor de promotie van GNR8 Amsterdam, wij als eerste lichting van GNR8 Amsterdam kregen de opdracht om een campagne op te zetten voor het promoten en het aantrekken van nieuwe studenten en afstudeerders voor een stage bij GNR8. Amsterdam. Voor deze Campagne hadden we een aantal ideeen bedacht, waaronder een flyer, een poster, een 3d animatie filmpje, een schuifpuzzel en nog een aantal producten, uiteindelijk zijn er maar 2 ideeen echt geproduceerd de flyer en de GNR8 t-shirts .

H

ier naast ziet u de flyre die voor deze campagne gemaakt is. De voorkant is gemaakt door een collega, ik zelf heb de achterkant gemaakt. De achterkant is een soort van puzzel, die opgelost moet worden, de uitkomst van de puzzel verwijst naar de GNR8 website. met deze flyer willen wij de juiste mensen berijken, creatieve mensen die de moeite en de tijd nemen om deze puzzel op te lossen en vervolgens ook nog een kijkje komen nemen op de website. mocht u de site zelf ook willen bezoeken kunt u de puzzel oplossen of gewoon surfen naar www.GNR8.nl.

E

en van de producten die niet geproduceerd zijn maar wel geschetst is, is een van mijn ideeen, de schuifpuzzel. ik vond het idee van de schuifpuzzel een goed idee omdat het op wat voor gebied dan ook een goed product is. Een schuifpuzzel is klein, makkelijk uit te delen perfect voor de promotie van een bedrijf door het uit- beelden van een logo of afbeelding van iets waar het bedrijf op bekend staat en het is een creatieve manier om de aandacht van studenten te trekken. GNR8 zoekt creatieve en geintresseerde studenten, met behulp van de schuifpuzzel haal je deze mensen er zeker uit.


H

et Social Media project was in opdracht van Sandra Stam, een collega die voor haar afstudeer project een Online Magazine wou maken als advies plan voor het tassenmuseum. Dit was voor mij de eerste keer dat ik een Magazine ging maken. Ik wist dat ik hiervoor in InDesign moest werken maar daar had ik al 2 jaar niet meer mee gewerkt. Toch was ik blij dat mij gevraagt werd om te helpen bij deze opdracht niet alleen omdat het mooi past in mijn portfolio maar ook omdat ik mijn vaardigheden in InDesign weer kan oppakken en verbeteren. Toch moest er wel hard gewerkt worden aan dit project ik had maar 1 week de tijd om het magazine te maken.

D

e teksten werden gelukkig geleverd maar de vormgeving, de lay-out van de pagina’s de plaatsing van de teksten en het logo op de voorkant moesten dus allemaal in 1 week af zijn. Ondanks dat ik het programma InDesign weer helemaal opnieuw moest verkennen is het mij toch gelukt om een mooi eindproduct af te leveren. Voor dit project heb ik de programma’s Indesign, Photoshop en Illustrator gebruikt. Natuurlijk kan ik het Social Media magazine niet in dit magazine zetten maar als u het magazine toch wilt lezen en bekijken kunt u hem vinden via de de onderstaande link. http://issuu.com/joovster/docs/adviesplantassenmuseum


Ik kijk met plezier terug op deze stage periode. Ik heb ondanks dat er weinig begeleiding was veel kennis en ervaring opgedaan en door de projecten die ik hier heb gehad veel dingen bij geleerd die belangrijk zijn in het verloop van mijn opleiding. Ook heb ik veel plezier gehad met mijn collega’s en mede studenten Mees, Micky, Sandra, Martijn, Sanne, Michelle, Dasha, Sonny, Bram, Roxanne en Tiendo. Natuurlijk dank ik ook de collega’s van GNR8 Haarlem die er ook voor ons zijn geweest als wij vragen hadden of ergens niet uit kwamen. Verder wens ik iedereen heel veel succes in hun verdere studie en of carriere. Jovi Lekatompessy,


Mijn Eerste Stage  

stage verslag

Mijn Eerste Stage  

stage verslag

Advertisement