Page 1

MERKKEJÄ KULUNEISTA ISKUNVAIMENTIMISTA


MERKKEJÄ KULUNEISTA ISKUNVAIMENTIMISTA • Iskunvaimentimet vaikuttavat ratkaisevasti mukavuuteesi ja turvallisuuteesi ajaessasi haastavilla teillä. Ne ovat ajoneuvon sisällä olevia laitteita, jotka on yhdistetty ajoneuvon jousitusjärjestelmään. Kuten nimestäkin käy ilmi, niiden tehtävä on vaimentaa iskuja, joita aiheutuu ajaessasi kuoppaisilla ja möykkyisillä teillä. Ne toimivat muuntamalla kuoppien ja epätasaisuuksien aiheuttamat värähtelyt toiseen energiamuotoon, lämmöksi.


MERKKEJÄ KULUNEISTA ISKUNVAIMENTIMISTA • Kun ostat uuden ajoneuvon, siinä on todennäköisesti uudet iskunvaimentimet, jotka kestävät jonkin aikaa. Ei pidä edes odottaa mitään muuta kuin uusia iskunvaimentimia, ellei sitten auto olekaan aivan niin uusi kuin myyjä väittää. Kun autoa on käytetty jonkin aikaa, iskunvaimentimet kuluvat ja vaativat vaihtamista. On muutamia merkkejä, jotka viittaavat siihen, että olisi aika vaihtaa iskunvaimentimet. Jos ajoneuvosi pysähtymismatka jarrutettaessa yhtäkkiä pitenee, se on osoitus iskunvaimentimien kulumisesta ja vaihtotarpeesta.


MERKKEJÄ KULUNEISTA ISKUNVAIMENTIMISTA • Iskunvaimentimet kaipaavat vaihtamista myös, jos auto jarrutettaessa painuu alaspäin ja kampeaa sivulle. Jos huomaat ajon aikana tärinää, harkitse vakavasti iskunvaimentimien vaihtamista. Muista, että iskunvaimentimien on tarkoitus poistaa nämä tärinät. Niinpä kun alat tuntea tärinää tien päällä, se tarkoittaa, että iskunvaimentimet eivät enää tee työtään.


MERKKEJÄ KULUNEISTA ISKUNVAIMENTIMISTA • Jos auto painuu kevyen tuulen mukana, ei kannata edes ajatella kahdesti iskunvaimentimien vaihtamista. Yksi iskunvaimentimen vaihto tehtävistä on estää autoasi ajautumasta tuulen mukana tien sivuun. Toinen merkki siitä, että on aika korvata iskunvaimentimet, on täristävä rämisevä ääni. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, jos huomaat renkaiden kuluvan epätasaisesti, se viittaa myös kuluneisiin iskunvaimentimiin, koska tällöin renkailla ei ole tasaista kosketusta tienpinnan kanssa.


MERKKEJÄ KULUNEISTA ISKUNVAIMENTIMISTA • Lisää vinkkejä iskunvaimentimien vaihtoon löydät verkkosivultamme https://vianor.fi/ vaikka heti.


MERKKEJÄ KULUNEISTA ISKUNVAIMENTIMISTA

Merkkejä kuluneista iskunvaimentimista  

Merkkejä kuluneista iskunvaimentimista

Merkkejä kuluneista iskunvaimentimista  

Merkkejä kuluneista iskunvaimentimista

Advertisement