Page 1

KUINKA HUOLTAA KESÄRENKAITA?


KUINKA HUOLTAA KESÄRENKAITA?  Jos omistat ajoneuvon, sinun tulee tietää, mitä renkaita käyttää vuodenaikojen vaihtuessa. Kesän tullessa parhaan suorituskyvyn autostasi saat kesärenkailla. Kun olet selvinnyt kylmästä vuodenajasta ja tiet alkavat kuivua, kannattaa vaihtaa talvirenkaat kesärenkaisiin. Talvirenkaiden käyttäminen kesällä voi olla tuhoisaa, koska niitä ei ole suunniteltu toimimaan kuivilla kesäteillä.


KUINKA HUOLTAA KESÄRENKAITA?  Vaikka kesärenkaat ovat erinomaisia lämpimänä vuodenaikana, niitä tulee myös huoltaa, jotta niistä saa kaiken irti. Renkaat yleensä menettävät ilmanpainettaan luonnollisesti ajan myötä. Jos tyypillisesti ajat maastossa tai osut satunnaisiin esineisiin, rengaspaine laskee. Auton rengaspaineiden tulee olla kunnossa, jolloin myös polttoainetaloudellisuus on huipussaan. Kun renkaat ovat liian tyhjät, ajoneuvon liikuttamiseen tarvitaan enemmän voimaa.


KUINKA HUOLTAA KESÄRENKAITA?  Kesärenkaidesi rengaspaineen lisäksi sinun tulee säännöllisesti tarkistaa myös renkaiden mahdolliset viillot ja epätasainen kuluminen. Voit luulla, että renkaiden suhteen kaikki on kunnossa, vaikka todellisuudessa niissä on paljon ongelmia, jotka voivat vaikuttaa turvallisuutesi tiellä. Tarkista vanteet ja varmista, että ne ovat hyvässä kunnossa. Kun havaitset ongelmia renkaissasi, korjaa ne riittävän ajoissa ennen kuin ne pahenevat ja niistä tulee suurempi haitta.


KUINKA HUOLTAA KESÄRENKAITA?  Uusimmat korkealaatuiset kesärenkaat sisältävät kulutusindikaattoreita, jotka auttavat sinua määrittelemään, koska on aika korvata ne. Indikaattori sijaitsee renkaan keskipinnalla. Numerot osoittavat renkaan pääuran syvyyden millimetreinä. Toisin sanoen ne osoittavat, kuinka paljon kulutuspintaa on jäljellä. Vesipisaraa esittävä symboli ilmaisee riskin joutua vesiliirtoon. Kun vesipisaroiden symboli katoaa, jäljellä on alle neljän millimetrin kulutuspinta, mikä lisää vesiliirtoriskiä.


KUINKA HUOLTAA KESÄRENKAITA?  Klikkaa tästä lukeaksesi lisää vinkkejä kesärenkaiden huollosta. Vieraile myös sivullamme vianor.fi.


KUINKA HUOLTAA KESÄRENKAITA?

Kuinka huoltaa kesärenkaita  

Jos omistat ajoneuvon, sinun tulee tietää, mitä renkaita käyttää vuodenaikojen vaihtuessa. Kesän tullessa parhaan suorituskyvyn autostasi sa...

Kuinka huoltaa kesärenkaita  

Jos omistat ajoneuvon, sinun tulee tietää, mitä renkaita käyttää vuodenaikojen vaihtuessa. Kesän tullessa parhaan suorituskyvyn autostasi sa...

Advertisement