Page 1

ZOMER 2012

TRAVEL +16 EN +20 JAAR

L jongerenreizen A R OVE & D J I ALT

FREE SPIRIT | 16 - 21 jaar

TRAVEL4STUDENTS | vanaf 18 jaar T&T-TRAVEL | +20 jaar TRAVEL2GETHER | +22 jaar

al 2 5 jaa r Drabstraat 10 - 2640 Mortsel (lic. A5989) / 03/440.18.00 / info@jongerentravel.be


JONGERENTRAVEL.BE zomer 2012

Inhoud en algemene informatie Onze doelgroepen Bepaal de prijs van je reis Opties, extra’s en reisleiding

INHOUD

2-3 4-5 6-7 8-9

SURF & BEACHVAKANTIES Spanje en Marokko: surfvakanties

10-11

SUN EN BEACHVAKANTIES Spanje en Turkije: lentezon TURKIJE Bodrum Gumbet KRETA Chersonissos ITALIE Rimini

2

JONGERENTRAVEL.BE NV Drabstraat 10, 2640 Mortsel T: 03 440 18 00 - F: 03 440 20 35 info@jongerentravel.be www.jongerentravel.be

12-13 14-15 16-17 18-19 20-21

FRANKRIJK Argeles-sur-Mer SPANJE Salou Malgrat & Santa Susana Blanes Calella & Pineda Lloret de Mar KROATIE Porec ECUADOR Inlevingsreis

22-23 24-25 26-27 28-29 30-31 32-33 34-35 36-37

OPLEIDINGEN Opleiding wintermonitor Opleiding zomermonitor

rekeningnummer D. Lloyd rekeningnummer KBC

38 39

BE58 132-5083323-79 BE44 733-0048515-45

OPENINGSUREN maandag tot vrijdag van 09u tot 18u


JONGERENTRAVEL.BE Al 25 jaar. Dank u reizigers! • Dank om voor ons te kiezen. • Dank voor jullie enthousiasme. • Dank voor jullie glimlach of zelfs traantjes bij aankomst. • Dank voor de lieve reacties. • Dank voor de feedback. 25 x DANK U! Al 25 jaar. Dank u ouders! • Dank voor uw vertrouwen. • Dank voor uw steun en soms ook uw geduld. • Dank voor uw oprechte reacties, positief en ook negatief. 25 x DANK U!

al 2 5 jaa r

Al 25 jaar. Dank u monitoren en andere vrijwilligers! • Dank voor de bekwame begeleiding van ‘onze’ jongeren. • Dank u om onze reizigers een onvergetelijke vakantie te bezorgen. • Dank voor jullie tijd, zomaar, gratis en voor niets. • Dank voor jullie vriendschap. 25 x DANK U!

Dank allemaal, omdat wij al 25 jaar de mooiste job ter wereld mogen doen! We doen er, met jullie steun, graag nog minstens 25 jaar bij!

Reisbureau Vergunning A5989 Toerisme Vlaanderen - ON.0452383353 Jongerentravel.be is aangesloten bij Vereniging Vlaamse Reisbureau’s vzw (VVR) Vlaamse Solidariteit Reisgelden via groepsverzekering VVR vzw Conform art.36 van de wet tot regeling van het contract tot reisorganisatie en -bemiddeling van 01.04.1994 en het betreffende uitvoeringsbesluit van 25.04.1997 is Jongerentravel.be nv door Europese Goederen en Reisbagageverzekeringsmaatschappij nv, Tweekerkenstraat 14, 100 Brussel verzekerd om in geval van financieel onvermogen zijn verplichtingen jegens de reiziger verder na te komen. Deze garantiestelling wordt begeleid door Vlaamse Solidariteit Reisgelden, een afdeling van VVR vzw.

DRUK- EN ZETDUIVELTJES Onze brochures en website worden opgemaakt met de grootste nauwkeurigheid. De vermelde omschrijvingen en foto’s worden hoofdzakelijk aangeleverd door de respectievelijke hoteliers en buitenlandse agenten. Voor kennelijke druk- of zetfouten kan Jongerentravel.be nooit aansprakelijk gesteld worden. V.U. Katrien Corens, Drabstraat 10, 2640 Mortsel

3


JONGERENTRAVEL.BE zomer 2012

doelgroepen

JONGERENTRAVEL.BE IS... • • •

een REISORGANISATIE,met reisbureaulicentie, gespecialiseerd in reizen voor jongeren & (jong)volwassenen. een TEAM van MONITOREN, allemaal vrijwilligers, die zich steeds weer, volledig kosteloos, inzetten om iedereen een onvergetelijke vakantie te bezorgen (monitorenwerking van Kartoesj vzw). een TEAM van MEDEWERKERS, dat vanuit het bureel in België alles in goede banen leidt, zowel administratief als organisatorisch.

JEUGDVAKANTIES -17 jaar • •

RECREA JEUGD YOUNG FREE SPIRIT

9 - 12 / 12 - 15 / 14 - 17 JAAR 15 - 17 / 16 - 17 JAAR

Dit reisaanbod vind je terug in de brochure ‘begeleide jeugdvakanties’ en op onze website.

JONGERENREIZEN • • • •

FREE SPIRIT +16 TRAVEL4STUDENTS +18 T&T-TRAVEL +20 TRAVEL2GETHER +22

16 - 21 JAAR 18 – 25 JAAR +20 JAAR +22 JAAR

www.jongerentravel.be www.travel4students.be www.jongerentravel.be www.travel2gether.be

WAAROM JONGERENTRAVEL.BE? Jongerentravel.be, dat is gewoon genieten van de vele voordelen van groepsreizen! • Scherpe prijzen, groepskortingen & voordelen tijdens je reis. • Leeftijdsgenoten om samen een pint mee te pakken, om de pannen van het dak te dansen en/of relax op een terrasje te genieten. Gewoon véél ambiance dus. Jongerentravel.be, dat is ook een ontspannende vakantie, volledig op jouw tempo! • Ter plaatse is alles goed georganiseerd en in orde. • Geen gepush om aan groepsactiviteiten deel te nemen. Jongerentravel.be, dat is ook een reis op jouw maat! • Geen tante Maria of nonkel Frits die maar niet kunnen zwijgen over ‘de jeugd van tegenwoordig’. • Geen kleine kinderen die aan je benen komen trekken en je nieuwe beste vriend willen worden. • Excursies en extra activiteiten speciaal voor jou. 87 kerkbezoeken en urenlange sessies over gotiek en barok kom je bij ons dus niet tegen! Je dacht dat dit niet bestond? Toch wel: onze jongerenreizen 16+!!

4


JONGERENTRAVEL.BE Reis je solo, samen met een vriend, vriendin, broer of zus, als koppel of met een groepje? Het maakt allemaal niet veel uit! The more people, the more fun! Wij hebben voor elke reiziger dé gepaste groep!

t&t-travel

+20 JAAR

travel2gether

+22 JAAR

Je reist mee als koppel of als groep(je). Vanzelfsprekend ben je volledig vrij om je vakantie naar eigen smaak in te vullen. Geen regels, noch wetten, uitsluitend voordelen!

We brengen singles en alleenreizigers samen in een ongedwongen vakantiesfeer om gewoon eens met leeftijdsgenoten uit je dak te kunnen gaan, om je niet meer het 5de wiel aan de wagen te hoeven voelen, ….

FREE SPIRIT

En ja, wie weet, kom je wel toevallig ‘de prins of prinses op het witte paard’ tegen, maar dit kunnen we je uiteraard niet beloven, want een huwelijksbureau zijn we niet!

+16 JAAR

Ben je meerderjarig? Dan ben je VRIJ om je vakantie naar eigen smaak in te vullen. Geen regels, noch wetten. Uiteraard verwachten we wel dat je je gedraagt als verantwoordelijke jongvolwassene. Ben je minderjarig? Dan houden we eerst en vooral een extra oogje in het zeil en moet je je dagelijks aanmelden tijdens het happy hour. We maken bovendien met jou een aantal afspraken en richtlijnen. Deze staan gegroepeerd op het afsprakenblad. Dit blad ontvang je samen met je voucher en laatste reisinformatie. Je moet het verplicht ondertekend afgeven bij de aanvang van je reis. Je kan dit blaadje ook bekijken op onze website. Dus don’t worry, we gaan je zeker NIET vastbinden, we willen alleen ‘het goed samenleven in groep’ en de veiligheid garanderen. Opgelet: minimumleeftijd van 16 jaar is strikt!

Bovendien bieden we naast de single kamers (die vaak erg prijzig zijn) ook plaatsen voor beddenboekers aan. Je deelt je kamer met andere reizigers die dezelfde verblijfsformule hebben gekozen. Ter plaatse kies je zelf met wie je de kamer deelt!

travel4students

+18 JAAR

Je reist mee als koppel of als groep(je). Vanzelfsprekend ben je volledig vrij om je vakantie naar eigen smaak in te vullen. Geen regels, noch wetten, uitsluitend voordelen! We verwachten wel dat jullie je als verantwoordelijke jongvolwassenen gedragen.

“De consument beschikt niet over het recht om van de aankoop af te zien” Hoewel artikel 80 van de wet van 14 juli 1991 betreffende de handelspraktijken en de voorlichting en bescherming van de consument bij de verkoop op afstand in een termijn van zeven werkdagen voorziet waarbinnen de consument de overeenkomst kan verzaken is dit verzakingsrecht niet van toepassing op de contracten gesloten via deze website. Ingevolge het KB van 18 november 2002 worden overeenkomsten op afstand betreffende diensten voor logies, vervoer, het restaurantbedrijf en vrijetijdsbesteding onder bepaalde voorwaarden uitgesloten van het toepassingsgebied van de artikelen 79 en 80 van de wet van 14 juli 1991 betreffende de handelspraktijken en de voorlichting en bescherming van de consument. Deze uitzondering voor de toeristische sector werd ingegeven door de specificiteit van de in deze sector geleverde diensten en is in overeenstemming met de Europese richtlijn 97/7/EG van 20 mei 1997 betreffende de bescherming van de consument bij op afstand gesloten overeenkomsten die in artikel 3.2 eveneens een uitzondering voorziet voor diensten betreffende logies, vervoer, het restaurantbedrijf en de vrijetijdsbesteding.

5


JONGERENTRAVEL.BE zomer 2012

BASISPAKKET

bepaal zelf de prijs van je reis Omdat niet elk budget even groot is, voorzien wij een basispakket. Daarnaast kan je ook nog kiezen uit een groot aantal extra’s/opties. Ook hier zijn er mogelijkheden voor elk specifiek budget!

Inbegrepen in BASISPAKKET TRANSPORT Naargelang je gekozen bestemming, kan je met de bus of het vliegtuig op vakantie gaan. • Busreizen: vertrek op vrijdagavond en/of maandagavond. Wij bieden een groot aantal vaste opstapplaatsen aan. Is je groep groter dan 20 personen dan kan je een alternatieve opstapplaats aanvragen. Wens je geen busvervoer, dan krijg je korting. • Vliegvakanties: bijna elke dag van de week kan je vertrekken, afhankelijk van je gekozen bestemming. Alle transfers ter plaatse, van luchthaven naar je hotel, zijn in de prijs inbegrepen. VERBLIJF Je kan kiezen voor het standaardverblijf van 7 nachten (8 dagen ter plaatse), maar op heel veel bestemmingen kan je eveneens langer verblijven (10 of 11 nachten). Deze periodes zijn aangeduid met een +. OMKADERING & ANIMATIEPROGRAMMA Een reis met Jongerentravel.be is niet zomaar een reis! Wij voorzien in elke vakantieplaats een team van reisleiders die dag en nacht ter beschikking staan. Zij zorgen voor de volledige omkadering van je reis en helpen je bij problemen/ ziekte/ongeval/… ‘s Avonds organiseren zij diverse après-sun activiteiten. Meer weten over reisleiding, zie pag. 9. JONGERENTRAVEL VOORDEELKAART Met Jongerentravel.be is shoppen en uitgaan niet alleen tijdens je vakantie een pak voordeliger, maar ook erna. Je ontvangt bij aanvang van je reis de one and only Jongerentravel voordeelkaart. Met deze kaart geniet je 1 jaar lang van allerhande voordelen en kortingen hier in België!!

Niet inbegrepen

Opties/extra’s, verzekeringen, maaltijden tijdens busreis/vlucht, verblijfstaks, eventuele fueltoeslag, lidgeld, eventuele waarborg appartement, …

TRANSPORT MET AUTOCAR Wij reizen met verschillende autocarfirma’s. Elke autocar rijdt in elk geval steeds met 2 ervaren chauffeurs en is voorzien van verstelbare zetels, bar, video/dvd en toilet. Op de bus mag er uiteraard niet gerookt worden. Op- & afstapplaatsen Antwerpen West-Vlaanderen Oost-Vlaanderen Brussel Limburg Vlaams-Brabant

Kontich (centrale opstapplaats) Sint-Job-In’t-Goor Brugge/Jabbeke Gentbrugge Sint-Niklaas Peutie Diepenbeek Leuven

+ 12,- euro + 15,- euro + 12,- euro + 10,- euro + 10,- euro + 15,- euro + 12,- euro

Wie zelf voor transport wil zorgen, kan bij de extra opties kiezen voor ‘korting eigen vervoer’ en ontvangt een fikse korting!

6


JONGERENTRAVEL.BE MET HET VLIEGTUIG Onze partners Spanje/Italië/Marokko: lijnvluchten met Brussels Airlines vanaf Brussels Airport. Turkije: chartervluchten met Corendon Airlines, vanaf Brussels Airport. Kreta: chartervluchten met Corendon Airlines, vanaf Eindhoven Airport (transfer vanuit Vlaanderen inbegrepen).

VOORDEELKAART Bij je vertrek ontvang je je persoonlijke Jongerentravel voordeelkaart. Met deze kaart is shoppen en uitgaan tijdens je vakantie een pak voordeliger. Afhankelijk van de door jou gekozen bestemming krijg je op vertoon van de kaart: • Korting in de leukste restaurants & barretjes. • Korting in lokale winkeltjes. • Korting in één of meerdere disco’s. • Korting op je consumpties of gratis drank bij je eten. JONGE • Korting op watersportactiviteiten. RENTR AVEL/ TRAVE • … L4STU

De korting houdt echter niet op tijdens je vakantie. Je kaart is 1 jaar geldig en biedt je in België ook 1 jaar lang voordelen en kortingen in fitnesscentra, barretjes, winkels, restaurants, broodjeszaken, kledingwinkels, …Alle voordelen/kortingen op een rijtje per regio: www.jongerentravel.be/voordeelkaart.

DENTS

Opgelet! Kies je voor een Saiko Surfvakantie, dan kunnen we niet garanderen dat je tijdens je reis ook van de voordelen van je kaart kan genieten, uiteraard wel van alle voordelen in België.

HOE JE VAKANTIE BOEKEN? • • •

Rechtstreeks op ons reisbureau. Via fax, post of e-mail, al dan niet gebruikmakend van het boekingsformulier dat je kan downloaden van onze website. Met het online boekingsformulier op onze website. Je ontvangt een bevestiging met prijsopgave per e-mail en krijgt dan nog 24 uur bedenktijd! Telefonisch. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Elke boeking is definitief bij ontvangst op ons reisbureau (uitgezonderd online boeking: 24 uur bedenktijd). Je krijgt zo snel mogelijk (meestal binnen 7 dagen) je reiscontract toegestuurd/doorgemaild. Algemene en Bijzondere Voorwaarden op onze website.

7


JONGERENTRAVEL.BE zomer 2012

opties & extra’s

PRAKTISCHE REISINFO (De volledige praktische reisinfo kan je raadplegen op onze website.)

ACCOMmODATIES • BESCHRIJVING & FOTO’S ACCOMMODATIES De beschrijving van de kamers/appartementen/tenten is steeds indicatief. Ze zien er over het algemeen hetzelfde uit, rekening houdende met kleine onderlinge verschillen. Vaak zijn appartementen privé-eigendom van particulieren die naar eigen wensen hebben ingericht. De foto’s bij de beschrijvingen zijn steeds voorbeeldfoto’s van de accommodaties. Deze foto’s worden ons door de verschillende leveranciers bezorgd. Fouten in deze gegevens kunnen Jongerentravel.be nooit worden tegengesteld. • KEUZE ACCOMMODATIE Je kan steeds kiezen uit verschillende types accommodaties, maar hou er rekening mee dat de appartementen eerder klein van oppervlakte zijn. In de appartementen in Spanje en in sommige tenten in Frankrijk kan je de maximumbezetting overschrijden met 1 persoon (extra bed). Als je graag wat ruimer zit, raden wij je echter ten stelligste aan om de appartementen/tenten niet met het maximum aantal personen te benutten! Een studio bestaat altijd uit één (leef)ruimte met slaapgelegenheid voor 2 tot 4 personen. Appartementen onderscheiden zich van de studio’s doordat ze minstens 1 aparte slaapkamer hebben. In de hotels heb je keuze uit een single-, 2-persoons-, 3-persoons- of 4-persoonskamer (naargelang keuze hotel). Hou er rekening mee dat 3- en 4- persoonskamers in de meeste gevallen 2-persoonskamers zijn waarin extra bedden worden gezet!

OPTIES • MAALTIJDEN Verblijf je in een hotel dan is er steeds een basisregime inbegrepen. Je kan bij de opties kiezen voor een uitbreiding van je regime naar bv. vol-pension of all-inclusive. • VERZEKERING Bij elke reis kan je een extra reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten. Wij hebben hiervoor een samenwerking afgesloten met Mondial Assistance, bekend om haar uiterst correcte en professionele dossierbehandeling en afhandeling/betaling. Je hebt keuze uit volgende verzekeringen: - reisverzekering: 5,0% van het totale reisbedrag, minimumbedrag 30 euro. De verzekering is geldig vanaf datum van vertrek tot datum van terugkeer reis. Deze verzekering dekt o.a. medische kosten, kosten transport/repatriëring, ... - annuleringsverzekering: 4,5% van het totale reisbedrag, minimumbedrag 30 euro. De verzekering is geldig vanaf de datum van reservatie tot de einddatum van de reis. Deze verzekering dekt, mits geldige reden, de terugbetaling van de verschuldigde annulatiekosten, met uitsluiting van de dossierkosten. Onder geldige annulatiereden vallen alle gebeurtenissen die je niet van tevoren had kunnen voorzien (in grote lijnen), o.a. ziekte, ongeval, sterfgeval, ontslag, afsluiten arbeidscontract, herexamen/2de zit, annulatie van uw enige medereiziger, ... - reis- en annuleringsverzekering: 6,5% van het totale reisbedrag, minimumbedrag 30 euro. De combinatie van beide verzekeringen. De voorwaarden vind je terug in de voorwaarden van Mondial Assistance, ook te bekijken en af te drukken via onze website. Uiteraard heeft elke reiziger vrije keuze van verzekeringsmaatschappij.

Wij behandelen voor jou de volledige claim. Jij moet enkel het schadeformulier invullen en terugsturen naar Mondial Assistance.

8


JONGERENTRAVEL.BE reisleiding

Onze MONITOREN en REISLEIDERS Ons team • Wie zijn ze? AL onze monitoren en reisleiders zijn VRIJWILLIGERS die zich in hun vrije tijd volledig gratis inzetten om onze reizigers een onvergetelijke, maar ook veilige vakantie te bezorgen. Ze worden geselecteerd door het monitoren- en opleidingscentrum Kartoesj vzw. Deze selectie gebeurt op basis van ervaring in jeugd- en/of reiswerking en op basis van diploma’s of attesten onderwijs, jeugdwerking, sport,... Vanzelfsprekend hebben zij allen een blanco uittreksel uit het strafregister. De minimumleeftijd van een MONITOR is 19 jaar: begeleiding van onze jeugdvakanties tot 17 jaar. De minimumleeftijd van een REISLEIDER is 21 jaar: voor de oudere groepen +16 jaar (Free Spirit, Travel4students, …). Elk team van monitoren en reisleiders staat onder leiding van één (of meerdere) hoofdmonitor(en). Dit zijn ‘oudere’ reisleiders die door hun jarenlange ervaring bij Jongerentravel deze taak mogen opnemen. • Wat doen ze? De hoofdmonitoren zijn verantwoordelijk voor het monitorenteam en dé perfecte organisatie van de reis op de bestemming. De reisleiders zorgen voor de praktische organisatie ter plaatse voor de reizigers, onder leiding van de hoofdmonitor: aankomst & vertrek, accommodaties, excursies en activiteiten, dokter-ziekenhuis, avondanimatie, ... Kortom, ze staan dag en nacht ter beschikking van onze reizigers & ’s avonds verzorgen zij het fun by night programma. Monitoren staan in voor onze jeugdgroepen (Recrea jeugd & Young Free Spirit). Zij zorgen voor de permanente begeleiding van de jongeren en organiseren de dagactiviteiten en avondactiviteiten. Kortom, zij nemen de taak van de ouders over.

Zelf monitor of reisleider worden? Durf jij de organisatie van een onvergetelijke reis voor jongeren aan? Ben je sociaal, sportief, vriendelijk, gedreven, … ? Ben je een toffe kerel of een grave griet en wil je enkele weken of maanden in het buitenland doorbrengen? Dan is de opleidingscursus tot monitor/reisleider vast jouw ding! Welke cursussen bieden we aan? Cursus monitor/reisleider, cursus skimonitor, cursus snowboardmonitor. Gedetailleerde info & prijzen vind je terug op onze website! Slaag je voor de cursus, dan mag je GRATIS een week stage doen. Tijdens die week maak je deel uit van een monitorenteam en leer je in de praktijk de knepen van het vak. Periode & bestemming mag je kiezen in samenspraak met ons. Verloopt je stage goed, dan ontvang je van ons het attest van monitor/reisleider. Hiermee kan je vanzelfsprekend onmiddellijk bij ons terecht of eventueel bij een andere organisatie.

9


SURFVAKANTIES SPANJE EN MAROKKO

TIP!

Unieke surfcamps en surftrips! Dé surfspecialist is Saiko. Dé reisspecialist voor jongeren is Jongerentravel.be. De combinatie van beiden is dé Jongerentravel surfvakantie! Saiko, dé referentie op het gebied van golfsurfen, organiseert surfcamps en surftrips met unieke accommodaties op de beste surfspots ter wereld. Surfers delen er met jou hun passie, hun golven en hun kennis: voor surfers door surfers. Jongerentravel.be organiseert de volledige reis en zorgt voor de reisleiding & de après-surf!

spanje loredo Samen met de bekende surfspot Somo heeft Loredo een uitgestrekte baai die functioneert als perfecte swell catcher. De verschillende breaks en beschutting van de baai maken dat de golven geschikt zijn voor elk niveau golfsurfer. Op 5 minuten lopen van het strand vind je het Latas Surf House. De besneeuwde bergtoppen in de verte, de groene omgeving, de rotspartijen, het eiland Santa Marina en de gezellige stad Santander maken deze plek heel speciaal. Het eiland Santa Marina, op paddelafstand, staat bekend als dé break van het Spaanse noorden. Deze rechtse golf is één van Spanje’s beste big wave spots! In Santander, de stad aan de overkant van de baai, kun je heerlijk tapas eten, shoppen en uitgaan. De stad is gemakkelijk bereikbaar met de pont waar je heen fietst op één van de leenfietsen van het Surf House. Door de fascinerende natuurlijke omgeving zijn er ook geweldige mogelijkheden tot hiken, paardrijden, paintballen, kayakken of natuurlijk om gewoon te chillen op het uitgestrekte strand.

10

marokko taghazout Het kleine, hippieachtige vissersdorpje Taghazout wordt steeds bekender om zijn goede surf en vaker ontdekt door surfers van over de hele wereld. De verschillende beach, reef en point breaks in de regio en de laidback vibe van de lokale bevolking maken deze plek ideaal voor elk niveau surfer. Bovendien heeft Taghazout de straightest swell van de Noord-Atlantische oceaan en golven van 1 tot wel 5 meter! Genoeg surf voor iedereen! De grote variëteit aan surfspots in de buurt maken van Taghazout een bijzondere plek. De surf spots zoals Anchor Point, Devil’s Rock, Mysteries, Boiliers en Killer point zijn geschikt voor de gevorderde en professionele surfers. Taghazout is dan ook een trainingsplek voor veel professionals. Beginners kunnen ook terecht op meerdere spots, zoals Hash Point (gelegen bij Dfrost Surf House), Panorama Beach en Banana Beach. Deze plekken zijn ook geschikt voor de gemiddelde surfers die hun freestyle skills willen verbeteren.


accommodaties LATAS SURF HOUSE - LOREDO

(SPANJE)

Latas Surf House is gelegen aan de rand van het kleine Spaanse dorpje Loredo. Met uitzicht op het strand is het Latas Surf House een klein paradijs voor iedere surfer. De eigenaar is ex-pro skater Carlos die bruist van de energie en je graag welkom heet in zijn surfhuis. De relaxte, hippieachtige en intieme vibe voel je gelijk bij aankomst. Binnen in de woonkamer vind je een pooltafel en de gezellige bar waar ook de local surfers graag komen. Rondom het hostel vind je chille loungeplekken in de tuin. Het Latas Surf House is ingericht voor en door surfers. In de surfschool onderin het pand zijn er warme afspoeldouches aanwezig, evenals een ruime opslag voor je surfboard waar je je board ook kan waxen en repareren. Als je een board huurt, heb je keuze uit ruim 35 surfboards van verschillende lengtes en shapes. En ja, je mag ze allemaal uitproberen! Onder het pand bevindt zich een ruimte met drumstel, gitaren en een paar versterkers waar je volledig los mag gaan! Het is dan ook niet vreemd dat er regelmatig bandjes optreden in de grote tuin van het surfhuis. Inbegrepen bij deze vakantie: vluchten heen/terug (Brussels Airport - Bilbao) met Brussels Airlines en transfers ter plaatse OF autocarvervoer heen/terug, verblijf in Latas Surf House in vol-pension, de hele dag door vers fruit, gebruik van SUP boards, mountainbikes en alle faciliteiten van het huis, bbq-avond, WiFi, reisleiding en voordeelkaart van Jongerentravel.be. Niet inbegrepen: surflessen, huur materiaal en wetsuit, extra’s/opties, eventuele verblijftaks, jaarlijks lidgeld, ...

Alle details over prijzen, periodes, opties/extra’s, lessen, ... vind je uitgebreid terug op onze website!

Dfrost SURF HOUSE - Taghazout

(marokko)

Vanuit de hot tub genieten van de zonsondergang of de blote sterrenhemel? Dat kan! Deze surfvilla is een chille spot met veel bijzondere faciliteiten. Je beschikt over een gedeelde keuken, lounge en woonkamer waar ’s avonds op scherm de laatste films of net die ene klassieker worden gespeeld. Hier bekijk je ook twee keer per week de beste surffilms die je meer leren over de technieken van surfen. Het balkon is voor iedereen toegankelijk en een leuke ontmoetingsplek voor jou en je medereizigers. Door het uitzicht op Hash Point, Anchor Point en Panorama kan je elk moment van de dag de surf checken! Het prachtige Dfrost Surf House is een villa direct gelegen aan zee en geeft je toegang tot Hash Point, Anchor Point en Panorama. Keuze uit slaapzaal, budgetkamers, standaard- en premiumkamers en verschillende appartementen. Alles in de villa is mooi aangekleed in Marokkaanse stijl. De drie verdiepingen van de villa hebben elk een gedeelde badkamer. Inbegrepen bij deze vakantie: vluchten heen/terug (Brussels Airport - Agadir) met Brussels Airlines en transfers ter plaatse, verblijf in Dfrost Surf House in kamer met ontbijt, de hele dag door vers fruit, gebruik van alle faciliteiten van het huis, filmavond, WiFi, reisleiding en voordeelkaart van Jongerentravel.be. Niet inbegrepen: maaltijden, surflessen, huur materiaal en wetsuit, extra’s/opties, eventuele verblijftaks, jaarlijks lidgeld, ...

Alle details over prijzen, periodes, opties/extra’s, lessen, ... vind je uitgebreid terug op onze website! 11


r o o d LENTEZON g i nn o z e i t SPANJE akan v s a a p ng je

bre

° Calella...

... heeft het gezelligste strand van Spanje! Hagelwit, kilometers lang,overal strandbars en beachvelden waar jongeren vaak aan het sporten óf aan het toekijken zijn! Het groot winkelcentrum met dé topmerken en de oude dorpskern met souvenirwinkeltjes en plaatselijke specialiteiten zal zeker in de smaak vallen. Voeg daar nog het inmiddels beroemde nachtleven aan toe, en ... je keuze is gemaakt!

° Lloret de Mar...

... 75.000 m² nachtleven, 25.000 megawatt geluid, 20 miljoen megawatt verlichting, 2 km cafeetjes, 101 dansvloeren en elke avond meer dan 30.000 fuifgangers. Dat is Lloret by night! Maar ook Lloret by day is de moeite waard! Een boulevard met waaiende palmbomen, zalige stranden, jongeren vanuit heel Europa, zonnige beachbars, een gezellige oude dorpskern, goed voor uren en uren winkelplezier. En uiteraard ook massa’s restaurantjes voor alle budgetten en smaken! Haal je slippers en zonnebril uit te kast en … Lloret, here I come!

° Alanya

Alanya is een badplaats aan de Turkse Rivièra in het zuiden van Turkije, tussen het indrukwekkende Taurusgebergte en de blauwe, kristalheldere Mediterrane zee. Deze plaats ligt ten oosten van Antalya en Side. De bijnaam van Alanya is het ‘Miami van Turkije’. Hier liggen de mooiste, kilometers lange, zandstranden. Alanya is dan ook de laatste jaren uitgegroeid tot één van dé belangrijkste toeristische plaatsen van Turkije. Vanwege het subtropisch klimaat komen er in de winter ook steeds meer vakantiegangers. Bij de jachthaven krioelt het ’s avonds van de mensen. Hier is het altijd gezellig door de vele restaurantjes en barretjes die Alanya rijk is. Hoog boven Alanya ligt een gigantische burcht die ’s avonds sfeervol verlicht is. In het oude centrum zijn er zeer veel winkeltjes, waaronder lederwarenzaken, souvenirwinkels en kleine supermarktjes.

PRIJSINFO: actuele prijzen vind je steeds op onze website.

12

INBEGREPEN: 10-daagse autocarvakantie van vrijdagavond tot zondagochtend of 8-daagse vliegvakantie van zaterdag tot zaterdag met 7 nachten verblijf en regime in hotel naar keuze, vluchten met Brussels Airlines vanuit Brussels Airport, alle luchthaventaksen, transfers ter plaatse van/naar luchthaven, reisleiding & groepsactiviteiten* (vrijblijvend), voordeelkaart Jongerentravel met kortingen & voordelen tijdens de reis en erna.


oor

lloret de mar - appartement regime ontbijt half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een zwembad

prijs vanaf 430 euro prijs vanaf 292 euro

io ns

-pe

lf ha

lloret de mar - hotel cleopatra ***

n

regime ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 526 euro prijs vanaf 391 euro

ha n

sio

en

lf-p

calella - hotel olympic *** regime ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 534 euro prijs vanaf 405 euro

ha n

sio

en

lf-p

alanya - hotel kahya **** regime ontbijt  half-pension vol-pension  all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 421 euro

* Uitsluitend tijdens schoolvakanties & lesvrije week

NIET INBEGREPEN: extra’s (opties, uitstappen, excursies, …), verzekering, maaltijden tijdens vlucht, eventuele fueltoeslag, lidgeld, ...

13


BODRUM TURKIJE

B

odrum combineert moeiteloos de levendigheid van een hippe jongerenstad met de charme en romantiek van een havenstadje. Gezellige drukte in de enorme bazaarwijk, honderden restaurantjes en terrasjes die vaak ‘met de voeten in het water’ of op het strand liggen en hippe discotheken in de uitgaansbuurt Gümbet. Zandstranden, prachtige zonsondergangen, kleine witte huisjes, een gezellige haven met plezierjachten, cruiseschepen en houten vissersbootjes, kleine steegjes en pleintjes, … Een gewoonweg betoverende sfeer!

TO KNOW

VERBLIJFSAANBOD:

TO do

4 hotels 1 residentie (appartementen)

Volledige beschrijving, foto’s, quotering en prijsinfo van elk logement kan je vinden op onze website. REISDATA:

eerste vertrek op 26/06/2012 laatste vertrek op 18/09/2012

TRANSPORT:

vliegtuig op dinsd. en vrijd.

14

►► ►► ►► ►► ►► ►► ►► ►► ►► ►► ►►

boottocht Dalyan Duiktrip Efese funpakket hamam jeepsafari Kos moonlightcruise Pamukkale relaxpakket

PRIJSINFO: meer accommodaties en volledige beschrijving accommodaties, foto’s, quoteringen en actuele prijzen vind je steeds op onze website. ‘Prijs vanaf’ is de basisprijs van een vliegvakantie op basis van een 2-persoonskamer met vertrek op dinsdag 3 juli 2012. INBEGREPEN in basisprijs: vlucht heen/terug met transfers luchthaven-hotel ter plaatse, luchthaventaksen, verblijf in gekozen accommodatie op basis van beschikbaarheid met verblijfsduur en regime naar keuze, reisleiding & groepsactiviteiten*


accommodaties

selectie uit het aanbod

a ll s clu -in

hotel bantur naz ***

ive

regime ontbijt half-pension vol-pension  all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 631 euro

all c -in

hotel mandarin resort ****

ive

lus

regime ontbijt half-pension vol-pension all-inclusive  enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 705 euro

all e

siv

clu

-in

hotel medisun **** regime ontbijt half-pension vol-pension  all-inclusive enkel diner

dicht bij uitgaansleven  strand centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 719 euro

all e

siv

clu

-in

hotel ambiance resort **** regime ontbijt half-pension vol-pension  all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 673 euro

Appartementen lemon tree regime ontbijt half-pension vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij uitgaansleven strand centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 546 euro

(vrijblijvend), voordeelkaart Jongerentravel met kortingen & voordelen tijdens de reis en erna. * Uitsluitend tijdens schoolvakanties.

NIET INBEGREPEN: extra’s (uitbreiding regime, uitstappen, excursies, …), verzekering, maaltijden tijdens vlucht, eventuele fueltoeslag, eventuele verblijfstaks, jaarlijks lidgeld, ... Vluchten naar Turkije worden uitgevoerd door Corendon Airlines.

15


GUMBET TURKIJE

G

umbet, gebouwd op een heuvel langs de kust, is het kleine zusje van Bodrum, op ongeveer 3km afstand. Hier zijn strand en uitgaan troef! Alle stijlen en soorten muziek en uitgaansgelegenheden vind je hier terug. In het centrum van Gumbet zijn er ook veel winkeltjes voor wie het zonnekloppen even beu is. En voor nog meer afwisseling ben je met de dolmus in no time in het centrum van Bodrum!

TO KNOW

VERBLIJFSAANBOD:

TO do

5 hotels

Volledige beschrijving, foto’s, quotering en prijsinfo van elk logement kan je vinden op onze website. REISDATA:

eerste vertrek op 26/06/2012 laatste vertrek op 18/09/2012

TRANSPORT:

vliegtuig op dinsd. en vrijd.

16

►► ►► ►► ►► ►► ►► ►► ►► ►► ►► ►►

boottocht Dalyan Duiktrip Efese funpakket hamam jeepsafari Kos moonlightcruise Pamukkale relaxpakket

PRIJSINFO: meer accommodaties en volledige beschrijving accommodaties, foto’s, quoteringen en actuele prijzen vind je steeds op onze website. ‘Prijs vanaf’ is de basisprijs van een vliegvakantie op basis van een 2-persoonskamer met vertrek op dinsdag 3 juli 2012. INBEGREPEN in basisprijs: vlucht heen/terug met transfers luchthaven-hotel ter plaatse, luchthaventaksen, verblijf in gekozen accommodatie op basis van beschikbaarheid met verblijfsduur en regime naar keuze, reisleiding & groepsactiviteiten*


accommodaties

selectie uit het aanbod

a ll s clu -in

hotel colossus ****

ive

regime ontbijt half-pension vol-pension  all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 719 euro

all c -in

hotel f lora ***

ive

lus

regime ontbijt half-pension vol-pension all-inclusive  enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 705 euro

on jt

tbi

hotel kaseria ** regime  ontbijt  half-pension vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven strand centrum heeft een zwembad

prijs vanaf 522 euro

all e

siv

clu

-in

hotel royal palm area *** regime ontbijt half-pension vol-pension  all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 773 euro

ive

lus

c -in

all

hotel parkim ayaz **** regime ontbijt half-pension vol-pension  all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 794 euro

(vrijblijvend), voordeelkaart Jongerentravel met kortingen & voordelen tijdens de reis en erna. * Uitsluitend tijdens schoolvakanties.

NIET INBEGREPEN: extra’s (uitbreiding regime, uitstappen, excursies, …), verzekering, maaltijden tijdens vlucht, eventuele fueltoeslag, eventuele verblijfstaks, jaarlijks lidgeld, ... Vluchten naar Turkije worden uitgevoerd door Corendon Airlines.

17


CHERSONISSOS KRETA

K

reta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het is een vakantie-eiland met tal van mogelijkheden. Er zijn prachtige stranden, indrukwekkende bergketens, een heerlijk gemoedelijke en gastvrije atmosfeer en authentieke stadjes. Eén stadje wordt in de zomermaanden werkelijk overspoeld met toeristen: Chersonissos! De vele discotheken, barretjes, terrasjes, ... én het heerlijk klimaat hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de jongeren die er jaarlijks naartoe trekken.

TO KNOW

VERBLIJFSAANBOD:

TO do

8 hotels 2 residenties (appartementen)

Volledige beschrijving, foto’s, quotering en prijsinfo van elk logement kan je vinden op onze website. REISDATA:

eerste vertrek op 01/07/2012 laatste vertrek op 06/09/2012

TRANSPORT:

vliegtuig op zond. en donderd.

18

►► ►► ►► ►► ►► ►►

boottocht jeepsafari waterpretpark Star Beach verschilende watersporten Spinalonga Samariakloof

TIP!

Star Beach: dé place to be voor wie van water houdt! Zwembaden, spectaculaire waterglijbanen, banaanvaren, waterskiën, jetskiën, duiken, ... Maar ook bungee, parasailen, ... Overal zijn er terrasjes en bars met heerlijke cocktails. In de zomer zijn er ook dagelijks leuke feesten met bekende DJ’s.

PRIJSINFO: meer accommodaties en volledige beschrijving accommodaties, foto’s, quoteringen en actuele prijzen vind je steeds op onze website. ‘Prijs vanaf’ is de basisprijs van een vliegvakantie op basis van een 2-persoonskamer met vertrek op 05/07/2012. INBEGREPEN in basisprijs: vlucht heen/terug met transfers luchthaven-hotel ter plaatse, luchthaventaksen, verblijf in gekozen accommodatie op basis van beschikbaarheid met verblijfsduur en regime naar keuze, reisleiding & groepsactiviteiten*


accommodaties

selectie uit het aanbod

appartementen Alia Club Beach regime  ontbijt  half-pension vol-pension all-inclusive enkel diner

io ns

-pe

lf ha

hotel armava

n

regime ontbijt  half-pension vol-pension all-inclusive enkel diner

on jt

tbi

hotel Ilios regime  ontbijt  half-pension vol-pension  all-inclusive enkel diner

all e

siv

clu

-in

hotel aquasun village regime ontbijt half-pension vol-pension  all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 745 euro

cat. B dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 644 euro

cat. B dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 576 euro

cat. a dicht bij uitgaansleven strand centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 705 euro

Appartementen cleopatra regime ontbijt half-pension vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 548 euro

(vrijblijvend), voordeelkaart Jongerentravel met kortingen & voordelen tijdens de reis en erna. * Uitsluitend tijdens schoolvakanties.

NIET INBEGREPEN: extra’s (uitbreiding regime, uitstappen, excursies, …), verzekering, maaltijden tijdens vlucht, eventuele fueltoeslag, eventuele verblijfstaks, jaarlijks lidgeld, ... Vluchten naar Kreta worden uitgevoerd door Corendon Airlines.

19


RIMINI ITALIE

R

imini heeft de beste cafés en discotheken van Italië, waaronder Baia Imperiale, een spectaculaire openluchtdiscotheek met zwembad! Overdag kan je gezellig kuieren langs winkeltjes, terrasjes of de haven. Of gewoon even languit genieten van de zon op het strand.

TO KNOW VERBLIJFSAANBOD:

9 hotels 3 residenties (appartementen)

Volledige beschrijving, foto’s, quotering en prijsinfo van elk logement kan je vinden op onze website. REISDATA:

eerste vertrek op 02/07/2012 laatste vertrek op 04/09/2012

TRANSPORT:

autocar op maandag vliegtuig op dinsdag

20

eigen wagen, aankomst dinsdag

►► ►► ►► ►► ►► ►►

waterpretpark Aquafan daguitstap Venetië daguitstap Firenze shoppen in San Marino Mirabilandia disco Carnaby & funpakket

TO do

TIP!

Disco Carnaby en funpakket: - Carnaby club: 3 avonden gratis toegang tot de disco met telkens een gratis drankje. - Carnaby pub: een les cocktail mixing met proeverij en karaoke. - Beachgames: strandspelen en wedstrijden met 1 frisdrank inbegrepen. - Zeiltocht met party.

PRIJSINFO: meer accommodaties en volledige beschrijving accommodaties, foto’s, quoteringen en actuele prijzen vind je steeds op onze website. ‘Prijs vanaf’ is de basisprijs van een autocarreis op basis van een 2-persoonskamer met vertrek op maandag 2 juli 2012/een vliegvakantie op basis van een 2-persoonskamer met vertrek op dinsdag 3 juli 2012. INBEGREPEN in basisprijs: autocarvervoer of vlucht heen/terug met eventuele transfers luchthaven-hotel ter plaatse, bij vlucht: luchthaventaksen, verblijf in gekozen accommodatie op basis van beschikbaarheid met verblijfsduur en regime naar


accommodaties

selectie uit het aanbod

n s io en lf-p ha

hotel bagli/christina *** regime ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 636 euro prijs vanaf 516 euro

io ns

-pe

lf ha

hotel elba ***

n

regime ontbijt  half-pension vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een zwembad

prijs vanaf 579 euro prijs vanaf 459 euro

ha n

sio

en

lf-p

hotel monica *** regime ontbijt  half-pension vol-pension all-inclusive enkel diner

ha n

sio

en

lf-p

hotel alhambra *** regime ontbijt  half-pension vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand centrum heeft een zwembad

prijs vanaf 685 euro prijs vanaf 565 euro

nieuw!!! dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 662 euro prijs vanaf 542 euro

n sio

en lf-p

ha

hotel morfeo *** regime ontbijt  half-pension vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een zwembad

prijs vanaf 579 euro prijs vanaf 459 euro

keuze (bij minstens half-pension: eerste maaltijd is avondmaal op aankomstdag en laatste maaltijd is ontbijt op vertrekdag), reisleiding & groepsactiviteiten* (vrijblijvend), voordeelkaart Jongerentravel met kortingen & voordelen tijdens de reis en erna. * Uitsluitend tijdens schoolvakanties.

NIET INBEGREPEN: extra’s (uitbreiding regime, uitstappen, excursies, …), verzekering, maaltijden tijdens autocarreis/ vlucht, eventuele fueltoeslag, eventuele verblijfstaks, jaarlijks lidgeld, ... Vluchten naar Italië met Brussels Airlines.

21


ARGELES SUR MER FRANKRIJK

A

rgeles sur Mer, aan de voet van de Pyreneeën op een boogscheut van Spanje, staat garant voor een vakantie vol afwisseling, zowel overdag als ‘s avonds. Zonnen op het lange zandstrand, een boulevard met winkelpromenade, watersporten, een haven waar luxejachten schreeuwen om bekeken te worden en een flinke portie adventure. ‘s Avonds is er keuze uit een ruim aanbod aan cafés, discotheken en party’s.

TO KNOW

VERBLIJFSAANBOD:

TO do

1 camping

Volledige beschrijving, foto’s, quotering en prijsinfo van elk logement kan je vinden op onze website. REISDATA:

eerste vertrek op 29/06/2012 laatste vertrek op 24/08/2012

TRANSPORT:

autocar op vrijdag eigen wagen, aankomst zaterdag

►► ►► ►► ►► ►► ►► ►► ►►

adventure park vissen op zee canyoning en hydrospeed markt van Collioure (per boot) snorkelen en/of proefduik waterpretpark cursus windsurfen rafting

TIP!

Vissen op zee, want zeg nu zelf: dit kan alleen maar onvergetelijk zijn! Of je nu gaat voor een overvloedige vangst of gewoon op de vissersboot wil genieten van de zee en de andere vissers... Je bent een ervaring rijker!

PRIJSINFO: volledige beschrijving accommodaties, foto’s, quoteringen en actuele prijzen vind je steeds op onze website. ‘Prijs vanaf’ is de basisprijs van een autocarreis op basis van een 2-persoonstent met vertrek op vrijdag 6 juli 2012.

22

INBEGREPEN in basisprijs: autocarvervoer heen/terug, verblijf in gekozen accommodatie op basis van beschikbaarheid met verblijfsduur naar keuze, vol-pension (bij minstens half-pension: eerste maaltijd is avondmaal op aankomstdag en laatste maaltijd is


accommodaties n s io en l-p vo

camping le romarin *** regime ontbijt half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij uitgaansleven strand centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf ongeveer 449 euro

Verblijf op camping Le Romarin*** Le Romarin is een eenvoudige camping, maar daarom ook ideaal voor jou en je vrienden! We hebben alles wat we nodig hebben: zwembad, bar & terras, nieuw toiletgebouw, sport- & spelfaciliteiten, … Op de camping bouwen we een eigen vakantiedorp, een gezellig ingerichte kampplaats met verschillende voorzieningen: shelter met eetplaats, kooktent, chill out room, relax- en chillcorner, game corner met voetbaltafel, allerhande gezelschapsspelen, mini pingpong en mini airhockey, eigen fietsen/ mountainbikes en ... onze Jongerentravel beachbar! De tenten van 2, 4 en 8 personen zijn voorzien van veldbedden of luchtmatrassen zodat je daar zelf niet mee hoeft te sleuren. Elke tent wordt ook voorzien van elektriciteit! Onze eigen kookploeg zorgt voor eenvoudige maar lekkere maaltijden (verblijf in vol-pension). • Ontbijt doorgaans in buffetvorm (brood, beleg, cornflakes, yoghurt, ... en warme en koude ontbijtdranken). • Lunch (bv. koude schotel, smoskes, spek met eieren, ...). • Avondmaal (bv. kip met rijst en curry, rauwkost met hamburgers, ...) + dessert. En minstens 1x per week een lekkere barbecue! Water is doorlopend en gratis verkrijgbaar. Frisdranken worden verkocht aan democratische prijzen, door ons team van reisleiders of op de camping zelf.

ontbijt/lunch op vertrekdag), reisleiding & groepsactiviteiten* (vrijblijvend), voordeelkaart Jongerentravel met kortingen & voordelen tijdens de reis en erna. * Uitsluitend tijdens schoolvakanties.

NIET INBEGREPEN: extra’s (uitbreiding regime, uitstappen, excursies, …), verzekering, maaltijden tijdens autocarreis, eventuele fueltoeslag, eventuele verblijfstaks, jaarlijks lidgeld, ...

23


SALOU SPANJE

S

alou is het Lloret de Mar van de Costa Dorada. In de ontelbare cafés, bars, danstempels en discotheken komen elk jaar de beroemdste dj’s kun kunnen tonen. Maar Salou is nog veel meer dan dat! Een schitterende palmboulevard met zalig zonnige terrasjes, een authentiek centrum met boetiekjes, winkeltjes, restaurants, ... En uiteraard een lang, uitgestrekt zandstrand. Ideaal om te bekomen van de (lange) nachten!

TO KNOW

VERBLIJFSAANBOD:

TO do

4 hotels

Volledige beschrijving, foto’s, quotering en prijsinfo van elk logement kan je vinden op onze website. REISDATA:

eerste vertrek op 25/06/2012 laatste vertrek op 11/09/2012

TRANSPORT:

autocar op maandag vliegtuig op dinsdag

24

eigen wagen, aankomst dinsdag

►► ►► ►► ►► ►► ►►

discocard Salou jeepsafari Barcelona city tour Barcelona free day en dolfijnen Port Aventura waterpretpark Aquapolis

TIP!

Barcelona: trendy en bruisend, easy living, hip én happening! De sfeer is hartverwarmend Catalaans. Cultuur snuiven temidden van de prachtige, bizarre architectuur van Gaudí. Topklasse design, schitterende winkels, het strand en park Guëll, flanderen over de Ramblas, Rioja drinken en je onderdompelen in het zinderende nachtleven!

PRIJSINFO: meer accommodaties en volledige beschrijving accommodaties, foto’s, quoteringen en actuele prijzen vind je steeds op onze website. ‘Prijs vanaf’ is de basisprijs van een autocarreis op basis van een 2-persoonskamer met vertrek op maandag 2 juli 2012/een vliegvakantie op basis van een 2-persoonskamer met vertrek op dinsdag 3 juli 2012. INBEGREPEN in basisprijs: autocarvervoer of vlucht heen/terug met eventuele transfers luchthaven-hotel ter plaatse, bij vlucht: luchthaventaksen, verblijf in gekozen accommodatie op basis van beschikbaarheid met verblijfsduur en regime naar


accommodaties

selectie uit het aanbod

n s io en lf-p ha

hotel Salou Park **** regime ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 522 euro prijs vanaf 402 euro

io ns

-pe

lf ha

hotel Playa Margarita ***

n

regime ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 658 euro prijs vanaf 538 euro

vo n

sio

en

l-p

hotel best Los Angeles *** regime ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

ha n

sio

en

lf-p

hotel best oasis park *** regime ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

prijs vanaf 624 euro prijs vanaf 504 euro

nieuw!!!

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 656 euro prijs vanaf 536 euro

keuze (bij minstens half-pension: eerste maaltijd is avondmaal op aankomstdag en laatste maaltijd is ontbijt op vertrekdag), reisleiding & groepsactiviteiten* (vrijblijvend), voordeelkaart Jongerentravel met kortingen & voordelen tijdens de reis en erna. * Uitsluitend tijdens schoolvakanties.

NIET INBEGREPEN: extra’s (uitbreiding regime, uitstappen, excursies, …), verzekering, maaltijden tijdens autocarreis/ vlucht, eventuele fueltoeslag, eventuele verblijfstaks, jaarlijks lidgeld, ... Vluchten naar Spanje met Brussels Airlines.

25


MALGRAT * SANTA SUSANA SPANJE

M

algrat de Mar is dé topper op gebied van zon, gezelligheid, shoppen en uitgaan! Overdag speelt alles zich af op en rond het strand. ‘s Avonds verplaatst het leven zich naar de verlichte boulevard en de zijstraten met danscafés, bars, winkeltjes, ...

S

anta Susana, het kleine zusje, is één van de modernste centra aan de Spaanse costa! Je vindt er echte luxehotels aan de nieuwe strandboulevard. Ook hier kan je gezellig een terrasje doen of een leuke bar induiken. ►► all-in beachday ►► catamaran daycruise ►► catamaran nightcruise ►► Port Aventura ►► Waterworld ►► Barcelona, Calella of Lloret by night

TO KNOW

VERBLIJFSAANBOD:

TO do

13 hotels

Volledige beschrijving, foto’s, quotering en prijsinfo van elk logement kan je vinden op onze website. REISDATA:

eerste vertrek op 29/06/2012 laatste vertrek op 15/09/2012

TRANSPORT:

autocar op vrijd. en maand. vliegtuig op zat. en dinsd.

26

eigen wagen, aankomst zat. en dinsd.

TIP!

All-inclusive beachday in strandclub Caramba: het hoogtepunt van de week! De club is ingedeeld in 5 areas: zwembad & terras, binnenbar met tv, dvd en soundsystem, beachpoint met animatie en watersporten, playzone en chillzone. Inbegrepen: transport, alle dranken, brunch, alle watersporten: banaan, windsurf, zeekayak, bodyboard, catamaran, ...

PRIJSINFO: meer accommodaties en volledige beschrijving accommodaties, foto’s, quoteringen en actuele prijzen vind je steeds op onze website. ‘Prijs vanaf’ is de basisprijs van een autocarreis op basis van een 2-persoonskamer met vertrek op vrijdag 6 juli 2012/een vliegvakantie op basis van een 2-persoonskamer met vertrek op dinsdag 3 juli 2012. INBEGREPEN in basisprijs: autocarvervoer of vlucht heen/terug met eventuele transfers luchthaven-hotel ter plaatse, bij vlucht: luchthaventaksen, verblijf in gekozen accommodatie op basis van beschikbaarheid met verblijfsduur en regime naar


accommodaties

selectie uit het aanbod

n s io en lf-p ha

hotel reymar PLAYA *** NIEUW!!! regime ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 564 euro prijs vanaf 444 euro

io ns

-pe

lf ha

hotel mARIPINS ***

n

regime ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 594 euro prijs vanaf 474 euro

all e

siv

clu

-in

hotel rOYAL sUN **** regime ontbijt half-pension vol-pension  all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 877 euro prijs vanaf 757 euro

jt

tbi

on

hotel aquamarina - s. susana *** regime  ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 610 euro prijs vanaf 490 euro

on jt tbi

hotel onabrava - s. susana **** regime  ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 649 euro prijs vanaf 529 euro

keuze (bij minstens half-pension: eerste maaltijd is avondmaal op aankomstdag en laatste maaltijd is ontbijt op vertrekdag), reisleiding & groepsactiviteiten* (vrijblijvend), voordeelkaart Jongerentravel met kortingen & voordelen tijdens de reis en erna. * Uitsluitend tijdens schoolvakanties.

NIET INBEGREPEN: extra’s (uitbreiding regime, uitstappen, excursies, …), verzekering, maaltijden tijdens autocarreis/ vlucht, eventuele fueltoeslag, eventuele verblijfstaks, jaarlijks lidgeld, ... Vluchten naar Spanje door Brussels Airlines.

27


BLANES SPANJE

B

lanes is en blijft gezellig en aangenaam toeristisch. Op de uitgestrekte zandstranden kan je sporten, zonnen of uitrusten na een frisse duik.

In het oude centrum vind je winkeltjes en restaurants. In het nieuwe gedeelte bevindt zich dan weer het uitgaanscentrum met salsabarretjes, discotheken, ... Je kan er zelfs swingen onder de sterren!

TO KNOW

VERBLIJFSAANBOD:

TO do

8 hotels

Volledige beschrijving, foto’s, quotering en prijsinfo van elk logement kan je vinden op onze website. REISDATA:

eerste vertrek op 25/06/2012 laatste vertrek op 15/09/2012

TRANSPORT:

autocar op vrijd. en maand. vliegtuig op zat. en dinsd.

28

eigen wagen, aankomst zat. en dinsd.

►► ►► ►► ►► ►► ►►

all-in beachday catamaran - daycruise catamaran - nightcruise Port Aventura Waterworld Barcelona, Calella of Lloret by night

TIP!

All-inclusive beachday in strandclub Caramba: het hoogtepunt van de week! De club is ingedeeld in 5 areas: zwembad & terras, binnenbar met tv, dvd en soundsystem, beachpoint met animatie en watersporten, playzone en chillzone. Inbegrepen: transport, alle dranken, brunch, alle watersporten: banaan, windsurf, zeekayak, bodyboard, catamaran, ...

PRIJSINFO: meer accommodaties en volledige beschrijving accommodaties, foto’s, quoteringen en actuele prijzen vind je steeds op onze website. ‘Prijs vanaf’ is de basisprijs van een autocarreis op basis van een 2-persoonskamer met vertrek op vrijdag 6 juli 2012/een vliegvakantie op basis van een 2-persoonskamer met vertrek op dinsdag 3 juli 2012. INBEGREPEN in basisprijs: autocarvervoer of vlucht heen/terug met eventuele transfers luchthaven-hotel ter plaatse, bij vlucht: luchthaventaksen, verblijf in gekozen accommodatie op basis van beschikbaarheid met verblijfsduur en regime naar


accommodaties

selectie uit het aanbod

n s io en lf-p ha

hotel blaucel **** regime ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 711 euro prijs vanaf 591 euro

io ns

-pe

lf ha

hotel beverly park ***

n

regime ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 738 euro prijs vanaf 618 euro

ha n

sio

en

lf-p

hotel pi mar *** regime ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

ha n

sio

en

lf-p

hotel stella maris *** regime ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

n sio

en lf-p

ha

hotel esplendid *** regime ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 667 euro prijs vanaf 547 euro

nieuw!!! dicht bij uitgaansleven  strand centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 573 euro prijs vanaf 453 euro

nieuw!!! dicht bij uitgaansleven  strand centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 589 euro prijs vanaf 469 euro

keuze (bij minstens half-pension: eerste maaltijd is avondmaal op aankomstdag en laatste maaltijd is ontbijt op vertrekdag), reisleiding & groepsactiviteiten* (vrijblijvend), voordeelkaart Jongerentravel met kortingen & voordelen tijdens de reis en erna. * Uitsluitend tijdens schoolvakanties.

NIET INBEGREPEN: extra’s (uitbreiding regime, uitstappen, excursies, …), verzekering, maaltijden tijdens autocarreis/ vlucht, eventuele fueltoeslag, eventuele verblijfstaks, jaarlijks lidgeld, ... Vluchten naar Spanje door Brussels Airlines.

29


CALELLA * PINEDA SPANJE

C

alella heeft het gezelligste strand van Spanje! Hagelwit en kilometerslang met strandbars en sportvelden. Het winkelcentrum en de oude dorpskern zullen ook zeker in de smaak vallen. In combinatie met het beroemde nachtleven is dit een heerlijke bestemming.

P

ineda de Mar, op 2 km van Calella, is een schilderachtig stadje. Niet té toeristisch maar toch met leuke winkeltjes, restaurants en cafeetjes. Bovendien sta je in een wip in het bruisende (nacht)leven van Calella!

TO KNOW VERBLIJFSAANBOD:

14 hotels 4 residenties (appartementen)

Volledige beschrijving, foto’s, quotering en prijsinfo van elk logement kan je vinden op onze website. REISDATA:

eerste vertrek op 25/06/2012 laatste vertrek op 15/09/2012

TRANSPORT:

autocar op vrijd. en maand. vliegtuig op zat. en dinsd.

30

eigen wagen, aankomst zat. en dinsd.

►► ►► ►► ►► ►► ►► ►►

all-in beachday partypakket Calella catamaran - daycruise catamaran - nightcruise Port Aventura Waterworld Barcelona of Lloret by night

TO do

TIP!

All-inclusive beachday in strandclub Caramba: het hoogtepunt van de week! De club is ingedeeld in 5 areas: zwembad & terras, binnenbar met tv, dvd en soundsystem, beachpoint met animatie en watersporten, playzone en chillzone. Inbegrepen: transport, alle dranken, brunch, alle watersporten: banaan, windsurf, zeekayak, bodyboard, catamaran, ...

PRIJSINFO: meer accommodaties en volledige beschrijving accommodaties, foto’s, quoteringen en actuele prijzen vind je steeds op onze website. ‘Prijs vanaf’ is de basisprijs van een autocarreis op basis van een 2-persoonskamer met vertrek op vrijdag 6 juli 2012/een vliegvakantie op basis van een 2-persoonskamer met vertrek op dinsdag 3 juli 2012. INBEGREPEN in basisprijs: autocarvervoer of vlucht heen/terug met eventuele transfers luchthaven-hotel ter plaatse, bij vlucht: luchthaventaksen, verblijf in gekozen accommodatie op basis van beschikbaarheid met verblijfsduur en regime naar


accommodaties

selectie uit het aanbod

n s io en l-p vo

hotel miami *** regime ontbijt half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij uitgaansleven strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 586 euro prijs vanaf 466 euro

sio en l-p vo

hotel International ****

n

regime ontbijt half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 594 euro prijs vanaf 474 euro

vo n

sio

en

l-p

hotel esplai *** regime ontbijt half-pension  vol-pension  all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven strand centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 582 euro prijs vanaf 562 euro

all e

siv

clu

-in

hotel pineda palace - pineda **** regime ontbijt half-pension vol-pension  all-inclusive enkel diner

dicht bij uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

appartementen safari ** regime ontbijt half-pension vol-pension all-inclusive enkel diner

prijs vanaf 749 euro prijs vanaf 629 euro

nieuw!!!

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 597 euro prijs vanaf 477 euro

keuze (bij minstens half-pension: eerste maaltijd is avondmaal op aankomstdag en laatste maaltijd is ontbijt op vertrekdag), reisleiding & groepsactiviteiten* (vrijblijvend), voordeelkaart Jongerentravel met kortingen & voordelen tijdens de reis en erna. * Uitsluitend tijdens schoolvakanties.

NIET INBEGREPEN: extra’s (uitbreiding regime, uitstappen, excursies, …), verzekering, maaltijden tijdens autocarreis/ vlucht, eventuele fueltoeslag, eventuele verblijfstaks, jaarlijks lidgeld, ... Vluchten naar Spanje door Brussels Airlines.

31


LLORET DE MAR SPANJE

L

loret de Mar by night, dat is 75.000 m² nachtleven, 25.000 MW geluid, 20 miljoen MW verlichting, 2 km cafés, 101 dansvloeren en elke avond meer dan 30.000 feestvierders. Maar ook Lloret by day is meer dan de moeite waard. Een boulevard met waaiende palmbomen, zalig strand, massa’s jongeren, zonnige beachbars, een gezellige oude dorpskern en ontelbare winkels. Niet moeilijk dat het bevolkingsaantal van Lloret de Mar vervijfvoudigt tijdens de zomer!

TO KNOW VERBLIJFSAANBOD:

9 hotels 4 residenties (appartementen)

Volledige beschrijving, foto’s, quotering en prijsinfo van elk logement kan je vinden op onze website. REISDATA:

eerste vertrek op 25/06/2012 laatste vertrek op 15/09/2012

TRANSPORT:

autocar op vrijd. en maand. vliegtuig op zat. en dinsd.

32

eigen wagen, aankomst zat. en dinsd.

►► ►► ►► ►► ►► ►► ►► ►►

all-in beachday partypakket Lloret Barcelona by night catamaran - daycruise catamaran - nightcruise Port Aventura Waterworld Calella by night

TO do

TIP!

All-inclusive beachday in strandclub Caramba: het hoogtepunt van de week! De club is ingedeeld in 5 areas: zwembad & terras, binnenbar met tv, dvd en soundsystem, beachpoint met animatie en watersporten, playzone en chillzone. Inbegrepen: transport, alle dranken, brunch, alle watersporten: banaan, windsurf, zeekayak, bodyboard, catamaran, ...

PRIJSINFO: meer accommodaties en volledige beschrijving accommodaties, foto’s, quoteringen en actuele prijzen vind je steeds op onze website. ‘Prijs vanaf’ is de basisprijs van een autocarreis op basis van een 2-persoonskamer met vertrek op vrijdag 6 juli 2012/een vliegvakantie op basis van een 2-persoonskamer met vertrek op dinsdag 3 juli 2012. INBEGREPEN in basisprijs: autocarvervoer of vlucht heen/terug met eventuele transfers luchthaven-hotel ter plaatse, bij vlucht: luchthaventaksen, verblijf in gekozen accommodatie op basis van beschikbaarheid met verblijfsduur en regime naar


accommodaties

selectie uit het aanbod

n s io en lf-p ha

hotel astoria park **** regime ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 636 euro prijs vanaf 516 euro

io ns

-pe

lf ha

hotel La palmera ***

n

regime ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 617 euro prijs vanaf 497 euro

vo n

sio

en

l-p

hotel royal star **** regime ontbijt half-pension  vol-pension  all-inclusive enkel diner

ha n

sio

en

lf-p

hotel bertran park *** regime ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 575 euro

NIEUW!!! dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een  zwembad

Appartementen Santa anna regime ontbijt half-pension vol-pension all-inclusive  enkel diner

prijs vanaf 695 euro

prijs vanaf 611 euro prijs vanaf 491 euro

nieuw!!!

dicht bij  uitgaansleven  strand  centrum heeft een zwembad

prijs vanaf 486 euro prijs vanaf 366 euro

keuze (bij minstens half-pension: eerste maaltijd is avondmaal op aankomstdag en laatste maaltijd is ontbijt op vertrekdag), reisleiding & groepsactiviteiten* (vrijblijvend), voordeelkaart Jongerentravel met kortingen & voordelen tijdens de reis en erna. * Uitsluitend tijdens schoolvakanties.

NIET INBEGREPEN: extra’s (uitbreiding regime, uitstappen, excursies, …), verzekering, maaltijden tijdens autocarreis/ vlucht, eventuele fueltoeslag, eventuele verblijfstaks, jaarlijks lidgeld, ... Vluchten naar Spanje door Brussels Airlines.

33


POREC kroatie

P

orec is dé toeristenbestemming bij uitstek in Kroatië! Verveling staat hier niet in het woordenboek. Je kan deelnemen aan talloze activiteiten en excursies. Het bruisende nachtleven begint met een wandeling langs kraampjes met souvenirs, kleding en sieraden, gevolgd door een drankje in een van de beachclubs. Afsluiten doe je in één van de hippe clubs. Overdag kan je met het toeristentreintje het centrum verkennen, ook zeker de moeite!

TO KNOW

VERBLIJFSAANBOD:

TO do

4 hotels 1 residentie (appartementen)

Volledige beschrijving, foto’s, quotering en prijsinfo van elk logement kan je vinden op onze website. REISDATA:

eerste vertrek op 02/07/2012 laatste vertrek op 04/09/2012

TRANSPORT:

autocar op maand.

34

eigen wagen, aankomst dinsd.

►► ►► ►► ►► ►► ►►

waterskiën duiken Venetië partyboot relaxcruise Full Moon party

TIP!

Waterskiën: voor wie op zoek is naar actie! Enkel in Porec kan je waterskiën langs een 700 meter lang katrolsysteem. 30 tot 58 km/uur en 5 verschillende jumps! Nog nooit geskied? Een groep van professionele medewerkers helpt je om de verschillende technieken zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Gewoon doen!

PRIJSINFO: meer accommodaties en volledige beschrijving accommodaties, foto’s, quoteringen en actuele prijzen vind je steeds op onze website. ‘Prijs vanaf’ is de basisprijs van een autocarreis op basis van een 2-persoonskamer met vertrek op maandag 2 juli 2012. INBEGREPEN in basisprijs: autocarvervoer heen/terug, verblijf in gekozen accommodatie op basis van beschikbaarheid met verblijfsduur en regime naar keuze (bij minstens half-pension: eerste maaltijd is avondmaal op aankomstdag en laatste maaltijd is ontbijt


accommodaties

selectie uit het aanbod

lf ha

hotel Laguna gran vista ***

io ns

-pe

n s io en lf-p ha

hotel plavi *** regime ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

n

regime ontbijt  half-pension vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand centrum heeft een  zwembad

dicht bij  uitgaansleven  strand centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 610 euro

prijs vanaf 712 euro

ha n

sio

en

lf-p

hotel laguna materda *** regime ontbijt  half-pension vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 737 euro

ha n

sio

en

lf-p

hotel delf in ** regime ontbijt  half-pension  vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 564 euro

appartementen laguna bellevue **** regime ontbijt half-pension vol-pension all-inclusive enkel diner

dicht bij  uitgaansleven  strand centrum heeft een  zwembad

prijs vanaf 631 euro

op vertrekdag), reisleiding & groepsactiviteiten* (vrijblijvend), voordeelkaart Jongerentravel met kortingen & voordelen

tijdens de reis en erna.

* Uitsluitend tijdens schoolvakanties.

NIET INBEGREPEN: extra’s (uitbreiding regime, uitstappen, excursies, …), verzekering, maaltijden tijdens autocarreis, eventuele fueltoeslag, eventuele verblijfstaks, jaarlijks lidgeld, ...

35


INLEEFREIS ECUADOR E

Q-Travel biedt je de mogelijkheid om de wereld ook eens op een andere manier te ontdekken. Je combineert je ontdekkingsreis met vrijwilligerswerk: je werkt gedurende je verblijf actief mee in een sociaal project maar je krijgt uiteraard ook tijd genoeg om het land, de cultuur en de bevolking beter te leren kennen. Het geeft jouw vakantie net dat ietsje meer... Eén ding kunnen we je alvast beloven: deze ervaring neem je de rest van je leven mee!

EL

AB SIT

CA

De groep (min. 8, max. 20 pers.) wordt begeleid door onze eigen Nederlandstalige reisleider. Ter plaatse is er voortdurend een extra Nederlandstalige gids aanwezig. Er wordt ook beroep gedaan op gidsen van lokale organisaties voor excursies en uitstappen. Zij zorgen ervoor dat alles vlot en veilig verloopt. Uitzonderlijk verloopt de communicatie in het Engels. Qua vrijwilligerswerk zijn er veel opties: helpen in een schooltje in de sloppenwijk, meehelpen op een hacienda (maïs plukken, voor de dieren zorgen, gebouwen onderhouden, ...), meewerken in een gevangeniskeuken, ... Volg je bijvoorbeeld een specifieke opleiding hier in België, dan kunnen we je sociaal project hier ook op afstellen! Volgende reisperiodes zijn voorzien: • •

JULI vertrek rond 06/07/2011 AUGUSTUS vertrek rond 03/08/2011

We bepalen nog geen exacte data, zo kunnen we op gaan naar de voordeligste vluchten. Data 36 zoek kunnen dus nog licht variëren!

GA

TO KNOW

verblijf Hotel Casita Belga Een klein en gezellig Ecuadoriaans hotelletje net buiten het centrum van Guayaquil. Buitentuin met zwembad en jacuzzi, restaurant/bar half binnen/half buiten en zonneterras. Een echte Ecuadoriaanse chef zorgt voor het eten! Het hotel is gebouwd in 2005. Er zijn 13 ruime kamers, waarvan 10 met eigen sanitair en 3 met gedeeld sanitair. Elke kamer heeft airco. Er is internet. Een van de grootste troeven is het zwembad mét jacuzzi. Heerlijk om na een vermoeiende dag te relaxen. Het hotel heeft ook een prachtige bar met terras waar het ontbijt wordt opgediend en waar je een lekker aperitiefje kan drinken. In het restaurant wordt dan de rest van de maaltijd geserveerd. Een groot deel van de opbrengst van het hotel wordt gebruikt om de lokale projecten te steunen.


programma INBEGREPEN: GAYAQUIL EN OMGEVING (2 dagen) Een levendige havenstad met een rijke achtergrond. Gastrvije inwoners met veel levenslust. Armoede én rijkdom. COSTATOER (3 dagen) Salinas, met paradijselijke stranden en visvangst. Een onvergetelijke walsvistoer op zee. Het surfersdorp Montanito met artisanaal marktje en full moon party. Puerto Caya, een authentiek vissersplaatsje waar je zelf de boot op gaat. DAGUITSTAPPEN Bezoek aan een hacienda, een plattelandsboerderij waar je je eigen avondmaal bereidt, en een dag in het regenwoud. ANDESTOER (3 dagen) Een unieke tocht langs beekjes, meren, weiden met lama’s, ... Cuenca, veruit de mooiste stad van het land met alle typische aspecten van Ecuador, en Machala met een tocht in een boomstamkano. Programma onder voorbehoud. Het kan variëren naargelang weersomstandigheden, veiligheidsoverwegingen, feestdagen, ...

ALL-IN PRIJS 1099 EURO P.PERS.

verblijf van 15 nachten

Inbegrepen: • • • • • • •

deelname vrijwilligersproject begeleiding door reisleiding/gidsen verblijf in 2-pers. kamer in hotel Casita Belga alle transfers/transport ter plaatse overnachtingen tijdens meerdaagse uitstappen alle maaltijden in vol-pension toegangstickets voor bezienswaardigheden, activiteiten, nationale parken, ...

Niet inbegrepen: •

• • • • •

vlucht heen/terug en luchthavenbelasting (Wij gaan op zoek naar de goedkoopste vlucht. Prijzen tussen 1000 en 1250 euro p. pers., exclusief luchthavenbelasting en evt. fueltoeslag.) exit fee (ongeveer 30 doller p. pers.) vaccinaties reis- en/of annulatieverzekering (ann.verz. verplicht) zakgeld activiteiten buiten het programma

Wil je langer blijven? Dat kan! Je moet wel minstens 18 jaar zijn, want onze reisleider vertrekt tesamen met de groep. Je kan op eigen houtje je reis verderzetten, of in samenspraak met/met behulp van de gidsen van Casita Belga. 37 Stuur ons een e-mail voor meer info!


OPLEIDING WINTER - SKI/SNOWBOARD TSEN! A A L P L NTA

T AA

BEPERK

Ski of snowboard Geen saaie theorie, maar praktische cursus op de piste Les 2 Alpes of Valmorel

° Voorwaarden • minimum 17 jaar • sociaal en assertief • leergierig • voldoende doorzettingsvermogen SKIMONITOR • parallel kunnen skiën op alle pisteniveau’s • perfecte korte en lange bochten • ploegbochten en stembochten • notie van freestyle of het wilen leren SNOWBOARDMONITOR • linkervoet voor en rechtervoet voor • perfecte korte en lange bochten • slalom en notie van freestyle of het willen leren

° Praktisch

CURSUSWEEK: een week opleiding in Les 2 Alpes of Valmorel. Geenszins een droge theoretische week maar een hele week op de piste waar theorie en praktijk met elkaar worden verweven. Naast de praktijk komen o.a. volgende onderdelen aan bod: EHBO, methodiek, didactiek, materiaalkennis, veiligheid, …Uiteraard voorzien we ook voldoende vrije momenten om wat ‘vakantie’ te nemen! De laatste dag, de vertrekdag, ben je helemaal vrij! Neem je de skipas voor 7 dagen, dan kan je nog een hele dag vrij skiën/boarden! GRATIS STAGEWEEK: slaag je voor de cursusweek, dan mag je als stagiair(e) GRATIS een week in een monitorenteam van Jongerentravel.be als ski- of snowboardmonitor meedraaien. Volg je de cursus tijdens de kerstvakantie, dan kan je deze winter nog je stage doen! Slaag je voor beide onderdelen (cursus en stage), dan ontvang je het DIPLOMA skimonitor/snowboardmonitor, uitgereikt door Jongerentravel.be. Hiermee kan je terecht bij ons of andere (jongeren)reisorganisaties.

facts 38

Kerstmis - Les Deux Alpes € 569,-/pers. Pasen 1 - Valmorel € 533,-/pers. Pasen 2 - Valmorel € 494,-/pers. Inbegrepen: autocarreis met vertrek op vrijdag en terugkeer op zondag, skipas 6 dagen van zondag tot vrijdag, verblijf in studio’s/appartementen aan de piste (indeling gebeurt ter plaatse, je kiest zelf met wie je op het appartement verblijft), volledige opleidingscursus (cursusmateriaal, lesgevers, didactisch materiaal). Niet inbegrepen: maaltijden, verzekering, lidgeld, zakgeld, …


OPLEIDING ZOMER - MONITOR/REISLEIDER !

TSEN A A L P L NTA

T AA

BEPERK

Monitor of reisleider Geen saaie theorie, maar veel praktijk, vernieuwend en origineel Sun, fun en ambiance

° Monitor - vanaf 17 jaar

Misschien een oude droom van je, het begeleiden van jongeren op vakantie! Heb je vroeger zelf opgekeken naar je monitoren of helaas een keertje gedacht dat je het beter kon? Bewijs het! Grijp nu je kans, zet je schroom opzij en volg onze opleidingscursus tot MONITOR! Je brengt samen met jongeren die dezelfde interesses delen een fantastische week door. Je steekt er niet alleen heel veel van op maar je beleeft ook een ONVERGETELIJKE week ... en de ambiance is verzekerd!

° Reisleider - vanaf 19 jaar

Durf jij de organisatie van een onvergetelijke reis voor jongeren (+16 & +20 jaar) aan? Dan is de opleidingscursus tot reisleider jouw ding! Ter plaatse ben je het aanspreekpunt voor de jongeren. Je bent verantwoordelijk voor het vlotte verloop van de reis, je organiseert, coördineert en helpt klanten waar nodig. Kortom, je doet al het mogelijke om de jongeren een onvergetelijke, maar ook veilige vakantie te bezorgen! Daarnaast kan je zelf voor een langere periode genieten van de vakantiesfeer en van zon, zee en strand. Redenen in overvloed om je spullen te pakken en te vertrekken voor je eerste avontuur als reisleider.

° Praktisch

CURSUSWEEK: een week opleiding in Lloret de Mar of Calella. Het is een interactieve cursus met o.a. uitwerken activiteiten, opstellen programma’s, remediëring eigen en andere activiteiten, proefondervindelijk werken,... Uiteraard komt er ook een essentieel stuk theorie aan bod, met o.a. veiligheid, verzekering, aansprakelijkheid, verantwoordelijkheid, ... Natuurlijk zijn er ook voldoende vrije momenten om wat ‘vakantie’ te nemen! De cursus wordt gegeven door specialisten in het vak, met reeds jarenlange ervaring. GRATIS STAGEWEEK: slaag je voor de cursusweek, dan mag je als stagiair(e) GRATIS een week in een monitorenteam van Jongerentravel.be meedraaien. Wanneer en waar deze stageweek plaatsvindt, kan je zelf kiezen, in samenspraak met ons. Slaag je voor beide onderdelen (cursus en stage), dan ontvang je het DIPLOMA monitor of reisleider, uitgereikt door Jongerentravel.be. Hiermee kan je terecht bij ons of andere (jongeren)reisorganisaties.

facts

2 CURSUSSEN IN SPANJE - LLORET DE MAR OF CALELLA PASEN 1 of PASEN 2, data afhankelijk van transport Inbegrepen: 10-daagse autocarreis van vrijdagavond tot zondagochtend of 8-daagse vliegreis van zaterdag tot zaterdag met transfers ter plaatse en alle luchthaventaksen, verblijf in hotel Cleopatra*** (Lloret de Mar) of hotel Olympic*** (Calella), half-pension, volledige cursus (cursusmateriaal, lesgevers, didactisch materiaal), uitstap naar Barcelona. Niet inbegrepen: maaltijden, verzekering, eventuele fueltoeslag, lidgeld, zakgeld,… Prijs:

LLORET CALELLA

autocar: € 456;-/pers. autocar: € 470,-/pers.

vliegtuig: € 556,-/pers. vliegtuig: € 599,-/pers.

39


DANK U REIZIGERS!!!

al 2 5 jaa r

Jongerentravel.be bestaat 25 jaar, dankzij jullie. Jullie mogen dan ook allemaal mee feesten! Boek je reis tijdig en krijg ons geschenk: kortingen die telkens een veelvoud van 25 zijn! Geldig op het VOLLEDIGE reisaanbod!

VROEGBOEKKORTINGEN - ZOMER 2012 • Boek en betaal* je reis vóór 25/01/2012 en geniet van een korting van

75,- euro per persoon! • Boek in februari en betaal* je reis vóór 25/02/2012 en geniet van een korting van

50,- euro per persoon! • Boek in maart en betaal* je reis vóór 25/03/2012 en geniet van een korting van

25,- euro per persoon! * Volledige som van je reiscontract/factuur (voorschot + saldo) moet betaald zijn vóór de vooropgestelde datum.

Bij het uitvoeren van de betaling mag je onmiddellijk het kortingsbedrag ZELF van het totaalbedrag (voorschot + saldo) afhouden. Opgelet: kortingen/promoties/voordelen/... zijn nooit cumuleerbaar!

Surf ook geregeld naar onze website want in het voorjaar lanceren wij verschillende speciale acties en kortingen!

Zomer 2012  
Zomer 2012  

Bekijk ons aanbod voor zomer 2012 voor +16 en +20!

Advertisement