Page 2

2

PRIKBORD

heb jij een leuke nieuwsTIP voor jong010?

Een man gaat met zijn pas gekochte hond naar de dierenarts. Eindelijk is hij aan de beurt. Hij gaat met zijn hond de behandelkamer binnen. ‘En, wat is het probleem?’ vraagt de dierenarts. ‘Nou,’ zegt de eigenaar van de hond, ‘ik heb hem gekocht om te waken. Maar elke keer als de bel gaat, dan gaat mijn hond in de hoek zitten.’ De dierenarts wrijft bedenkelijk over zijn kin en zegt tenslotte: ‘Ja, dat doen boxers nou eenmaal.’

redactie@jong010.nl

Jermaine (11)

Kind: ‘Papa, er staat een man met een snor aan de deur!’ Vader: ‘Zeg maar dat ik er al een heb!’

de makkelijkste quiz ter wereld! alle antwoorden staan in de krant.

Eén voor één stappen mensen de bus is. Bij de volgende halte komen er zes mensen bij. Bij de daarop volgende halte stappen er twee mensen uit. Hoe laat is de bus vertrokken? Om één voor één.

JONG010 Dé ROTTERDAMSE KINDERKRANT JUNI 2013

Melissa (12)

Jantje solliciteert bij een bedrijf naar een baan. Hij vraagt hoeveel geld hij kan verdienen. Zijn toekomstige baas zegt:’Nu 750 euro per maand en later meer.’ ‘Dan kom ik later wel terug,’ zegt Jantje. Saar (13)

Eric (11)

Het Sophia Kinderziekenhuis bestaat dit jaar... a. 50 jaar. b. 150 jaar. c. 500 jaar.

Wie wordt herdacht tijdens het Drakenbootfestival? a. De dichter Qu Yuan. b. De Chinese draak. c. De vissen in de rivier.

Wanneer kun je schapen het gemakkelijkst scheren? a. Als ze slapen. b. Als ze eten. c. Als ze zweten.

In welk jaar legde koningin Wilhelmina de eerste Wilhelminasteen? a. 1813.

b. 1891.

c. 1991.

BOEKENBON VAN

EURO

Jong010 wordt mede mogelijk gemaakt door:

colofon

Jong010 - Jaargang 3 Editie 7 - juni 2013 oplage: 23.350 kranten

Oprichter en hoofdredacteur: Angelique van Tilburg Eindredacteuren: Thomas de Leeuw, Doortje van der Molen Journalisten: Koen Freijssen, Jelle Gunneweg, Suzanne Huig, Jelle van de Kamp, Ilja Post Fotografen: Erika Blikman, Suzanne Heikoop, Arjen Jan Stada, Johannes Odé Vormgeving: Marcel van den Assem – Kadanz Marketing: Barbara de Reede Office manager: Jamie Offerman Aan deze editie werkten verder mee: Koos Boertien, Johan de Koning, Jeroen Groeneweg, Richard van der Ven - Cosh Studio Meer informatie en contact : www.jong010.nl

JONG010 JUNI 2013 KRALINGEN-CROOSWIJK  

Jong010, de Rotterdamse kinderkrant, jaargang 3, editie 7, deelgemeente Kralingen-Crooswijk, juni 2013.

Advertisement