Page 34

Interview

Skal staten eje selskaber? af Chris Bjærknæs Fallesen

MEDLEM AF REDAKTIONSUDVALGET MEDLEM AF HOVEDBESTYRELSEN

Staten ejer eller er medejer i en masse selskaber, hvorfor er vi det og er det overhoved fornuftigt? Jeg har sat Dansk Folkepartis Rene Christensen i stævne, for at finde svaret. René fortæl mig lige, hvorfor skal staten overhoved eje selskaber? Staten skal ikke nødvendigvis eje selskaber, men vi har nogle selskaber, der er vigtige for vores velfærdssamfund og for Danmark. Nogle selskaber er vigtige for danskerne, for at infrastrukturen kan fungere for eksempel. Og de kan ikke fungere på markedsvilkår? Nej, for umiddelbart kan det virke lige godt om det er staten eller en virksomhed der kører det. Man kan tage et godt eksempel, det er postvæsnet. Det har man jo prøvet at privatisere. Det der sker, det er, at det private, de kigger på bundlinjen og så siger de “jamen vi vil gerne bringe post ud i de 60 største byer i Danmark, resten det er en dårlig forretning,

34

René Christensen er 44 år, gift og er uddannet automekaniker. Han har siddet i Folketinget for Dansk Folkeparti siden år 2008. Han er finansordfører, ordfører for fiskeri samt landbrug og fødevarer, hvor han også er formand for udvalget for landbrug, fødevare og fiskeri. Derudover sidder han i Guldborgsund kommunalbestyrelse, dette siden år 2006.

KILDE ft.dk

det er der andre der må tage sig af” - sådan fungerer det jo ikke. Hvad så, hvis man lavede nogle aftaler om, at hvis man privatiserede et område, så skulle det være på nogle bestemte præmisser?

Holger Danske, nr. 2, 2015  

Download og printklarversion på http://dfu.link