Page 1

straatdiners 04 mei 2014 Straatdiners zijn: buurtgenoten die elkaar in elkaars keukens uitnodigen om samen te koken. Straatdiners zijn: het serveren van creaties aan gasten uit de buurt rond een gemeenschappelijke tafel. Straatdiners zijn: eten sociaal maken!


straatdiners vrijwilligersteams Wil jij een straatdiner in jouw straat? contact maken met buren heerlijk eten

Hou je van eten? Wil je meer contact met jouw buren?

onderdeel van een stadsnetwerk

Kom bij een van de Straatdiner Vrijwilligersteams, met 16 anderen uit de hele stad. Lokale teams krijgen van ons ondersteuning en handvaten voor het zelf organiseren van een Straatdiner. In jouw gemeenschap zoeken we een team van 3 tot 4 mensen! Vind video’s van eerdere Straatdiners op: http://www.streetdinners.org

Wat wordt er van jou verwacht?

wij kunnen ondersteunen bij de volgende zaken:

# Informeren van de gemeenschap over het Straatdiner. # verspreiden van promotiemateriaal en informatie. # Helpen vinden van 10 lokale keukens en 50 vrijwilligers. # In contact staan met de vrijwilligers in jouw buurt. # In contact staan met de Straatdiners. # Logistieke coördinatie op de dag zelf. # Het regelen en beheren van vergunningen, financiering en budgetten met betrekking tot het Straatdiner. # Promotie in lokale media en online. # Er een prachtige dag van maken!

# Online platform en promotiemateriaal in print. # Diverse communicatiemiddelen (online en geprinte media). # Ondersteuning in het beheren van vergunningen, financiering en budgetten. # Input voor het programma, decoratie en ondersteuning bij het oplossen van problemen. # Coördinatie van kaartverkoop en distributie van budgetten. # Logistieke coördinatie op de dag zelf. # Wij organiseren bijeenkomsten met alle Straatdiner Vrijwilligersteams. # Diverse (decoratie)materialen binnen het thema 5 mei en Straatdiners. # Er een prachtige dag van maken!

In tijd ben je hier 1 tot 2 uur per week van kwijt, wat vooral met buren praten betekent.


STRaatdiners volgende stappen Wil jij een straatdiner in jouw straat? dan zijn dit de volgende stappen (vour jou en onszelf ).

1. zoek en vindt een lokaal coördinatieteam. 2. vindt een geschikte locatie. 3. dien aanvragen in voor vergunninge en lokale financiering. 4. maak samen met ons een budget voor toegangskaarte en kosten.* 5. kom naar onze volgende stadsbijeenkomst om ideEën en programma’s te besprekken.

* het budget is gebaseered op lokale financiering en 90 % van de toegangsprijs voor gasten (niet vrijwilligers). Dit budget moet de uitgaven aan ete en materiale op de dag zelf dekken. Wij ondersteunen in communicatie en promotie. Daan naast hebben we een team om jullie te ondersteunen in coördinatie en eventuele problemen.

2014 01 28 straatdiner vrijwilligersteams  

Overview in dutch of what it takes to be organising a local streetdinner.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you