Page 1

BUITS DE PENSAMENT I SENTIMENT Jonas Forchini, 2on de Fotografia Artística.


INDEX 1. L’ humanització buida. 2. Els meus referents. 2.1. Referents conceptuals. 2.2. Referents Tècnics. 3. Fotografia final. 4. Contactes (Proves i experimentacions).


L’HUMANITZACIÓ BUIDA

Des de els inicis del Big bang, la Terra, a sigut el planeta de l’aigua i la vida que al dia d’avui, recull anys d’història i desenvolupaments . Amb canvis constants, no a deixat mai de rotar en si mateixa. L’ agrupa una gran diversitat d’espècies, aquàtiques, voladores i terrestres, dividint-les amb dos grans grups, els que tenen la capacitat de raonar i els que no. Aquesta capacitat, és coneguda com a humanitat i la figura representativa d’aquest és l’esser humà. Explica “el gran llibre”, que amb una durada de set dies i set nits aquell que és feia anomenar deu, va crear el planeta terra, on dos personatges, Adam i Eva sorgeixen del no res amb el fií de procrear menjant la poma i així sorgint la figura de la rasa més poderosa del planeta. Des del punt biològic, els inicis de l’humà son com a simi (Australopitecs), que ha anat desenvolupant-se i evolucionant les seves característiques que els diferencien dels animals. La capacitat de qüestionar li a dut a millorar la vida (utilització del foc o el de la roda), percebent l’entorn d’una altra manera, en el moment, innovadores ja que eren canvis radicals que duien a una evolució i prosperitat d’aquesta denominada “Espècie”que la fa única a diferencia de les demés. Però fins a quin punt l’home i la dona és converteixen en el depredador més potent del planeta determinant-se així mateixa? Vuits en pensament i sentiment, és un projecte que tracta sobre la deshumanització de l’esser humà envers la nostra pròpia divisió per perjudicis de tot tipus, dirigint-nos a la destrucció de nosaltres mateixos. Sembla que vivim per atrofiar-nos fins el punt d’arribar a estar vuits, sembrant verí per unes generacions futures que no ens importen. Ho em demostrat al llarg del anys, i encara ho demostrem sent l’home que després d’entrebesar-se amb la pedra, a hores d’ara, s’entrebesa de nou amb la mateixa. Des d’antany que portem ràbia acumulada dins nostre, sotmeten a la força tot allò que sona contradictori ha l’ètica de cadascú, i encara avui, patrocinem guerres impunes dirigides per ideologies absurdes de governs corruptes. La humanitat es trenca, deixant perdre tot els valors que ens fan dignes i el que


és correcte marxa amb ella. Per desgracia cada cop la rassa humana és fa immune davant els crits d’auxili i es torna com un espècie de vegetal, sense capacitat de pensar ni sentir. Amb aquest projecte, reflexiono amb el concepte de la buidor de l’humà, sentimentalment freds davant les adversitat i intel·lectualment nuls als problemes que sorgeixen. Buits per dintre, la línia que creua del que és humà i del que no.


ELS MEUS REFERENTS 1.1.

Referents conceptuals:

Trobar un significat amb una part del cos no és senzill, i més posseint una gran diversitat de possibilitats de desenvolupar una sèrie d’imatges amb un rere fons que fortifiqui el com volem que interpretin les imatges. Utilitzo el concepte de buidor per el motiu de e qual a vegades ens sentim, i m’ha aterra, que a mesura que passa els anys hi hagin canvis brutals al nostre entorn. Associo questa buidor amb la deshumanització de les persones Un dels referents, és un autor peculiar que personalment l’he trobat interessant i treballa un concepte de critica humana envers el mon, del qual jo també destaco amb aquest projecte. Posseeix un component vell i a la vegada pertorbador. Aquest autor Nord-americà s’anomena Andrew Brodhead i explica que el seu projecte serveix com a crítica sobre l’impacta negatiu de la humanitat en el medi ambient a traves de la utilització del plàstic. Visualment transmet el deteriorament que ha provocat el nostre consum i l’impacta dels seus residus al medi ambient.


Un altre autor, és el fotògraf Britànic, on destaco la seva sèrie d’autoretrat en blanc i negre que tracte sobre l’envelliment d’un mateix, seguin la trajectòria de l’humà, la mort insignificant. El concepte que agafa l’autor, és interessant comparar-lo amb la deshumanització i el pas del temps de les persones.


1.2.

Referents Tècnics:

Així mateix, el cos se’ns presenta com un camp d’experimentació, anàlisis visual i d’infinitats de possibilitats expressives amb composició. Un dels referents que agafo és d’en Fran Herbello, un autor citat a classe que experimenta amb el cos, incorporant complements i incisions d’Amunt la pell. Té l’habilitat de dotar als seus cossos una nova identitat.

Observem que en la majoria de les seves fotografies d’aquesta sèrie dels cossos, els aïlla en un fons totalment negre, i segueix una línia amb blanc i negre amb una il·luminació suau, sense produir grans sobres dures, similar entre totes les demés de la sèrie. Les fotografies de F.Herbello m’han cridat molt la atenció per les seves característiques de transformació desagradable, però tècnicament m’ha donat per tirar endavant en les imatges ja que volia fer les fotografies en estudi aïllant el cos.


També, destaco en el meu treball, una sèrie especifica de la francesa Valerie Belin de rostres simètrics. Aquesta autora, fotografiava a persones en un plató de tal forma que els caps flotaven gràcies a una samarreta de color similar amb el fons. Aquesta tècnica permet dona una falsa il·lusió de cos flotant amb una extensa possibilitats d’experimentacions.

Aquesta mateixa sèrie em va servir per experimentar amb un altre treball l’any passat, on vaig familiaritzar-me amb aquesta tècnica. Però s’ha de dir, el blanc és totalment diferent que amb el negre. (ESQUEMA D’ILUMINACIÓ DELS RETRATS)


FOTOGRAFIA FINAL

L’

imatge final està formada per dos personatges adoptant posicions

contraposades, formant un vincle de vida irònic. Tan l’home com la dona estan buits de sentiments i de pensaments, la deshumanització sesten a ells donant mort a la vida, i el restes d ‘esperança, és el fum que és devaneix poc a poc en un mon creat per l’humà.

(ESQUEMA D’ILUMINACIÓ)

1.1.

Dades tècniques: ISO:100_F/4.0_1/120seg/70mm. (Canon 5D markII + EF 24-105mm 1:4L)


CONTACTES (PROVES I EXPERIMENTACIONS)


Treball cos  

COSSOS BUITS.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you