Page 1

60 ÅR DIR. ARVID ANTHUN

Gjester: Sigmund Eikås Linda Øvrebø Hilde Hegrenes Vassenden Skulemusikk, Slåtten Skulemusikk og Naustdal Skulemusikk Dir: Jens Inge S.O. Strømsnes

10. November 2013 kl 13.00 i Borgja, Ålhus

V ELKOMEN!

Born 50,- vaksen 100,- Familie 250,-


Velkomen til jubileumskonsert Jølster musikkag (JML) med vår faste dirigent Arvid Anthun ønskjer alle velkomen til jubileumskonsert. I år er det 60 år sidan Jølster musikklag vart skipa og dette vil vi feire med ein ”heidundrades” konsert. I 2003 kom Arvid Anthun som eit frisk pust då han overtok dirigentstokken for JML. Nokon av oss opplevde det kanskje som ein liten orkan, men ein ting er sikkert – korpset har hatt ei fantastisk utvikling desse åra. Vi har medlemmer frå mange kommunar i regionen og mange køyrer langt for å kome på øving i Borgja kvar måndag. Vi er svært glade for å få nytte Borgja som øvingslokale og vil takke Ålhus ungdoms- og grendalag for godt samarbeid. Vi har ”tjuvstarta” feiringa litt ved å reise til utlandet for fyrste gong der vi deltok på oktoberfestivalen i Calella (Spania). Der spelte vi 3 konsertar for eit begeistra publikum. På konserten i dag vil de få eit lite innblikk i vår musikalske utvikling dei siste 10 år. Vi ser det som særs viktig å satse på og rekruttere korps-interesserte ungdommar. Derfor har vi invitert skulemusikantar frå Slåtten og Vassenden, samt aspirantar frå Førde, Naustdal og Vassenden. I tillegg til desse vil de møte nokon av artistane som vi har hatt samarbeid med desse åra.

Vi håper de får ei god oppleving. Anny Aasprang -Leiar-


Jølster Musik k lag 10. November 2013 Kornett: Trude Skarvatun Ingjerd Monsen Hjelmeland Anny Aasprang William Anthun Kari Anne Grimelid Årset Marianne Lien Hestad Liv Marie Torbergsen Gjertrud Øvretveit Anne-Turid Taklo Flugelhorn: Solveig Øvrebø Horn: Johan Bengtsson Eli Marie Sund Mølmesdal Baritone: Marion Østenstad Sandal Johanna Fransson Mari Fjellkårstad

Trombone: Jens Inge S.O. Strømsnes Åse Katrine Wold Johnsen Bård Støfringsdal Euphonium: Are Mangersnes Reidun Mølmesdal Tuba: Knut Johan Mikkelsen Håvard Hjelmeland Karl Saue Inge Starheim Ytrehus Svein Fjellkårstad Tore Person Sande Slagverk: Arne Hammer


Ynskjer du ü lytte meir til Jølster Musikklag? Vi har CD til sals for kr 150,- pr. stk. Kontakt medlemmane i pausen for ein handel


Jølster Musikklag 60 år! 
Jølster Musikklag blei stifta i 1953 under namnet Eikås og Vassenden Musikklag. Musikklaget er dei siste åra etablert som det klart beste korpset i fylket, med gode plasseringar i dei øvste divisjonane i noregsmeisterkapen. Vi rekrutterer medlemmer frå mange skulekorps i fleire kommunar, både i Sogn, Sunnfjord og Nordfjord. Musikklaget er eit springbrett til vidare musikalsk karriere for unge musikarar frå fylket, som profesjonelle utøvarar på sine instrument. Dirigent Arvid Anthun arbeider iherdig med å utvikle både korpset og repertoaret. 
Det er både utfordrande og utviklande å få vere med i JML. Og veldig moro! Fleire av dagens medlemmer fortel at musikklaget har vore avgjerande for at dei har valt å flytte heim etter høgare utdanning. Nokre av oss kryssar både ei og to kommunegrenser for å få være med i musikklaget. Likevel er vi ikkje i tvil om kvar vi høyrer til, midt i fylket, heime på Jølster. I besetninga er det ei stabil stamme med medlemmer frå heimkommunen. Dei årvisse kafekonsertane i Borgja på Ålhus og julekonserten i Helgheimskyrkja er faste ankerpunkt i korpsåret vårt. På same tid søkjer vi nye musikalske samarbeid og vender oss mot ulike sjangrar, alt frå tradisjonsmusikken i Sunnfjord til nyskriven samtidsmusikk og tilbake til standard storband-låtar på våre eigne dansefestar. Felles for dei ulike satsingane og for oss som er med i musikklaget er gleda av å skape musikk av høg kvalitet i eit godt fungerande fellesskap. Og så få lov å formidle denne gleda til publikum! 
 Hjarteleg velkomne til vår jubileumskonsert!


Arvid Anthun har vært dirigent og musikalsk leder for JML siden

August 2003. Tidligere har han hatt tilsvarende posisjoner i bla. Stavanger Brass Band, Sandefjord Brass Symposium og Tertnes Brass. Han har også vært aktiv gjestedirigent for mange korps i Danmark. Som dommer har han jobbet i VM for marching band i Asia, EM for Brass Band, i tillegg til mange nasjonale og lokale konkurranser. Som musiker har Anthun jobbet innenfor mange ulike stilarter; som symfoniorkester, teater, revy, profesjonelle storband, militærorkestre og som musiker i TV-produksjoner. Han er oppvokst i korps og ble dobbelt europamester for 25 år siden med Eikanger-Bjørsvik Musikklag. Arvid ble ansatt som distriktsmusiker i Førde i 1997, en jobb som kombinerer utøvende virksomhet med pedagogisk arbeid. Arvid har JML, Førde Skulemusikkorps, viderekomne elever og nybegynneropplæring innbakt i stillingen. En fantastisk givende kombinasjon.


Jens Inge S. O. Strømsnes kommer fra

Nittedal, og trådte sine musikalske barnesko i korps. I tillegg til å dirigere spiller han trombone, og har sin musikkutdanning fra Oslo, Berlin og Gøteborg. Han kom til Førde etter endt utdanning i 2012 og dirigerer og underviser i store deler av Sunnfjord. Er med i Sogn og Fjordane symfoniorkester, Jølster musikklag ved behov og deltar jevnlig i Opera Nordfjord sine produksjoner. Tidligere spilt som vikar eller ekstramusiker bl. a. med Forsvarets stabsmusikkorps, Berlinerfilharmonikerne og Deutsche Oper Berlin.

Sigmund Eikås bur på Jølster

og er A-klasse spelemann siden 1971. Han har vore med på ei rekke konsertar i inn og utland. 1994 gav han ut solo CD “Jølstring” som vart nominert til Spelemannsprisen. Han har fleire gonger vore dommar på Landskappleik og Landsfestival. Har og undervist på Norges musikkhøgskule, Ole Bull Akademiet og Akademiet i Rauland.


Linda Øvrebø er utdanna cand. musicae ved Bergen Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole. Ho mottok Ingrid Bjoner-stipendet i 1993, og etter å ha fått Rikskonsertane sin debutstønad, gav Linda Øvrebø sin debutkonsert i Universitetets Aula i 1995. Året etter fekk ho Kirsten Flagstad-prisen. I perioden 1996 – 1998 var Linda Øvrebø stipendiat ved Den Norske Opera. Sidan 1996 har ho hatt store roller på repertoaret,ho har gjort mange av

desse ved Den Norske Opera og på andre store scener, på festspill og festivalar landet rundt. Linda har også spelt inn fleire CDar.


Hilde Hegrenes har alltid hatt musikk som hobby, og har vore

innom både skulemusikk, ten-sing, band og kulturskule. For tida syng ho i showkoret Surround, der dei jobbar fram mot vinterkonsertar i slutten av månaden. Då Hilde var yngre, hadde ho eit stort ønskje om å vere med i Jølster Musikklag, men sidan ho spelte “feil” instrument, saksofon, fekk ho naturlegvis ikkje høve til det! For Hilde har det vore ei stor oppleving å stå på scena å synge med Jølster Musikklag, seinast for fleire tusen menneske i Calella, Spania. “Trøkket i ryggen er fantastisk, og storbandmusikken er noko eg har stor glede av å synge! Lukke til med jubileet!”


Vassenden Skulemusikk; vart skipa i 1969, og held til på Vassenden i Jølster. Det er eit skulekorps med brass-besetning. Hovudkorpset har i år 15 musikantar, og så har vi til saman heile 25 aspirantar. Så framtida ser lys ut! Dirigent dei siste åra har vore Jens Inge S.O. Strømsnes - vi er svært nøgde med han. Vi likar å kalle oss for eit av rekrutteringskorpsa til Jøster Musikklag, mange av våre tidlegare musikantar har også vore musikantar i Jølster Musikklag.

Slåtten Skulemusikk Vart stifta i 2003 og er dermed inne i sin 10-

års jubileumssesong. 2014 vil by på både jubileumskonsert i Førdehuset og utenlandstur til Italia. Dei fleste av korpset sine medlemmar rekrutterast frå Slåtten skule, men korpset har også medlemmar fra Naustdal. For tida har korpset 26 medlemmar i hovedkorpset og 11 aspirantar.

Naustdal Skulemusikk; 10 GLADE jenter i juniorkorpset har spelt

saman sidan vinteren 2013. Samme Vår kom den store debuten, i 17. mai toget i Naustdal. Etter det har det blitt fleire oppdrag og konsertar på “heimebane”, innimellom øvingane. For første gang er juniorkorpset med på øvingshelg og stor konsert saman med andre korpsvenner. Dette har vore veldig sosialt og gøy! Naustdal Skulemusikk blei opprinnelig skipa i 1969 og er for tida i ein spanande oppbyggingsfase etter å ha vært nede i eit par år. Nytt aspirantkorps er allereie i gang, og vaksenkorps er og i startgropa.


Pokaler vunnet fra 2003- 2007. Vandrepokaler fra både NM og Siddis for høyeste poengsum uansett divisjon

Anthun flyr høgt


JML 2003-2013 Høydepunkt Høst og vårkonserter på bygda. Meget viktige møteplasser for å skape identitet og tilhørighet. Vært med på å videreutvikle de tradisjonelle Julekonsertene i Helgheim Kyrkje, i samarbeid med alle korene i Jølster. Kulturprisen i Jølster, 2008 Sogn og Fjordane Mesterskapet : Deltatt i og vunnet alle To konserter med Bergen Filharmoniske Flyttet inn i "nye Borgja" på Ålhus 2011 CD`en "Høgdepunkt" 2010 “Brasswind”

Samtidsmusikkfestival i Bergen. Fordypning i “ny” og krevende musikk.

Storbandkonsertene: Fordypning i storbandjazz og dansemusikk. “Brass og Boge”

2013

Konkurranser:

2004

Fordypning i lokal folkemusikk. Egen konsert på Førdefestivalen 2011 i samarbeid med Sunnfjord- Spelemannslag, Sigmund Eikås og dansere. Konserten ble gjentatt i Borgja 2013. Jubileumstur til Calella, Spania, 3 konserter.

NM for Brass Band: Sølv i 4. divisjon 2004, opprykk til 3.div. NM for Brass Band: Gull i 3. divisjon 2006, opprykk til 2.div. og vandrepokal uansett divisjon for høyest poengsum. NM for Brass Band: Gull i 2. divisjon 2007, opprykk til 1.div. NM for Brass Band: 4. plass i 1. divisjon 2009 og 2011. “Vårspretten” Underholdningskonkurranse på Askøy, 1.pl i 2. div. Vandrepokal for høyest poengsum, uansett divisjon.

2007

“Grenland Brass Festival, Skien” Underholdningskonkurranse 2.pl i 2. div.

2007, 2010

“Siddis Brass” Underholdningskonkurranse i Stavanger 1.pl i 2.div. Vandrepokal for høyest poengsum, uansett divisjon.


Nyt god mat og drikke rett ved nydelege Jølstra i Førde ● Lunsjmeny måndag til fredag kl 11.30–18.00, laurdag kl 11.30–17.00. ● Tapas-buffé kvar fredag og laurdag kl 19.00–22.00. Et så mykje du lyster. Kr 250,- per person. Bordbestilling tlf. 57 83 22 95. ● Quiz kvar onsdag kl 21.00. ● Ta gjerne kontakt for tilbod på selskap og catering. R E S TAU R A NT & BA R Hafstadvegen 31A, 6800 Førde Tlf. 57 83 22 95 –www.pikant.no


Vil du tilby ditt personale og dine gjester ei spesiell kaffistund? Kontakt Knut Nistad og fortell kva behov du har. Uansett om behovet er filterkaffi, espresso, cappuccino, caffé latte eller varm sjokolade – har vi alltid løysinga. Det skal vere enkelt å servere god kaffi på jobb.

Kaffisenteret

FJORDANE AS Partner av

Tlf: +47 934 36 000 • Postboks 2020 • Kronborg 6808 Førde knut@kaffisenteret.no • www.kaffisenteret.no


Dersom bilkøyring berre handlar om å komme seg frå eitt punkt til eit anna, spelar det inga rolle kva bil du køyrer. Dersom bilkøyring i tillegg skal vere ei positiv og trygg oppleving skal du køyre bil frå Frydenbø Bilsenter Førde.

Vi har modellane som gjer at du får akkurat den opplevinga. Frydenbø Bilsenter Førde er forhandlar av Volvo. Frydenbø Bilsenter Førde tlf. 57 83 72 00 www.frydenbo.no


T

SE

HU

KE

SJU

ELKJØP

JYSK

PLANTASJEN COOP

FØRDE

AUTO

FORU

M

BILT

ILSY

NET

BERG

E&

DEKKMANN

Velkommen til Fylkets største BYGGEVAREHUS

Opningstider: Man-fre: 7.30 - 16.30 • Torsdag: 7.30 - 18.00 • Laurdag: 9.30 - 14.00

Postboks 111, 6801 Førde • Besøksadresse: Sanderplassen 7

CO

DAR

HAFSTAD TREVARE

SKEI

Skal du bygge nytt, bygge på eller pusse opp?

FØRDE GJESTHUS & CAMPING

BILTEMA SPARKJØP

FØRDE TEKNISKE FAGSKULE

JØLS

TER


Jølster Musikklag, dirigent: Arvid Anthun Joy, peace and happiness Festfanfare A Comedia de Deus Oh, Shenandoah Huldra i Grovanipa, halling etter Katrina Kjøsnes Solist på hardingfele: Sigmund Eikås Jubileumsmarsj Anthem, fra musikalen Chess Vokalsolist: Linda Øvrebø

Richard Phillips Alfred Uhl- arr. Arvid Anthun Rodrigo Leao- arr. Frode Rydland Trad- arr Leonard Ballantine Sigmund Eikås arr. Svein Henrik Giske. Inge Reksten Anderson, Ulvaeus, Rice arr. Kjetil Jansen.

Vassenden Skulemusikk, dirigent: Jens Inge S. O. Strømsnes 3C rock

Reodors Ballade, fra Flåklypa

Bent Fabricius-Bjerre arr. Scott Rogers Idar Torskangerpoll

Slåtten Skulemusikk, dirigent: Jens Inge S. O. Strømsnes Introitus E` spenstig Stamp

Per Olav Paulsen Torstein Aagaard- Nilsen Trad- arr. Martin Markvoll

Pause New York, New York Minnie the Moocher Vokalsolist: Hilde Hegrenes

John Kander -arr. Reid Gilje Cab Calloway -arr. Reid Gilje.

Charles Ives and the surrealists march over Bow Bridge Martin Winter Knerteslåtten Jan Magne Førde. Solister: Aspiranter fra Naustdal, Slåtten og Vassenden Skulemusikk med instruktørar: Sonoko Ohmori Strømsnes, Marion Østenstad Sandal. Vitae Lux

Frode Alnes arr. Torstein Aagaard- Nilsen


Vi spelar pĂĽ lag!


Lik oss pĂĽ Facebook!!! w w w. f a c e b o o k . c o m / j o l s t e r b r a s s


FØRDE VAREHUS AS Postboks 563, N-6803 Førde Tlf.: 57 72 37 90. Fax: 57 72 37 91 E-post: post.forde@mobelringen.no www.mobelringen.no


Skei i Jølster tlf. 57728377


Vi spelar pü lag med Jølster Musikklag!


Din lokale kraftleverandør av

FORNYBAR ENERGI

Natur – til nytte og glede

Ein aktiv støttespelar i lokalmiljøet

www.sunnfjordenergi.no


Spar Handelshuset Storehagen 9 6800 Førde Tlf. 57721730 Fax. 57721731 epost: spar.forde@ngbutikk.net


Hafstadvegen 48 6800 Førde Tlf. 57721705

Jølster 6843 Skei


Café

Jølstraholmen/Jølstringen


Jubileumshefte  
Jubileumshefte  

Jølster Musikklag 60 år. 2013

Advertisement