Page 1

PÖYTÄ ON KATETTU.

PÖYTÄ ON KATETTU.

1


ESIPUHE Vuonna 2012 Sokos Hotels -ketju oli suuren brändiuudistuksen edessä, minkä voimme näin jälkikäteenkin todeta olleen täysin oikea ja välttämätön ratkaisu. Jatkumon saavuttamista ja osaamisen jatkuvaa kehittämistä varten luotiin Akatemia, joka on tänä päivänä laajentunut kattamaan koko MaRa:n henkilöstön tarjoten jokaiselle välineitä omaan kasvuun ja kehittymiseen sekä yhteisen verkoston ajatusten, kokemusten ja käytäntöjen jakamiseen.

Akatemiaa rakentamassa parhaat ammattilaiset:

Nyt on aika lupauksesta lunastamiseen! Uskomme siihen, että ihmiset kasvattavat bisnestä. Akatemia tarjoaa MaRa:n henkilöstölle mahdollisuuden kehittyä oman työnsä johtajina ja näin luoda koko organisaation läpi kantavan ajatuksen siitä, millaisilla teoilla ja osaamisella luomme suomalaisille merkityskokemuksia. Akatemian pääosassa olet sinä ja kehittymisesi. Tervetuloa laajentamaan asennepääomaasi. Nauti vuoden 2017 kattauksesta!

Hanna Haapanen, valmentaja, Jollas Instituutti Peter Jung, konsepti- ja kehitysjohtaja, SOK Matkailu- ja

2

PÖYTÄ ON KATETTU.


SISÄLLYS 4

KATTAUS 2017 Akatemian valmennustarjonta

6

SEURAAVA SINÄ -INTENSIIVIOHJELMA

7

Toimialajohdon opintomatka

8

TOIMIALAJOHDON SEMINAARIPÄIVÄ HOTELLINJOHTAJIEN JA RYHMÄPÄÄLLIKÖIDEN SEMINAARIPÄIVÄ

PÖYTÄ ON KATETTU.

9

NORDIC BUSINESS FORUM 2017

10

ESIMIESTEN SEMINAARIPÄIVÄT

11

Hyvästä parhaaksi -ohjelma

12

LÄHIESIMIESTYÖN AMMATTITUTKINTO

13

HYVÄSTÄ PARHAAKSI ASIAKASPALVELIJAKSI

14

COACH-SEMINAARIPÄIVÄ

15

Myynnin Akatemia 3


KATTAUS 2017 AUTAMME OIKEAN TUNNEKULTTUURIN SYNNYTTÄMISESSÄ IHMISTEN JOHTAMISEN KAUTTA.

TAVOITTEET

• Laajentaa asennepääomaa • Kasvattaa ihmisiä • Auttaa synnyttämään merkityskokemusta • Vahvistaa uutta kulttuuria

TOIMINTAMALLI

• Tavoitteet ja sisältö on rakennettu Jollaksen ja MaRa-ketjuohjauksen välisenä yhteistyönä kenttää kuunnellen. • Tekemiset toteutetaan yhteistyössä kunkin aihealueen parhaan osaajan kanssa, mikä auttaa haastamaan ja synnyttämään uusia näkökulmia.

TOIMINTA-AJATUS

• Akatemia on liiketoiminnan tarpeista lähtevää yksilöiden kehittämistä. – Ja kyllä. Haluamme nähdä sen vaikutukset myynnin kehityksessä ja tuloksen tekemisessä. – Tärkeintä ei ole se, mitä tapahtuu sinulle, vaan mitä tapahtuu sinussa.

4

PÖYTÄ ON KATETTU.


JOHTO Toimialajohdon opintomatka 30.1.–4.2.2017 Toimialajohdon seminaaripäivä 14.2.2017

ASIAKASPALVELIJAT

Hotellinjohtajien ja ryhmäpäälliköiden seminaaripäivä 16.3. ja 30.11.2017

Hyvästä parhaaksi asikaspalvelijaksi 14.–15.3., 15.–16.6., 14.–15.11.2017

Seuraava sinä –intensiiviohjelma 10.–11.5., 14.6., 6.9., 23.–24.11.2017

COACH

Nordic Business Forum NBF 2.–3.10.2017 NBF reflektointipäivä 8.11.2017

Coach-seminaaripäivä 13.6., 19.9.2017

ESIMIEHET

MYYJÄT/ MYYNTIPÄÄLLIKÖT

Esimiesten seminaaripäivät 18.–19.1.2017 18.–19.10.2017 Lähiesimiestyön ammattitutkinto 9.–10.1., 19.–20.4., 27.–28.9.2017 17.–18.1.2018

Myynnin akatemia 3.–4.5., 8.–9.6., 21.9.2017

Hyvästä parhaaksi 8.–9.2., 4.–5.5., 1.–2.11.2017

PÖYTÄ ON KATETTU.

5


Harri Ojanperän ja Trainers’ Housen Jari Sarasvuon johdolla haetaan voimaa muutosten läpivientiin ja ihmisten johtamiseen. Tule oman kasvun kautta paremmaksi ihmisten johtajaksi!

Ha

uo

rri

Oj

sv ara

an

pe

iS Jar

SEURAAVA SINÄ -INTENSIIVIOHJELMA

”Jos lähdet johonkin mukaan, lähde tähän.” Harri Ojanperä, ketjujohtaja, Mara-ketjuohjaus

Seuraava sinä –johdon intensiiviohjelman läpikäytyäsi olet johtajana valmiimpi ratkomaan kohtaamasi haasteet, viemään muutokset läpi, toimimaan esimerkkinä ja näin johtamaan muita kohti parhaita suorituksia. Seuraava sinä tarjoaa sinulle ratkaisumalleja muuttuvan maailman vaateisiin sinua haastamalla ja oivalluttamalla. Seuraava sinä koostuu neljästä jaksosta ja neljästä teemasta, jotka nivoutuvat kokonaisuudeksi. Etenemme pienestä suureen, konkreettisesta abstraktimpaan. Intensiiviohjelma muokkaa käsityksiäsi työstä, johtamisesta, menestymisen edellytyksistä, tavoitteista ja niiden saavuttamisesta. TEEMAT Suhde itseen. Käsittelyssä on oma identiteettimme, minäpuheemme ja ajattelumallimme. Olen itse vastuussa itsestäni, omasta ajattelustani ja elämäni laadusta. Suhde muihin. Laajennamme horisonttia ja nostamme katseen ylös. Kuinka oma ajattelumme vaikuttaa muihin ympärillämme? Mitä voin saada aikaan, jos käännän fokuksen pois itsestäni? Merkityskokemukset, haastavan tekemisen kulmakivet, syntyvät suhteessa muihin. Suhde uusiutumiseen. Uskomukset, uusiutuminen ja menestys. Käännymme pois rajoitteistamme ja muokkaamme uskomuksiamme kyvyistämme – voimme saavuttaa vain sen, mihin uskomme. Suhde rasitukseen. Teema haastaa meidät. Rasitus on kehittymisen ehto, liian matala intensiteetti estää sinua kehittymästä. Jos et mene eteenpäin, se johtuu siitä, ettei sinulla hiljattain ole ollut tarpeeksi vaikeata. Kohderyhmä: Toimialajohtajat, hotellinjohtajat ja ryhmäpäälliköt Ajankohta: Hinta:

4 jaksoa, yht. 6 pv: 10.–11.5., 14.6., 6.9., 23.–24.11.2017 2 790 € / hlö

Hintaan lisätään alv + matka-, majoitus- ja ruokailukustannukset

6

PÖYTÄ ON KATETTU.


TOIMIALAJOHDON OPINTOMATKA Toimialajohdon opintomatkan tarkoituksena on havainnoida mielenkiintoisia MaRa-liikeideoita, niiden konseptuaalisia ratkaisuja ja johtamisen käytäntöjä. Opintomatka antaa ymmärrystä jatkuvan muutoksen vaatimasta reagointinopeudesta ja auttaa muodostamaan käsityksen siitä, miten asiakasymmärrys syntyy ja miten sitä hyödynnetään monikulttuurisessa toimintaympäristössä. Opintomatkan kohteena on trendikäs, hektinen, jatkuvasti muuttuva Tel Aviv, joka on Israelin toiseksi suurin kaupunki. Se on kulttuurinen risteysasema idän ja lännen sekä perinteisen ja modernin välillä. Pieni markkina, joka ajattelee isosti! Siellä vallitsee avoin ja luova ilmapiiri sekä MaRa-liiketoimintamallien että kulinaarisen luovuuden näkökulmista. Tel Avivissa on valtavat mahdollisuudet verkostoitumiseen ja yhteenliittymiin. Matkakohde: Tel Aviv, Israel Ajankohta: Hinta:

PÖYTÄ ON KATETTU.

30.1.–4.2.2017 2 800 – 3 200 € / hlö + alv. toteutuneiden kustannusten mukaan

7


llio ka aa Va p Ak i

Vuoden 2017 teemana on mistä meidät muistetaan ja miten lähdemme jalkauttamaan asioita. Nyt on aika lupauksesta lunastamiseen ja sitä kautta saada rohkeutta löytää omat vahvuutesi johtajana. Seminaaripäivät antavat sinulle lisää valmiuksia vahvistaa uutta kulttuuria ja viemään sovittuja asioita maaliin saakka. Ajatuksia haastamassa ja päiviä luotsaamassa on Aki Vapaakallio. Akilla on vahva kokemus strategian jalkauttamisesta niin ajalta, jolloin hän työskenteli luovana johtajana Trainers´Housella kuin Atrialla strategiasta vastaavana johtajana. Tätä nykyä Aki työskentelee edelleen saman asian parissa + 1 Agency:ssä muiden kovien ammattilaisten kanssa.

TOIMIALAJOHDON SEMINAARIPÄIVÄ Kohderyhmä: Toimialajohtajat Ajankohta: Hinta:

14.2.2017 490 € / hlö

Hintaan lisätään alv + matka-, majoitus- ja ruokailukustannukset

HOTELLINJOHTAJIEN JA RYHMÄPÄÄLLIKÖIDEN SEMINAARIPÄIVÄ Syksyn valmennuspäivässä katsotaan taaksepäin, peilataan onnistumisia ja otetaan uudet suuntaviivat vuodelle 2018. Kohderyhmä: Hotellinjohtajat ja ryhmäpäälliköt Ajankohta: Hinta:

2 päivää: 16.3.2017 ja 30.11.2017 490 € / hlö

Hintaan lisätään alv + matka-, majoitus- ja ruokailukustannukset

8

PÖYTÄ ON KATETTU.


NORDIC BUSINESS FORUM 2017 Vuoden suosituin bisnesseminaari, Nordic Business Forum, kokoaa yritysmaailman terävimmät aivot Helsinkiin. Vuoden 2017 NBForumissa pääset kuulemaan maailman huippunimien näkemyksiä vastuullisuudesta, tarkoituksesta ja johtajuudesta. Varmista paikkasi jo lähes loppuunmyydystä seminaarista!

Kohderyhmä: Toimialajohtajat, hotellinjohtajat ja ryhmäpäälliköt Ajankohta: Hinta:

2.–3.10. 2017; Reflektointipäivä 8.11.2017 1 290 € / hlö

Hintaan lisätään alv + matka-, majoitus- ja ruokailukustannukset

PÖYTÄ ON KATETTU.

99


el i

m Ee ne ljo Ko n

ESIMIESTEN SEMINAARIPÄIVÄT Vuoden 2017 teemana on mistä meidät muistetaan ja miten asioita lähdetään jalkauttamaan. Esimiesten seminaaripäivien tavoitteena on osallistujien kypsyttäminen, nukkuvien herättäminen, voimaannuttaminen sekä valtaistaminen. Nyt on aika siirtyä lupauksesta lunastamiseen, ja sitä kautta saada rohkeutta löytää omat vahvuutesi esimiehenä. Näitä päiviä et halua jättää väliin! Päivien aikana terävöitetään esimiehen esimerkkinä olemista arvostavia vuorovaikutustaitoja vahvistamalla ja harjoitusten kautta Talent Vectian Eemeli Koljosen johdolla. Eemeli Koljonen toimii Managing Trainerina Talent Vectialla ja hänellä on vuosikymmenen mittainen kokemus valmentamisesta. Eemeli on kehittänyt asiakaskokemusta palvelun näkökulmasta muun muassa Alkossa sekä SPR:llä.

Kohderyhmä: Osasto-, vuoro- ja palvelupäälliköt Ajankohta: Hinta:

18.–19.1.2017 sekä 18.–19.10.2017 700 € / hlö

Hintaan lisätään alv + matka-, majoitus- ja ruokailukustannukset

10

PÖYTÄ ON KATETTU.


Hyvästä parhaaksi -ohjelma Hyvästä parhaaksi -valmennusohjelman tavoitteena on tarjota esimiehille mahdollisuus kehittyä esimiehenä vakuuttajasta vaikuttajaksi sekä keskittyä esimiehen henkilökohtaiseen kasvuun matkalla hyvästä parhaaksi. Tämä ohjelma on vaikuttava ja antaa toimivia välineitä esimiehenä kasvuun. Matkalla esimiehen henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen ohjaa Maritta Österberg, kokenut mentori, valmentaja ja johtamis- ja henkilöstötyön ammattilainen.

Kohderyhmä: Osasto-, vuoro- ja palvelupäälliköt Ajankohta:

1. jakso 8.–9.2.2017: Kuka minä olen – Minä yksilönä ja tiimin jäsenenä

2. jakso 4.–5.5.2017: Mitä tarvitsen päästäkseni huippusuoritukseen – Minä asioiden ja ihmisten johtajana

3. jakso 1.–2.11.2016 : Miten varmistan pysyvän pohjan omalle kehittymiselleni – Minä esimerkkinä ja palvelijana

Hinta:

1 800 € / hlö

Ma

rit

ta

Ös

te r

be rg

Hintaan lisätään alv + matka-, majoitus- ja ruokailukustannukset

PÖYTÄ ON KATETTU.

11 11


LÄHIESIMIESTYÖN AMMATTITUTKINTO Minä onnistuneen palvelukokemuksen johtajana Lähiesimiestyön ammattitutkinto on vastaus tämän päivän lähiesimiehen osaamistarpeisiin. Se antaa konkreettisia työkaluja oman esimiestyön sekä työryhmän päivittäiseen johtamiseen, varmistaen asiakkaille onnistuneen palvelukokemuksen. Valmennus vahvistaa osallistujan kykyä toimia muutoksen johtajana, antaa lisämerkitystä omaan lähiesimiestyöhön ja tarjoaa mahdollisuuden työskennellä aktiivisesti kohti parempaa johtajuutta. Kenelle:

Liiketoimintayksiköiden lähiesimiestehtävissä jo toimiville henkilöille (kokeneet vuoropäälliköt, liikeideapäälliköt, palvelupäälliköt, tiiminvetäjät jne.)

Ajankohta:

1. jakso: 9.–10.1. 2. jakso: 19.–20.4. 3. jakso: 27.–28.9.2017 4. jakso: 17.–18.1.2018

Hinta:

12 12

Valmennus on oppisopimusrahoitteinen.

PÖYTÄ ON KATETTU.


er g rb Ös te ta rit Ma

HYVÄSTÄ PARHAAKSI ASIAKASPALVELIJAKSI Hyvästä Parhaaksi Asiakaspalvelijaksi -valmennusohjelman tavoitteena on omassa työssä kehittyminen ja entistä paremmiksi asiakaspalvelijaksi tuleminen. Valmennusohjelma vahvistaa oman ajattelun merkitystä ja ratkaisukeskeisyyttä arjen tekemisessä ja pyrkii tätä kautta motivoimaan osallistujia entistä rohkeampiin suorituksiin. Merkitykselliset päämäärät yhdistettynä tilaan tehdä omia päätöksiä saavat aikaan halun tehdä asioita paremmin ja jatkuvasti rimaa nostaen ilman, että kukaan käskee. Matkalla esimiehen henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen ohjaa Maritta Österberg, kokenut mentori, valmentaja ja johtamis- ja henkilöstötyön ammattilainen.

Kohderyhmä: Kaikki asiakaspalvelijat Ajankohta:

1. JAKSO 14.–15.3.2017: Kuka minä olen

2. JAKSO 15.–16.6.2017: Mitä tarvitsen päästäkseni huippusuoritukseen

3. JAKSO 14.–15.11.2017: Miten varmistan pysyvän pohjan omalle kehittymiselleni

Hinta:

1 200 € / hlö

Hintaan lisätään alv + matka-, majoitus- ja ruokailukustannukset

PÖYTÄ ON KATETTU.

13


COACH-SEMINAARIPÄIVÄ Vuoden 2017 teemana on mistä meidät muistetaan ja miten asioita lähdetään jalkauttamaan. Nyt on aika lupauksesta lunastamiseen. Coachien seminaaripäivä vahvistaa coachin roolia arjen tekemisessä ja arvojen vaalimisessa, antaa valmiuksia omassa hotellissa tapahtuvaan valmentamiseen sekä luo coachien yhteistyöverkoston kokemusten ja ideoiden jakamiseen.

Kohderyhmä: Kaikki coachit Päivät ovat identtiset – valitse itsellesi sopivin ajankohta! Ajankohta: Hinta:

13.6.2017 ja 19.9.2017 300 € / hlö

Hintaan lisätään alv + matka-, majoitus- ja ruokailukustannukset

14

PÖYTÄ ON KATETTU.

14

PÖYTÄ ON KATETTU.


Myynnin Akatemia Harva on huippumyyjä syntyessään. Kokemus on hyvä opettaja, mutta myyntitaitoja kannattaa myös tietoisesti kehittää, ja samalla hankkia uutta motivaatiota. Tämä valmennus on sinulle, joka haluat kehittyä huippumyyjäksi ja saada myyntilukemat uudelle tasolle. Kaikki lähtee selkeästä yhteisestä suunnasta, systemaattisesta toiminnasta, konkreettisista, seurattavista myyntitavoitteista, oikeiden asioiden tekemisestä, onnistumisista ja innostavasta ilmapiiristä. Myynnin Akatemiassa kehitetään vanhaa ja luodaan yhdessä uutta myyntikulttuuria! Kohderyhmä: Hotellien myyjät ja myyntipäälliköt Ajankohta:

1. jakso: 3.–4.2017

2. jakso: 8.–9.6.2017

Hinta:

3. jakso: 21.9.2017 2 490 € / hlö

Hintaan lisätään alv + matka-, majoitus- ja ruokailukustannukset

PÖYTÄ ON KATETTU.

15

PÖYTÄ ON KATETTU.

15


HELL ON EARTH WOULD BE TO MEET THE PERSON YOU COULD HAVE BEEN. – Cunningham

16

PÖYTÄ ON KATETTU.

Akatemia esite 2017  

Pöytä on katettu. Sinua varten.