Page 1


Uit onze observaties kunnen we constateren dat de voorziene ruimte niet als parking wordt gebruikt. Rekening houdend met de toekomstplannen mogen we binnen een bepaalde tijdsspanne een hoger aantal parkingbezoekers verwachten. Deze evolutie zal niet gebeuren in ĂŠĂŠn week, maar kan worden onderverdeeld in verschillende fases. Deze fases kunnen worden doorgetrokken in het onderzoeksproject.


4 fasen 1. STARTFASE 2. UTOPISCHE FASE 3. VERVALFASE 4. PHOENIXFASE


1. Startfase SITUATIE PARKING

De identiteit van de parking is een uitvalsbasis voor amusement- en privacyzoekers. De parking is een anonieme ruimte zonder regels en verplichtingen.

SITUATIE C-MINE

De ruimte is een domein met tal van toekomstplannen en bouwmogelijkheden.


2. Utopische fase SITUATIE PARKING

De biologisch afbreekbare ramps worden opgesteld. De ruimte krijgt een utopische identiteit. Door deze identiteit wordt de ruimte ‘the place to be’ voor amusement- en privacyzoekers. Observeerders kunnen worden aangetrokken door de vernieuwde situatie en erover gaan praten. Dit kan leiden tot meer bezoekers.

SITUATIE C-MINE

De funderingen voor de nieuwbouw worden aangelegd. Hierdoor worden er nieuwe elementen aan de omgeving toegevoegd. De aanwezige gebouwen worden gerenoveerd en krijgen een nieuwe identiteit.


3. Vervalfase SITUATIE PARKING

De identiteit van de ruimte wordt geleidelijk aangetast. De toegevoegde elementen beginnen sporen van verval te vertonen. De constructies bieden geen goede basis meer omdat het sojaschuim wordt verteerd door bacteriĂŤn. De gebruikers geraken vervreemd door de veranderende identiteit van de ruimte. De amusementen privacyzoekers verliezen interesse in de ruimte omdat deze niet meer aan hun behoeften voldoet. Na verloop toegevoegde tot een

van

tijd zijn de elementen vervormd ondefinieerbare massa.

SITUATIE C-MINE

De projecten worden verder afgewerkt en geĂŻmplementeerd in de omgeving. Hierdoor wordt de identiteit van de C-mine versterkt.


4. Phoenixfase SITUATIE PARKING

Er ontstaat een grotere behoefte tot parkeergelegenheid. Geleidelijk aan worden de restanten (sporen) van de biologisch afbreekbare ramps volledig verwijderd door de nieuwe gebruikers van de parking. De van

de

oorspronkelijke ruimte komt

tot

identiteit uiting.

De amusement- en privacyzoekers zullen de utopische betekenis blijven herinneren.

SITUATIE C-MINE

C-mine wordt ‘the place to be’ voor bewoners, werknemers/ werkgevers en bezoekers. De identiteit van de C-mine wordt compleet.

MineTracks: visualisatie  

Out of space onderzoeksproject

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you