Page 1


Introductie


Welkom bij Lightspot. Een brand dat gecreëerd is door Jolien Rietveld, oftewel door mij. Met veel plezier en passie volg ik de opleiding Communicatie – International Event, Music and Entertainment studies aan de Academy for Creative Industries. Deze opleiding ben ik gestart door mijn liefde voor live entertainment, in specifieke zin: theater. Vanaf jonge leeftijd was ik te vinden op het podium met alle spotlights op mij gericht. Door jaren lang theater gespeeld te hebben, heb ik geleerd om niet bang te zijn voor wat mensen van mij denken. Hierdoor durf ik snel mijn mening te uiten en een leidende rol aan te nemen. Eerlijkheid en ondernemend zijn, zijn twee kernwaarden die ik verwerk in het merk Lightspot. Lightspot is een brand dat de lezer, de actieveling en de geïnteresseerde een hart onder de riem steekt. Positiviteit, zelfverzekerdheid en durf ontwikkelen zijn punten waarbij Lightspot je graag bij helpt. Lightspot zorgt ervoor dat je ook in de spotlight durft te staan.


Lightspot richt zich heel erg op de waarden van de mens. In specifieke zin de mensen die verlegen, onzeker en/of angstig zijn om hun mening te uiten. Het is het doel van Lightspot om deze mensen zelfvertrouwen te geven en te werken aan hun personality. Er wordt gekeken hoe mensen beter kunnen presteren in hun werkveld. Ze dienen eerlijk te zijn tegenover hun collega’s en/of klanten. Lightspot geeft deze mensen de kans om de leiding te pakken en te uiten waar zij voor staan. Door middel van positiviteit en bewustwording te brengen bij de doelgroep wordt dit doel bereikt.


Doel


Kernwaardes


ijverig, streberig, ik wil veel bereiken, only go up

betrouwbaar, oprecht, de harde waarheid vertellen

blijheid, energiek, zin hebben en er vol voor gaan, levendig

creatief, veel gedachtes, fantasierijk

actief, leiderschap, initiatiefrijk


Lightspot ziet dat mensen niet altijd hun mening durven te uiten en te spreken wat zij daadwerkelijk vinden. Dit is niet alleen op werkniveau, maar ook op persoonlijk vlak. Lightspot vindt dat iedereen een gelijke kans moet krijgen om zijn/haar moment te pakken (en vast te houden). Het is hun moment om in het licht te staan en hun mening te delen en/of gevoelens te uiten. Iedereen verdient een kans om in de spotlight te staan.


Slapend


Ontwakend


everyone earns a moment, so take it Deze one-liner staat voor de kans die iedereen dient te krijgen om zijn/haar mening en gevoelens te uiten. Je mag er zijn en je mag je moment van ‘fame’ aanpakken. Het is jouw tijd om in de spotlight te staan. Deel je ervaringen, meningen, gevoelens en leer van jezelf te houden voor wie je bent.


Lightspot wilt mensen bewust maken van hun kwaliteiten. Doormiddel van positive gedachten wilt Lightspot ervoor zorgen dat die onzekere doelgroep zich fijn gaat voelen en voor zichzelf op durft te komen. Een goeie manier hiervoor is om een spiegel voor die persoon te houden. Mensen durven niet vaak voor de spiegel te staan. Jezelf reflecteren is moeilijk en je gaat heel kritisch naar jezelf kijken. Deze tool wilt Lightspot gebruiken om juist een tegenovergesteld effect te creĂŤren, waardoor mensen juist graag in de spiegel gaan kijken. Tijdens de IAM2EXPO zal mijn passie voor theater gecombineerd worden met het concept van Lightspot. Ik ga de bezoeker helpen met een toneelopdracht die samengaat met een persoonlijke tekst. Ondertussen is de stand onopvallend en saai, met de gordijnen gesloten. Hierna volgt er een omslag. De bezoeker sluit zijn/haar ogen en een verassing komt tevoorschijn. De

bezoeker

staat

dan

zelf

in

de

spotlight.


levend


I connect


Lightspot legt op diverse manieren contact met de bezoeker . Tijdens de IAM2EXPO kruip ik in de rol van een theaterdocent. Hierbij geef ik constructies aan de bezoeker/speler over hoe hij/zij de tekst beter kan interpreteren . Op dat moment wordt er een scène gemaakt en is er een connectie tussen de maker en de speler. Daarnaast is het visitekaartje en het brandbook van Lightspot aanwezig. De bezoeker kan kijken in het brandbook, waardoor hij/ zij de sfeer van Lightspot proeft en ervaart. Op de visitekaartjes staan de persoonlijke gegevens van de creator van Lightspot. Hierdoor kunnen de bezoekers en andere bedrijven in contact komen met de maker.


Lightspot maakt op een unieke manier impact. De bezoeker en in dit geval de speler zal werken met een persoonlijke tekst. Deze tekst is al geschreven, maar heeft op ieder persoon wel effect. In de tekst worden gedachtes beschreven die iedereen ooit wel in zijn/haar leven heeft gedacht. De tekst ligt dus heel dichtbij de persoon die het zal voordragen. De tekst gaat over onzeker zijn, maar ook vooral over het accepteren van jezelf. Door middel van deze tekst en het totale concept , zorgt Lightspot ervoor dat de bezoeker meer zelfvertrouwen heeft . Hierdoor durft de speler meer de leiding te pakken en te geloven in zijn/haar ideeĂŤn.


I create impact


I commerce


Lightspot heeft een concept waarbij spiegels een belangrijke rol spelen. De bezoeker kijkt naar zichzelf via de spiegels. Het is belangrijk om naar jezelf te kijken en te reflecteren op jezelf. Door middel van een goodie zal de bezoeker Lightspot onthouden. De goodie is samengevoegd met het visitekaartje, waardoor deze gelijk ‘gelinked’ wordt aan Lightspot. De goodie is gemaakt van spiegelfolie. Hierdoor komt het effect van de grote spiegels terug en zorgt ervoor dat de bezoeker naar zichelf kan kijken. Je mag naar je zelf kijken. Durf vaker voor de spiegel te staan, want je mag er zijn.


Lightspot zorgt ervoor dat er een scène onstaat die wordt gespeeld door de speler en gemaakt wordt door de maker. Een gesprek zal gehouden worden over hoe de persoon de tekst opneemt en ervaart . Voor de scène zal Lightspot geïntroduceerd worden bij de kijker en na de scène zal er geëvalueerd worden. Hierbij gaat het om de reactie van de speler en wat het concept heeft gedaan bij die persoon.Het doel van Lightspot is om de bezoeker te overuigen van zijn/haar persoonlijke kunnen en talenten. Het zelvertrouwen verhogen is hierbij de eerste stap.


I interact


I expose


Vanuit de bezoeker wordt er een totaalbelevenis gecreĂŤerd. De kijker heeft een actieve rol en doet mee binnen het concept. De vierkante meter wordt helemaal gebruikt en staat vol in het teken van Lightspot. De donkerode kleur komt terug in de stand, maar ook de conceptdragers hebben allemaal dezelfde stijl aangehouden. Daarnaast is de stand van Lightspot niks zonder fel licht. Tijdens de IAM2EXPO wordt de visie behaald en loopt iedereen met wat meer zelfvertrouwen weer weg. De bezoekers die bij Lightspot zijn langsgeweest en hebben deelgenomen , hebben zelf ervaart hoe het voelt om in de spotlight te staan.


Het is belangrijk voor Lightspot om een indruk achter te laten , zodat de bezoerks Lightspot niet zullen vergeten. Daarom heeft Lightspot gekozen om een totaalbelevenis neer te zetten op de IAM2EXPO. Dit concept zal langer blijven hangen dan andere (simpelere) concepten. Daarnaast ligt er een goodie en een visitekaartje klaar voor de geĂŻnteresseerde. Hierdoor kan de bezoeker in contact blijven met de creator van Lightspot. Het belangrijkste voor Lightspot is dat de boodschap en het doel het beste blijft hangen bij het publiek. Het gaat erom dat mensen goed in hun vel zitten. Lightspot hoopt dit effect te creĂŤren en vast te houden.


I stick


Brandbook lightspot jolien rietveld  
Brandbook lightspot jolien rietveld  
Advertisement