Page 1

Linkedin Bedrijfspagina Hoe maak je zelf een bedrijfspagina op Linkedin?

Juni 2013

Auteur Jolanda van Henningen OurDream Community Management

1


Voorwoord Een bedrijfspagina op Linkedin geeft jou als ondernemer de mogelijkheid om meer over jouw bedrijf te vertellen. Het laat zien waarom een potentiële klant of opdrachtgever jou moet inhuren of jouw product zou moeten aanschaffen. Een Linkedin bedrijfspagina zorgt voor meer ‘traffic’ vanuit Linkedin naar de website van je onderneming of organisatie. Een groot voordeel is dat je via de bedrijfspagina door iedereen, als je staat toegevoegd als contactpersoon, op Linkedin benaderd kan worden. Daarvoor hoeft iemand die geïnteresseerd is in je organisatie, product of dienst, maar geen 1e graads Linkedin connectie is, alleen maar te klikken op; ”stuur een bericht” (send a message). De contactpersoon ontvangt zijn bericht in zijn Linkedin mailbox. Hoe leuk is dat? Lees meer over Service op pagina 7.

Afbeelding: Contactsector op de servicepagina Wat kost een Linkedin bedrijfspagina? Het hebben of maken van een Linkedin bedrijfspagina kost niets, wel vraagt het een tijdsinvestering om een bedrijfspagina aan te maken. Wil je weten hoeveel tijd het kost? Bekijk dan het onderstaande rijtje. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

Het aanmaken van een bedrijfspagina met een afbeelding en logo (12 minuten) Koppelen aan een bestaande functie (2 minuten) Toevoegen van een service ( 9 minuten) Het vragen van een aanbeveling per service of product (2 minuten) Groepen in de kijker ( 1 minuut) Volgers bedrijfspagina (1 minuut) Updates (2 minuten per update)

Het aanmaken van een bedrijfspagina vraagt een half uurtje van je tijd. Het onderhouden van een bedrijfspagina kost je 10 á 15 minuten per week.

Succes met het maken van jouw Linkedin bedrijfspagina!

2


Inhoudsopgave 1. Het aanmaken van een bedrijfspagina, inclusief logo en afbeelding

- 4-

2. Koppelen aan een bestaande functie

- 5-

3. Toevoegen van een service of product

- 7-

4. Het vragen van een aanbeveling per service of product

- 8-

5. Groepen in de kijker

- 10 -

6. Volgers bedrijfspagina Updates

- 11 -

7. Updates

- 12 -

8. Klaar met de bedrijfspagina?

- 13 –

9. Tot slot

- 14 -

Bijlage: Nederlandstalige Linkedin

Afbeelding: Updates bedrijven pagina Linkedin

3

- 16 -


Linkedin bedrijfspagina Waarom een bedrijfspagina? Een bedrijfspagina op Linkedin zorgt voor een professionele profilering. Je wordt binnen Linkedin en via Google niet alleen op persoonsnaam, maar ook op bedrijfsnaam gevonden. Het aanmaken van een Linkedin bedrijfspagina zorgt ervoor dat je bedrijf via Google beter vindbaar is. Dat werkt op dezelfde manier als op een naam zoeken in Google. Jouw Linkedin profiel verschijnt op de 1e pagina van Google. Zoeken naar een bedrijf met een Linkedin bedrijfspagina levert door deze bedrijfspagina een extra weergave op bij ĂŠĂŠn van de eerste zoekresultaten op Google.

1. Het aanmaken van een bedrijfspagina Iedere organisatie met een eigen website en een gekoppeld e-mail account kan een Linkedin bedrijfspagina aanmaken. De domeinnaam van het e-mail adres (het gedeelte achter de @) moet corresponderen met de bedrijfsnaam. Is dat niet het geval dan is de enige mogelijkheid om een bedrijfspagina aan te maken door contact op te nemen met de helpdesk van Linkedin. De te volgen stappen: Ga op Linkedin naar bedrijven1.

1.0 Afbeeling Home Linkedin bedrijven

1

Heb je de Engelstalige Linkedin versie kies dan Companies. In dit e-book gebruik ik alleen Nederlandse Linkedin termen. Wil je jouw Linkedin ook (tijdelijk) naar het Nederlands veranderen, ga dan eerst naar de bijlage voor de instructie.

4


Zie rechtsboven (Afbeelding 1.0) bedrijf toevoegen ( in blauwe letters). Klik dat aan. Dan kom je uit op deze pagina:

1.2 Afbeelding bedrijf toevoegen

Vul hier jouw bedrijfsnaam en het bijbehorende bedrijfs-e-mail adres in, geef een akkoord op dat jij de officiĂŤle vertegenwoordiger van het bedrijf bent en druk op doorgaan. Ga dan naar jouw mailbox en zoek de e-mail van Linkedin met de bevestigingslink. Klik deze link aan en ga verder met het invullen van je bedrijfspagina. Een voorbeeld van een volledige ingevulde Linkedinbedrijfspagina vind je hier. Vul alle relevante vragen in. En sla de pagina op. Je kunt te allen tijde wijzigingen op je Linkedinbedrijfspagina doorvoeren. Volgers van je Linkedinbedrijfspagina ontvangen geen update van wijzigingen van de inhoud van de bedrijfspagina. Wel bij het plaatsten van een update (zie pagina 12). Succes! 2. Koppelen aan een bestaande functie Als je de bedrijfspagina hebt gemaakt, kun je deze koppelen aan je eigen profielpagina op Linkedin. Ga naar profiel bewerken, dan naar de betreffende functie op jouw profiel en druk op profiel bewerken. Klik vervolgens op Bedrijf wijzigen.

2.1 Afbeelding eigen Linkedinprofiel

5


Verwijder dan de huidige bedrijfsnaam en typ dit opnieuw in. Je zult zien dat het bedrijfspagina (die je zojuist hebt gemaakt) tevoorschijn komt.

2.2 Afbeelding bedrijf selecteren

Selecteer dit bedrijf en sla de wijziging op. Hiermee komen jouw profielbezoekers vanaf je profielpagina, door op de bedrijfsnaam of logo te klikken, op je bedrijfspagina terecht.

2.3 Afbeelding twee gekoppelde ervaring, te zien aan de logo’s

6


3. Toevoegen van een service of product Een bedrijfspagina kun je uitbreiden met verschillende soorten diensten of producten. Per dienst of product kan je aanbevelingen vragen. Dat doe je door middel van een service of product toe te voegen.

3.1 Afbeelding Product of service toevoegen

Om een service toe te voegen, ga je naar jouw bedrijfsprofiel. Klik op het menu bewerken (donker blauwe blokje rechts bovenin) en klik op ‘Producten of Service toevoegen’. Zie afbeelding 3.1. Als het goed is wijst het zich vanzelf. Vergeet niet om jezelf (of iemand anders) toe te voegen (stap 8) als contactpersoon. Succes!

3.2 Afbeelding Neem contact met ons op

7


Het vragen van een aanbeveling per service Als je op jouw bedrijfspagina naar service toegaat, zie je links bovenaan een button ´Vraag om aanbevelingen´.

4.1 Afbeelding Vragen van aanbevelingen

Klik op deze button, waarna onderstaande pop-up verschijnt. Kies een persoon uit je Linkedinnetwerk en pas altijd de standaardtekst aan of vul deze aan met een persoonlijke noot! Druk als laatste op ´Bericht verzenden´.

4.2 Afbeelding Mail Vraag om aanbevelingen

8


Voorbeeld van een bedrijfspagina: is Ourdream Community Management met 4 services en meer als 10 aanbevelingen. Zie ook de afbeelding hieronder:

4.3 Afbeelding Aanbevelingen bedrijfspagina

Naast dat je op deze pagina een overzicht hebt van het aantal services (en/of producten) met de bijbehorende aanbevelingen, is er nog meer te zien. Linkedin geeft beheerders de mogelijkheid om op hun eigen bedrijfspagina, of de bedrijfspagina waar je beheerder van bent, statische gegevens te zien. In afbeelding 4.3 zie je dat de service ‘Netwerken op Linkedin’ 740 paginaweergave heeft genoten. Linkedin geeft tevens een indicatie in een percentage van de interacties die voortkomen uit je service of product. Hieraan kun je zien dat het hebben van een bedrijfspagina bijdraagt aan het vergroten van de zichtbaarheid van je bedrijf.

9


5. Groepen in de kijker Linkedin heeft recentelijk de beheerders van een bedrijfspagina de mogelijkheid gegeven om tot 3 Linkedin groepen toe te voegen aan de bedrijfspagina. Zie hieronder, aan de rechterkant zijn drie groepen toegevoegd op onderstaande bedrijfspagina welke worden vermeld als ‘Aanbevolen groepen’, afbeelding 5.1.

5.1 afbeelding Aanbevolen groepen

Volg onderstaande stappen (een instructie opgesteld door Linkedin) om 3 groepen aan uw Linkedinbedrijfspagina toe te voegen.

5.2 Afbeelding Werkwijze groepen in de kijker

10


6. Volgers bedrijfspagina Door het regelmatig plaatsten van een update (zie stap 7) heb je de mogelijkheid om geïnteresseerden in jouw business ( de volgers van je bedrijfspagina) op de hoogte te brengen en houden van bedrijfsmatige activiteiten. Je kunt het vergelijken met een nieuwsbrief. De updates verschijnen op de startpagina’s van je volgers. En op de homepagina ‘Bedrijven’.

6.1 afbeelding Volgers bedrijfspagina

Hoe meer volgers er zijn op een bedrijfspagina (idem aanbevelingen) hoe beter een bedrijf zich kan profileren. Het verkrijgen van followers werkt (in het begin) hetzelfde als het krijgen van aanbevelingen. Aan connecties in jouw netwerk vraag je simpelweg of men je bedrijfspagina willen volgen.

6.2 Afbeelding Update bedrijfspagina Dell

11


7. Updates

7.1 Afbeelding Een update delen

Het maken van een update (Een update delen) op een bedrijfspagina is vergelijkbaar met een update op het persoonlijke profiel. Voor het persoonlijke profiel post je een update op de Startpagina. Wil je hetzelfde of een ander bericht op jouw bedrijfspagina plaatsen, ga dan naar je bedrijfspagina. Werkwijze: (Share an update) Deel een update. Ga naar het witte blok (links-) boven waar je de tekst ziet: ‘Deel een update:� Plaats daar jouw URL (link) van het bericht/nieuws dat jij wilt toevoegen. Linkedin zoekt dan de website op en plaatst dan vaak een afbeelding (overgenomen van de website) en tekst. Is dat gebeurd, verwijder daarna de tekst van de URL en typ daar dan een (korte) tekst om de bezoekers van de bedrijfspagina te informeren waar de link over gaat en aan te sporen het bericht te lezen. Plaats regelmatig ( maandelijks of wekelijks) een nieuwe update en vraag jouw publiek (tevreden klanten en netwerkrelaties) om je bedrijfspagina te volgen. ( zie pagina 11. Volgers bedrijfspagina). Op die manier kan je jouw doelgroep/netwerk op de hoogte houden van je bedrijfsactiviteiten. Je updates verschijnen op je eigen Startpagina, op de Startpagina van de volgers van jouw bedrijfspagina en op de Homepagina bedrijven.

7.2 Afbeelding Update Working Capital Inc.

12


8. Klaar met de bedrijfspagina? Je bent klaar met de bedrijfspagina als je de volgende punten kunt afvinken: -

De bedrijfspagina is gekoppeld aan je persoonlijke Linkedin profiel

-

De bedrijfspagina is gekoppeld aan de vennoten en/of medewerkers van het bedrijf

-

Er zijn één of meerdere service of producten toegevoegd op de bedrijfspagina

-

De mogelijkheid om contact op te nemen met jou of iemand in de organisatie is zichtbaar

-

Er zijn aanbevelingen

-

Er zijn volgers

-

Er zijn interessante groepen toegevoegd

-

Er zijn regelmatig nieuwe updates

Je plaatst een update, je gaat op zoek naar nieuwe volgers vanuit je netwerk en vraagt aan tevreden klanten en netwerkconnecties om aanbevelingen. Een aanbeveling op een bedrijfspagina maken kost nauwelijks tijd. Je klant of relatie heeft de mogelijkheid om bij de aanbeveling een tekst toe te voegen, maar aanbevelen op een bedrijfspagina kan ook zonder een aanbevelingstekst. De tevreden klant kan er ook voor kiezen om alleen te klikken op de button ‘aanbevelen’

8.1 Afbeelding Overzicht producten/services

Een bedrijfspagina aanmaken is een eenmalige actie. Pas op het moment dat er in uw bedrijf iets belangrijks wijzigt, is het nodig om uw Linkedinpagina aan te passen.

13


9. Tot slot Dit e-book gaat over hoe je een Linkedin bedrijfspagina maakt en wat daar verder bij komt kijken. Wil je dat jouw pagina een succes wordt (met veel bezoekers, aanbevelingen en volgers) dan is het zaak om, op regelmatige basis, tijd te besteden aan het up-to-date houden van deze pagina. Er valt nog meer over de bedrijfspagina te vertellen omdat Linkedin blijft doorgaan met het doorvoeren van verbeteringen. Zie hiervoor ook de laatste update (juni 2013) op pagina 13. Interessant zijn de statistieken van je Linkedin bedrijfspagina, het bereik van jouw berichten (updates) en het beheer van de pagina. Wat betreft de statistieken: Linkedin geeft jou de mogelijkheid om te zien hoe vaak een bericht (update) is gezien door Linkedin-gebruikers en hoe vaak er is doorgeklikt. Zie hieronder een update van de bedrijfspagina van OurDream Community Management. Je kunt alleen op jouw eigen bedrijfspagina, dat is de pagina waar jij (mede-) beheerder van bent, zien hoevaak een update is bekeken. Linkedin stuurt aan de beheerders van een Linkedin bedrijfspagina maandelijks een bericht over de Linkedinbedrijfspagina statistieken.

9.1 Afbeelding Update OurDream Management

Wil je een voorbeeld van een optimaal ingevulde bedrijfspagina? Ga dan naar OurDream Community Management Pagina. Wil je meer informatie over bedrijfspagina’s? Raadpleeg het Linkedin Help Center. Zijn er nog vragen over dit e-book, community management of over andere zaken op Linkedin? Stuur mij dan een mailbericht (via ourdream@ourdream.nl) of plaats jouw vraag in de Linkedingroep Netwerken op Linkedin. Als lezer van dit e-book ben jij van harte welkom om lid te worden van deze groep! Succes met het maken van jouw bedrijfspagina!

14


Auteur

Jolanda van Henningen: Ik ben een Community Manager en ik deel mijn sociale media kennis graag door het geven van workshops, trainingen en presentaties “Netwerken op Linkedin”. In september 2013 ga ik van start met de nieuwe training Sociale Media voor MKB. De eerste kennismakingstraining is op woensdag 4 september in Maarssen en gaat over de Linkedin bedrijfspagina. Wil je op de hoogte blijven van deze MKB sociale media training of andere trainingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Meer informatie over mij is te vinden op mijn about.me webpagina en uiteraard ook via mijn Linkedinprofiel. Ik hoop dat ik jou als lezer van dit e-book goed op weg heb geholpen met het opstarten en /of verbeteren van je bedrijfspagina. Een bedrijfspagina helpt om bedrijfsmatige activiteiten effectiever te promoten via Linkedin. Veel succes gewenst met de vernieuwde Linkedin bedrijfspagina! Wil je mij ook een plezier doen? Volg dan mijn bedrijfspagina OurDream Community Management. Klik op de link en dan op de gele balk rechts op de pagina op volgen. Alvast heel erg bedankt! Mocht je meer informatie willen over trainingen/presentaties/workshops sociale media of over community management, dan ontvang ik graag een e-mail via ourdream@ourdream.nl. Maar bellen (06 – 36 123 589 ) mag uiteraard ook. Mijn credo: Waar je aandacht aan geeft, groeit! Andere items over Linkedin en sociale media: 42bis blog artikelen o.a. over Sociale Media Aanmelden nieuwsbrief OurDream Community Management Scoop.it over Sociale Media voor organisaties Scoop.it over Community en Management Scoop.it over Profileren op Sociale Media

Veel leesplezier! 15


Bijlage: Nederlandstalige Linkedin Het is al een tijdje mogelijk om Linkedin-menu’s in het Nederlands weer te geven. In plaats van Summary heeft de Nederlandse weergave het over Samenvatting. En Home wordt Startpagina, Connecties/Contacten en zo door… Hierbij de instructie om jouw instelling van het Engels naar het Nederlands te wijzigen:     

Log in op Linkedin; Ga met de muis naar je eigen profielfoto (rechts bovenaan); Een keuze menu klapt open: Klik bij Language op change; Kies Nederlands door er op te klikken. Tip: na het aanmaken van jouw bedrijfspagina schakel weer over naar het Engelstalige Linkedin-menu, omdat je daarmee als Linkedin gebruiker meer mogelijkheden hebt.

Hierbij de instructie om jouw instelling van het Nederlands naar het Engels te wijzigen:    

Log in op Linkedin en klik rechtsboven op uw naam; Kies voor Instellingen; Ga nu naar het tabblad Account; Als u vervolgens klikt op Uw taal selecteren, kunt u voor Englisch kiezen.

Nieuws juni 2013

16

Nieuw! “Comment” en “Like” als uw bedrijf

Wanneer u updates op uw bedrijfspagina interessant vindt of er commentaar op geeft, zal dit worden weergegeven met de naam en het logo van uw bedrijf.

Meer informatie

Linkedin bedrijfspagina juni 2013  

Een bedrijfspagina op Linkedin geeft jou als ondernemer de mogelijkheid om meer over jouw bedrijf te vertellen. Het laat zien waarom een pot...

Linkedin bedrijfspagina juni 2013  

Een bedrijfspagina op Linkedin geeft jou als ondernemer de mogelijkheid om meer over jouw bedrijf te vertellen. Het laat zien waarom een pot...

Advertisement